icon

Partner chce žiť zdravo, ja mám inú chuť

7. jan 2026

Ahojte,priateľ pracuje v zahraniči a keď sme spolu tak stále chce žiť len zdravo(mäso,cottage,vajcia atd..) a ked nie je doma ja si rada aj doprajem nezdravé veci,proste mne až tak zdravá strava a dookola to iste nechuti a on to nevie pochopiť… Máte to niekto podobne? Nenechá si vysvetlit že každemu chuti niečo ine a už na mňa krivo zazerá keď sa zasmejem či ideme na mcdonald😃

Strana
z2
anonym_a767af
7. jan 2026

Veď ty si daj čo chceš ty a on nech si dá čo chce on, nemusíte to iste jesť, nerozumiem vôbec kde je problém, aj reštiku vybrať viete určite tak, že si tam najdete niečo obaja… ty tiež asi úplne nechápeš, že každému vyhovuje niečo iné, keď ho voláš zrovna na mekáč, takže by to chcelo viac pochopenia z oboch strán

zmrzlinka2021
7. jan 2026

@anonym_autor

Podla mna by ste sa mali vzajomne respektovat a nepresviedcat toho druheho "na svoju stranu".

Ja len - zdrava strava nie je len to, co je v zatvorke, ale aj zelenina, ovocie, kvalitne sacharidy, zdrave tuky a zdrave jedla vedia byt velmi chutne, len clovek musi vediet varit.

luccys
7. jan 2026

Co je zdrave na tom, jest prevazne maso a vajcia? Vsak to tak na infarkt akurat 😄😄

anonym_4a8897
7. jan 2026
@anonym_a767af

Veď ty si daj čo chceš ty a on nech si dá čo chce on, nemusíte to iste jesť, nerozumiem vôbec kde je problém, aj reštiku vybrať viete určite tak, že si tam najdete niečo obaja… ty tiež asi úplne nechápeš, že každému vyhovuje niečo iné, keď ho voláš zrovna na mekáč, takže by to chcelo viac pochopenia z oboch strán

@anonym_a767af
Ja rozumiem kde je problem vela podobnych zdravych vegetariani, vegani su velmi agresivny a musi to byt podla nich.

bluka2
7. jan 2026
@luccys

Co je zdrave na tom, jest prevazne maso a vajcia? Vsak to tak na infarkt akurat 😄😄

@luccys predpokladam, ze niekto kto sa stravuje zdravo si k tomu da aj salat a mozno aj nejaku prilohu 😉 vsak to je zdrava vyvazena strava so vsetkymi zlozkami. Zato mekac je sajrajt, inak sa to neda nazvat...

zmrzlinka2021
7. jan 2026
@anonym_4a8897

@anonym_a767af
Ja rozumiem kde je problem vela podobnych zdravych vegetariani, vegani su velmi agresivny a musi to byt podla nich.

@anonym_4a8897 Ja som v zivote ziadneho takeho/taku nestretla

anonym_f25136
7. jan 2026

Priateľ má málo info o kvalite pitravín ak tvrdí, že sú zdravé

luccys
7. jan 2026
@anonym_4a8897

@anonym_a767af

@anonym_4a8897 🤦‍♀️ On nie je vegan, chce jest stale maso a vajcia.

bluka2
7. jan 2026
@luccys

@anonym_4a8897 🤦‍♀️ On nie je vegan, chce jest stale maso a vajcia.

@luccys chce jest *stale* maso a vajcia - to v prispevku vobec nebolo napisane...

anonym_f94cc6
7. jan 2026

@anonym_autor vo vašom vzťahu nie je problémom, že máte každý iné predstavy o stravovaní, ale to, že ani jeden nerešpektujete toho druhého.

anonym_0aaff1
7. jan 2026

@anonym_autor treba rešpektovať jeho rozhodnutie

ivik4
7. jan 2026

Kazdy ma pravo jest na co ma chut. Moj muz tiez jedava same bielkoviny lebo vsak svaly, cinky atd ale rozhodne nezazera ked ja jem nieco ine. Nieje to v poriadku. Porozpravaj sa s nim ze si dospela a ty si tiez nemusis utahovat hned. Vsak rypete obaja

anonym_e82e23
7. jan 2026

Mäso, cottage a vajcia je zdravá strava? Odkedy? Tvoj priateľ to má v hlavičke trošku pomýlené.

anonym_e82e23
7. jan 2026
@anonym_4a8897

@anonym_a767af

@anonym_4a8897 V živote som nestretla agresívneho vegetariána, ani vegána a to ich teda poznám celkom dosť. Práve naopak sú to veľmi mierumilovní ľudia, vyplýva to už z ich životnej filozofie.

anonym_c9db1e
7. jan 2026
@anonym_e82e23

Mäso, cottage a vajcia je zdravá strava? Odkedy? Tvoj priateľ to má v hlavičke trošku pomýlené.

@anonym_e82e23 určite oveľa zdravšie ako mekáč. Od kedy je mäso, vajcia a cottage nezdravé jedlo? Nekupuje každý poľské kura a vajcia z klietkového chovu. Ale aj keby aj, je to lepšie ako do seba pchať fastfood.

anonym_bc8fb6
7. jan 2026
@anonym_e82e23

@anonym_e82e23 a prečo sú tieto tri veci nezdravé ? Môžeš aj mňa prosim ťa poučiť?
Bez ironie, dakujem.

mane01
7. jan 2026

@anonym_autor niektorí ľudia sa správajú ako by partnerstvo znamenalo, že človek sa musi vzdať svojprávnosti a musí robiť všetko tak ako partner. Však si jedzte každý, čo vám chuti… môj muž ma rad McDonalds stravu, mne to nechuti… ale ani raz nebola debata o tom, že on by to nemal jesť, alebo ja áno. Však si dá každý, čo chce.

anonym_c42bc5
7. jan 2026

@anonym_autor rozchod...už včera bolo neskoro

anonym_0aaff1
7. jan 2026
@anonym_e82e23

@anonym_e82e23 skôr máš pomýlené myslenie ty

minenkaa
7. jan 2026
@anonym_e82e23

@anonym_4a8897 V živote som nestretla agresívneho vegetariána, ani vegána a to ich teda poznám celkom dosť. Práve naopak sú to veľmi mierumilovní ľudia, vyplýva to už z ich životnej filozofie.

@anonym_bc8fb6
@anonym_e82e23 mňa tiež zaujima čo je na tom nezdravé

crazy_cat_lady
7. jan 2026

A problem je v com? Vsak mu povedz, ze ak chce zit zdravo, tak ok, nech kazdy je to, o chce.

laskonkaa1
7. jan 2026

Musíš jest to co on? Ak nie, v com je problem?

sara07
7. jan 2026

aby mi niekto kafral do toho čo budem a nebudem jest ??? to nie je rovnocenny vztah
však on nech si je čo chce a ty tiež,
nie raz u nás boli na obed dva druhy jedal alebo rozdielne prílohy no a čo,
ja napr vlašak alebo tresku nemusim, manžel ano, ked sa kupi zje si ju sám..no a čo.a prečo nie ...
na to aby si vedela ako máš nemáš jest potrebuješ partnera alebo starostliveho rodiča , toto som znašala ako dieta ..musíš špenatik papat , a musíš

o__o
7. jan 2026

Vy ste 2 samostatne jednotky a kazda sa moze stravovať ako chce.. nech ta nebuzeruje kvôli jedlu

anonym_cf6153
7. jan 2026

Ak muž na teba pozerá ako na budúcu matku svojich budúcich deti, tak si prioritne vyberie samicu, ktorá sa stravuje podľa jeho predstáv, lebo tak chce aby sa stravovali aj jeho deti. Ak plánujete spolu potomstvo tak choďte od seba. Zdravie a stravovanie je dosť zásadná hodnota pre život.

viestta
7. jan 2026
@anonym_0aaff1

@anonym_autor treba rešpektovať jeho rozhodnutie

@anonym_0aaff1 ale aj on by mal respektovat jej rozhodnutie. Ci?

viestta
7. jan 2026

@anonym_autor kym este nebyvate spolu, da sa to ako tak ukocirovat, aj rozne preferencie v stravovani. Ked budete trvalo v jednej domacnosti, tak bude tych "trecich ploch" viac, a problem nastane ked pride dieta, tam sa tazko bude hladat dohoda, ked on bude trvat na tom aby jeho dieta jedlo len to a to a ty na druhej strane si povies, vsak nic sa nestane ak obcas zje aj nieco ine...

sense
7. jan 2026

@anonym_autor veď mu povedz nech si dá šalát u MC Donalda

hopsas
7. jan 2026

@anonym_autor najlepší frajer akého som kedy mala bol brutálny vegan, ktorému stačilo uvariť misku ryže a bol najedený na celý deň. Ale ani mu nenapadlo žiadať to isté odo mňa. Každý má predsa vlastný životný štýl, prečo by si sa mal jeden prispôsobovať druhému?

anonym_f24e56
7. jan 2026
@luccys

@luccys tak tu by som si nebola taká istá. Že mäso je fuj a zrno ideál plošne Ľudia sú rôzni, ja som sa štandardnom stravou (klasická výživová pyramída so sacharidovou základňou) dopracovala k inzulínovej rezistenciu v relatívne mladom veku.

Strana
z2