icon

Otravná sestra

24. aug 2023

Ahojte, ako by ste sa zachovali v takejto situacii:
Sestra sa zamestnala vo velkej firme a maju pracovny benefit, nakupit si ich produkty za par eur oproti tomu, co za to pytaju v obchodoch. Tak sestra to zacala ponukat svojim znamym, tak, ze nieco na tom zarobi, ale aj druha strana je spokojna, lebo u sestry to kupi stale lacnejsie ako v obchode. Tak mi sestra navrhla, nech aj ja mojim znamym ponuknem, ci by nieco nechceli. Samozrejme, ze mali zaujem a tam to zacalo, sestra zacala byt az otravna, ze kedy sa uz vyjadria, co presne chcu, kolko toho chcu (napriklad kamaratka sa chcela este dohodnut s kolegynou, ze si ten tovar podelia, takze trvalo dlhsie, kym sa dohodli, kolko coho chcu, lebo sestra predava len na kartony, cize vacsie mnozstvo), tak mi vyvolavala, vypisovala, nech jej uz zavolam, nech sa uz vyjadri. To iste s platenim, nech hned uz aj poslu peniaze, nech su do toho a toho na ucte (akoze nechapem, den hore dole, ale ok) a pod. Raz som povedala mojim znamym cenu nizsiu ako ona chcela predavat, lebo mi toho pisala viac a nejako sme sa nepochopili, tak ma bombardovala, aby som im hned pisala, ze nech doplatia zvysok(rozdiel tam bol asi 5 eur dokopy, lebo ja som povedala namieto 3 eura 2.50) ale pri takom mnozstve to boli drobne a mne bolo trapne im pisat, ze vies co ale doposli este peniaze, lebo malo to byt drahsie. A uz ma to nebavi robit sprostredkovatela, ja nie som ten predajny typ. Keby mi aspon nepisala v kuse ze no uz im napis, no uz nech sa vyjadria, no nech uz poslu rychlo peniaze, musim to mat na ucte na druhy den...
Na druhej strane moje kamosky su spokojne, ze usetria a sestra si financne prilepsi...
Mam s tym seknut, ci? Poradte prosim 🙂
co robit, seknut s tym a mat pokoj, ci co by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
petamich
25. aug 2023

@fotoportret ako pises moze/nemusi - ak to zamestnavatel berie ako firemny benefit, tak to vobec nemusi riesit (a myslim, ze aj tomu zamestnavatelovi je jasne, ze niekto to moze aj jemne zneuzivat), kazdopadne ako pisem a ako pises 😃 moze to riesit alebo aj nemusi a berie to, ze je to skratka benefit

ja osobne si tiez myslim, ze by sa to nemalo uplne "zneuzivat" a predavat 50 osobam (ja byt zamestnavatel tiez nie som nadsena) ale zasa ak hovorime o par €, ktore si tym niekto zarobi 🤷‍♀️

kroska18
20. mar 2024

@petamich ja si myslím, že zamestnávateľ má nejaký menší zisk aj v tej zníženej cene.

veronicka88
2. máj 2024

NIKDY nič neriešim cez seba. Číslo/mail na sestru nech povedia že sú odo mňa a vybavené. Sestre by som už pri pokuse o takúto službu toto povedala rovno. Ani by mi nenapadlo zamestnávať sa takouto vecou

Strana
z2