icon

Partner ma opustil: Ako zvládnuť tehotenstvo a osamelosť?

10. dec 2023

Mám 31 rokov, tri roky sme sa s partnerom pokúšali o bábo..momentálne som v 5tt a on nás opustil. Bez váhania, bez emócii, že on to dieťa nechce a že nechce byt ani so mnou. Že si len vysporiadame materiálne veci, ktoré sme za ten čas, čo sme boli spolu, nadobudli (nie sme manželia) a že ak si to dieta nechám, je to moje rozhodnutie a budem slobodná matka.
Budem sa sťahovať späť k rodičom, tí mi povedali, že mi so všetkým pomôžu, keďže mi nevychádza ani materská (posledný rok sme žili v zahraničí). Som z toho totálne na dne. Absolútne nemám tušenie, s kým som to toľké roky žila, kto je ten človek, s ktorým čakám dieťa? Ako to zvládnem? Ako sa na mna budú ľudia pozerať? Nahradíme dieťaťu plnohodnotne oboch rodičov? Som schopná odpustiť? Zabudnúť nezabudnem keďže mi ho malé bude do smrti pripomínať… chce sa mi len plakať, som vyčerpaná, nič necítim

Strana
z7
autor
6. jan 2024

@katkami123 Ja som pevne rozhodnutá a určite môj názor nezmenia nejaké sladké reči keďže už mám zodpovednosť aj za iný život, že dieta sa narodí tu, on si teda môže riešiť medzičasom ten svoj super biznis, bude mat slovenské občianstvo, pas a do rodného listu zapísaný nebude. Keď chce. Mne tu bude lepšie s maminou aspoň na začiatok ako tam s ním a tŕpnuť, čo z neho zase vylezie.

autor
6. jan 2024

Ešte som chcela dopísať, *Ked chce, môže sa prísť pozrieť za nami, lebo teda že on sa chce o nás postarať, ale sťahovať sa tam teraz naspäť určite nebudem.

katka13katka
6. jan 2024

Zazivam nieco podobne, ak chces napis mi spravu. Len ja som v 24 t

mirka17
6. jan 2024

treba si ešte uvedomiť fakt, že ťa vlastne klamal celý čas, lebo pokúšal sa s tebou o dieťa 3 roky a nakoniec ti povie že on si myslel že je neplodný? A čo keby bol skutočne neplodný? to ti akože ani nemal v pláne povedať takú dôležitu vec? Ved on je jedno klamstvo za druhým. Neverila by som mu ani nos medzi očami.

autor
6. jan 2024

@mirka17 presne toto som mu povedala, že klamal si cely čas, pozeral si sa na mna, ako si robím tehotenské testy a nič si nepovedal. No a reakcia bola, že mi nechcem ublížiť. Že po tom, čo som sa ja dávala minuly rok vyšetriť či som v poriadku, alebo môžem mat nejaký potenciálny problem a výsledky boli dobré, začal prisudzovať chybu sám sebe, nakoľko mal v minulosti zdravotné problémy atd. Tak som sa opýtala, že či to teda ma lekársky potvrdené, že deti nemôže mat, alebo to bola len jeho úvaha? Ja neviem, to sú rozhovory ktoré na jednej strane síce dávajú zmysel a nie je v mojoch silách zreprodukovat slovo za slovom, ktoré bolo povedané, no mne stále rezonuje v hlave to, ako to rezolútne odmietol v prvom momente. Skratka mi ublížil

staromodna
6. jan 2024

Autorka: vieš čo? Taliani sú moc zamaminkovaní, špeciálne tí na juhu, takže je vynikajúce to, že si odtiaľ odišla a aj to, že doma ťa privítali s otvorenou náručou. Ak tento fešák to myslí ale naozaj skutočne vážne, on príde za tebou čo aj veľmi odporúčam, lebo takýto mladí fešáci sú pri maminkách totálne "pokakaní" a nevedia povedať ani mäkké c a viem o tom, lebo viem ako to tam chodí. Matriarchálna spoločnosť a vrcholom rodiny je mama a tie svokry dokážu byť pekne zlé, najmä k nám cudzinkám (vlastná skúsenosť), takže ak ťa skutočne miluje, nech príde pekne krásne bývať on sem. Práca sa tu pre ňho nájde a rovnaký biznis vie robiť aj tu a dokonca osobne poznám účtovníkov, ktorí vedia po taliansky, takže s týmto naozaj nie je problém. Máš jednu obrovskú výhodu a tou je zázemie vo svojej rodine, takže neboj sa, hlavu hore a bude dobre 🙂

cacianka
7. jan 2024

Som rada že si napísala. Nie preto že máš povinnosť , to nemáš, ale je to pre nás čo sa snažíme poradiť ,také drobné poďakovanie, radosť že sa ti darí zvládať to. Držte sa a buďte zdravi obaja, bábätko aj ty.
💖🍀💖🍀💖

autor
7. jan 2024

@cacianka ja ďakujem vám všetkým, bez vás by som to síce zvládla, ale vy ste mi dodali odvahu a guráž, postaviť sa sama za seba a za bábo, nenechať sa zlomit 🙂

andrejkap123
7. jan 2024

Ja by som v tskomto pripade nepriznavala otcovstvo! To ti za tych par eur co dostanes nestoji! Moze sa o par rokov domahat dietata a napriklad mat striedavku. A budes pravidelne bez dietata. Ja by som nic nepriznavala a pekne sla k rodicom a vsetko zvladnes. ❤️❤️❤️ neboj!!! Je to chrapun……

chillibubble
7. jan 2024

@andrejkap123 ale ved on moze poziadat sud o testy dna a bude mat vsetky prava ako ked ona teraz otcovstvo neprizna. len tym teraz natiahne cas, nic ine. ale ak on bude chciet, bude otcom so vsetkym co k tomu patri. aj to dieta si raz moze povedat, ze ide zit k otcovi do talianska. aj taky pribeh tu uz bol.

portret7
7. jan 2024

@zuwa78 nie, ako slindna mamicka nema ona vsetky prava. Pokial zapise otca do rodneho listu, ma sj itec rovnake prave.

portret7
7. jan 2024

Otcovstvo by som priznala vtedy, ak je otecko patricne zabezpeceny. Iba kvoli buducnosti. Nikdy nevies, co bude.

katkami123
7. jan 2024

Čo viem, Taliani na tých na juhu dosť nadávajú, že sú ako cigáni, aj ekonomika ide na úkor juhu, žijú hlavne z cestovného ruchu. Ja som bola prekvapená len na to mnozstvo odpadu, ktoré bolo všade. Vstikán, Rím, čistý a na juhu Talianska to bola hrôza.

129oveciek
2. júl 2024

Ahoj, ako sa vam dari?

autor
21. júl 2024

@129oveciek ahoj, ďakujem za opýtanie. Prešli sme si aj s babom náročným obdobím, nakoľko som pred dvomi mesiacmi zistila, že otec dieťaťa má už vyše roka inu známosť a jedna o druhej sme vôbec nevedeli. Ona ho samozrejme po tom, čo to zistila, tiež opustila. On sa tvári akoby nič, žije si svoj život, dieťa samozrejme nechce, zevraj nie je jeho. Ja som sa najprv psychicky totálne zrútila a potom som v sebe našla, kvôli dieťaťu, silu bojovať. O tri tyzdne mám termín pôrodu, tak pevne verím, ze všetko dobre dopadne a malinká príde na svet zdravá a v plnej sile

chillibubble
21. júl 2024

a jeho rodina o dietati stale nevie?

autor
21. júl 2024

@chillibubble vedia o tom, všetci o tom vedia.. ale on tvrdí, že nie je jeho

30katrusa40
21. júl 2024

Držím ti palce. Teraz som našla tu diskusiu. Keď nechce vidieť malú je to jeho problém. Ale pouvazuj potom nad súdom o určení otcovstva. Dajú spraviť testy a z toho sa nevykruti.

autor
21. júl 2024

@30katrusa40 ďakujem, z celého srdca. Už má všetko advokat, aj čo sa týka finančného vysporiadania, aj otcovstvo bude riešiť po narodení.

chillibubble
21. júl 2024

drzim palce aby to pre teba dopadlo co najlepsie.

autor
21. júl 2024

@chillibubble ďakujem ❤️

zuwa78
21. júl 2024

Alo sa jeho rodina zachovala?....

autor
21. júl 2024

@zuwa78 nikto z nich ma nekontaktoval… ani ja ich… ale podľa toho čo viem od známych, plus od tej jeho druhej priateľky, snažil sa zmanipulovať aj rodinu proti mne… a teda tým, že dieťa nie je jeho. Čo už si o tom oni myslia, netuším

jizanka
21. júl 2024

Hmmm, takže za tím byla druhá......Snaží se to svoje chování ospravedlnit tím že na tebe háže špínu, aby on nebyl za hajzla. Kdo tě zná udělá si názor svůj a ostatní ti můžou být jedno.Drž se, on ztratí mnohem víc....

autor
21. júl 2024

@jizanka ako ja si myslím, že každá pravda raz vyjde na svetlo sveta, aj tak mu pravdepodobne už nikto neverí. Ale ano, tolko špiny čo sa na mna snažil hodiť, až mi bolo zle z toho. Že sa nehanbí

romanovic
1. jan 2025

@autorka ahoj, ako sa mas? Sledovala som tuto diskusiu a prisla si mi velmi rozumna. Dufam, ze ste zdrave a v ramci moznosti aj vyrovnane so situaciou.

autor
2. jan 2025

@romanovic ahoj, ďakujem za opýtanie, ani som nečakala, že by sa niekto z vás mohol užozvať, moc ma to potešilo. Malá má aktualne 4,5 mesiaca, je zdravá, krásna, úplný poklad. Všetci sú z nej nadšení, najviac asi môj ocino. Zatiaľ bývame teda u rodičov, ja som sa po pôrode snažila dať čo najrýchlejšie psychicky aj fyzicky do poriadku. Dokonca mám aj prácu na doma, aspoň niečo na privyrobenie. Čo sa týka jeho, absolútne sa neozval, ani nevedel, kedy sa malá narodila. Resp, asi vedel, od spoločných známych, ale to je jedno. Nevie o nás nič. Už prišlo rozhodnutie zo súdu o otvorení procesu na určenie otcovstva, takže to nás čaká v novom roku. Riesila som to aj s rodičmi, aj s právnikom, a nakoniec sme sa rozhodli podať návrh na určenie otcovstva. No úprimne, ak by som nemala rodičov, nezvládla by som to, ani financne, ani psychicky. Takze zatiaľ takto sa mame a ešte raz ďakujem za opýtanie!❤️

autor
2. jan 2025

@romanovic no a vlastne ešte dodám, ze už sme podali žalobu na súd aj čo sa týka podielu, ktorý mi nevyplatil/nechce vyplatiť z podnikania.

lasona
2. jan 2025

Och..to ma mrzí táto situácia....a jeho rodicia ta nekontaktovali? Napíš potom ako to všetko dopadlo

129oveciek
2. jan 2025

Ja tomu nerozumiem ze existuju takito chlapi.. hlavne ked ste spolu boli xy rokov a zrazu sa z neho toto vykluje.. verim ze to muselo a aj je tazke.. ale najdolezitejsia je ta mala, ze je zdrava a robi vam radost.. a verim ze jeho karma raz dozenie

Strana
z7