Ostali ste vo vzťahu kvôli deťom?
Dohodli sme sa s mužom, že kôli dcére budeme spolu do jej 18tich rokov. To je ešte 9 rokov 🙈. Ktoré ste v takomto vzťahu, ako to dávate? Pýtam sa tých ktoré ste, nie tých ktoré nie sú!
Porozpravajte sa s dcerou, deti su velmi mudre. Ona mozno ani nechce aby ste takto zili. Mozno by bola rada s vami oddelene, cize striedava starostlivost. Ak nemas kam ist, tak podnajom by to vyriesil.
Ahoj, mňa by zaujímala tá dohoda - čo obnáša? Aké máte podmienky/ pravidlá takéhoto vzťahu / spolužitia? Dakujem
Ja by som to riskla kvoli dcére určite. Ja som vyrastala iba s mamou a veľmi mi chýbalo to, že nie sme komplet rodina. Všetko na svete by som dala za to, aby bol otec s nami. Závidela som všetkým ktorí mali oboch rodičov spolu, doteraz s tým nie som zmierená. Ak teda viete spolu normálne vychádzať a zdieľate rovnaký názor na takéto spolužitie, tak prečo nie.
Som vzdialene v podobnej situacii, si tu dostala rozumný nazor potrebovali by sme vediet ako vyzera vas vztah. Je ine ak viete spolupracovať a ine ak sa hádate a hryziete kazdy den.
Ako sa dovŕšením osemnástich rokov vyrieši tvoje byvanie?
Ja som ten co odchádza, existujeme s tym uz rok, deti( teenager a dospela) Vedia asi pol roka.
Decka to zvládajú dobre aj ked boli nejake turbulencie, pre nas to dobre nie je. Viem si predstavit ze pre zenu to nie je ľahká situacia a bola by rada keby som uz bol prec. A pre mna je neľahké na rande vysvetľovať ze som single napriek tomu ze bývam s rodinou. Ale vychádzame relatívne dobre, vo veciach okoli bývania a deti vieme spolupracovať. Ale tak to vzdy bolo, nemuseli sme vyvinúť extra úsilie aby sme sa nezozrali.
Skor by ma zaujimali zvysne detaily tejto dohody.Ked si ta tak "velkoryso"nechal,mozes zit v dost zlom.l postaveni.Aky je dovod jeho odchodu?Ma milenku?Aky ma byt vas vztah za tie roky?Co ocakava a co nechce?
autorka - vy sami musíte najlepšie vedieť, ako to u vás funguje, a či vám to za to stojí. Druhých to toho nič. Ale neviem si predstaviť, ako budete fungovať, ak si jeden z vás niekoho nájde. Mne by sa teda nepáčilo keby môj priateľ žil so ženou v jednej domácnosti a tvrdil by, že je to kvôli dieťaťu. Ak neplánujete mať iných partnerov, tak to môže fungovať za určitých okolností. Záleží aj na tom ak omedzi sebou fungujete, či ťa nedeptá, netýra psychicky a pod. Či nie sú hádky
Veľmi záleží ako dokážete spolu vyjsť a či si nebudete robiť napriek. Väčšina tu tvrdí, že je to blbosť zostávať spolu kvôli deťom, že deti sú flexibilne, všetko zvládnu, ľahko sa adaptujú, nie je to pravda. Rozvod deti vždy poznačí. Stojí za to to skúsiť kvôli dcére. Pozor iba v prípade že sa nejedna o alkoholizmus, drogy, tyranie. Link na môjho obľúbeného psychológa http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/ro...
A vaša dcéra je nevidiaca a nedoslychava?bo také dieťa není blbé a neverím ze sa dokážete pred ňou pretvarovať a cukrovat sa😁 blbý nápad a veľmi takto si zahadzujes najlepšie roky s človekom ktorý zato nestojí...
Dceru to nici uz teraz, znicena bude tak ci tak. Nakoniec Ti vykrici, preco si s nim ostala.
@vikiki29 no ale Ty si predstavujes krasnu funkcnu rodinu, ale pravdepodobne, keby to bolo, tak by to nebola funkcna rodina a teraz by si pisala inak.
Ja som mala sice uplnu rodinu a otca mam rada, ale musela som sa naucit s nim vychadzat uz ako dospela, poznacili ma jeho vystupy a sposob riesenia jeho vlastnych demonov, jeho prehnana kritika, nic nebolo dost dobre. A aj hadky s maminou.
@bubuska presne tak. Sami musia vedieť ako to medzi nimi je. Poznám páry, ktoré roky takto žili. Nehádali sa, boli dohodnutí na fungovaní domácnosti a deti vyrástli úplne v pohode. Na nikom to nezanechalo následky. Keď deti odišli z domu, dokonca zostali spolu stále bývať. Ja si to neviem predstaviť len v prípade, že bude mať niekto z nich nového partnera. Čo ten partner na takéto spolužitie.
@nevenka prečo by jej to mala vykričať? ty vieš ako oni fungujú? Možno 100x lepšie ako takí čo sú spolu a hádajú sa stále
Poznala som. Rozviedli sa ked mala dcera 2 roky, byvali spolu kvoli dcerke , ked mala dcéra 13 rokov jej matka spachala samovraždu.
Mas len jeden zivot, chcela by si aby tvoja dcera takto zila? Lebo to, ako zijes ty jej dava navod na to, ako ma zit ona, takze ak dcerke zelas aby strávila zivot ako zy tak super, ak jej zelas aby zila tak aby bola stastna a možno vedla niekoho kto ju milujem, tak jej musis ist prikladom. A nie, neostala som s muzom kvoli dcere, odisla som, lebo mam len jednu sancu na život a lebo chcem aby dcéra nebola v toxickom vztahu preto lebo to je pre nu normál a štandard v akom zila.
Aj ked z tvojich ďalších príspevkov je zrejmé ze s nim nie si kvôli dcerke a jej vzťahu s otcom ale kvoli tomu ze mozes ist akurat tak pod most..tak co ti tu povedat a poradit.. S výživným a nirmalnou pracou by si sa určite dokazala postarat.
Moja mama odišla od otca ked som ja mala 18 rokov a doteraz jej to neviem odpustit. Mala odist hned ako som sa narodila. Tiez bola posrana ze ako sa postará.
Mozno keby autorka napisala podrobnosti. Ze aka je dohoda po partnerskej, sexualnej a financnej stranke. Aky ma dovod, ze ostava? Je to pohodlnost a istota, ze sa autorka stara o donacnost a dcerku? Pricom on si sex moze riesit mimo? Plati vacsinu vydavkov predpokladam, kedze maju dom a autorka by to financne nefala. Maju hypo? Dom je len manzelov? Budu sa delit 50:50 odteraz? Vie si autorka usporit aspon na najom? Kolko maju rokov? Ako sa manzel sprava, ked su spolu? Neutralne, alebo je podrazdeny, krici, vsetko jej vycita?
...snaha bola, vydržala pár rokov (6), potom sme to uzavreli, je to teraz omnoho omnoho lepšie. Škoda že sme neukončili skôr.
Robis velku chybu. Moji rodicia takto zili,nikdy som ich nevidela objat sa,pritulit,nevidela som lasku medzi nimi. Dnes mam ja sama problem s laskou,neviem ju davat,neviem fungovat vo vztahu,mam bordel v hlave. Ste krasnym prikladom pre dceru ako sa trapit cely zivot. Prikladom,ze problemy sa nemaju riesit,ale zametat pod koberec a prikladom ako hrat divadlo pred vsetkymi. Kvoli tvojej pohodlnosti stratis uplne samu seba

Autorka, nie som v tvojej situácii. Ale keď som mala asi 14 rokov, mama prišla na neveru otca. Bolo to strašné obdobie, samé hádky a plač. Nemala som za kým ísť, tak som iba plakala v kúte vo svojej izbe. Doteraz si pamätám, ako sa ma mamina opýtala, s kým chcem ísť. Odpovedala som s ockom, bola som na neho viac naviazaná, mamina bola z odpovedi veľmi smutná. Nakoniec mi povedala, že mu dá ešte jednu šancu kvôli mne. Ubehlo 21 rokov a stále sú spolu a môžem povedať, že sú spolu šťastní. To, že by som vtedy prišla o ocina, bolo akoby svet mal skončiť. Oveľa neskôr som si uvedomila, aké veľké rozhodnutie moja mamina spravila a koľko bolesti v sebe musela mať.
Bála som sa vstúpiť do vzťahu. Vždy som vravievala, že vzťah nezaručuje šťastie a manželstvo vernosť. Vstúpil mi však do života úžasný chlap.
Neviem ako sa váš (ne)vzťah zapíše do vašej dcérky. Vy prvý jej budete vzorom a ten bude bez pozorností, milých slov, objatí... Chcete ostať kvôli dcérke, ostaňte. No nebojte sa zmeniť svoje rozhodnutie, neubližujte si, keď stále máte možnosť žiť v láske pri niekom inom.