Partner chodí na kávu s kolegyňou: Čo robiť?
Ahojte, potrebovala by som váš názor... S priateľom sme spolu v práci. Zoznámili sme sa tam, chodili na kávu.. Začal chodiť na kávu s kolegyňou. Je od neho síce staršia, ale proste vadí mi to, lebo doteraz na kávu nechodili. Povedal mi, že on sa obmedzovať nebude a keď mi to vadi, je to môj problém... Ked som sa spýtala ako by to bral opačne ze ja chodím na kávu takto s kolegom nejakým a neberiem na neho ohľad, bol ticho...
Ako by ste sa zachovali vy?
Bud by som isla "nahodou" okolo a vzdy sa pridala, pri kavicke sa decentne k priatelovi pritulila, pohladkala ho po stehne, utrela mu penu z kavy na pere. Alebo by som sa "nahodou" s nimi stretla v kuchynke, ked budem ja na kavicke s kolegom. Alebo by som ho kopla do zadku.
Mimochodom, aj ked robia spolu 15 rokov a doteraz nic nebolo, moze sa nieco stat teraz, to nie je ziadna zaruka nicoho, ze doteraz kolegynu "neprekotil".
@bibi502 cize doteraz ste chodili na kavu vy dvaja a teraz tam ty sedis a vidis, ako sa tvoj chlap zdvihne a odkraca s kolegynou na kavu, pricom ty by si sa mohla tiez pridat, ale teba odignoruje a nezavola?
Takto je to?
Ak ano, brala by som to ako signal ochladnutia jeho citov ku mne a podla toho sa zariadila.
Wtf. Ty budes dobra stihacka. Mal by odist kym je cas a nie su deti 🤣
Ked idu spolu k automatu a pokecaju,neriesila by som to. Bola asi ostrazita ale to je vsetko. Ak nie je ten pravy,tak nie ne.. ak je,vie,co uz je prilis..
A on ťa poslúchne a tým sa pre teba stane ľahko manipulovateľným ťuťmákom ktorého si nebudeš vážiť... 🙂 Veď je to neškodné.
@neviditelnypes ja nehovorím ze ma má poslúchať ako pes.. Všetko si robí ako chce do ničoho mu nekecam. Vadí mi jedna jediná vec, a myslím si ze vzťah má byť o kompromisoch a nie ze jeden si robí čo chce a neberie ohľad na druhého...
Pre toto sú vzťahu na pracovisku nie zrovna dobrou voľbou 🙂 plus keď ty si stíhačka. Ja si chodím na kavu s kamaratom do kaviarne waaaauuuu a to sme zadany obidvaja
@nataly420 akože vadi mi jediná vec a hneď som stíhačka? Keby som mu 10x denne volala kde je s kým je a čo robi, to by som bola stíhačka.. A pokiaľ chodíš do kaviarne a chodila si už na začiatku vzťahu, a partner o tom vedel tak ok... Ale toto začalo asi pred rokom keď jej opravoval auto, odvtedy sú každú chvíľu na káve. Ostatní zo už tiež spozorovali ze prečo chodí na kávu s nou keď tam ma mňa...
Uz vidim tie komenty keby tu napise zena: priatel mi zakazuje chodit na kavu s kolegm v kantine…
Uz by to bol ziarlivec manipulator majetnicky hajzlik red flags utekaj,nebodaj by povedal ze ma zena prestat,uz by bolo ako zakazuje zene chce ju ovladat atd.
Ty si pories sebavedomie ved neste dva cecky a ste spolu mimo prace tak co tych 10min co chce pokecat s hocikym ti vadia-ak ti vadi ona tak mas ty problem so sebavedomim bud si neveris alebo jemu ze nic nebude a to je vas vacsi problem, ako len 10 min.kava so starsou kolegynou co ti robi naprieky…
Kks keby toto o mne povie kolegova frajerka stohacka ked sa chceme len vykecat napr o vela roboty alebo o niecom inom tak mi padne sanke😵💫
@bibi502 tak tu druhu kavu hod do kosa a nepytaj sa na povolenie 🙂. Ak si ta hlavna, tak si ta hlavna a nie ina v poradi.. Pokial nic medzi nimi nie je, nebude nikomu vadit ak sa pridas na dalsiu kavu…..To slovo obmedzovat sa nie je pre mna nic dobre. Vsak mu nenavar neoper a chod niekde na vikend ( vecer-diska) s kamoskami bez predosleho pytania sa, oznamenia. Oznam alebo neoznam.. Nemusi to ale dopadnut dobre, s tym uz musis ratat.
@hugger Akože nemá šancu jej konkurovať? Má a VEĽKÚ! Možno ten 50tník zistil, že vekovo jemu podobná žena už rozmýšľa ináč, nerobí žiarlivostné scény, nebijú jej hormóny ja mozog, je kľudnejšia, veselšia, má s ňou viac spoločných tém atď.
Zrelšia žena sa nevyrovná mladej 33 ročnej, s ktorou ešte plieska neskorá puberta a podľa toho sa aj správa.
Takže ver alebo nie, nedivím sa tomu jej priateľovi, že chce viac času tráviť so staršou a zrelšou ako denne počúvať hysterické vyvádzanie od mladej ženy.
Aj ja by som vnímala ako obmedzovanie, keby mi manžel vravel, ako mu vadí, že idem do automatu s kolegom. Odkomunikovala by som to iným štýlom, ale trvala by som na tom, že spoločnosť na priateľskú kávu si vyberám sama podľa svojho uváženia 🙂 každopádne, v tvojej situácii by som riešila úplne iné veci a nie kávu. Primárny problém je nový odstup voči tebe, vybíjanie si zlosti na tebe a neviem, akú srbku si to v komentároch spomínala, to som nepochopila.
@bibi502
Tvojmu priateľovi iba imponuje, že za ním behá aj iná žena. A namiesto toho, aby ti dal úctu a stopol to, nechá si dvíhať ego.
@bibi502
Ešte by ma zaujimalo, to on je 50-tnik starý mládenec alebo rozvedený? A prečo mu do teraz nevyšli vzťahy, pripne prečo prebehol rozvod?
Trochu mi pripomína môjho ex, ktorý bol narcis, on mal tiež takéto chovanie, vedome robil naschvaly a keď sa človek ozval, tak to bol môj problém a on nič meniť nebude… určite mu hlavne dvíha ego, že o 17r mladšia sa kvôli nemu trapi a on je veľký mačo, čo sa 2 zeny o neho bijú. V podstate on je ten víťaz a vy obe porazené, ktoré sa kvôli nemu ponižujú a naťahujú.
@tanyag
Z mužského pohladu si žiaľ taký vždy zvolí mladšiu, nech je pred okolím za geroja, ktorý na to stále má. A to, že sa ešte mladá kvôli nemu trapi a naťahuje kvôli zaujmu od inej kolegyne… jóóój, to mu musí ego mastiť a dvíhať ho až do nebies, jak na to on nemá, jasné, že nič meniť nebude… veď toto je egohonič jak víno.
@majkakvet Ale keď toto vyzerá tak, že on síce pozná kolegyňu 15 rokov, ale podľa toho ako sa začal správať posledný rok, tak tento posledný rok sa nejako lepšie spriatelili, bol jej opravovať auto a od vtedy spolu chodia na kávu - dokonca si to už aj ostatní spolupracovníci všimli.
To by vadilo asi každej mladej priateľke.
Teraz aj v práci on pôsobí akoby mal dve priateľky.
@katkami123 Nemusí to tak byť. Poznám dosť mužov, ktorí si skôr vyberú staršiu, pre pohodu, pokoj, pozitivitu a veselosť vo vzťahu. Mladá je im dobrá jedine na jednú vec a aj to ich po čase prestane baviť. Tak ako mladí v dnešnej dobe, za mnou behajú samí 23-25 roční chalani a po otázke, prečo práve starú rachetľu ako ja, tak vraj nemajú chuť byť vo vzťahu s mladými, ktoré stále riešia to isté dookola, stále sa zdúvajú, urážajú, sledujú, nedajú dýchať. Kto vie ako to v skutočnosti je, samozrejme každého poteší záujem opačného pohlavia, ale nie vždy je za tým ego. Autorka je s ním 8 rokov, za tú dobu už vie, čo sa jeho partnetke páči, čo akceptuje atď. Takže osobne si myslím, že ho to s ňou prestalo baviť (podľa toho, čo píše) a skúša u niekoho iného, možno motyka vystrelí 😀
@tanyag
To nevieš prečo chcú mladí zajaci staršie? Je na to taká básnička, ktorá sa roky traduje - “Na starej sa kkt cvičí, na mladej sa kkt ničí.” Chcú sa zaučit 😅. To že, staršie zeny sú kludnejsie a mladé nie, je len taký mýtus, čo som ja poznaznala staršie, tak zas psychicky nedavali, že majú mladšieho a žiarlili na každú okolo. Ale to je jedno. Táto diskusia ide smerom zase len mladé vs. staršie. Pritom problém je chlap. Ešte aj tu sa ženy idú deliť a bojovať a chlap kurevník víťazí, bo “už se perou”.
@katkami123 podľa mňa je problém žena 😀 nie za každou krízou hľadaj muža...ale to je vec názoru
@tanyag
Pozri… raz za čas (1x za mesiac, 1x za týždeň) ísť na kavu k automatu s kolegyňou, budiž. Ale tu si pánko potrebuje honiť ego. A to som svojho manžela spoznala v praci a boli sme kolegovia, ale on nebehal za babami a ja za chlapmi. Keď som sa zakecala s novým kolegom na obede, šli sme spolu na obed aj z obeda, ešte jeho som si do toho nevšimla z diaľky, tiež žiarlil nahnevaný. Keby som to robila pravidelne, tiež by nebol nadšený.

@bibi502 tiez s priatelom robime v jednej firme, ja som teraz na RD, ale bezne som chodila s kolegami muzmi na kavu a stale s tymi istymi lebo idem s tym, s kt sa mam o com rozpravat. Aj dnes pocas rd idem na kavu prip. na drink s nimi. Nebalim ich ani oni mna za tie roky sme kamosi. Pokial mas pocit, ze priatela ta kolegyna bali, chapem, ze ti to vadi to je ine. Avsak nic s tym neurobis, tvoj priatel ma 50 r si spominala? No jeho nezmenis ak chce ist na kavu pojde, bud sa s tym zmier a ver mu alebo hladaj takeho co to robit nebude.