Ostávajú vaši muži doma, keď ste vy choré?
Ostávajú vaši muži doma keď ste vy choré a doma sa staráte o ročné dieťa? Vždy keď ju muž chorý doma sa starám, teraz som chora ja mám antibiotiká a starám sa o dieťa a on chodí do práce. Takáto situácia u nás ešte nenastala tak ma zaujíma ako to máte vy. Vďaka
Nie, keď som bola chorá vždy som fungovala ako bežné.. ostal doma len v prípade keď som mala mimoriadne silnú migrénu, pretoze to nie je ako teplota, to je proste neschopnosť stať, ležať, žiť.. od rána som v takom záchvate len grcala a plakala od bolesti, o deti som sa nedokázala postarat.. našťastie také stavy už nemávam.. (dúfam že to nezakriknem)
@jana_eyre_2
keby sa ti nedaj Boh ta migréna vrátila, pýtaj si od dr za každú cenu imigran injekcie. Robia zázraky a do 15-×0 minut si fit, ze mozes ist aj na celodenný výlet.
Áno ostáva doma, keď treba! Pokiaľ mám teploty a chcem si aspoň jeden deň oddýchnuť a vždy to vyjde tak, že aspoň jedno z deti je choré tiež!
Netvarim sa, že som super žena, ktorá všetko zvládne aj so 40 horúčkou a plus sa ešte starať o rovnako choré dieťa, je rovnako otec ako ja matka
Nie, neostával doma, nemal prácu, kde by si mohol dovoliť ocr každú chvíľu. Lebo ja som mala obdobie, že som bola chorá s 2-3tyzdnovymi prestávkami od decembra do mája. Tri malé deti k tomu.
U nás taka situácia nenastala, keďže ja som už roky nebola kvôli chorobe na PN. Tuším ani raz.
A keď je on chorý, tak sa ho opýtam ci to zvládne...ak áno, idem do prace.
Nemám ročné dieťa, ale ak by som bola chorá a nič nevládala by ostal ak by som ho o to poziadala
Nie nezostáva vždy som sa starala ja a keď bol on chorý tak som sa starala aj o neho
Ja ked som chora sa o mna muz realne stara 🤣🤣. Ja vzdy vravim ze ja si to normalne uzivam, nakolko mi casto nosi do postele aj jedlo a som izolovana aby som nenakazila zvysok rodiny. Ale kedze robi z domu je vlastne doma stale. Ale ak by musel chodit niekam tak by som urcite neziadala aby si bral koli tomu volno. Jasne ak by som bola v stave sa o seba postarat. O deti sa stara bezne, takze tam by zmena nebola.
Nie, za 5 rokov ani raz a to predtým som bola aj na operácii s platničkou a celý čas som bola sama doma ...
Nie neostava a ani by mi nenapadlo ho o toto pytat (aj ked bolo rocne dieta). Aj ked som brala ATB. A ATB tiez je taka formulka ze... 😃
Jediny raz si pamatam, a to som dokonca ani ATB nemala ( 🙂 ) ale nejaku virozu, ze som len lezala, zle mi bolo, mali sme vtedy rocne dieta a ja 8mesacne brucho... Vtedy som povedala ze nevladzem nic, ze poobede po praci az do ulozenia som sa nestarala o nic. Ale normalne bol v ten den praci a na druhy siel detto. Zakladne ukony okolo rocneho dietata (aj ked beha a je aktivne) som vzdy normalne zvladala aj ked som bola chora, tak, aby nam zbehol ten den, kym je otec v praci.
Ak by som bola uplne nemohuca tak logicky do prace nejde. Ale ak som "len" chora, ale zvladam bezne ukony... Tak nie, netreba mi aby mi niekto chystal jedlo ani robil caj... 🤷
Keď je mi veľmi zle tak áno zostane doma..
Menej ale áno, sú to však len 2 dni od doktora na mňa. Stalo sa už zo 2 či 3x za 7 rokov. :D
My deti nemame,ale moj je ten typ muza,ze ak by som ozaj nevladala,tak by ostal. 2x som bola tak chorá,ze som sa nevladala hybat,vtedy ma chodil kontrolovat,doniesol mi jest,spravil caj. Ale on ma taku pracu,ze si to moze dovolit. Takze asi zalezi aj na povahe prace a zamestnavatelovi.
Pri bežnom prechladnutí nie. Ale keď ma raz za čas skolia horúčky alebo nejaká kvalitná pliaga, zostava aspoň den-dva doma úplne automaticky, netreba ho o to žiadať. Normálne vtedy navarí aj uprace, nie tak, že by okná umýval, ale sprace kuchyňu, poumyva dlážky, povysáva, proste ten bežný prevádzkový bordel. Ale frfle pri tom tak, že vážne rozmýšľam, či rovno umriem ja, keď už som nacata alebo zachlostim jeho.... Ale čo uz, nemôže byť dokonalý 🤣🤣🤣
@jana_eyre_2
keby sa ti nedaj Boh ta migréna vrátila, pýtaj si od dr za každú cenu imigran injekcie. Robia zázraky a do 15-×0 minut si fit, ze mozes ist aj na celodenný výlet.
@svetlonos ďakujem veľmi pekne.. to si určite vypýtam.. migrény ešte mavam, len menej hrozne ako v minulosti. Teraz aspoň nevraciam, len mi býva zle..
Za beznych okolnosti nie, ale ked som mala ovcie kiahne a moje vtedy 2 rocne a 2 mesacne deti tiez (vsetci traja naraz) tak zostal par dni doma, kym mi presla ta najhorsia faza choroby. Ja si tie dni ani velmi nepamatam.
Inak len ma tak napadlo, či ostavate doma keď je váš muž chorý? Lebo ja som teda kvôli nemu si ešte ocr nebrala a on teda býva chorý častejšie ako ja.. 🤔
Inak len ma tak napadlo, či ostavate doma keď je váš muž chorý? Lebo ja som teda kvôli nemu si ešte ocr nebrala a on teda býva chorý častejšie ako ja.. 🤔
@jana_eyre_2 tak ja som bola, keď mal covid, to bol prvý a poslednýkrát chorý, čo ho poznám. Bolo to už v čase, keď nebola karanténa. O tri dni som ho mala aj ja, ale mne dokopy nič nebolo za dva dni.
@jana_eyre_2 tak ja som bola, keď mal covid, to bol prvý a poslednýkrát chorý, čo ho poznám. Bolo to už v čase, keď nebola karanténa. O tri dni som ho mala aj ja, ale mne dokopy nič nebolo za dva dni.
@michaela329 tak ano, keď bol raz, je to mile..
môj býva chorý tak raz za dva mesiace a to tak že je úplne ko aj týždeň.. ale on je alergik, tak asi aj preto.. deti sú ponom..
@jana_eyre_2 uz som par krat ostala doma s manzelom, ked zvracal ....taky ten virus deti doniesli domov, schytali to postupne vsetci...okrem mna.
Ale inak myslim, ze otazka bola mierena na to, ze autorka je chora a pocas choroby sa ma starat o 2 male deti. To je ina situacia ako ked je chory muz, ktory inak ide do prace a nema povinnost pocas choroby starat sa o male deti.
@jana_eyre_2 uz som par krat ostala doma s manzelom, ked zvracal ....taky ten virus deti doniesli domov, schytali to postupne vsetci...okrem mna.
Ale inak myslim, ze otazka bola mierena na to, ze autorka je chora a pocas choroby sa ma starat o 2 male deti. To je ina situacia ako ked je chory muz, ktory inak ide do prace a nema povinnost pocas choroby starat sa o male deti.
@zltalienka nebola to nijako mierena otázka, len ma to napadlo..
@michaela329 tak ano, keď bol raz, je to mile..
môj býva chorý tak raz za dva mesiace a to tak že je úplne ko aj týždeň.. ale on je alergik, tak asi aj preto.. deti sú ponom..
@jana_eyre_2 to nebude alergiou, ja mám silnú a chorá bývam málo (ale robím v škole, takže mám tréning).
@jana_eyre_2 to nebude alergiou, ja mám silnú a chorá bývam málo (ale robím v škole, takže mám tréning).
@michaela329 on býva takto odmalička, vždy to lekári pripisovali jeho alergiam.. aj ma vybraté mandle a veľa rokov to riešil.. od deti vždy všetko chytí..
nikdy som nebola tak chorá, aby musel ostať doma so mnou. Najhoršie bolo raz, keď bol na služobke a vtedy dostal hnačky so zvracačkami 5,5 -ročný syn, 3- ročná dcéra a ja. Mala som teplotu do 38,5. Ešte som aj dojčila polročnú. Viem, že vtedy som bola slabá, starší ležali v osobitnej izbe a na dojčenie som chodila k malej. Ešteže veľa času spala a našťastie nič od nás nechytila. Vtedy jedinýkrát som mala pocit, že by som chcela, aby bol môj muž s nami.
@svetlonos ďakujem veľmi pekne.. to si určite vypýtam.. migrény ešte mavam, len menej hrozne ako v minulosti. Teraz aspoň nevraciam, len mi býva zle..
@jana_eyre_2
vyskúšaj, robi to zázraky. Bral to expriatel a po pichnuti injekcie o 29 min sedel vysmiaty v aute išli sme na welnes. A to neraz, nechalala som, keďže on vol uplne mimo pri migréne, mával aj tu hmlu ci ako sa to vola.
@jana_eyre_2
vyskúšaj, robi to zázraky. Bral to expriatel a po pichnuti injekcie o 29 min sedel vysmiaty v aute išli sme na welnes. A to neraz, nechalala som, keďže on vol uplne mimo pri migréne, mával aj tu hmlu ci ako sa to vola.
@svetlonos
nue hmlu, auru.
U nás nezostáva.
Mám o chvíľu 50 .ale nebola som tak chorá (aj keď som bola viac krát riadne ) aby musel ostať doma. Vždy som to nejako zvládla a keď bolo veľmi zle ,pomohli aj starké .Aspoň deti zobrať, alebo úhlasím.Ale u mňa max.deň dva a potom už fungujem normálne. Dokonca aj po dvoch operáciách hneď ako som prišla z nemocnice som robila všetko. Len dvíhať ťažké som mesiac nemohla.
Berie si dovolenku na prvé dni keď mi je najhoršie.. dokonca aj dcéra ak veľmi ochorie tak je prvé dni s nami doma...
Keby som mala zlomené ruky, nohy, tak áno, ostane doma..keď som mala 40 teploty,hnusnú chrípku, nevedela som vstať z postele, ostal doma.. ale keď mi je "iba" bezne zle, ako pri chorobe býva, tak neostáva doma. Načo. Kým viem chodiť, nepotrebujem, normálne fungujem aj s liekmi a chorobou..

Pokiaľ si to situácia vyžaduje tak doma zostane . Pri bežných chorobách nie, ale keď treba tak bez problémov. Nebudem sa hrať na hrdinku a tváriť sa, že vládzem keď ma moria horúčky tak, že ledva prejdem na záchod.