Je v súčasnosti možné nájsť normálnu partnerku?
Krásne a vážené dámy,
ako čerstvého 50-tnika, rozvedeného východniara zo starej školy, by ma zaujímalo, či je v súčasnom svete ešte šanca nájsť normálnu a milú žienku, ktorej hlavná starosť nie sú selfíčka a príspevky na svojom FB alebo ktorá nerieši svojho ex, svoje ego, či nabotoxované pery.
Skúšal som zoznamky, avšak moje doterajšie pokusy zoznámiť sa s niekým normálnym, len narážajú na osoby nežného pohlavia, ktoré len málokedy vnímajú realitu.
Nech to nevyznie ako cliché, ale naivne verím, že skutočná krása prichádza zvnútra.
A preto sa nehnevajte teraz na mňa, no nemôžem sa ubrániť dojmu, že až príliš mnoho dám, na ktoré som narazil, nemá doma zrkadlo.
Nemám na mysli fyzickú krásu, ale skôr nerealistické očakávania a prístup k životu.
A úprimne, po 40-tke je už každý popísanou stránkou papiera, a tak je načase ubrať z nárokov a z hľadania princa na bielom Mercedese.
Alebo skutočne gentlemani zo starej školy, ovladajúci pravopis, so záľubou v umení, hudbe už sú odpísaní?!
Je nutné sa dať potetovať, kúpiť si "fancy" auto a začať vešať oblbujúce sľuby na nos, aby človek zapôsobil?!
Neberte to prosím ako žiaden výkrik zúfalstva, len ma zaujíma, či chcem veľa.
Ak áno, tak mi to prosím rovno napíšte, aby som zbytočne nenaháňal chiméru.
Ďakujem a prajem pekný večer!
@saraxyz Nerozumiem, definuj "sladsie".
@ja_claudius keď si po sebe prečítaš, tak zistíš. A zistíš možno aj to, že medzi tebou a "damou, ktorá nemá doma zrkadlo.. " nie je žiadny rozdiel. Ak takto píšeš aj na zoznamkach, tak sa necuduj
@saraxyz Stale mi nezablikalo nad hlavou a uz vobec nie to "sladsie" ... ale snazim sa
@ja_claudius ok. Môj vek vieš...možno sa iné ženy vyjadria opačne. Z mojho pohľadu slizke reči, v skratke pi.....y
@ja_claudius ak sa nepovažuješ za rímskeho cisára a neočakávaš prístup v tomto duchu, tak si myslím, že keď zavítaš do galérií, divadiel, kín či opery, určite nájdeš svoju Agrippinu 😉
@ja_claudius ako cerstva 50tnicka, nesnaziaca sa sposobom zivota urputne vyzerat pod 30 ti mozem uprimne povedat, ze ak by som ostala sama tak uz ziadneho muza nehladam. A je mi jedno aky by bol, ci stara skola ci novy free-cool-in. Ja by som cudzieho chlapa uz doma nechcela. Do divadla, na vylet, zatancovat si OK ale ziadne suznenie dusi ci spajanie zivotov.
Mozno preto sa ti nedari najst partnerku, lebo ak nechces zenu ktora este tesne pred 40 chce zalozit rodinu tak tie ostatne su bud to co pises alebo uz zivotneho partnera nehladaju. A ak tak ich je velmi malo, maju svoju predstavu a z nej nepopustia. Ziadne biohodiny ich nenahanaju, mozu si vyberat.
@ja_claudius zdravím Vás. Ja budem so svojím názorom za tú pesimistickú. Áno šanca tam je, ale podľa mňa asi taká ako výhra v lotérii, čiže mizivá. Preto tak, ako sa na to pozerám ja /že všetko čo je dobré je už spokojné a šťastné v manželstvách a zväzkoch/, sa to týka aj opačne žien. A tá skupina, ktorá nie je a vyhovuje Vašim požiadavkám, podľa mňa netrávi čas ani na zoznamkách ani nečaká v kaviarni pri káve, ani na koncerte či v galérii. Ale venuje sa sebe, svojej práci, svojim záľubám, a ak má aj deti z predchadzajúceho vzťahu tak sa venuje im. A neplytvá energiou na zoznamkách ale zamýšľa sa tiež nad tým, či má šancu stretnúť dnes ešte normálneho muža 🙂 a tak niekedy z motyky vystrelí a takýchto dvoch osud nejak dohromady dá alebo nedá. Ale prajem Vám aby Vám osud prial 🙂
@ja_claudius
@ja_claudius Moje požiadavky? Jedine to, že ten muž už nech deti má alebo deti nechce, manželstvo nechcem tiež - nevidím v tom zmysel, hlavne už nie v mojom veku. Taktiež nemám rada, ak muži idú na všetko veľmi rýchlo, po prvom stretnutí už lásku vyznávajú a po týždni už by sa ku mne chceli nasťahovať 🤣 Ja mám rada iné tempo...stretávanie sa, spoznávanie jeden druhého, ja sa nikam neponáhľam a to isté očakávam aj od muža. Nech stojí nohami na zemi, nech nelieta v oblakoch, nech je realista a nech sa hlavne správa podľa svojho veku a nie, že nejaký 50tník sa správa ako pubertálny mladý muž 😀
Hlavne nehľadaj rozumy od tunajších žien, ale skus sa orientovať na mužské fóra alebo stránky. Ohľadom balenia a rozvoja je toho popísané veľa 🙂
Boze, tolko "optimizmu", co tu clovek naberie ... to sa len tak casto nevidi.
@ja_claudius mňa tvoj štýl neoslovil. Nemám rada, keď si niekto myslí, že je viac. Nikde si sa nevyjadril, že vekovo aké zen, hľadáš. Evidentne asi nie primerane tvojmu veku. Neviem nič o tebe, ale.mna asi aj odradil 50-nik, ktorý za sebou nemá dlhý vzťah alebo nemá deti... PS. Mám po 40ke, vrásky primerane veku a v mojom okolí je asi len jedna botoxova...
Prepac, ale ten styl tvojho pisania… trosku znie zatrpknuto a povysenecky a pripominas mi presne tie typy chlapov, ktori na prvom rade nezabudnu vychvalit presny opak toho, co neznasaju (priklad: taky som rad, ze ty si prirodzena, v dnesnej dobe prebotoxovanych selfie pipiek je to fakt umenie) a nezabudnu uviest, aki su solidni, ale to je bohuzial v dnesnej dobe to, co sa velmi od muzov neocakava… mne je tento pristup velmi neprijemny, neda sa pri nom uvolnit, clovek je automaticky v napati, lebo vie, ze je sudeny. Ja by som sa ti ani neozvala… zvolni trochu. Zeny sa chcu zasmiat a citit sa uvolnene, taky tlak je na vsetko stale, ze fakt ziadna toto nechce aj vo volnom case a hlavne doma a hodnotiaci intelektual je velmi nesympaticky druh, ktoreho chce len malo zien.
Ja som strasny sapiosexual, mna neskutocne pritahuje intelekt, ale uvolneny a nad vecou, nie martyr, ktoreho svet nechape a neocenuje. Pretoze ak je to fakt tak, je chyba v tebe.
@ja_claudius a co si cakal? Ale aspoň si sa ukazal. Len Ty, Ty a Ty...
@dorottka no, ja sa zas mozem citit stiesneny v ulohe (ocakavaniach) vediet niekoho vysoko intelektualne rozosmievat (masova poziadavka zien na zoznamkach). A normalnost a prirodzenost tiez povazujem za velmi sympaticku. Ako aj skromnost a urcitu pokoru.
@madeincssr ale ved samozrejme, na rande by som urcite nesla s tym, ze ocakavam to a to… clovek vie relativne skoro usudit ci je niekto jeho krvna skupina, alebo nie, najma ak sam seba dobre pozna, ved o tom je to rande. Ak ty citis tlak intelektualne rozosmievat, tak to robis zle, pretoze na rande mas byt praveze co najviac sam sebou. A ak to ma niekto ako vyraznu poziadavku hned v profile a necitis sa na to, tak proste na rande ani nechod, aj tak by si nebol uvolneny a nedopadlo by to asi dobre.
Ja mam za sebou celkom slusnu pracu na sebahodnote a nesnazim sa robit dojem na nikoho, som sama sebou ci uz na rande, na pohovore, alebo hocikde. Zatial sa mi to uplne vyplaca, velmi to setri cas aj energiu, to je taktika, ktoru odporucam kazdemu… aj tak to raz praskne a vsetko vyjde najavo, tak preco nie hned? Attract or repel 😀
Tak ja Ti dám trocha optimizmu. Ja Tvoj postoj a príspevok neodsudzujem. Si sám sebou a keď nie si ,,dosť sladký", tak je zle a keby si bol sladký, tak je tiež zle. Podľa mňa sa človek nemá pretvarovať. Keď sa hrá na iného, keď balí, tak sa mu to spočíta v budúcnosti. Takže ani návody na balenie nepotrbuješ. Som rovnaký optimista ako Ty. Prečo by človek na zoznamkách mal spoznať ľudí horších ako na ulici, v práci, na túre? Šetrí to čas. A aj vo vyššom veku sú ľudia single, lebo proste nemali šťastie na toho pravého skôr. Ide skôr o to ako si náročný. Nikto dokonalý neexistuje. A ak človek ľúbi, tak aj s nedokonalosťami. Vo vyššom veku už človek pozná svoju hodnotu. Pozná sám seba a predošlé skúsenosti mu niečo určite dali. Ak to uchopil správne, tak sa poučil a nie zatvrdil. Ja som snílek ako Ty. Verím v spriaznené duše bez rozdielu veku. Možno si len nemal šťastie, alebo si nevedel dosť ľúbiť. Nie každý vie ľúbiť. Kopec ľudí je vo vzťahu pre výhody, ktoré mu ten vzťah prináša.
@harrisson áno, muži lepšie poradia ako zbaliť ženu než ženy 🙈😀
@ja_claudius cim som starsia, tym su moje naroky este vyssie, lebo uz viem, comu sa mam vyhnut, cize dalsie naroky navyse a nie, ze som stara, ale radsej budem sama ako s nejakym blbcom, tak ani neplanujem ubrat z narokov a moje poziadavky nesplnas uz z tvojho prispevku.
@domkakvet no, ale mozno ani ty AUTOROVE. Tolko sebavedomia... Skusme byt trosku pokornejsi a mozno stretneme svojho cloveka. A samota casom zaboli, nie je jednoduche byt stastny samotar.
@ja_claudius len hladat. Moj otec 58 rokov nasiel cez zoznamku priatelku, je s nou 9 rokov. Ale moj otec isiel ako raketa. Chodil dookola na stretka, velmi schudol, dal si spravit viečka 🤣🤣🤣. Presne vedel aku chce a isiel si za tym.
Manzelov dobry priatel sa takto druhykrat ozenil. On mal vtedy 50, ona 38...spoznali sa na nejakom jazzovom podujati. Maju dve deti, aj podobne zaujmy a postoj k zivotu. Takze stat sa moze cokolvek, kto hlada ten najde. Odporucala by som zmenit miesto zoznamovania....vykaslat sa na online svet a skusit aktivne vyhladavat a zucastnovat sa akcii a podujati na zaklade svojich zaujmov. Vela stastia. 😉
@madeincssr to je pravda, ze to nie je lahke byt stastny samotar, ale este tazsie je byt v zlom vztahu, mozno som to napisala az moc drsne, ale je pravda, ze moje naroky su vyssie, nie preto, ze by som ocakavala neviem koho, skor v tom zmysle, ze som poucena a viem, co mam cakat a comu sa vyhnut, urcite nemyslim tym, ze chlap musi varit, prat, vela zarabat, ale po tej povahovej stranke, ze k roznym vetam, by som sa nestavala tak, ze jednym uchom dnu a druhym von s tym, ze isto to tak nemyslel, akurat dnes som tu citala prispevok, o tom ako chlapovi nechutilo jedlo a nemal upratane, vzniklo z toho, ze ide o zaciatok sikany, cize taky priklad, dakedy by som si povedala, ze ok nabuduce navarim lepsie, ale dnes uz nie.
mňa by dosť odradilo že chlap je nemajetný - nemá ani len vlastné bývanie. čo vlastne robil v živote že si nezadovážil bývanie? to je základ mať strechu nad hlavou - najmä už po 50tke... načo by mi bol chlap ktorý by bol na tom horšie ako som ja .
bez bývania, bez auta.... snáď nebudem niekoho ťahať z finančných ťažkostí. mám svoj štandard a nižšie by som isto nešla...
@ja_claudius mat plne usta kecov ako skutocna krasa vychadza zvnutra ale na rande by si asi nezavolal zenu ktora sa ti zda neatraktivna, nie? A pritom to kludne mohla byt tvoja spriaznena dusa, ktora by ta urobila stastnym, len teda nie je az tak sexi, mozno nadvaha.....chapes co myslim? Ja rozumiem ze nejaka aktraktivita musi byt, ale vacsinou su to chlapi, co "skaredsej" zene ani sancu nedaju....
@deti95060810 no mozno to byvanie nechal detom s ex. Alebo nema fetisisticky vztah k nehnutelnostiam (ako je v nasich zemiach zvykom; inde sa celkom stastne byva v obecnych najomnych bytoch a ludia sa tak nenavazuju na majetky), alebo... alebo... Ludia su velmi rozni. Ale naroky/svoj standard nepustia no... Keby to tak chlap ocakaval od zrelej partnerky (plnenie svojich standardov), to by tu bol 🔥.
@zooeynka myslim, ze toto je uplne obojstranne. Fyzicky zjav nedokazeme celkom "odignorovat" - muzi ani zeny. A nemyslim, ze to je povrchne. Sympatia je celkovy obraz o cloveku, nie len fyzicno a nie len "vnutro".
Hodila som tvoj príspevok AI aby si mal aj iný(psychologickejší) pohlad na vec. "
Vaša otázka a úvahy ukazujú na vašu hľadbu pre autenticitu a hlbšie hodnoty v dnešnom svete, ktorý sa môže zdať často povrchný. Je úplne prirodzené, že chcete nájsť partnerku, ktorá zdieľa vaše hodnoty a prioritizuje skutočné hodnoty pred povrchnými aspektmi života.
Zoznamky môžu byť užitočným nástrojom, ale môžu aj zavádzať, pretože povzbudzujú rýchle posúdenia na základe povrchných indikátorov ako fotky a profilové popisy. Hľadanie partnerky, ktorá ocení váš záujem o umenie, hudbu a jemný prístup k životu, môže byť náročné, ale nie nemožné.
Napriek tomu, že sa zdá, že veľa ľudí súčasného sveta uprednostňuje iné hodnoty, stále existuje množstvo žien, ktoré majú hlbšie pochopenie a záujem o autentické vzťahy. Možno vám pomôže hľadať miesta a udalosti, kde sa stretávajú ľudia s podobnými záujmami - umelecké výstavy, koncerty, kultúrne podujatia.
Dôležité je tiež nebyť príliš prísny voči sebe ani voči iným. Každý má svoj príbeh a cesty, ktoré prešli, môžu mať vplyv na to, ako vnímajú svet. Snaha o pochopenie a otvorenosť môže byť kľúčom k nájdeniu vzťahu, ktorý hľadáte.
A nakoniec, nezabúdajte na seba - starostlivosť o seba a o to, čo vám je dôležité, vám môže pomôcť pritiahnuť rovnaké hodnoty a záujmy vo vašom živote. Želám vám veľa šťastia pri hľadaní tej správnej partnerky a príjemný večer!"
@madeincssr uz dlhodobejsie vnimam tvoje prispevky a velmi sa mi paci tvoja laskavost, ked si budes hladat niekoho na vychode, tak sa ozvi 🙂 ale tuto si privelmi laskavy na autora, tak ako napisala Dorotka, autor je velmi povysenecky a vobec nie je autenticky, len zaujal nejaku pozu a mysli si, ze nou urobi dojem a to nie je velmi sympaticke
@ja_claudius čo máš rád z literatúry?

@earlgrey No samozrejme, ze clovek uz am svoj vec a s takou 20-tkou ci 30-tkou by sme mali ine zaujimy a predstavy o buducom zivote. To je jasne. A ake mas poziadavky ty? No schvalne, ma to zaujima.