icon

Ako riešiť problémy vo vzťahu s dôverou?

3. sep 2024

ahojte neviem ako začať tak skúsim od začiatku. S mužom sme spolu 9 rokov. Deti nemáme. Žijeme ale spolu skoro od začiatku, je pracovitý, výrečný v podstate ideal na pár detailov. Za posledné roky mi dáva minimum komplimentov, proste on pride da mi pusu ked ide okolo ale nepovie ako dobre vyzeras, ako pekne vonias atd proste nic. Za naše 9 ročné partnerstvo sa pár krat stalo ze som zistila ze si vypisoval s dievcatami vo svojom okoli ale nikdy mi o tom nepovedal jednoducho som mu pozrela mobil a tak som na to prisla. Nepisali si nic strasne ale jednoducho vzdy to vymazal a tak som mu prestala verit. Pred cca 5 rokmi som zistil jeho heslo od soc. siete a odvtedy ho kontrolujem pravidelne (ano hanbim sa za to ale je to jeho vina ze mu neverim). Pred par dnami som sla namatkovo pozriet a tam sprava od kolegyne ze “dakujem krasne, mnam ja som si myslela ze srandujes” a nic pred tym ani za tym. Co si mam o to mysliet? Ja som uz zufala …nedeje sa v podstate nic a zaroven vsetko. Cely den sa ma vypytuje co mi je, ze som odmerana a ja mu to nemozem povedat lebo by zistil ze mam heslo. Je to take trapenie ze mam cely den zaludok na vode z toho. Prosim poraddte mi ako von z tohto celeho. Cely zivot bol taky.. oblubeny, kam prisiel vsetci ho hned obletovali, ma rad ludi a pozornost. Mozno si nepisu nic zle ale predsa. Do toho som zistila ze zacal zas po rokoch sledovat na sietach svoju ex ktora ho podviedla pred rokmi. Zena ma dnes dieta ale vzdy isla po mojom muzovi. Neviem ozaj o co mu ide. Skuste dat prosim nazor ako to vyriesit :(

Strana
z2
januska12323
3. sep 2024

Rozhovor, normálne na rovinu. Keby o nič nešlo nemazal by si debaty a ty mu už aj tak veriť nebudeš.

janickacrazy
3. sep 2024

Vzťah bez dôvery nemôže dobre fungovať. Deti nemáte, vieš, čo treba urobiť. Len mám pocit, že ty nechceš.

thirstymonk
3. sep 2024

@janickacrazy Nemyslim si, že pre jej chorobnu žiarlivosť by hneď "trebalo" ukončiť inak tento harmonický vzťah. Čo tak sa najprv porozprávať?

thirstymonk
3. sep 2024

No čo s tebou seginica?
1. Je to jeho vina, že mu neverim. Samozrejme, veď vždy je na vine muž. Či doma chybne olej, alebo kocky do hajzla, alebo menzesvložky, či ťa vyhodia z roboty, vždy za všetko môže muž.
2. Podľa mňa si chorobne žiarliva a to neber ako hejt, ale ako radu. Rieš to s odborníkom, nie je to žiadna hanba!
3. Ja sam si vypisujem s tisic ženami a čo? Však im neposielam fotku bimbasa, ani nedavam nemravne navrhy. Mám kopec kamarátok a žena má kopec kamarátov (mužov). AJ kočikovať chodim niekedy s kamaratkami a nechumeli sa.

autor
3. sep 2024

@thirstymonk takto pre objasnenie, mne kamaratky zeny nevadia absolutne. Nech kludne ma a vypisuju si. Mne vadi ze to stale dokola vymaze. Nikdy u nas neprebehla scena co sa tohto tyka cize nema dovod. Nepotrebujem aby mi oznamoval kazdy chat ktory prebehne medzi nim a kamoskou. Vadi mi ze to stale vymaze. Preco asi?

dharmasanata
3. sep 2024

Veď čo ti ústa nenarástli?? Veď mu povedz, že vieš že si vypisuje a nech ti to vysvetlí.
To že ti furt nevraví, že si krásna a bludy, čo si ty nejaká rozmaznaná princezná? 🤷

cibulka444
3. sep 2024

Neviem koľko máš rokov... ale vidno, že sa bojíš zmeny.. je to ťažké, hoci nemáte deti a nezobrali ste sa 9 rokov je dosť... poznajú sa rodiny a podobne.... a ísť do neistoty a nechať ho je pre teba nepredstaviteľné.. to isté som mala aj ja... no mala by si sa zamyslieť či ho chceš ešte ozaj... veď ty mu neveríš a po pravde ja by som mu tiež neverila, keď toto robí... už je aj vidno, že sa bojíš, že keď mu to povieš tak ťa nechá a ty nechceš tak radšej si ticho a zožieraš sa toľké roky... ak nie si chorobne žiarlivá, tak niečo na tom bude a preto mu neveríš to si myslím ja... držím palce veľmi

stanik_67
3. sep 2024

nuz, tu nic nevyriesis jedine ak rozhovorom. budes sa musiet priznat s tym, ze si sa naburala na jeho profil, ale myslim si, ze je to viac ako potrebne vo vasom pripade. a to, co robi on, je ovela horsie ako to, co si urobila ty. aj ked on bude mat jednoznacne na toto iny nazor, to som si ista. 😅

autor
3. sep 2024

@dharmasanata ked mu to poviem, padne otazka odkial o tom vies? Ty mas moje heslo? A tak dalej… viem ze to nieje spravne takto sledovat niekoho. Som si plne vedoma ale doveru narusil on…

Co sa tyka tych komplimentov, nepochvali ma nikdy! Nemyslim si ze je to o rozmaznani ale o tom ze sem tam partnera treba pochvalit ze vyzera dobre, treba mu dat pocit ze je pre toho druheho stale “pekny” a nie len ze mu robi doma servis (pranie,upratovanie,varenie atd) kazdy zdravy vztah je podla mna o tom.

ellemell
3. sep 2024

Ak by aj tie otázky padli - je na mieste si to vydiskutovať 🙂

mameha7
3. sep 2024

Nemusíš mu hneď prezrádzať, že vieš heslo. Iba mu povedz, že si tú správu od kolegyne videla na lište v mobile.

autor
3. sep 2024

@cibulka444 mám 28 rokov. Deti nemáme pretože ani jeden z nás zatiaľ nemá potrebu ich mať. Chceme deti len nie teraz. Mali sme uplne ine ciele a nebol priestor pre rodinu. Nemyslim si ze by ma nechal, bojim sa ze by sa nas vztah tymto priznanim narusil este viac. A ano rozchodu sa bojim. Tym ze je to dlha doba, rodiny sa poznaju atd bojim sa neistoty. Co zrazu pride. Stale si to davam na vahu ze nieje zly, je pracovity, mame spolocne zaujmy atd ale zoziera ma tento pocit ze nech robim co robim asi to nieje dostatocne, co chce viac ako ma? Nemyslim si o sebe ze som 100%tna. Ale ma domacnost v tip top stave na to si potrpim,pracujem od 19 stale nonstop, ma navarene, chodime na navstevy aj oni k nam, mame spolocnych znamych, v posteli funguje vsetko tak ako ma, mame novy dom, proste podla mna mu nema co chybat. Ale asi on ma iny nazor.

biba_18
3. sep 2024

ja mažem tiež vždy všetko, mňa to tak rozčuľuje keď mám také dlhé komunikácie. mažem aj mamu, aj dieťa, aj muža, poštu, všetkých ...

dharmasanata
3. sep 2024

No mne ex neveril a kým som spala tak si čítal môj messenger, zobudila som sa náhodou a našla ho s mojím mobilom v ruke. Nenašiel tam samozrejme nič, len rozhovor s mojou kamarátkou kde som srandovala ohľadne kolegu. No samozrejme, že ešte on bol dotknutý a urazený. Časom sme sa rozišli, lebo ja nebudem s niekým kto mi neverí. Vy ste si svoj vzťah myslím "prechodili" deväť rokov, nikam ste sa neposunuli. On sa už rozhliada možno inde. Ozaj ja som si tiež mazala správy, aj keď som nepodvadzala ani nerobila nič zle.. ale som vedela že snorí a robí z komára somára.

autor
3. sep 2024

@stanik_67 dakujem za nazor. 🙂 nieje mi to jedno, hanbim sa za to ze mu narusam sukromie, ale on zarusa doveru. Viem ze to raz praskne.

autor
3. sep 2024

@biba_18 ano ale on maze iba tieto zname, kamosky. Nikoho ineho

janickacrazy
3. sep 2024

Preboha žena, má domácnosť v tip top stave, navarené má? Čo si ty jeho otrokyna, slúžka? On doma nič neupratuje, nevarí? On je u vás na návšteve?

biba_18
3. sep 2024

tak možno tuší že ho šmiruješ ... btw, ani mne môj nepovie ako dobre vyzerám ale viem že sa mu páčim, dáva mi to najavo inak ...

zmrzlinka2021
3. sep 2024

Prečo si ťa doteraz nevzal? Ty si ho nechcela za manžela?

thereisabear
3. sep 2024

Som za úprimnosť vo vzťahu, v tomto prípade si však nemyslím, ze by si sa mala priznať.
Skús možno začať tému o písaní s inými ženami, napr. že kolegyňa prišla na to, že si ten jej s niekým vypisuje a sleduj jeho reakcie. Daj jasne najavo, že sa ti to nepáči a netolerovala si to.

mojemenonikto
3. sep 2024

“dakujem krasne, mnam ja som si myslela ze srandujes” - normálne jej doniesol čokoládu za nejakú pomoc od nej. Ja to tiež niekedy urobím, keď mi kolegyňa s niečím pomôže. A niekedy mi aj pošle naspäť smajlíka s pusou, alebo srdiečko. A teraz čo? Prosím, trochu zvoľni, lebo keď budeš v tomto pokračovať, tak ho stratíš. A nebude on na vine 😉
A prestaň sa mu hrabať v jeho súkromí. Navrhni mu pod nejakou zámienkou, napríklad, že si počula o problémoch s uniknutými heslami, nech si zmení heslo aby ťa to nelákalo. Toto je už cez čiaru.

komplikovana
3. sep 2024

Problem nema tvoj partner, ale ty. Ak ked ste vo vztahu, mate pravo na sukromie. Ty mu to jeho narusujes. Mozno maze konverzacie aj preto, lebo vie, ze si ziarliva. Sama pises, ze si nepise nic hrozne. Je spolocensky a potrebuje komunikovat. Asi ho potom dobre nepoznas, ked nevies ako sa pozera na pisanie s inymi. Prenasas svoje strachy na neho a nie si ani uprimna k nemu. Mozno ani on. Bez dovery nema vztah vyznam. Bud si ista, ze ak sa priznas, bude sa hnevat. Ak sa z toho chces dostat- prestan smirovat a zacni viac komunikovat, nie o blbostiach ale o vas dvoch.

grof_monte_christo
3. sep 2024

Muž, ktorý má potrebu si písať s inými ženami takýmto štýlom, ako si si prečítala jeho správu kolegyni a svoje správy maže, svoju partnerku dostatočne nemiluje. Záleží na tebe, co s tým spravíš.

earlgrey
3. sep 2024

No tak čo? v práci sa bavili o nejakej čokoláde, on povedal, že ju kolegyni kúpi, kúpil...ona pekne poďakovala, nebrala to nijako vážne...myslela, že sranduje...atď. Možno začínajúci flirt, možno vážne úplne niečo nevinné...ja som bežne v práci nosila kolegom čokolády a cukríky, hlavne na nervy, aby zvládali prácu so mnou 😀 vždy sme sa na tom pobavili a nič za tým nebolo....
Ty rieš hlavne svoju chorobnú žiarlivosť, lebo 5 rokov mať heslo a kontrolovať ho musí byť psychicky veľmi náročné a samozrejme, že ak más psychiku na nule, tak máš aj o sebe pochybnosti.
Otvorený rozhovor - povedz mu, že vieš heslo, nech si ho zmení a povedz mu aj o svojom psychickom nepokoji z toho, že si vypisuje so ženami. Lebo on teraz netuší, čo ti je, čo ti sadlo na nos a môže sa stáť, že týmto len posilníš jeho k tomu, aby hľadal niekde inde. Čo by možno nebolo na škodu, keď nie si vo vzťahu spokojná ale za rozchod budeš v jeho očiach vinná ty, lebo ty si mrzutá, ty si odutá a blá blá blá a ešte pánko z toho výjde ako chudáčik, ktorý toto trpel niekoľko rokov 😀

kristinka92
3. sep 2024

to mazanie konverzácie nie je dobre znamenie, to dúfam že vieš. nechcem v tebe vyvolávať žiarlivosť, ale nie je to normálne spravanie, obzvlášť keď on nevie že ty máš jeho heslo - teda nemal by mat dôvod na mazanie, ale očividne tam bolo napísané niečo, čo “z bezpečnostných dôvodov” vymazal. ja osobne by som mu nehovorila nič, ale rozišla sa s ním. takémuto chlapovi by som nedokázala veriť ani nos medzi očami, bez srandy. toto je chronické spravanie u niektorých chlapov, že si potrebuju vypisovať a neustale laškovať a namotavat ženy, to sa nezmení bohužiaľ. dokonca keby ste mali neskôr deti, by sa to mohlo viac zhoršiť, alebo tebe by to zacalo viac vadiť.

renata1405
3. sep 2024

Nevrav mu zatial nic skus ho este posledovat a uvidis o com budu dalej pisat.Musis si byt 100% ista kym urobis scenu.

lienka.7
3. sep 2024

@autorka mazanie konverzácie nevesti nikdy nič dobré...a ani to, ze 9 rokov ste stále iba partneri.

maminkadeticiek
3. sep 2024

V ziadnom pripade sa nepriznavaj k yomu ze vies heslo.To je tvoja jedina sanca dopatrat sa pravdy.Skor ci neskor zistis co chces vediet.Ale nebud taka hlupa ze mu odhalis tvoju cestu k pravde.Potom si skoncila.

simca06022011
3. sep 2024

A preco by to nemazal, ked mu tam chodis snorit? :DD nehnevaj sa, ja vediet ze mi chlap roky cita spravy, co isto vie (staci, ze sa omylom RAZ oznaci nejaka sprava ako precitana, a je mu to uplne jasne, hlavne ked konverzacie maze)... tak uz si z teba robim srandu. Neveris chlapovi, hadzes to na neho, neveris mu ROKY. Tak z akeho dovodu si s nim?
TO mas riesit. On si vypisuje s inymi, tebe to aj vadi aj nevadi, ale nepovies mu ROKY nic. CHORE.
A ak si myslis, ze roky mu chodis pozerat spravy a on to nevie, tak to si teda ja nemyslim. To staci jedinky raz kliknut a precitat to co on necital a je mu to jasne. Ked si vsetko maze, tak rpakticky by si sa k ziadnej sprave nemala dostat.

janickacrazy
3. sep 2024

@simca06022011 možno maže len tie "sexuálne" a podobné, ostatné nevinne nepotrebuje mazať 😅🙈

Strana
z2