Partner ma doteraz nepožiadal o ruku
Ahojte. S partnerom som vyše rok a pol a z toho vyše roka spolu bývame. Už dlhší čas dozadu naznačoval, že pozerá nejaké prstene alebo sa ma pýtal ako by som si predstavovala žiadosť o ruku, tak som si myslela, že dačo chystá. Už somu aj otvorene povedala, že by som si už vedela predstaviť že by ma požiadal o ruku, predsa len už by som náš vzťah chcela niekde posunúť. Rozpráva aj o rodine, deťoch, tak asi ráta so mnou do budúcnosti, len sa nemá moc k činu a mňa to rozčuľuje. Chcela by som tento rok keď to budú dva roky nášho vzťahu aby ma požiadal. Viem, že dávať mu ultimáta nemá význam. Ak ma do polroka nepožiada, mám sa s ním rozísť? Nerada by som o neho prišla keď už rozprávame o spoločnej budúcnosti, ale ja chcem už prsteň a svadbu.
@ninus1996 že rok a pol 🙄 a že svadba....hahahá to ste teraz vy baby riadne hrrr ja som pekne 10 rokov vydržala a neľutujem a sme ďalších 12 rokov manželia takže rok a pol a keď ta nepožiada tak rozchod?no podľa môjho názoru keď už o tom toľko rozpráva nič to neznamená len proste ešte šetrí na prsteň ci aký má plat?taký ze ti dokáže kúpiť briliant za rok?
My sme sa zobrali a mali už 2 deti,brat sme sa nechceli ,nakoľko ak ľúbiš papier nepotrebuješ ..no deti mali jeho priezvisko a mne to už celkom vadilo keďže som deti riešila hlavne ja všade 😅 ...vo vzťahu sme boli 8rokov ..a svadba bola takým štýlom,že som mu oznámila vtedy a vtedy sa berieme 😅 lenže ja som si to mohla dovoliť skrz roky,deti . sme spolu 18rokov ...❤️
Veď ste spolu len rok.ja v tvojom veku si neviem predstaviť že by som si vzala chlapa s ktorým som iba rok..je to krátka doba.necudujem sa mu vôbec.
Ja som s tým mojím už 9 rokov a stále nič a tu som 😂
@ninus1996 ako aj pises..nie su dokezite slova ale hlavne činy. podla mna chlapa k tomu dokopat nemozes...musi chciet sam 🙂
@ninus1996 úprimne? Ja byť chlap a mať nadiktované, že si mám niekoho vziať, na ten just by som to neurobila, aj keby som si dotyčnú vziať chcela. Chcela by som, aby ten krok prišiel v čase, keď to JA cítim ako pravý moment a hlavne myšlienku z MOJEJ HLAVY. Nie pod nátlakom, že: "Kámo, blížia sa dva roky, ona to chce po dvoch rokoch, tak dávaj prsteň, lebo ONA si to tak v hlave naplánovala."
Vezmi si to z iného pohľadu. Čiste hypoteticky...
Chcel by po tebe ja neviem... sex v trojici s nejakou tvojou kamoškou. Daaaajme tomu, že by si chcela aj ty, lebo ťa to láka, no musela by si sa k tomu odhodlávať, kým by si povedala, že "ok, ideme na to." Ale bacha, blížil by sa Valentín a vedela by si, že ON to chce na Valentína, no ty by si bola stále na vážkach, či do toho ísť. Aj keď by si vnútorne chcela, no nebola by si na 100% pripravená zdieľať vaše súkromie s ďalšou osobou. No nešla by si do toho, aj keby ti to 7x denne omielal o hlavu od Silvestra. A možno by ti to aj znechutil a aj tá troška v tebe, ktorá by po tom túžila, by začínala hladať 500 dôvodov, prečo sa na to vykašľať.
Za mňa prestaň tlačiť na pílu. Vzťah sa dá posúvať dopredu aj inak ako svadbou a deťmi. Uzivaj si, že ste spolu, že vám na sebe záleží, využi každú voľnú sekundu na to, aby si mu dala najavo, ako ti na ňom záleží a uvidíš, že to príde. Keď prestane cítiť tlak a nebude mať dojem, že to robí PRE TEBA. žiadosť o ruku má byť O VÁS a nie o TEBE a TVOJOM chtíči.
po roku a pol? :D ja neviem, príde mi to strašne málo, veď za ten čas toho človeka ani nepoznáš :D tak 3 roky aspoň no.. aj viac
@ninus1996 nie ultimatum, iba mu povedz, ze by si chcela tento rok a zasnubte sa tento rok a urcite sa s nim nerozchadzaj, ved ho lubis.ved zasnuby nemusia byt aktom prekvapenia, uz ste dospeli...zariadte sa tak ako vam obom vyhovuje aj casovo...dolezite je, ze vies ze chce tak uz to len zrealizovat.
@madeline1 dovolím si nesúhlasiť. Vek @majarumm nie je absolútne podstatný a naozaj ti to môže byť fuk, kolko má. Aj keby mala 16 alebo 36, je to jej názor. Ja som mala 21, keď sme sa s mužom zasnúbili po tyzdni chodenia. (Predtým sme boli 6m spolubývajúci na podnájme, takže sme sa.fakt nepoznali dlho)
Ale každý z nás vníma toeto veci inak. Pre ňu je rok a pol krátko, pre teba nie. A nie je podstatné, kolko má ktorá z vás rokov.
Za mňa ešte hrozne skoro na manželstvo!! Ak nemáte 35+,radim ešte nejaký ten rok počkať.
@madeline1 ja mám pomaly 31 a ľudí neviem odhadnúť dodnes 🤔🤷🏼♀️ vek s tým nič proste nemá. Stale platí, že svadba je obojstranná záležitosť a žiadosť o ruku by nemala byť vecou rozhodnutia jej. Ak to tak chce a vie, že to chce aj on, nie je nič neobvyklé požiadať o ruku chlapa. Nebola by ani prvá, ani posledná. Ale chcieť po ňom, aby to urobil on v čase, v ktorom si to ona vysnívala, lebo ona to tak chce? Chudák chlap už teraz. A v takom prípade je fakt šumák, či má autorka 20 alebo 45 🤷🏼♀️ je sebecká a do seba zahladená, ak neberie ohľad na to, čo a ako cíti jej partner. Lebo keby nebola, netlačila by ho do niečo, "lebo kalendár nepustí ".
@ninus1996 ja som požiadala o ruku jeho keď sa nemal k činu a nakoniec sme mali svadbu ešte v ten rok.
Tak blaznov, co poziadaju po par mesiacoch uz dnes nie je vela, to sa ani poznat nemozu poriadne 🤷♀️ Zalezi aj na veku, v 20tke sa nie je kam ponahlat, to clovek vacsinou este nema paru o realnom zivote, nema zazite, no a po 35+ zase nie je velmi na co cakat. Rok a pol je vsak este kratko, to by som urcite nestresovala. Poloz si otazku, ci ho lubis a chcete byt spolu, planovat buducnost. U nas som tiez ja bola ta, ktora by bola chcela svadbu skor, povedzme si uprimne, takmer vzdy je to zena. Po 1,5 roku som ale este vobec nestresovala, po 5-6 som si uz zacala vraviet tak na co stale caka 😁 To sme ale mali spolu odzite uz tolko zivotnych situacii, co ini ani za 15 rokov, cize som vedela, ze proste “sme si sudeni”. No a napokon sme sa brali pred 2 tyzdnami po 9 rokoch v 33tt po dohode, ze by bolo super stihnut to este pred porodom 😊 (skor sa nedalo bola som dlho pn) A poviem ti, carovnejsiu mini svadbicku som si ani nemohla zelat. Aj ked sa smejem, ze neboli romanticke zadnuby s velkym prstenom pri zapade slnka, ale take veci ti realne netreba, zivot je o uplne niecom inom, len to treba tiez dozriet kym to clovek pochopi 😉
@ninus1996 po roku a pol ? Kam sa ponáhľas ?
My sme mali až po 7rokoch svadbu a to máme 6 ročnú dcéru
Nikdy nevies čo bude časom
Je to dosť krátky čas
Ja som sa s ním porozprávala a povedala som mu ....že toto je pre mňa zásadná vec ....že na,, hromádke,, s ním žiť nebudem. Som veriaca a ak sa necíti na výchovu detí, tak ich vychovám sama. Takto som mu to povedala a do týždňa pokľakol aj s kyticou. O dva mesiace bola svadba.

Autorka by mala dospieť (mentálne), lebo takto rozumná zrelá žena nerozmýšľa