icon

Partner bez práce a zodpovednosti

13. nov 2025

Partner bez zodpovednosti k sebe samemu- pisem povodny nazov temy lebo sa obavam korekcneho zasahu adminov.

Ako dlho by ste vydrzali s partnerom, ktory je osem mesiacov doma bez prace, chodi spavat nadranom a vstava poobede a fajci marihuanu kazdy den.

Nebyvame spolu nastastie.

Kazdy den ked sa zobudi okolo dvanastej jednej tak pocuvam aky je unaveny a rozbity. Stale je podrazdeny. Obhajuje sa ze ma depresiu a marihuana pomaha.

Neda sa s nim nic planovat, lebo nie je schopny rano normalne vstat. Sme spolu uz dlho. Toto sa deje poslednych osem mesiacov. Vyhovara sa, ze to je len obdobie.

Jeho predstava je taka, ze sa mi postazuje ze je unaveny a ja ho polutujem. Mam mu neustale vyjadrovat pochopenie a byt laskava a trpezliva. Ale ja to uz nedokazem! Nevidim absolutne ziadnu snahu z jeho strany. Ked sa opytam co mozem prenho urobit tak mi povie ze nemam riesit jeho rezim a spanok a travu. Ze proste nemam nic riesit.

Prosiiim! Uprimne, je nejaka zena ktora by to dokazala? Ja ho lubim a strasne ma trapi ako sa trapi ale vobec netusim co s nim. Vsak to sa neda donekonecna takto fungovat. Keby sa aspon stale nestazoval. Jeho sameho to stve ale nic nic nic neurobi! Ani tu najmensiu zmenu. A vycita mi ze nie som voci nemu dostatocne laskava a empaticka. Ale ako sa to da? Ked kazdy den pocuvam aky je unaveny a je mu zle a stale sa aj tak toci v tom istom kruhu?

arianna25
14. nov 2025
@anonym_autor

@arianna25 a furt dookola mi opakuje, ze on potrebuje iny pristup, ze mam byt laskava a chapava a milujuca a dobra a bla bla bla. ale dokedy? donekonecna???

ja riesim dospelacke veci, vsak milion hovadin okolo domu, deti, prace, atd. a on ked sa ma objednat na preventivku k dr, tak aj s tym ma problem!

a furt mi ukazuje stupidne reelsy na youtube, psikov a macicky a "vtipne" videa. sa chova ako keby mal 15 rokov. nulova zodpovednost.

@anonym_autor no lebo sa zahlbil do svojho sveta. Bohužiaľ. On si vybral takto žiť.

autor
14. nov 2025
@arianna25

@anonym_autor no lebo sa zahlbil do svojho sveta. Bohužiaľ. On si vybral takto žiť.

@arianna25 ze on je spokojny, ked sa za cely den nic nestane. on nepotrebuje nikam ist, nic robit.
tolerovala som jeho lenivost, jeho neochotu kamkolvek so mnou ist, ale ked sa k tomu pridala este tato zavislost a hadzanie viny a zodpovenosti na mna, tak to naozaj nedavam.

teraz som bola tyzden s deckami v zahranici a ked som sa ho pytala, co bude robit, tak povedal, ze snad si konecne oddychnem. som myslela, ze vyletim z koze uz.

autor
14. nov 2025

jaaj, boze, mala by som to vsetko vykricat jemu a nie sa tu takto anonymne vylievat.

mk22
14. nov 2025

Takže to je tvoj frajer ano?
6r randite, deti nue su jeho??

Držíš sa ho zubami nechtami, vieš povedat prečo?
Co mas z neho, co ti dáva do života?
A co ked ste spolu 6r, ľudia sa rozchádzajú po 15, 25r.
Vy 6r iba randite..to takého sa drzis??

alica110
Autor odpoveď zmazal
anonym_2c2d5e
14. nov 2025

@anonym_autor prečítala som to a už som nasrana ako s takým môžeš byť ?

enmery
14. nov 2025
@alica110
Odpoveď bola zmazaná

@alica110 Ale bolo, prečítať všetko. Inak, čo má robiť?Ked on problém nevidí, berie drogu a zo svojich zlyhaní obviňuje ju? Táto žena mi príde dost samostatná, on si cestu vybral. NEDÁ sa pomôcť niekomu, kto vidi problem všade, len nie u seba! Tak jej neraď sprostosti. Aj keby chlastal a nechcel sa liečiť, tiež by si jej a ďeťom poradila mu robiť fackovacieho panáka?
Niektoré ženy fakt nepochopím, ako sú schopné dobrovoľne si držať život a budúcnosť.

sense
14. nov 2025

@anonym_autor nebola by som s ním už , jedinú "závislosť" ktorú dokážem tolerovať je kofein a cukor

alica110
Autor odpoveď zmazal
autor
14. nov 2025
@alica110
Odpoveď bola zmazaná

@alica110 dakujem za pochopenie. On s tou travou zacal pred dvomi rokmi. Len tak obcas. Uz vtedy sa mi to nepacilo ale povedal ze nemam riesit, ze vsak to len obcas. Ok. Neriesila som. Potom som vsak zaregistrovala ze sa to stupnuje a je to uz vela. Tak som ho s tym velmi mierne konfrontovala. Povedal ze po novom roku prestane. Je november a nezmenilo sa nic. Len je to horsie.
A ja uz proste nedokazem neriesit. Zatvarat oci pred jeho otocenym rezimom, unavou, demotivaciou, depresiou, atd. Plus sa teda navaza do mna ked na cokolvek z toho poukazem.

Takze mu proste dam nejaky cas kedy s nim nebudem a nech sa da do poriadku sam. Ja to uz proste nedavam sa divat nanho ako sa nici a byt ticho a tvarit sa ze sa nic nedeje.

Keby sa aspon stale nestazoval, to ma neskutocne vytaca

autor
14. nov 2025
@alica110
Odpoveď bola zmazaná

@alica110 to bolo obrazne. Agresivny nie je. Ked je vytoceny tak odide a nekomunikuje

autor
14. nov 2025
@anonym_2c2d5e

@anonym_autor prečítala som to a už som nasrana ako s takým môžeš byť ?

@anonym_2c2d5e vsak uz prave nemozem. Uz to nedavam

anonym_af2f0d
14. nov 2025

Prečítala som to iba po časť 'nebývame spolu'. Mala som manžela. Prišiel o prácu. Následne bol dva roky doma bez akéhokoľvek príjmu, zatiaľ čo ja som po práci ťahala brigády. S ničím mi doma nepomohol, ani pre dieťa do škôlky nešiel. Ako som spomenula na začiatku, 'mala som manžela'. Rozviedla som sa s ním. Odmietla som živiť dospelého muža na úkor môjho zdravia a starať sa oňho ako o veľké decko. A vôbec. Aj ja si zaslúžim byť šťastná. Takže moja rada je z osobnej skúsenosti. Ukonč to čo najskôr a nájdi si niekoho, kto si ťa bude vážiť. Ja som ho našla 💗 určite sa tu niekde motá aj pán dokonalý pre teba.

anonym_2c2d5e
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_2c2d5e vsak uz prave nemozem. Uz to nedavam

@anonym_autor držím palce nech sa ti podarí odísť

mia667
14. nov 2025

@anonym_autor stačilo keď som prečítala fajčí marihuanu ani nejdem ďalej... z krátkej cesty bližšie 😉

alica110
Autor odpoveď zmazal
1andrea111
14. nov 2025
@anonym_autor

@sissy27 vsak ano, presne ako pises, ked ja som ten problem, tak nech sa riesi sam. on ma stale zamotava do sieti viny. a ja som to nejaky cas trpela a ospravedlnovala ho, ale uz to proste nedavam. ked skusam dat nejaky casovy horizont, tak to odmieta, ze to nanho robi tlak.
tak nech si je proste sam a nech si to riesi sam. ja viem, preco je na mna protivny, lebo mu robim zrkadlo. pripominam mu jeho zavislost a neschopnost. tak sa na mna stale hneva a obvinuje mna zo svojich zlyhani.
vsak ja nie som dokonala, ale aspon nieco robim, snazim sa!

nebyvame spolu. on nebyva dohuleny do nemoty, je to naopak, on si dava casto trochu, aby dokazal vobec ako tak fungovat. ked si neda, tak je neznesitelny. to mi vadi, ze je na tom proste regulerne zavisly. a ked vyjadrim obavy, tak na mna vyleti, ze preco ho stresujem, ze preco ma este riesit moj stres z neho, ze to nemam riesit.

deti su velke a maju uz svoje partie, neprichadzaju s nim nejako do kontaktu, maximalne vecer si s nim obcas pozrieme nieco v telke.

@anonym_autor ja si myslím že má depresiu a potrebuje pomoc psychiatria. Nezachranis ho ani nezmenis. Prečítaj si o depresii. Čo môžeš pre neho urobiť je že sa pokusis ho dostať k psychiatrovi. Je možné že trávu berie preto že mu to na chvíľu utlmí depresiu ale následne mu vyvolá väčšiu. Ak by začal brať lieky, je možné že sa stav celkom upraví. Alebo aspoň u všeobecného lekára nech začne, tiež mu môže niečo predpísať. On to sám nevládze momentálne zmeniť, potrebuje pomôcť ale odborníkom. Ty mu nepomozes a Teba to len stiahne dolu.

enmery
14. nov 2025
@1andrea111

@anonym_autor ja si myslím že má depresiu a potrebuje pomoc psychiatria. Nezachranis ho ani nezmenis. Prečítaj si o depresii. Čo môžeš pre neho urobiť je že sa pokusis ho dostať k psychiatrovi. Je možné že trávu berie preto že mu to na chvíľu utlmí depresiu ale následne mu vyvolá väčšiu. Ak by začal brať lieky, je možné že sa stav celkom upraví. Alebo aspoň u všeobecného lekára nech začne, tiež mu môže niečo predpísať. On to sám nevládze momentálne zmeniť, potrebuje pomôcť ale odborníkom. Ty mu nepomozes a Teba to len stiahne dolu.

@1andrea111 Dookola tie iste drísty. Vy aj čítate, že on problém nemá a všetko je to kvôli nej? Ako ho ona dostane k lekárovi?Sa už spamätejte niektoré ženy. Ťaháte do sračiek cudziu ženu a jej 2 deti. Novinku si napísala, ďalšia, ktorá nečíta.

letfenixa
14. nov 2025
@anonym_autor

@motylik2559 ano, mas uplnu pravdu. to je moja neschopnost byt razna a furt mat nejake sentimentalne spomienky. dam mu mesiac cas a uvidim, ci sa nieco zmeni. ak nie, tak to je jasne.

@anonym_autor za mesiac sú Vianoce a bude ti blbé sa s nim vtedy rozchádzať.

autor
14. nov 2025
@anonym_af2f0d

Prečítala som to iba po časť 'nebývame spolu'. Mala som manžela. Prišiel o prácu. Následne bol dva roky doma bez akéhokoľvek príjmu, zatiaľ čo ja som po práci ťahala brigády. S ničím mi doma nepomohol, ani pre dieťa do škôlky nešiel. Ako som spomenula na začiatku, 'mala som manžela'. Rozviedla som sa s ním. Odmietla som živiť dospelého muža na úkor môjho zdravia a starať sa oňho ako o veľké decko. A vôbec. Aj ja si zaslúžim byť šťastná. Takže moja rada je z osobnej skúsenosti. Ukonč to čo najskôr a nájdi si niekoho, kto si ťa bude vážiť. Ja som ho našla 💗 určite sa tu niekde motá aj pán dokonalý pre teba.

@anonym_af2f0d mrzi ma, cim si si musela prejst. muselo to byt velmi narocne. ani rozvod ho nenakopol?
som rada, ze si si nasla pana dokonaleho 🙂
ja som tak vytazena, ze na novy vztah urcite nejaku dobu nebudem mat cas ani chut 😀

autor
14. nov 2025
@alica110
Odpoveď bola zmazaná

@alica110 presne tak. darmo mi on bude vykrikovat, ze to je moja zodpovednost, ze ja som taka a hentaka a ja za vsetko mozem. mna to proste vytaca ako sa dookola stazuje a nic nerobi. aj som mu to povedala, tak nejaky cas bol ticho, ale potom zase zacal s tym vyplakavanim. urobim to proste tak, ze ho nejaky cas necham tak a potom sa uvidi. ak mi po mesiaci povie, ze sa nikam nepohol, tak to bude jasny dokaz toho, ze to proste nema zmysel.

autor
14. nov 2025
@1andrea111

@1andrea111 chodil ku psychiatrovi par rokov dozadu, aj bral AD, ale potom sa rozhodol, ze ich vlastne nepotrebuje a psychiatra tiez nie. nejaky cas to zvladal, ale ocividne uz straca zas kontrolu. a mna to mrzi, lebo viem, ako vela mi daval, ked bol v pohode. ale ja ho proste nemam ako donutit, aby sa spamatal a zacal nieco riesit.

autor
14. nov 2025
@letfenixa

@anonym_autor za mesiac sú Vianoce a bude ti blbé sa s nim vtedy rozchádzať.

@letfenixa nastastie vianoce nejako extra neriesim, ani ja ani on. takze toto nebude argument 🙂

alzbetka75
14. nov 2025

Muz je pn,ale je tak poisteny,ze dostane viac ako by robil.A uz od pondelka ide do prace,a to by ho chirurg nechal na pn dalsie 2m,lebo tento uraz sa hoji az 3m,je to horsie ako zlomenina.Ale uz by ho aj v robote zozrali.Muz nikdy na pnke nebol,a teraz si aspon paradne oddychol ale uz aj jemu to liezlo na nervy,tak si hladal ako taku robotu doma,obskakoval ma riadne,detom ranajky,svaciny robil.No nudil sa riadne,uz sa aj tesi v pondelok na nocnu.

anonym_2c2d5e
14. nov 2025
@alzbetka75

Muz je pn,ale je tak poisteny,ze dostane viac ako by robil.A uz od pondelka ide do prace,a to by ho chirurg nechal na pn dalsie 2m,lebo tento uraz sa hoji az 3m,je to horsie ako zlomenina.Ale uz by ho aj v robote zozrali.Muz nikdy na pnke nebol,a teraz si aspon paradne oddychol ale uz aj jemu to liezlo na nervy,tak si hladal ako taku robotu doma,obskakoval ma riadne,detom ranajky,svaciny robil.No nudil sa riadne,uz sa aj tesi v pondelok na nocnu.

@alzbetka75 len nech je opatrný 🙏🙏🙏🍀🍀🍀🍀

alzbetka75
14. nov 2025
@anonym_2c2d5e

@alzbetka75 len nech je opatrný 🙏🙏🙏🍀🍀🍀🍀

@anonym_2c2d5e dostal ortezu este,bude ju pouzivat stale,ma to este trochu opuchnute,ale inak uz je dobre.Zle zoskocil a vyvrtnul si riadne clenok,az spadol na zem.A to bol este dalsie dni s opuchnutym clenkom v robote.

anonym_fce35b
14. nov 2025

@anonym_autor všetci ho samozrejme hneď odsúdili, nakoľko s niekým takým nežili. Tvoj partner má depresiu a ťažkú. Môžem ti poradiť mu navrhnúť pomoc. Ak ju prijme, budeš pre nho veľmi dôležitá ak sa rozhodneš pri ňom stáť. Ak ju odmietne, rataj s tým, že to bude horšie a horšie. Ak sa rozhodne prijať pomoc, pripravte sa, že to bude náročné a treba aby ste boli silní obaja.

pikachu999
14. nov 2025
@anonym_fce35b

@anonym_autor všetci ho samozrejme hneď odsúdili, nakoľko s niekým takým nežili. Tvoj partner má depresiu a ťažkú. Môžem ti poradiť mu navrhnúť pomoc. Ak ju prijme, budeš pre nho veľmi dôležitá ak sa rozhodneš pri ňom stáť. Ak ju odmietne, rataj s tým, že to bude horšie a horšie. Ak sa rozhodne prijať pomoc, pripravte sa, že to bude náročné a treba aby ste boli silní obaja.

@anonym_fce35b nemá depresiu je to lenivé hovado čo radšej huli...

anonym_fce35b
14. nov 2025
@pikachu999

@anonym_fce35b nemá depresiu je to lenivé hovado čo radšej huli...

@pikachu999 má depresiu

pikachu999
14. nov 2025
@anonym_fce35b

@pikachu999 má depresiu

@anonym_fce35b keby mal tak to vyzerá inak tomu ver..ale šak keď je to taký chudáčik tak si ho zober k sebe 🙂 jej sa len uľaví