Omylom zaslaná výplata od bývalého zamestnávateľa. Čo robiť?
Už tam nepracujem, no prišla mi platba, ktorá zjavne nemala prísť.
Samozrejme ju nechcem minúť, ale zaujíma ma, ako sa takéto situácie riešia.
@anonym_autor vsak normalne, zavolaj zamestnavatelovi, ze ti prisla mzda, ktora nemala prist.
Hovori ti nieco take ako bezdovodne obohatenie? Ak nie, sup dovzdelaj sa a odpoved tam najdes.
Však nechaj tak, a uvidíš ako ďálej. Prinajhoršom budeš tvrdiť že ty nevieš začo ti vyplatili. Že asi niečo dlhovali.
@anonym_autor a si si ista, ze to nie su nejake odmeny alebo nieco? Lebo v dneznej dobe omylom poslat vyplatu "neexistujucemu" zamestnancovi nie je len tak... tam by museli mat iny bordel
Normálne v pondelok nápis mail bývalému zamestnávateľovi a upozorní ho na chybu
Odporúčam písomne - teda mail.
@anonym_autor takto, kebyze si to nevsimnes a minies tak ti hrozi jedine to ze ak na to pridu tak tie peniaze musis vratit (bezdovodne obohatenie).
Teraz ked to vies ze je to mylna platba tak po spravnosti to mas hned vratit. Este mozes kontaktovat zamestnavatela ci to nie je nejaky doplatok, mohla sa mzdarka pomylit pri skor vyplatenych vyplatach. Ale k tomu by ti mali poslat doklad co to je. Takze ja by som kontaktovala zamestnavatela.
Nejde o tvoju mzdu a nevzniká ti nárok si ich ponechať. Podľa zákona ide o bezdôvodné obohatenie a zamestnávateľ bude požadovať ich vrátenie. Kontaktuj HR že si prijala platbu a požiadaj ich o informáciu, či išlo o omyl a na aký účet ju máš prípadne vrátiť.
Hovori ti nieco take ako bezdovodne obohatenie? Ak nie, sup dovzdelaj sa a odpoved tam najdes.
@anonym_f784d4 prečo by to malo byť bezdôvodné obohatenie? Možno odmeny, možno preplatená dovolenka - ako to má autorka vedieť.
Žiadny problém z toho nebude, ich chyba.
A aj banku,nech ju vrati odosielatelovi.
@anonym_f784d4 prečo by to malo byť bezdôvodné obohatenie? Možno odmeny, možno preplatená dovolenka - ako to má autorka vedieť.
@anonym_3fc6d1 autorka pise o vyplate nie odmenach ani preplatenej dovolenke ani nicom inom. Jasne uvadza pojem vyplata a ak tam uz nepracuje tak uz z principu nema na nu pravne narok.
@anonym_3fc6d1 hej pere čierne peniaze bez zmluvy 😅
@anonym_autor pokiaľ to bolo skutočne omylom poslané, treba platbu vrátiť. Aj tak na to prídu… som účtovníčka, viem o čom píšem
Mne raz poslali keď som bola na RD. Normálne som zavolala účtovníčke a poslala som im to späť. Žiadna veda, ako inak by sa to podľa teba malo riešiť?
Však nechaj tak, a uvidíš ako ďálej. Prinajhoršom budeš tvrdiť že ty nevieš začo ti vyplatili. Že asi niečo dlhovali.
@anonym_3fc6d1 🤦
@anonym_autor Nikdy nevieš, či sa niektorý z tvojich budúcich zamestnávateľov nebude zaujímať o referencie práve u tejto firmy. Určite ich upozorni na omyl - na 100% ťa mzdárka zabudla ukončiť v mzdovom programe. Aj tak na to prídu, upozornia ich na to zo sociálnej a zdravotnej poisťovne, keďže ťa potiahne aj do mesačného výkazu...
@anonym_autor zdvihne sa telefón a oznámi sa, čo sa stalo. Vysvetlenie medzi zúčastnenými a následne prípadné vratenie neoprávneneho obohatenia - lebo ak by si si ich nechala a nepatrili by Ti (preplatenie dovolenky napríklad chodí neskôr), išlo by o TČ (podľa sumy).
@anonym_autor zdvihne sa telefón a oznámi sa, čo sa stalo. Vysvetlenie medzi zúčastnenými a následne prípadné vratenie neoprávneneho obohatenia - lebo ak by si si ich nechala a nepatrili by Ti (preplatenie dovolenky napríklad chodí neskôr), išlo by o TČ (podľa sumy).
@michaela329 dovolenka sa prepláca v poslednej výplate
@michaela329 dovolenka sa prepláca v poslednej výplate
@77nelinka už som dostala aj v ďalšom mesiaci - urobila chybu, upozornenie, doplatok.
@77nelinka už som dostala aj v ďalšom mesiaci - urobila chybu, upozornenie, doplatok.
@michaela329 ale napísala si, že chodí neskôr čo nie je pravda. Chyba je niečo iné. Stačí mať dobrý mzdový program, ktorý na to upozorní
@michaela329 ale napísala si, že chodí neskôr čo nie je pravda. Chyba je niečo iné. Stačí mať dobrý mzdový program, ktorý na to upozorní
@77nelinka áno, to je pravda, zle som napísala.
@anonym_autor ty si nesvojprávna? Veď zavolám tam a opýtam sa,ako inak by sa to malo riešiť? Zároveň sa dozvieš,či to je naozaj omyl alebo nejaký doplatok,odmeny,podiely alebo čo.Ani nepíšeš,ako dlho tam už nerobíš.
Manžel takto dostal .. nechal si, už je tomu rok. Samozrejme sa nepriznal .. pred pár mesiacmi stretol ekonómku vo wellnese (majiteľova žena) pekne ju pozdravil, prehodil pár slov, v duchu poďakoval a pomyslel si 🤣🤣
Tvar sa že nič, nie každý sleduje stav účtu, keď sa ozvú, potom im vrátiš. Takže radšej ju neminaj 🤣
@anonym_3fc6d1 Genialna rada = navod na trestny cin. Tie peniaze musi obratom vratit.
@anonym_autor Píšeš o výplate, čiže predpokladám, že si plnoletá. Vážne hľadáš na túto situáciu odpoveď na nete?
@anonym_autor Radšej zistiť priamo u neho prečo ti to prišlo ako neskôr na to doplatiť...a to doslovne🙂
Zoberieš telefón, zavoláš bývalému zamestnávateľovi na mzdové, personálne, alebo čo máte. Vysvetlíš, že ti vtedy a vtedy prišla taká a taká platba a nevieš prečo. Oni ti oznámia prečo a urobíš presne to, čo ti odpovedia.

nechaj si ju a kup si nieco na seba.. nikto na nic nepride. (sarkazmus)