Partner trávi viac času s rodinou. Riešenia a názory?
Neviem ako to máte vy v rodine a neviem ako začať. Môj partner s ktorým žijem už 5 rokov a mam s nim 2rocne dieta, keď príde víkend mam pocit, že trávi radšej čas so svojou rodinou ako s tou našou, ktoru si zakladal. On tvrdí, že sme všetci (babky, dedkovia, krstní atď...) rodina ako celok. Ja beriem, že my traja sme rodina a babky, dedkovia sú súčasťou, ale my sme ta najväčšia ako samostatná rodina. On to berie inak, preto mam často pocit, že nežijem s mojim partnerom, ale s mojim partnerom a jeho celou rodinou. Stále by sa s nimi stretával, my na seba ako rodinu nemáme ani čas, iba jeden deň vo víkende. Cez týždeň mi už tiež chce brat syna a chodiť za rodinou. Ja som na materskej, mam jedného vytúženého vysnívaného syna a nechcem, aby mi ho stále bral a chodil vkuse k nim. Dieta potrebuje aj kamaratov, rovesníkov. On mi tvrdí, že maleho izolujem od rodiny. To nie je pravda, len sa mi to zdá prehnane, že vkuse tam musí byť s malým nasackovany. Aky máte na to názor? Tiež mi tvrdí, že ho tam bude už nechávať samého, aby si budovali vzťah. Lenže ja ešte nie som na to pripravená, pretože svokra nerešpektuje určite pravidlá. V septembri ho chceme dat do skolky, samozrejme aj pripravovať byt bez nás, ale oni si to predstavujú tak, že každý víkend tam už bude chodiť na neviem koľko a ešte aj cez týždeň tam bude partner utekať lebo môj partner tvrdí, že malý potrebuje spoločnosť, ale on ho stále ťahá medzi dospelých, nie medzi deti, nevie byť s nim sam, vkuse musí mať pri riti svoju mamičku alebo niekoho z rodiny.
autorka , najprv si požiadaj o zverenie do osobnej starostlivosti ( až ťa nepredbehne ešte partner ), počkaj na zverenie , potom sa pobaľ a odíď, najlepšie keď nebude doma. Mala by si byť vždy krok vpred.
@michaelaaa02 potom by mozno bolo fajn najst tu diskusiu. Vymenili by ste si skusenosti, napisala by ti, ako to cele dopadlo.
On len čaká, kým dieťa vyrastie a môže ho dostať do striedavky, alebo len kým si nájde inú, ak ešte nemá.
Striedavku mu teraz nedajú. Chod na sociálnu kuratelu, informuj sa tam. Povedz im všetko. Potom si nájdi fakt dobrého právnika. Odloz peniaze bokom. A hento hovado pošli kade lahsie. Poviem ti jednu vec, to, ci je milujúci otec uvidíš tak za cca 2 roky, aby si nebola prekvapená. Ostrihni malého čím skôr, nech vidí čo je normálne. A kašli sa na nich dvoch. Rieš si seba a dieťa

Už len keď budeš mať dieťa mimo tohto prostredia, s vymedzením hraníc voči svojej domácnosti, máš väčšiu šancu, že tvoje dieťa bude vnímať tvoj domov a teba v reálnom svetle a to aj keď ho budú manipulovať.