icon

Partnerova narcistická porucha

30. aug 2025

Vlastne ani neviem kde začať,ale v skratke dookola sa tocime vo vzťahu v takej dynamike ,že riešime nejaký problém a riešenie žiadne len sa to zahovori a tvári sa že nič. Naposledy mi partner zahlásil že sa mi môže venovať určitý čas a další deň do 10:00. Potom si ide na hokej. Času cez týždeň veľa nie je ,nežijeme spolu . A potom to otočí na mna ,že som si to vymyslela že tale niečo on nepovedal. A nakoniec zo seba spraví obeť ,že ako ma on chcel prekvapiť a neviem čo. Prestáva mi to nejako psychicky robiť dobre. Vždy je to v podobnom duchu a nič sa nevyrieši…ak sa snažím dopracovať z riešeniu začne hádzať vinu na mna …už fakt nevladzem a to sme v stave hľadania bývania.
Príde vam to normálne ?

pribinak
30. aug 2025

Ale toto nie je narcisticka porucha

Ja chápem že tato diagnoza je na koni veľmi populárna a podľa miestnych odborníkov ju ma každý druhy muž alw estw raz toto nie je narcaticka porucha

wolf_
Autor odpoveď zmazal
anonym_551f71
30. aug 2025

Prosím len si takého neber za muža a nemaj deti to potom je len čistá katastrofa😖 už teraz stopka.. prečítaj si každá 3. diskusia že muž je taký ako opisuješ, že nevenuje sa celý deň Že nie ani deťom, Celý deň trávy v robote , vymýšľa si Že tam musí sedieť ako podnikateľ od rána do večeraa tiež Je smrteľné zaneprázdnený a žena potom chce utiecť z domu.

billy_jean
30. aug 2025

Nie každý chlap je narcis, niekedy je jednoducho kkt.

anonym_8a0c4b
30. aug 2025
@billy_jean

Nie každý chlap je narcis, niekedy je jednoducho kkt.

@billy_jean 😁👍

anonym_8a0c4b
30. aug 2025

Keď uz teraz sa neviete porozprávať tak co potom neskôr?hej na normálny vzťah normálne to nieje

anonym_8454b0
30. aug 2025

@anonym_autor narcisticke črty má veľa ľudí.Tvoj si možno vie dať hranice kedy sa môže a chce venovať tebe a kedy má čas pre seba.Asi s ním chces s ním tráviť viac času a vadí ti odmietanie?
Toto nie je narcis celkom určite.Vela ľudí v druhom vidí svoje nedostatky nedávas sa ty do role obete?
Dnes každý každého sleduje posiela k terapeutovi hľadá diagnózy, zranenia z detstva🤪
Tak si to vykomunikujte čo chces ty, čo sa ti nepáči.Asi ste spolu veľmi málo, keď budete spolu bývať uvidíš či uteká z bytu.Zeny chlapov dusia láskou chlap potrebuje aj kamarátov, šport ženy chcú hneď hniezdo, deti, a aby muž sedel pri nich a potom unikajú z väzenia zvanej domácnosti

anonym_76b5b9
30. aug 2025

Boze zeny ved kazdy clovek ma nejake narcisticke crty a manipuluje, dokonca i deti ale pri poruche ich musi splnat niekolko.Na koniku tato diagnoza vedieA mozno narcisti su skor ti, co obvinuju partnera z diagnozy.Pritom to moze byt clovek samoluby, tazka povaha a nevie robit kompromisy.Ale aj s takym typom cloveka a to nemusí byt ani narcis je tazky zivot.Lebo sa mu budes musiet cely zivot len prisposobovat, bude si presadzovat svoje., tvoje pocity mu budu ľahostajne.Isla by som z kratsej cesty prec

sisska96
30. aug 2025

podľa mňa je iba zaneprázdnený a má veľa roboty a nestíha a ty robíš z komára somára

reanda
30. aug 2025

ak mozem, dam ti radu zo skusenosti - ak sa s niekym necitis dobre, nemusis riesit, preco to tak je.. proste chod dalej.. teda ak chces zit zivot, v ktorom sa citis dobre a nie riesit stale nejake problemy

nin12345
30. aug 2025

@anonym_autor poviem ti z vlastnej skúsenosti. Črty mať môže takých ľudí je veľmi veľa to už ty musíš vedieť či s ním dokážeš žiť. Ale čo sa týka poruchy - to ti tu nikto neodpovie. Na to si dala strašne málo info a my nie sme psychiatri. Ale ak tu PO ma tak to čoskoro zistíš lebo začne vyrábať také toxické rodea o ktorých sa ti ani nesnívalo a budeš si myslieť o sebe že si šialená, niekomu z toho aj naozaj prepne. Ja sa čudujem že som to prežila

marek775
30. aug 2025
@wolf_
Odpoveď bola zmazaná

@wolf_ podla jej slov ma crty narcistickej alebo hranicnej poruchy osobnosti - hovoriz ze nepovedal to, co povedal (prepisovanie historie), emocionalne manipuluje a robi zo seba obet (A nakoniec zo seba spraví obeť ,že ako ma on chcel prekvapiť a neviem čo). To je samozrejme malo na to, aby sa dalo rozumne hodnotit, ci ma alebo nema pouchu osobnosti, ale zda sa, ze toxicke správanie to je.

anonym_629b4c
30. aug 2025
@marek775

@wolf_ podla jej slov ma crty narcistickej alebo hranicnej poruchy osobnosti - hovoriz ze nepovedal to, co povedal (prepisovanie historie), emocionalne manipuluje a robi zo seba obet (A nakoniec zo seba spraví obeť ,že ako ma on chcel prekvapiť a neviem čo). To je samozrejme malo na to, aby sa dalo rozumne hodnotit, ci ma alebo nema pouchu osobnosti, ale zda sa, ze toxicke správanie to je.

@marek775 no definuj tu v tomto prípade prvky HPO: Silné slová, váž ich. Na diagnostiku treba odborníka, ak si psychoterapeut ok, ak nie si, zdrž sa týchto prehlásení o osobe, ktorú nepoznáš.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
30. aug 2025

@anonym_autor uz teraz nevladzes a idete spolu byvat? Je jedno aku a ci nejaku ma diagnozu, ide o nefunkcny vztah.

luccija
30. aug 2025
@domkakvet

@anonym_autor uz teraz nevladzes a idete spolu byvat? Je jedno aku a ci nejaku ma diagnozu, ide o nefunkcny vztah.

@domkakvet práveže dobre, že budú spolu bývať spoň zistia či to má význam.Lepsie ako sa s niekým stretávať 3-5 r a potom.to vybuchne.Zeny chcú často muža vlastniť a rozhodovať čo a kedy bude robiť🤣

enmery
30. aug 2025

Mne by vadila jedna vec. Že nevie komunikovať, ver, že to po čase bude jedna z vecí, na ktorej bude padať a stáť všetko. Hlavne pri problémoch. Ja by som s takým človekom byť nemohla. Veľa žien si to bohužiaľ uvedomí s 2 deťmi a totálne neštastne zo života. Hlavne si nemysli, že dospelého chlapa zmeníš. Necítiš sa v tom vzťahu dobre a on nevie riešiť konštruktívne nič. To je čisté no go do života. Teda aspoň pre mňa.

domkakvet
31. aug 2025
@luccija

@domkakvet práveže dobre, že budú spolu bývať spoň zistia či to má význam.Lepsie ako sa s niekým stretávať 3-5 r a potom.to vybuchne.Zeny chcú často muža vlastniť a rozhodovať čo a kedy bude robiť🤣

@luccija to ano, ale im to nefunguje uz teraz, tak ze ked budu spolu byvat, tak to bude este horsie, tak na co ist do toho, ked uz teraz je to o nicom a este ak pojde o spolocne byvanie, este budu musiet potom riesit veci navyse.

luccija
31. aug 2025
@domkakvet

@luccija to ano, ale im to nefunguje uz teraz, tak ze ked budu spolu byvat, tak to bude este horsie, tak na co ist do toho, ked uz teraz je to o nicom a este ak pojde o spolocne byvanie, este budu musiet potom riesit veci navyse.

@domkakvet to nikto nevie ako sa to vyvrbi.Mozno bude rada, že zmizne na ten hokej😉Každý vzťah sa musí naučiť na zaciatku kompromisom, obrusit hrany je iné sa stretnúť na rande a iné riešiť domácnosť, vidieť ho ako žije, ako sa vie o seba,nás postarať.

autor
31. aug 2025
@luccija

@domkakvet to nikto nevie ako sa to vyvrbi.Mozno bude rada, že zmizne na ten hokej😉Každý vzťah sa musí naučiť na zaciatku kompromisom, obrusit hrany je iné sa stretnúť na rande a iné riešiť domácnosť, vidieť ho ako žije, ako sa vie o seba,nás postarať.

@luccija ťažko hodnotiť súčasne veľmi ťažké čosi plánovať keď každý víkend ma partner svoj program a žiaden spoločný

luccija
31. aug 2025
@anonym_autor

@luccija ťažko hodnotiť súčasne veľmi ťažké čosi plánovať keď každý víkend ma partner svoj program a žiaden spoločný

@anonym_autor tak to je zle.Naco potom taky vzťah?Možno vie, že vždy čakáš...