icon

Partner má problém odísť od matky. Čo robiť?

10. mar 2025

Baby, prosim poradte...mozno ste niektora boli v podobnej situacii...mam priatela s ktorym sme spolu 2.5 roka, rozmyslame o zalozeni rodiny ale problemom je jeho matka...priatel mi povedal ze v detstve z jej strany zazival fyzicke aj psychicke nasilie,ponizovanie atd.....v nasom vztahu sa hadame iba za jeho matku ktora nam don stale zasahuje, chce aby sme robili vsetko co chce ona a ked nie zacne plakat a priatel vzdy podvoli ale ja nie a vycita mi ze jeho rodinu nemam rada...nedokazem mu vysvetlit ze ona s nim este stale manipuluje a navrhla som mu ze pojdem s nim na terapie lebo ta trauma tam je, odmietol s tym ze on uz je s tym vyrovnany a matke sa vzopriet uz vie, co ale nie je pravda...myslim ze toto bude stale pokracovat a tak rozmyslam ci by nebolo lepsie keby sa s nim rozidem, nemozem predsa dovolit aby ta zena nicila zivot aj mne...

Strana
z3
dadka1997
10. mar 2025

No, mas iba 2 možnosti, dať priatelovi riadny ultimátum, alebo sa rozist

jamimo
10. mar 2025

Odpovedala si si sama👉 Lepšie sa rozísť a utekať z krátkej cesty! A nie, nie, ty nemáš s ním chodiť na terapie, má chcieť a chodiť z vlastnej iniciatívy. Dokonca ani psychoterapeut nerozdáva recepty na život na počkanie. Sprevádza👆 Tvoj frajer musí zmeniť hlavne svoj postoj, zdravé sebavedomie, sebahodnotu, asertivitu. Keby bol tak vyrovnaný ako píšeš, nemusíte to riešiť, ty už vôbec na MK a žijete si spokojný, harmonický partnerský život bez vplyvu ježibaby a jeho traumy.
Veľa šťastia.

autor
10. mar 2025

@dadka1997
@dadka1997 uz som skusala byt raznejsia ale dopadlo to tak ze mi tvrdil ze aj ked mamu nenavidi za to co mu robila je to jeho mama...cize som pochopila ze on to sam nedokaze sa odputat lebo sa jej podla mna stale boji...je to dobry chlap a lubim ho ale toto nedokazem takto zit

sevrin
10. mar 2025

Rozísť, tu cesta nevedie.
Ono je to tak, že v dnešnej dobe dosť mužov v dospelom veku žije s matkou v byte, väčšinou z dôvodu, že nemajú partnerku, takže neriešia také veci ako vlastné bývanie, venujú sa napr. kariére, tak budujú majetok, namiesto toho, aby vrážali financie do hypotéky. Načo. Keď spoznajú nejakú ženu a vidia, že kvôli nej by sa im oplatilo zmeniť doterajší spôsob života, tak jedna prvých vecí čo začnú riešiť, je vlastne bývanie. Matka je rada, že jej syn si našiel ženu a nemá nič proti tomu, aby si išiel svojou cestou, lebo vie, že keď ona tu raz nebude, tak jej syn bude mat stále svoju ženu. To je jedna skupina mužov. V druhej skupine mužov je tvoj partner.

martul
10. mar 2025

Odíď z kradšej cesty. Toto sa nikdy nezmení, nezlepší. Možno začas naslubuje a bude sa snažiť, ale po chvíli budete tam kde ste teraz. A keď budete mať dieťa to ešte len začne.

lienka.7
10. mar 2025

@autorka ja by som radila rozchod... toto nebude dobre nikdy

dadka1997
10. mar 2025

Dá sa všetko, ak mu mama ubližovala nič ho pri nej nedrzi, vypnut mobil zablokovať a stačilo, odstahovat sa co najďalej, a nenechat sa citovo vydierat matkou..

alex49
10. mar 2025

Daj mu ultimátum, bud bude chodiť na terapie alebo sa rozidete. Iná cesta nie je.

beronsche
10. mar 2025

Autorka - skús ešte ultimátum - terapia alebo rozchod.
A po terapii sa.odstahovat niekam ďaleko..
Ale bude to doživotný boj..

beronsche
10. mar 2025

@alex49 pozerám, že sme takmer naraz písali to isté.. 🙂

bg92
10. mar 2025

prepac ale rozisla by som sa :(
na terapie nejde lebo je vyrovnany ale matka do vas stale zasahuje a on to nevidi/neriesi... a to si predstav ked bude mat vnuca ake vydieracky pridu po tom.
daj na svoju intuiciu a ak v nom nemas doveru ze je silny a vyrovnany a zvladnete to spolu tak si s nim rodinu nezakladaj.

really8
10. mar 2025

To su rady ze? Ake jednoduche.

autor
10. mar 2025

@sevrin no len on ma vlastne byvanie aj vsetko je uplne nezavisly atd ale proste vzdy ta jeho mama ma nad nim tu moc ked ho zacne citovo vydierat tak on vzdy podlahne pritom vidim ze mu je to zle preto som mu chcela este pomoct s tym terapeutom ale nechce si to on priznat
@dadka1997

autor
10. mar 2025

@beronsche to sa nam neda...jeho rodicia ziju v rovnakom meste kde mame obaja dobre platenu pracu

sevrin
10. mar 2025

No však, ten tvoj je v tej druhej skupine. Je potrebné popísať túto skupinu?

jamimo
10. mar 2025

@really8 Takéto nepoznáš? 👉 Dobrá rada nad zlato! Alebo? Účinnejšia prevencia ako represia. Neskoro plakať nad rozliatym mliekom... Kto chce kam, pomôže si tam 🤷‍♀️

tiezjedna
10. mar 2025

čo robiť? poslať priateľa do obehu... toto nikdy dobré nebude

betulinka1
10. mar 2025

Utekaj ako rychlo sa da…. Teraz si predstav, ze mas s tym chlapom dieta a k tomu este svokra a jej múdre rady a synacik poslušný na slovo….. toto znie dost hrozne.

sense
10. mar 2025

Zidi z kratšej cesty...keďže nikdy nebudeš prioritou ty pre neho a ani vaše dieta

sissy27
10. mar 2025

Jednoduchsie to byt hadam ani nemoze - nemate spolu dieta, nehnutelnost ani pol spolocneho zivota za sebou… nechaj ho mamicke. A ty si zi svoj najlepsi zivot bez nervov a casom aj s normalnym chlapom. Toto fakt nie je “husband material”.

really8
10. mar 2025

@jamimo take poznam. Aj tieto "rady" tu poznam. Vzdy sa vsetko riesi rozchodom. Vraj jednoduchsie. Ale iba pre tych co to radia. Neviem kedy som tu citala radu ktora by pomohla paru

martul
10. mar 2025

@really8 tak, ale aké je iné riešenie? Keď on problém nevidí, matky sa bojí už od detstva?
Má sa autorka prispôsobiť a budú vo vzťahu traja s tým, nech ona drží hubu a poslúcha Matku?

autor
10. mar 2025

@really8 je to velmi tazke, lebo ho naozaj lubim a viem ze aj on ma rad mna ale proste ten vplyv matky je tam strasne silny...mame uz aj dost rokov, 35 cize mi je jasne ze uz ja asi dalsieho partnera alebo dieta mat nebudem...cim ale nechcem povedat ze budem ostavat s tymto len aby som nebola sama...toto zase by som ja nedala aby mi jeho mama rozkazovaala

mandzula
10. mar 2025

Viac ako to, ze vam jeho mama zasahuje do zivota, by som sa bala, ako sa to casom, pripadne pri vlastnych detoch, odrazi na jeho spravani k tebe/k nim. Patologicke vztahy vytvaraju nabeh na patologicky sa spravajucich jedincov. Trvala by som na tom, aby vyhladal odbornu pomoc.

really8
10. mar 2025

@martul napriklad skusit partnerovi pomoct vyriesit problem pomocou psychologa? Byt mu oporou? Ved ten partner nevyzera ze je uplny debil. Ma jasny problem.
Autorka ja ta chapem. Rozist sa nie je len tak, ako sa to tu prezentuje. To nie je ziadna rada ani pomoc

jamimo
10. mar 2025

@really8 tak to máš asi problém čítať s porozumením 😉
Kedysi som počula od jednej psychologičky v podcaste vypočutý rozhovor v električke :
Jedna seniorka sa sťažuje druhej: Bože, tí mladí dnes nič nevydržia... ja som trpela celý život a tu som!!! 👆
Haló, stará mama, trpieť celý život, nie je život. Dnes žijeme život kedy si môžem vybrať, ako budem žiť, s kým, kde... A ja volím moju spokojnosť, harmóniu a lásku. Denno denne tu vidíme (a nielen tu) zúfalé príspevky zo života rodín, a veruže prechádzka ružovou záhradou to nie je... Je to hitparáda nešťastia, frustrácie a zúfalstva. A tomu ja hovorím NIE! Stále mám na výber. Ak okoliu (bosoráckej svokre, mamičkárovi, dieťaťu v dospelom tele...) hovorím NIE, sebe hovorím ÁNO. Je to veľmi oslobudzujúce, slobodné a šťastné.
Už rozumieš?
PS: V prípade partnera autorky👉 Uzdrav sa skôr ako sa staneš rodičom, aby sa tvoje deti nemuseli uzdraviť z toho, že si ich rodič 🤷‍♀️

carolynka
10. mar 2025

Myslim si, ze mu tie terapie nepomozu, lebo on vlastne ani nechape preco na ne ma ist. Mojho muza kamarat je terapeut a hovori, ze ma vela klientov, ktori na terapie chodia len kvoli partnerovi, ze dostali ultimatum. Nerobia ziadny pokrok v terapii, jednoducho nechapu jej zmysel.
Je mi luto cim si prechadzas ale naozaj najlepsie by bolo odist. Ty sama chod na terapiu, ak to nedokazes. Ja som si tym tiez presla, az terapie mi pomohli sa rozist. Pre mna ten rozchod bol ako odrezanie hnisajucej koncatiny, aby som si zachranila zvysok tela. Velmi bolestivy ale nevyhnutny. S takymto partnerom a svokrou nebudes Ako zena kvitnut, budes pomaly odumierat. Ale na to musis prist sama.

jamimo
10. mar 2025

@martul Áno, podľa niekoho ešte stále platí= Držať hubu a rok, alebo? Nemaš chlopa nemaš pravdy😵‍💫
Fakt stredovek neskončil, stredovek trvá!

martul
10. mar 2025

@really8 a ty si aj čítala čo píše autorka?! Veď ona mi chce pomôcť, aj na terapiu chce s ním ísť aby mu pomohli s traumou. Ale on nechce!!!

jamimo
10. mar 2025

@really8 ty nerozumieš tomu, že ak ON tvrdí, že je ok a nepotrebuje psychológa-čo vyplýva z príspevku... ONA to za neho nevyrieši, majú 35 rokov. Nie je sopľavý Jojo aby ho tam dotiahla za ručičku. Ak by mu na vzťahu a partnerke, budúcnosti záležalo, rieši problém. Lenže on zjavne nechce. Lepšie ťahať vlečku hnoja do rodiny a nech trpíme všetci, však?
Kamarátkin muž pracoval dlhodobo v zahraničí, trpel OCD a ADHD, nikdy diagnostikované... V andropauze sa to zhoršilo. Vždy si vydýchla keď odchádzal z domu. Trvala na terapii, ťažko sa jej žilo, dospelé deti si pri ňom klepali na čelo. Nie, ani za toho Boha na terapiu. Ako tak, povedal jej, nájdi mi psychológa, pôjdem tam... Volala asi 5 psychológom. Každý jeden jej povedal, že ak chce riešiť problém ON, nech sa objedná ON sám, nie manželka. Lebo do terapie musí ísť človek dobrovoľne. Manžel nie je 3 ročné decko so soplíkom pod nosom a. manželka nie je mamička s večným prsníkom... Ako sa to skončilo? Ona sa rozviedla, žije šťastne a slobodne. Sebe povedala ÁNO. On dodnes na terapii nebol a nadáva všade kade chodí, ako ho manželka opustia. Vidíš tú paralelu?

Strana
z3