Ostali by ste s odsúdeným partnerom za ekonomickú kriminalitu?
Ostali by ste s partnerom, ktorý by bol právoplatne nepodmienečne odsúdený za úmyselný trestný čin? Povedzme, že by to nebola žiadna vražda, ani ublíženie na zdravi. Ale ekonomická kriminalita, krádež, sprenevera, tunelovanie apd.
@anonym_autor to vie každý čo je ekonomická trestna činnost komu to akože objasňuješ??? Sedel v base? Sedel, nie takého magora basmana by som nechcela ani omylom
@zuzubb007 ja neviem, kto ci sedel? Toto je hypoteticka otazka, ci by ste boli s takym muzom.
@anonym_autor a ty si o tom nevedela? "odkiaľ" má peniaze, mala si klapky na očiach?... užívala si si peniaze?.... poznám 2 ženy čo vedeli o krokoch v podnikaní muža, /odpisy, DPH/, ktorého potom zabásli a počkali na neho.
@anonym_autor a ty si o tom nevedela? "odkiaľ" má peniaze, mala si klapky na očiach?... užívala si si peniaze?.... poznám 2 ženy čo vedeli o krokoch v podnikaní muža, /odpisy, DPH/, ktorého potom zabásli a počkali na neho.
@brendaa toto je hypotetická otázka. Poznám ženy, čo sú s mužmi, čo krádajú štát, okrádajú svojich klientov, kryptomeny, pyramídové hry apd. Je ich srašne veľa. Zrejme to vedia, neviem si predstaviť, že by nevedeli, čo robí ich muž/priateľ. To isté lekári pri úplatkoch, nech mi nehovoria ich manželky, že nevedia, že ich manžel/lekár berie úplatky. To isté ľudia na ministerstvách, stavebných úradoch, na miestnych úradoch, na polícii apd. Nech mi povedia, tie ženy, že o tom nevedeli.
Ja by som ostala. A prečo nie, ved žijeme len raz. A aj tak je tento dnešný život dobre nahovno.
@brendaa toto je hypotetická otázka. Poznám ženy, čo sú s mužmi, čo krádajú štát, okrádajú svojich klientov, kryptomeny, pyramídové hry apd. Je ich srašne veľa. Zrejme to vedia, neviem si predstaviť, že by nevedeli, čo robí ich muž/priateľ. To isté lekári pri úplatkoch, nech mi nehovoria ich manželky, že nevedia, že ich manžel/lekár berie úplatky. To isté ľudia na ministerstvách, stavebných úradoch, na miestnych úradoch, na polícii apd. Nech mi povedia, tie ženy, že o tom nevedeli.
@anonym_autor presne tak. Dobre hovoríš. 👍
@anonym_autor ja nie. Kto kradne takým spôsobom a je nečestný, určite nemôže byť zároveň dobrý človek, otec, partner, kamarát.
Zaujimava tema. Najma pre tie, ktore sa tu otvorene pytaju, kolko dat lekarovi ako "podakovanie" a pre tie, ktore pisu, ze je to norma. Dufam, ze potom manzelovi povedia, ze ho prosia, aby sa s nimi rozviedol. Aha, zabudla som, ich este nikto nebonzol, takze nesedeli, je to teda v poriadku.
@anonym_autor podľa toho koľko mu ostalo penazi😉

Skúsim vám objasniť, čo všetko spadá do ek. kriminality: sprenevera firemných peňazí alebo majetku krádež peňazí, tovaru, materiálu alebo firemného majetku, podvody voči firme, klientom alebo obchodným partnerom, vystavovanie fiktívnych faktúr, manipulácia s faktúrami alebo účtovníctvom, vytváranie fiktívnych nákladov, úmyselné skresľovanie hospodárskych výsledkov, odlievanie peňazí z firmy, tunelovanie spoločnosti, zneužívanie firemnej kreditnej karty alebo účtu, neoprávnené používanie firemného majetku na vlastný prospech, falšovanie podpisov, objednávok, zmlúv alebo účtovných dokladov, manipulácia s verejným obstarávaním, dohadovanie zákaziek za provízie, prijímanie alebo poskytovanie úplatkov, konflikt záujmov a zneužitie postavenia, zvýhodňovanie spriaznených firiem
provízie od dodávateľov alebo klientov, úplatky za získanie zákazky, zneužitie interných informácií, obchodovanie na základe neverejných informácií, poškodzovanie veriteľa, zvýhodňovanie niektorých veriteľov, úmyselné vyvádzanie majetku pred úpadkom firmy, úverové podvody, poistné podvody, daňové podvody a krátenie daní, neodvádzanie daní alebo poistného, colné podvody, legalizácia príjmov z trestnej činnosti, prijímanie peňazí pochádzajúcich z trestnej činnosti, falšovanie účtovných záznamov, manipulácia s pokladňou, neoprávnené prevody z firemných účtov, fiktívne pracovné zmluvy alebo fakturácie, zneužívanie firemných benefitov a služobných prostriedkov, manipulácia s províziami, bonusmi alebo odmenami, krádež obchodných alebo firemných údajov s finančným prospechom, zneužitie obchodného tajomstva, podvody pri dotáciách a eurofondoch, podvody pri projektoch financovaných z verejných zdrojov, machinácie pri verejných dražbách, podvody pri konkurze a reštrukturalizácii, neoprávnené nakladanie s cudzím majetkom, porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku.
@anonym_autor to vie každý čo je ekonomická trestna činnost komu to akože objasňuješ??? Sedel v base? Sedel, nie takého magora basmana by som nechcela ani omylom