icon

Partner ma opustil: Ako zvládnuť tehotenstvo a osamelosť?

10. dec 2023

Mám 31 rokov, tri roky sme sa s partnerom pokúšali o bábo..momentálne som v 5tt a on nás opustil. Bez váhania, bez emócii, že on to dieťa nechce a že nechce byt ani so mnou. Že si len vysporiadame materiálne veci, ktoré sme za ten čas, čo sme boli spolu, nadobudli (nie sme manželia) a že ak si to dieta nechám, je to moje rozhodnutie a budem slobodná matka.
Budem sa sťahovať späť k rodičom, tí mi povedali, že mi so všetkým pomôžu, keďže mi nevychádza ani materská (posledný rok sme žili v zahraničí). Som z toho totálne na dne. Absolútne nemám tušenie, s kým som to toľké roky žila, kto je ten človek, s ktorým čakám dieťa? Ako to zvládnem? Ako sa na mna budú ľudia pozerať? Nahradíme dieťaťu plnohodnotne oboch rodičov? Som schopná odpustiť? Zabudnúť nezabudnem keďže mi ho malé bude do smrti pripomínať… chce sa mi len plakať, som vyčerpaná, nič necítim

tinika
13. dec 2023

@zuwa78 ak ho tam zapise a on sa zrazu zdohada tak ho bude musiet davat aj jemu a tam mozu vznikntu rozne problemy, ze jej bude robit prieky, a aj tak nebude platit ak sa mu znechce :( rozi chlapi su, nebola som v takej situacii ale asi by som ho do RL nezapisala a zila si svoj zivot, tazke to bude tak či tak ale ma podporu rodičo a zvladne to, verim ze ked sa to male narodi bude najstastnejsia na svete a na neho si ani nespomenie, neni prv ani posledna slobodna matka, kaslat na to čo si kto mysli, hlavne aby bola spokojna a dala sa čim skor dokopy psychicky, lebo babatko to citi.
drzim prsty

tinika
13. dec 2023

@zuzu11166 tiet mam znamu, opustil ju v 4m tehotenstva a vyhrazal sa ze ak ho uvedie do RL nebude jej nič platit a potom aj ze jej ho vezme, neuviedla ho a ma svaty pokoj

lucianovo
13. dec 2023

Ťažká situácia ... Pokojne plač koľko sa Ti žiada ...
Buď k sebe úprimná. Tehotenstvo je veľmi dobrý čas na zmeny ... Dopraj si čas. Veľa času.

Predstav si, že máš tri možnosti:
1. Donosiť dieťatko a vychovávať ho.
2. Dať ho po narodení na adopciu.
3. Ísť na potrat.

Skús porozmýšľať pri každej z možnosti ako sa vidíš o päť rokov. A dopraj si ten čas. Vracaj sa k tomu. A uvidíš, ako sa Ti to vyskladá ...

Dieťatko za nič nemôže. Milovať ho raz budeš. A ešte ako veľmi ..

cacianka
13. dec 2023

@tinika blbé reči blbeho chlapa, vyhrážanie, zastrašovanie

miadi
13. dec 2023

@lucianovo Ved ona dieta chcela aj ho chce. Nemusi si predstavit ziadne ine moznosti . Sok ma len z toho ako sa zachoval partner. Tu potrat ani adopcia nehrozi . Rozmysla uz len ci otca bude riesit ci sa bude tvarit ze neexistuje lebo sa boji ze by jej dieta raz chcel zobrat .

tinika
13. dec 2023

@cacianka ano, ubohy chlap taky

cacianka
13. dec 2023

@lucianovo autorka nerieši ani jednu z tvojich 3 možností, čítaj trochu s porozumením

kimberley123
13. dec 2023

Prepáč mi teraz za moje vyjadrenie.No to nieje biznis prečo sa s tebou rozišiel,bol inej medzi nohami.Spoznal niekoho.Či už počas plánovania bábätka alebo možno pred mesiacom.Nieje podľa mňa možné aby sa zľakol dieťaťa keď ste to chceli obaja.Nemá 20 rokov.Vtedy by som pouvažovala o tej nerozhodnosti byť otcom.Nevidí sa mi to tak.

autor
13. dec 2023

@kimberley123 je mi úplne jedno aký mal dôvod ma poslať na potrat. Tak či tak k nemu od toho momentu už nič necítim.

autor
13. dec 2023

@lucianovo ja si bábätko nechám 🙂

autor
13. dec 2023

@anika2007 ďakujem ❤️

autor
13. dec 2023

@dankamg zhodli sme sa doma s rodičmi, že ho nebudem/e uvádzať ako otca. Naozaj som to prehodnotila z každej strany.

viky173
13. dec 2023

@autorka, gratulujem k babatku, aj ked je mi luto, ze jeho otec sa zachoval ako najvacsi hulvat, Ty vsak posobis velmi rozumne, vyspelo a som si ista, ze budes uzasna mamicka a Tvojmu dietatu nebude nic chybat ❤ a to myslim vratane otca. Mozem Ti za seba povedat, kedze som vyrastala iba s mamou, bola slobodnou mamickou a tiez ju moj otec opustil, ked otehotnela, ze vobec ale vobec mi k zivotu nechybal. Pre mna bolo prirodzene, ze som zila iba s mamou, tak som to poznala uplne od mala a teda mi nemal kto chybat 🙂 Deti sa mi v skole tiez za to nevysmievali, mozno to ani nevedeli. Dnes mam 31 rokov a v zivote nenastal den, ze by mi chybal otec. Taktiez sme v inej dobe, slobodna mamicka sa neberie nijak zle. Vobec na to ani nemysli, ze ako sa budu pozerat ludia 😉 Urcite je to pre Teba tazke a musis citit strasnu zlost, ale to casom prejde. Nechaj to plynut, vobec nemysli na svojho ex, nekontaktuj ho, ignoruj ho a zi si svoj zivot. Tes sa z babatka, sustred sa na jeho prichod, pripravuj vecicky a snaz sa byt co najviac v pohode. Cas to vylieci.

adrianap83
13. dec 2023

Veľmi Ti držím prsty ❤️ aj mimi! Nech ste zdraví a spokojní. Vyzeráš ako schopná žienka, zvládneš všetko na svete, s mimi. A určite príde do Tvojho života ešte príde láska! 🥰

autor
13. dec 2023

@viky173 ďakujem za také krásne a duchaplné slová podpory. Pre mňa on už ako človek nič neznamená. Niečo sa vo mne v ten deň zlomilo, necítim absolútne nič k nemu ako k mužovi. Očividne to bola len moja ilúzia, že zastávame rovnaké hodnoty. Nebudem tým ubližovať dieťaťu. Nebudem sa trapit, ani plakať, ani sa viac hnevať. On je samostatná jednotka a vybral si. Možno ho to raz dobehne..

katuskamala1
13. dec 2023

Autorka, a povedala si to jeho rodine,ked ste v dobrom vztahu?

autor
13. dec 2023

@katuskamala1 nepovedala som to nikomu z jeho rodiny, ja viem, že by sa začali rozbroje, stres, oni stále kričia, aj keď sa men normálne rozprávajú, ja na to teraz nemám nervy. A ďalšia vec, že ja viem, že by ho donútili sa k otcovstvu priznať a ja to nechcem. Necítim to tak teraz. Potrebujem si najprv zariadiť svoje, zrekonštruovať priestor z rodicov, prispôsobiť to dieťaťu, vyrovnať si s ním financie a materiálne veci..

autor
13. dec 2023

@adrianap83 ďakujem ❤️

tinika
15. dec 2023

fajn ze to mas v hlave jasne, teraz len nabrati sil a byt v pohode pre babatko, velmi drzim prsty

cacianka
15. dec 2023

Veľmi ti držím palce, si silná žena a zvládneš to. Jeho rodinu ries, az keď k tomu príde, až keď nastane správny čas

autor
6. jan 2024

Ahojte, chcela som Vám len objasniť situáciu, ak by to náhodou niekoho zaujímalo, že aké to má s nami pokračovanie. Presne mesiac, odkedy som partnerovi, momentálne ex oznámila, že som tehotná, sa včera začal odprosovať a ospravedlňovať za svoje chovanie. Zevraj to bol nejaký prvotný šok, že mu to neprišlo reálne keďže bol v tom, že nemôže mat deti a že ďakuje Bohu, že som si to nedala vziať a bude sa snažiť všemožne odčiniť jeho nevhodné konanie, lebo mu to je hrozne ľúto. Ja som s ním medzičasom riešila iba organizačné veci ohľadom financií a osobných veci, ktoré mám stále v IT, no a včera prišiel s týmto. Úprimne, som mu povedala, že som rozhodnutá rodiť na SVK a že uvidíme, čo nám život ešte prinesie, pretože to, ako sa zachoval ma veľmi sklamalo. Takto to vyzerá zatiaľ, možno by si niektorá z Vás rada prečítala, ako sa to vyvíja 🙂

pralinka25
6. jan 2024

super ze si napisala. mna to napriklad vzdy zaujima ako to nakoniec dopadlo a v podstate toto tvoje vyzera celkom nadejne. chapem ze si sklamana (kto by nebol) na druhej strane ano mohol to byt pre neho sok (co neznamena ze sa mal chovat ako imbecil) ale stalo sa. kazdopadne cesta mozno je. drzim palce aby to nakoniec bolo pre teba a babo najlepsie ako moze byt.
ale teda ak mu das sancu "nepredaj sa lacno" nech sa trosku posnazi chalan.

vler
6. jan 2024

Neverila by som mu. Po prve, ako mohol byt v soku ze si tehotna ked ste sa snazili tri roky ako pises. Po druhe, nazval vase dieta "to"?
Po tretie, opustit Ta v 5tt bola obrovska zrada. Ani si neviem predstavit, co by musel robit a ako dlho, aby som vobec zacala o nom uvazovat. Ty a dieta potrebujete niekoho, kto bude vediet fungovat aj ked pridu momenty soku; nie niekoho kto sa zachoval ako grazel

staromodna
6. jan 2024

Vedela som a hneď som si pomyslela, že sa len zľakol. Nehádž flintu do žita. Taliani sú taka mentalita (dlhšie im trvá kým niektoré veci pochopia) to dôverne poznám 😀 ale určite je lepšie žiť na Slovensku ako tam. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Isto je kdesi z juhu It, že áno?

katuskamala1
6. jan 2024

Mate pred sebou dlhu cestu.. prajem vam vsetko dobre, ci uz spolu budete ci nie..

chillibubble
6. jan 2024

drzim palce, aby to dobre dopadlo 🙂 ide hlavne o dieta. inak nedavno sa tu tiez ozvala baba, od ktorej zase nemec pytal dna testy, ci je dieta jeho... samozrejme ona s nikym inym nespala, ani mu nikdy nedala dovod neverit jej. a tiez sa dali potom znovu dokopy.

katkami123
6. jan 2024

Možno ho jeho plán B poslal preč, tak prišiel na to, že už aj ty si dobrá. Takéto niečo sa len tak neodpúšťa, to je debilna povaha a určite s tým nemá nič, že je Talian. Pôrod na Slovensku je super krok, ty vieš prečo 🙂, ak do budúcna nechceš byť vydieraná. Navyše, nevieš ako sa zachová do budúcna, keď prídu kritickejšie situácie ako len oznamenie tehotenstva. Napríklad taký nekonečný hodinový plač dieťaťa atď. Skús sa pozrieť trochu kritickejšie na jeho povahu, lebo to, že sa dáš opäť s takým dokopy, nemusí byť pre teba výhra do budúcna.

staromodna
6. jan 2024

@katkami123 v tomto musím povedať, že jedna vec je povaha alebo charakter, ale to nie je celkom tak, že je jedno odkiaľ človek pochádza. Áno, Talian je Talian a vždy bude a rovnako aj Slovák zostane navždy Slovákom. Sú veci ako napríklad mentalita a to pomalé rozmýšľanie talianov je naozaj národný sport. Nie na darmo sa vravi na Slovensku ty Talian... Ale faktom je, ze sa nezachoval správne, ale prišiel, no napriek tomu odporúčam autorke pôrod na Slovenskj a tak isto okamžite slovenské občianstvo a zvyšok je na nej ako sa rozhodne

autor
6. jan 2024

@staromodna ano, on je z juhu. Ja som sa ho aj pýtala, že ako je možné, že zmením názor, že zrazu chce byt vzorným otcom? Povedal mi že si uvedomím že nič neni dôležitejšie, žiadny biznis, ani peniaze ako to dieta, ktoré sme dlhšie chceli. Ja už som nastavená tak, že zostávam na Slovensku, brániť mu, aby prišiel, mu pravdepodobne nebudem, ale momentálne mu nedôverujem natoľko, aby som mohla povedať že niekedy prídem naspäť

autor
6. jan 2024

@staromodna ospravedlňujem sa za tie preklepy, nečítala som to po sebe, autocorrect si spravil čo potreboval a z nejakého dôvodu mi komentár nejde upraviť :D