Ovplyvní nezamestnanosť vzťah s mojím priateľom?
Som dobrovolne nezamestana, len obcas mam nejaku brigadu. Mne to takto vyhovuje. Ked sme sa spoznali s frajerom tiez bol bez prace cize vtedy mi to vycitat nemohol. Nedavno ale pracovat zacal ale tak ze ani on sam nehladal ziadnu robotu len ho nevlastny otec zamestnal pri sebe.
No a stala sa mi taka vec. Som na jednej stranke kvoli tomu ze si tam pisem s jednou osobou. Lenze zvyknu mi tam napisat aj neznami ludia a vacsinou neodpisujem ale ked sa nudim tak zvyknem odpisat a na otazku ci som zadana obcas odpovedam nie. Mam na to dovod. To je teraz nepodstatne. Je to cisto nezavazne pisanie ktore vzdy konci po par spravach. Niekto mi tam napisal a spytal sa ci som zadana a zaklamala som ze nie kecali sme dalej potom sa ma spytal ze preco nepracujem napisala som ze lebo nechcem a on zjavne neuniesol ze proste som si to zariadila po svojom a nemusim pracovat a napisal mi nieco v zmysle ze “sa necuduje ze nikoho nemam ze kto by uz len chcel zenu co je doma bez roboty”. Ja som sa na tom zasmiala. Pisala som za tu dobu desiatkam ludi ze nepracujem a nikto nemal takyto (pre mna) prizemny nazor.
Tak by ma zaujimalo ze ci podla vas sa moze stat ze to frajerovi zrazu zacne vadit? Nikdy nebol ani naznak toho ze by mu to prekazalo a nikdy sa ma ani nepytal ze ci sa chcem zamestnat alebo nieco take. To ze zijem z nasporenych penazi vie. Len ze ci nemoze mat pocit ze som leniva alebo take nieco. Opytat sa ho to priamo nechcem lebo mozno nad tym neuvazoval a takto by som mu dala zbytocne len chrobaka do hlavy.
@crazy_cat_lady o tom konkretnom nie. Ale vseobecne vie ze mam socialne siete (tie ma aj on) a obcas spomeniem ked mi niekto nieco napise. On nie je ziarlivy typ cize mu to nevadi
@autorka tak asi zalezi, ake socialne siete. lebo mat fb/messenger/ig je take vseobecne, ale mat napr. pokec/tinder/badoo ked je clovek vo vztahu asi nie je uplne standardne :D kazdopadne na tvoju otazku, ano, asi mu to casom moze zacat vadit. nikdy nevies, ako sa k tomu casom postavi a samozrejme asi zalezi aj od teba, ci a kedy sa planujes zamestnat napriklad. a k tej ziarlivosti - ani ja nie som nejak extra ziarliva, ak mi partner k tomu neda dovod, ale keby si moj partner pisal s cudzimi ludmi na soc.sietach, resp. zoznamkach a zapieral tam,resp. nepriznal, ze je to vztahu, tak to by som povazovala za celkom dobry dovod na ziarlenie :D
@crazy_cat_lady ale aj na fb a ig ta mozu kontaktovat cudzi ludia cize by som sa velmi nefixovala na to kde to je. On nie je ziarlivy absolutne skor mi sam navrhuje veci ktore by bezne ludia nenavrhovali
@autorka samozrejme, mozu. ale ak mne napise niekto cudzi na fb/ig, koho nepoznam, tak mu neodpisem :D a ake veci ti navrhuje?
@crazy_cat_lady ani ja vacsinou neodpisem odpisala som len tym spominanym trom lebo som nevedela spat a nudila som sa. To je jedno ake veci ale z toho mi je jasne ze by mu nevadilo ze som v kontakte s inym/inymi. Toleroval by aj nieco horsie
@autorka potom je otazka, ci mu na tebe zalezi, lebo z toho co pises, mi pride, ze je mu jedno s kym/co si pises atd, trosku mi to pride z jeho strany ako nezaujem. ale vsak ty vies snad lepsie 🙂 mne by napriklad vadilo, keby si partner z dovodu ze nevie spat vypisuje s cudzimi ludmi, ale zase predpokladam, ze vy nezijete v spolocnej domacnosti
@crazy_cat_lady nezijeme a ja taktiez neviem co robi on. A mozno by mi to prave toleroval preto ze on robi to iste 🤷🏻♀️
Na mieste tvojho frajera by mi vadili vypisovačky s neznámymi a zatajovanie vzťahu viac ako nezamestnanosť, to sa dá zmeniť. Prelietavost alebo čo ťa k tomu tlačí nie.
@januska12323 za tych 7 pracujucich rokov som na vztah cas nemala. Az teraz som si ho nasla. Ale tak ano som hrozne prelietava 🤷🏻♀️
@autorka tak to znie naozaj ako zaciatok slubneho vztahu, podla toho, ako to opisujes :D
Tak neviem čo iné ťa k tomu vedie, odpovedz si sama.
Nikde nieje napísané že musíš pracovať. Nežijeme už v dobe keď za to zatvárali ľudí do väzenia. Máš peniaze a vyhovuje ti to takto takže nikoho nič do toho nieje.
Mne vadí všeobecne ked muž či žena čo má zdravé ruky nohy a aspoň kúsok rozumu v hlave nepracuje ...
Nerozumiem tomu.nechapem to a vadí mi to. A verím tomu že každému pracujúcemu by takýto partner skôr či neskôr začal vadiť .... Už len to že je lenivý a to že do spoločného rozpočtu by ničím neprispieval.... No nie u mňa to je lenivosť a ostatné sú výhovorky.
@zanka777 a kde mas istotu o mojom zdravotnom stave a o tom ci niekam prispievam alebo neprispievam?
Ja píšem len to čo píšem..... Keď ma niekto zdravotny problém alebo niečo podobné to je už úplne iná reč... Len hovorím že keď niekto nezarába tak asi nemá čím prispievať..... Jedine keď z tých brigád ale to nie je asi pravidelne.... To je jedno. Otázka znela či to môže časom partnerovi vadiť a moja odpoveď je áno môže to je to môj názor.
@zanka777 napisat “moze zacat vadit” a osocovat niekoho ze je lenivy a nijak neprispieva su dve rozdielne veci 🤣
Pýtať sa na názor a potom neprijať iný ako je ten tvoj sú tiež dve rozdielne veci 😂😂😂
@zanka777 ale ty so mnou byvas a neprisievam ti? Ako sa mozes vyjadrovat o tom ci ja niekam neprisievam to mi vysvetli
Pýtala si sa či mu to môže začať vadiť...
Napísala som že áno...
Uviedla som dôvody prečo...
Nemyslela som konkrétne teba ...nakoľko ťa nepoznám . Len všeobecné dôvody prečo to ľuďom môže vadiť .... Ale u teba mu hlavne môže vadiť to vypisovanie......... Skús sa na to pozrieť opačne keby si on "len tak písal a písal by že je slobodný ... Vadilo by ti to?...
Áno. Vadilo by mi to. Vadilo by mi,že dospelá žena sedí doma na riti a aj to,že si ako pubertiačka niečo dokazuje vypisovaním s cudzími chlapmi.
Ano moze mu to zacat vadit a ak ty si ta co mu kupuje tie tricka, tak jasne, ze mu to teraz nevadi, ked mu nakupujes.
@domkakvet ake tricka?
Bol tu taky prispevok, ako zena kupila muzovi na rande tricko, tiez nepracujuca, som myslela, ze si to tiez ty pisala.
@domkakvet jaj 😄 Nie som to ja. Som nechapala, ze ci som v nejakej inej distusii, ked si tricka spomenula

@sheila121 ked sme sa spoznali tak nepracoval a nevadilo mi to. Ak by som pracovala ja a on nie asi by mi to nevadilo tiez. Lenze ja som dost tolerantny clovek a tolerantnost ma kazdy inu