Ostávajú vaši muži doma, keď ste vy choré?
Ostávajú vaši muži doma keď ste vy choré a doma sa staráte o ročné dieťa? Vždy keď ju muž chorý doma sa starám, teraz som chora ja mám antibiotiká a starám sa o dieťa a on chodí do práce. Takáto situácia u nás ešte nenastala tak ma zaujíma ako to máte vy. Vďaka
Za 4,5 roka sa to stalo len 2-3x, že som takto ochorela a nevládala som sa postarať a ani pre muža to bolo automaticke, že nebude pracovať a bude so synom. 🤷♀️ Ale to bolo fakt také, že som sa nevládala postaviť z gauča jeden deň
To ze moj manzel je zivitel a finančné zabezpečuje chod.rodiny tak bezne som bola chora sama.doma(pracuje kazdy den od rana do vecera) a starala.sa o.dieta a o seba jedine co som nerobila bolo ze bud som nevarila ak bolo velmi zle a pratanie vobec nerobila.
Jedine ostal doma alebo prišiel skor z.prace ked.ma seklo a nedokázala som.sa postaviť z postele.
Áno, ja som mala mononukleozu 39teploty hrdlo ma bolelo tak, že som ledva hlavou pohla. Mala som doma 1rocne dieťa a 2,5rocne dieťa. Doteraz mu to vyčítam. Odpustila som, ale nezabudla. Veľa krát ma takto nechal chorú starať sa o deti. Podľa mňa to chlap nevie pochopiť, pretože keď je on chorý pri malom dieťati väčšinou je ta žena doma na materskej čiže sa automaticky postará.
Nie, nezostáva doma, jedine keď som mala zápal prsníkov po pôrode a vysoké teploty, vtedy bol doma na OČR. Ale ináč nie, ak je on chorý, tiež ho neobskakujem a ani neleží v posteli 24/7 kým nemá vysoké teploty, tak žije normálne.
To ze moj manzel je zivitel a finančné zabezpečuje chod.rodiny tak bezne som bola chora sama.doma(pracuje kazdy den od rana do vecera) a starala.sa o.dieta a o seba jedine co som nerobila bolo ze bud som nevarila ak bolo velmi zle a pratanie vobec nerobila.
Jedine ostal doma alebo prišiel skor z.prace ked.ma seklo a nedokázala som.sa postaviť z postele.
@zuzkaa1991 aj môj manžel je živiteľ rodiny, ale stará sa aj inak, nie len finančne 🤷♀️
Nie v živote nebol doma kvôli mojej chorobe ani by ma to nenapadlo, pokym niesi hospitalizovaná v nemocnici ani nevidím dôvod, snáď zvládneš pár hodín byť doma s dieťaťom
Nezostáva, pracuje buď na HO alebo je v robote, ale nestráži ma, nejaká nádcha bolesť hrdla či kašeľ ma nezabije. Keď ma operovali, tak vtedy si zobral dovolenku. Po pôrode mal nárok na mesiac byť doma, takže to využil
Vtedy veľmi nevarím, objednáme si, alebo hodím niečo do rúry a kašlem na upratanie
Moj zostaval, prip. zostal aspon na HO. Ale ja som lezala v posteli nerobila som nic v domacnosti ani s malym.
No ani nie, pamatam sa ze som raz mala 40tky a aj tak som sa musela starat o male vecne uplakane nervne dieta. Potom rokmi uz ostaval. Hoci skor to malo byt naopak
Nie
Zostane doma, ked som chora tak, ze sa neviem a nevladzem postarat. Moj muz ale nepatri k tym uplne empatickym, takze mu treba povedat, ze ma zostat a zostane.
Nie. To uz musim byt ozaj nevladna aby ostal jeden den doma.
Raz zostal, lebo mi bolo fakt zle. Ale bolo to uplne zbytocne, maly aj tak stale chodil za mnou a chcel, aby som sa s nim hrala ja.
Nie, mám dve deti do 5 rokov. Je živiteľom rodiny a má veľmi veľa práce, ktorá by ho počkala, každý sa snažíme ako vieme. On naozaj veľa robí a stará sa, aby nám nič nechýbalo a ja som na materskej, starám sa o deti. Ale sám mi povie, nič nerob navyše a objednajte niečo na jedenie alebo večer uvarí na druhý deň.
Nie, keď som bola chorá vždy som fungovala ako bežné.. ostal doma len v prípade keď som mala mimoriadne silnú migrénu, pretoze to nie je ako teplota, to je proste neschopnosť stať, ležať, žiť.. od rána som v takom záchvate len grcala a plakala od bolesti, o deti som sa nedokázala postarat.. našťastie také stavy už nemávam.. (dúfam že to nezakriknem)
Nezostáva, pracuje buď na HO alebo je v robote, ale nestráži ma, nejaká nádcha bolesť hrdla či kašeľ ma nezabije. Keď ma operovali, tak vtedy si zobral dovolenku. Po pôrode mal nárok na mesiac byť doma, takže to využil
@sisska96 ale otázka nie je či stráži teba keď si chorá, ale či ostane aby sa postaral o deti a ty si si mohla aspoň jeden deň oddýchnuť...
Ano, ked je to naozaj potrebne, tak ostava/ostal. Mavam migreny, niekedy naozaj brutalne, vtedy pride domov. Ked sa neda hned, tak do niekolkych hodin, alebo mi vybavi pomoc-parkrat zavolal svokra.
Pri angine a takych beznych chorobach nie, ked som bola schopna fungovat, tak som to zvladla sama.
Inak k teme si myslim, ze my zeny sa pretazujeme a celkovo nevieme prihat pomoc. Vsetko musime zvladnut, dame si tabletku a fungujeme. Nie je to dobre pre nase zdravie, taketo prechodene choroby a ani pre nasu sebahodnotu. Ked si nevazime dostatocne nase zdravie, neprikladame same sebe dolezitost, potom nemozeme chciet od muzov, rodiny, aby tomu/nam prikladali vahu, aby brali do uvahy nase potreby a pocity. Je to velka tema nielen v nasej spolocnosti.
Keď som mala teploty, že som nevládala ani vstať, tak samozrejme ostal s deťmi a staral sa. Keď som len bežne chorá, tak sa vždy pýta, či to zvládnem. Ak poviem, že nie, ostáva doma.
Zatiaľ sa stali len raz, že mi bolo tak zle aby sa musel starať on. Ale áno, ostal.
So mnou ostal manžel doma po tom, ako som celý víkend horúčkovala cez 39° a nevedela zraziť teplotu. Ráno odviedol deti do škôlky/ do školy a vrátil sa domov na HO. Prespala som deň, on ma priebežne kontroloval, uvaril vývar. Na ďalší deň mi už bolo lepšie, ale aj tak najprv odviedol deti do škôl a až potom šiel do práce 🤍
Záleží na chorobe. Ak viem fungovať v obmedzenom režime, tak načo bude doma ?
Ale raz som mala také horúčky, nevedela som sa ani len otočiť na posteli, otvoriť oči, nič ... Dieťa v postieľke a ja som k nemu ani len nedokázala ísť. Nejak som nahmatala mobil a volala manželovi, nech rýchlo príde domov. Zobral zvyšok týždňa dovolenku, kým som sa nedala dokopy.
Áno, zostal, keď som sa išla doslova "vygrcať" z podoby, tak ma úplne zastúpil pri trojmesačnom bábätku, však v dobrom aj v zlom 🤷 Tiež je živiteľ rodiny, ale hádam aj otec a manžel.
Zeny, inak aj ja to mam takto,ako vy, ale akurat som sa zamyslela, ako by sa taky bezny chlap pocas poriadnej choroby postaral o seba, deti plus aspon zakladana obsluha domacnosti a nejako moja predstavivost zlyhava.
Jasné, že zostáva doma. Rodinu má v rebríčku priorít na prvom mieste.
@zuzkaa1991 aj môj manžel je živiteľ rodiny, ale stará sa aj inak, nie len finančne 🤷♀️
@13uzivatelka11 ja som len v kratkosti odpisala na otázku môj manžel ano stara sa aj inac.ako finančné...ako v beznych normálnych rodinach ;) ti ktori bývajú v dome to poznaju plus jasne ze hoc kedy mi pomôže aj mne aj ja jemu ;) len zbytocne opisovat.priebeh dni v domácnosti kedze pytala sa autorka len pocas choroby a to si malokedy dovolí byt doma....jasne ze.ostava.aj bezne doma aj ked treba s malou (uz je staršia) ked ja som bola v práci
Skratka pomahame si navzájom v rodine ;)
Môj manžel pracoval na týždňovky, takže som bola zvyknutá riešiť všetko sama. No moji rodičia bývali relatívne blízko, ak by niečo... Po pôrode som mala niekoľko dní neskutočnú migrénu, vtedy mal manžel týždeň voľno a ešte si pamätám, keď mala dcéra 5mes. mala som zápal prsníka s vysokými teplotami, skončila som na pohotovosti a naši boli akurát na 2 dni preč, tak chcel prísť a vybaviť si voľno, ale povedala som mu, že naozaj netreba, že to dám (necítila som sa úplne total k.o.)
Nie nezostaval doma a ani som ho o to nikdy neziadala..a to som chora velmi casto a celkom dost intenzivne. Naucila som sa fungovat pretoze to by vazne neslo. Spravidla ti chytimmod deti takze mavam doma aj tie. Niekedy je to na maslu to je fakt

Ano tuto zimu som bola po dlhom case fakt chora, tak 2 dni mal volno a zvysok robil z domu, aby sa postaral, navaril, nakupil atd…maly mal 1,5r a starsia necele 4.