icon

Partner bez práce a zodpovednosti

13. nov 2025

Partner bez zodpovednosti k sebe samemu- pisem povodny nazov temy lebo sa obavam korekcneho zasahu adminov.

Ako dlho by ste vydrzali s partnerom, ktory je osem mesiacov doma bez prace, chodi spavat nadranom a vstava poobede a fajci marihuanu kazdy den.

Nebyvame spolu nastastie.

Kazdy den ked sa zobudi okolo dvanastej jednej tak pocuvam aky je unaveny a rozbity. Stale je podrazdeny. Obhajuje sa ze ma depresiu a marihuana pomaha.

Neda sa s nim nic planovat, lebo nie je schopny rano normalne vstat. Sme spolu uz dlho. Toto sa deje poslednych osem mesiacov. Vyhovara sa, ze to je len obdobie.

Jeho predstava je taka, ze sa mi postazuje ze je unaveny a ja ho polutujem. Mam mu neustale vyjadrovat pochopenie a byt laskava a trpezliva. Ale ja to uz nedokazem! Nevidim absolutne ziadnu snahu z jeho strany. Ked sa opytam co mozem prenho urobit tak mi povie ze nemam riesit jeho rezim a spanok a travu. Ze proste nemam nic riesit.

Prosiiim! Uprimne, je nejaka zena ktora by to dokazala? Ja ho lubim a strasne ma trapi ako sa trapi ale vobec netusim co s nim. Vsak to sa neda donekonecna takto fungovat. Keby sa aspon stale nestazoval. Jeho sameho to stve ale nic nic nic neurobi! Ani tu najmensiu zmenu. A vycita mi ze nie som voci nemu dostatocne laskava a empaticka. Ale ako sa to da? Ked kazdy den pocuvam aky je unaveny a je mu zle a stale sa aj tak toci v tom istom kruhu?

Strana
z7
jana35798
16. nov 2025
@anonym_autor

@arianna25 uplne mam nervy na neho. hnevam sa, lebo mi vcera zas zacal fnukat "rano" o pol jednej poobede (akurat sa zobudil) do telefonu ako je unaveny a ako si ide este lahnut a ja som povedala, ze mozno by mohol skusit byt cez den bdely a ist si lahnut skor vecer. tak na mna uplne vyletel a doslova ma posral do riti.

den predtym totiz tiez fnukal a potom mi volal o pol jedenastej v noci, ze sa nevie rozhodnut, ci si ist lahnut alebo pozriet dokument. a povedala som mu nech si ide skusit lahnut, ze vsak dokument moze pozerat hocikedy. tak povedal, ze on si teda asi predsa len pojde pozriet dokument, ale teda len polku a pojde spat okolo pol dvanastej. no jasne, este o pol jednej rano mi pisal.

tak ako mozem nemat nervy?!

@anonym_autor no na by som mu uz telefon nedvihla a blokla ho v kazdom smere 😅

anonym_dd98c8
16. nov 2025

Zena …utekaj veľmi rýchlo kym ta nestiahne so sebou.
Verím, že nie si tak strašne zufala, že budes strácať svoj drahocenný cas s touto sockou
Vždy lepsie cloveku samemu ako v nevhodnej spoločnosti

bzusines
16. nov 2025

@anonym_autor si drbnuta, nič viac !!!

mandarinka555
17. nov 2025

@anonym_autor Teba trápi, že on sa trápi??? Ty si mimo? On je len lenivé 💩

denithestrange1993
17. nov 2025

@anonym_autor necitala som celu diskusiu,ale dala by som mu podmienku aby zasiel za psychologom,psychiatrom. Chce aby si ho podporila,tak ho podpor,len nie tak ako by chcel on-lutovat ho do nekonecna,ale najst mu odbornu pomoc. Tu marihuanu by som urcite netolerovala na dennej baze.

autor
17. nov 2025
@mandarinka555

@anonym_autor Teba trápi, že on sa trápi??? Ty si mimo? On je len lenivé 💩

@mandarinka555 ano, trapi ma, ked sa trapi, je to ludske a prirodzene. napriek vsetkemu ho mam rada a zalezi mi na nom ako na cloveku.

autor
17. nov 2025
@denithestrange1993

@anonym_autor necitala som celu diskusiu,ale dala by som mu podmienku aby zasiel za psychologom,psychiatrom. Chce aby si ho podporila,tak ho podpor,len nie tak ako by chcel on-lutovat ho do nekonecna,ale najst mu odbornu pomoc. Tu marihuanu by som urcite netolerovala na dennej baze.

@denithestrange1993 podporujem ho tak, ze nie sme v kontakte. on vie, co ma robit. ja nie som jeho mamou, aby som ho drzala za rucicku, musi to zvladnut sam. ja uz prenho nemam viac co urobit. podporovat ho v nicnerobeni nie je cesta.

columbovazena
17. nov 2025

@anonym_autor Načo si s takým xujom? Však to je nemožné nedorastene decko, s takým debilom si predstavujes svoj život? Si normálna?

autor
17. nov 2025
@columbovazena

@anonym_autor Načo si s takým xujom? Však to je nemožné nedorastene decko, s takým debilom si predstavujes svoj život? Si normálna?

@columbovazena nepotrebujem muza na nic, len na to, aby mi robil spolocnost a boli sme tu pre seba. A kym neprepadol trave a depresii, tak sme boli spolu stastni, hovorili sme aj o svadbe. Nie je debil ani lemra. Podlahol zavislosti a mne je to velmi luto. Nemam mu v tom ako pomoct

bomba36
17. nov 2025

Tak to okecávaš a chceš pôsobiť ako jedna z tých moderných žien nad vecou, ale v skutočnosti robíš to čo každá jedna zúfalka - dúfaš že sa zmení, aby ti "robil spoločnosť". Ja nechápem, prečo neviete existovať samé so sebou a stále sa musíte fixovať na nejakého chlapa.

autor
17. nov 2025
@bomba36

Tak to okecávaš a chceš pôsobiť ako jedna z tých moderných žien nad vecou, ale v skutočnosti robíš to čo každá jedna zúfalka - dúfaš že sa zmení, aby ti "robil spoločnosť". Ja nechápem, prečo neviete existovať samé so sebou a stále sa musíte fixovať na nejakého chlapa.

@bomba36 trosku empatie by Ti neuskodilo. a kym sa vyjadris takymto odsudzujucim sposobom, tak si daj aspon namahu precitat moje prispevky aby si sa dostala do obrazu. takto to vyzera len ako zufala potreba si do niekoho kopnut

mk22
17. nov 2025
@anonym_autor

@bomba36 trosku empatie by Ti neuskodilo. a kym sa vyjadris takymto odsudzujucim sposobom, tak si daj aspon namahu precitat moje prispevky aby si sa dostala do obrazu. takto to vyzera len ako zufala potreba si do niekoho kopnut

@anonym_autor je doma 8mes, čiže podporu vyčerpal, co hovorí, aký ma plán, co chce robiť, alebo na co čaká? Riesi prácu, hlada posuela zivotopisy?
Z čoho žije, z úspor?
Je pekne, ze mu chces pomôcť, aj ja by som sa urcute snažila, ale keby vidím cítim, ze nestojí o moju pomoc, dokonca vrci a kope do mna, nechala by som ho tak.
Energiu neminala na človeka, kt o to nestojí.

autor
17. nov 2025
@mk22

@anonym_autor je doma 8mes, čiže podporu vyčerpal, co hovorí, aký ma plán, co chce robiť, alebo na co čaká? Riesi prácu, hlada posuela zivotopisy?
Z čoho žije, z úspor?
Je pekne, ze mu chces pomôcť, aj ja by som sa urcute snažila, ale keby vidím cítim, ze nestojí o moju pomoc, dokonca vrci a kope do mna, nechala by som ho tak.
Energiu neminala na človeka, kt o to nestojí.

@mk22 ze od februara si zacne hladat pracu, taky je plan. A ano, uspory ma dostatocne na to aby nemusel pracovat este niekolko rokov.
To ja vobec neriesim ze nema pracu, ked bude chciet, najde si, s tym problem nikdy nemal. Je sikovny. Ako som pisala, v byvalej praci mu opatovne ponukali vyssi plat len aby ostal.
Som nestastna z toho ze je osem mesiacov doma, nic nerobi a fnuka ze je stale unaveny. Ma otoceny rezim a priserny zivotny styl. A uz som sa na to nedokazala pozerat a on nemal ziadnu ochotu to riesit len opakoval ze aj on je z toho nestastny a ja uz som stratila chut aj energiu sa ho neustale pokusat nejako motivovat. V drvivej vacsine pokusov to skoncilo neuspechom. A ano, pridalo sa k tomu aj to, ze bol protivny na mna. Takze teraz je v tom sam.
Ja aj keby som chcela, tak uz som vycerpana, uz nedokazem pri nom stat a pozerat sa na to ako sa nici a trpi

autor
17. nov 2025

Keby bol doma a venoval sa mne a sebe a bol by spokojny, tak neriesim tolko. Ale on je nespokojny a trapi sa a nic s tym nerobi. To sa neda zniest dlhodobo

enmery
17. nov 2025

Ty fňukáš tu...a nevieš to stopnúť, ste rovnakí.

mk22
17. nov 2025
@anonym_autor

@mk22 ze od februara si zacne hladat pracu, taky je plan. A ano, uspory ma dostatocne na to aby nemusel pracovat este niekolko rokov.
To ja vobec neriesim ze nema pracu, ked bude chciet, najde si, s tym problem nikdy nemal. Je sikovny. Ako som pisala, v byvalej praci mu opatovne ponukali vyssi plat len aby ostal.
Som nestastna z toho ze je osem mesiacov doma, nic nerobi a fnuka ze je stale unaveny. Ma otoceny rezim a priserny zivotny styl. A uz som sa na to nedokazala pozerat a on nemal ziadnu ochotu to riesit len opakoval ze aj on je z toho nestastny a ja uz som stratila chut aj energiu sa ho neustale pokusat nejako motivovat. V drvivej vacsine pokusov to skoncilo neuspechom. A ano, pridalo sa k tomu aj to, ze bol protivny na mna. Takze teraz je v tom sam.
Ja aj keby som chcela, tak uz som vycerpana, uz nedokazem pri nom stat a pozerat sa na to ako sa nici a trpi

@anonym_autor a ste v kontakte?
Ci si mu oznámila co? Koniec?

autor
17. nov 2025
@enmery

Ty fňukáš tu...a nevieš to stopnúť, ste rovnakí.

@enmery fnukam lebo som smutna a chyba mi. To je normalne. Ale nekontaktujem ho ziadno. Viem ze si musi svoje veci vyriesit sam

autor
17. nov 2025
@mk22

@anonym_autor a ste v kontakte?
Ci si mu oznámila co? Koniec?

@mk22 nie. nie sme v kontakte vobec. Ja ho ani neplanujem kontaktovat. Len dufam ze sa proste sustredi na seba a riesi si svoje veci.
Ja som mu uz predtym navrhovala mesiac no contact nech riesi seba. Povedala som mu ze nie som schopna znasat jeho zavislost. Nevidim dovod mu to opakovat znova.
Kym sa neda do poriadku nemame sa o com bavit. A to on vie.

autor
17. nov 2025

Ale to neznamena ze mi nechyba. Akurat si neviem vobec predstavit s nim byt. To je skor spomienkovy optimizmus

arianna25
18. nov 2025
@anonym_autor

Ale to neznamena ze mi nechyba. Akurat si neviem vobec predstavit s nim byt. To je skor spomienkovy optimizmus

@anonym_autor podľa mňa už je čas prestať to riešiť. Už sa nekontaktujete a to je dobre. Mal času dosť na to aby sa dal dokopy. 8 mesiacov je naozaj dlhá doba. Je to škoda lebo mali ste pekný vzťah, ale on sa rozhodol byť takto. Neurobíš s tým nič keď on je už tak nastavený. Už ho nerieš. Veľmi si už preťažená z neho. Už myslí na seba aby si bola spokojná. Venuj sa sebe. Keď raz bude chcieť, tak vyhľadá odborníka a dá sa dokopy. Potom ťa vyhľadá a pokecajte a neviem čo ďalej. Ale možno bude chcieť byť takto zaskreckovany. Ty si už vyčerpala možnosti a nezdá sa mi že by malo mať zmysel nejak ho chcieť zachraňovať.

autor
18. nov 2025
@arianna25

@anonym_autor podľa mňa už je čas prestať to riešiť. Už sa nekontaktujete a to je dobre. Mal času dosť na to aby sa dal dokopy. 8 mesiacov je naozaj dlhá doba. Je to škoda lebo mali ste pekný vzťah, ale on sa rozhodol byť takto. Neurobíš s tým nič keď on je už tak nastavený. Už ho nerieš. Veľmi si už preťažená z neho. Už myslí na seba aby si bola spokojná. Venuj sa sebe. Keď raz bude chcieť, tak vyhľadá odborníka a dá sa dokopy. Potom ťa vyhľadá a pokecajte a neviem čo ďalej. Ale možno bude chcieť byť takto zaskreckovany. Ty si už vyčerpala možnosti a nezdá sa mi že by malo mať zmysel nejak ho chcieť zachraňovať.

@arianna25 ano. Mas uplnu pravdu. Zbytocne to teraz budem riesit. Musi si proste poradit sam

arianna25
18. nov 2025
@anonym_autor

@arianna25 ano. Mas uplnu pravdu. Zbytocne to teraz budem riesit. Musi si proste poradit sam

@anonym_autor venuj sa sebe, tiež potrebuješ dočerpať sily. On sa buď pridá k tebe a deťom aby ste boli šťastní, alebo nech si ide svojou cestou keď mu to vyhovuje ale vás nech nezaťažuje.

autor
18. nov 2025
@arianna25

@anonym_autor venuj sa sebe, tiež potrebuješ dočerpať sily. On sa buď pridá k tebe a deťom aby ste boli šťastní, alebo nech si ide svojou cestou keď mu to vyhovuje ale vás nech nezaťažuje.

@arianna25 ano, rozumne pises, venovat sa sebe a detom, to robim teraz 🙂 som bola chora a velmi slaba posledne dni, tak som to vsetko aj horsie psychicky niesla

denithestrange1993
18. nov 2025
@anonym_autor

@denithestrange1993 podporujem ho tak, ze nie sme v kontakte. on vie, co ma robit. ja nie som jeho mamou, aby som ho drzala za rucicku, musi to zvladnut sam. ja uz prenho nemam viac co urobit. podporovat ho v nicnerobeni nie je cesta.

@anonym_autor ved som pisala ze max ho poslat ku psychologovi/psychiatrovi.

Strana
z7