Partnerove zraňujúce slová
Ahojte baby ako by ste reagovali keby vam.to dlhodobo neklape s partnerom a mali by ste rocne dietatko a v podstate sa casto hadate vy komunikujete a poviete kde je chyba a on uz ppvie ze ho to nebavi a ze miesto toho aby trocha zabojoval povie ze keby ze odideme s malym ze by to prezil..ja keby mi ho vezmu len tak to neprezijem..zabolelo ma to a neviem.co robit nechcem ist na nejamy cas k nasim kym sa spamata nechcem dietatu rozhadzat to kde spi a podobne
@jan510 má ročne dieťa možno kojene?toto sa dá robiť, keď bude staršie.
@simona20201309 načo take divadlo kto bude koho baliť?Normalne si zbalí na 3 dni tašku a ide k rodičom chlap nebude mať aspoň koho zastrašovať.
Nejdem Ani citat prispevky, ale keby mi partner v dlhodobo nefunkcnom vztahu povedal, ze chce, aby sme odisli a nemal by zaujem o vztah bojovat, zacala by som si zivot zariadovat bez neho..
Cim skor a definitive.
Lasku a respekt si nevynutis a na zachranu vztahu musia byt dvaja. Cim skor to pochopis, tym lepsie pre tvoje dieta a pre teba.
@autorka zelam, aby si nasla svoju hodnotu, inak stastna nikdy nebudes. Ty si mu navrhla, aby sa zmenil, aby vas vztah fungoval? ty sa tesis na noveho milujuceho muza? nie, ty si zatial milujuceho muza bohuzial nezasluzis. lebo ho svojou nezrelostou udusis. milujuci neznamena posluchajuci. ak urovnsl vztahy s rodinou (u ktorej mimochodom byvate) a ty sa nadalej zduvas ako male decko, diktujes mu vecierku, vyhrazas sa mu odchodom a ak povie "idzte", tak sa citis odvrhnuta. nesnaz sa muza nikdy vlastnit, menit, ovladat. porozmyslaj nad tym. Ty si ty, mas svoju hodnotu, mas moznost svoj zivot riadit a kontrolovat bez ohladu na okolnosti. Mozes riadit svoje zmeny, kedy ty pojdes von sa zabavat a kedy sa vratis, ci ty budes niekomu prejavovat city. Nic z tohoto si nikdy nevynucuj od ineho cloveka, ani od manzela, cerstveho zalubenca. Ak citis nespokojnost v ktorejkolvek z tychto oblasti, rozpravaj o tom, skus najprvu seba napravit chybu a ak citis tej nespokojnosti vela, odid. Mozes byt sama. Sama si dat pozornost, sama sa pochvalit, sama zaspat. Pre spokojny zivot partnera nevyhnutne nepotrebujes.
Neviem co si mala doma za vychovu, ale obaja ste vo vztahu manipulativni. On sa ide zabit, ty fnukas a vsetci ti ublizuju. Posobite obaja nezrelo.
Dajte si bacha aby ste dcere odovzdali ako tak normalne vzory a hodnoty do zivota, lebo pri tomto vasom vztahu mozete vychovat dalsieho emocne nezreleho jedinca. Toto cele nie je uz len o vas dvoch.
nemáš jedno dieťa ale dve. Otec rodiny, čo behá po nociach s kamošmi, ďakujem pekne. Najprv sa chcel zmárniť, teraz by váš odchod prežil v ´´pohode´´, platiť bude... , usadí sa a vám sa už neukáže. To keĎ DETI MAJÚ DETI. Poskladaj si priority a jednaj hlavne v záujme dieťaťa. A zdeptaná matka na práškoch určite nie je v záujme dieťaťa. Máš rodinu, o ktorú sa dá oprieť? Gratulujem.
Ty si podla mna pochopila, ze si ten boj o udrzanie partnera uz prehrala. Len si to nechces priznat. Zufale zeny robia zufale veci, fnukat nepomoze. Ale bohuzial sa obavam, ze sa nerozhybes k nicomu, radsej budes dalej fnukat.
Ked aj odides k rodicom, budes mu vypisovat a snazit sa ho citovo vydierat. Najprv vsak budes naivne dufat, ze sa bude ozyvat. Pochop, ze to uz nezabera. Obaja ste nezreli, takze treba z toho von, inak skoncis na psychiatrii, kedze uz teraz si na liekoch. Sustred sa na dieta, vztah uz nezachranis. Realisticky zhodnotene. A najma nemysli na to, co bude o mesiac, sustred sa len na to, co bude zajtra
Stále píšeš chaoticky, vyplynulo z toho len to, že máte dlhodobé problémy. Nerozumiem prečo máte spolu ročné dieťa? Alebo ti začali tikať biologické hodiny a nechcela si zahodiť toľké roky randenia a dostala si skvelý nápad urobiť si dieťa do nefungujúceho vzťahu. Prepáč asi ste už mali pred niekoľkými rokmi byť od seba a keď ti niekoľkokrát vytkne, že keby ste odišli bolo by mu fajn.... No už neviem ako ti má dať najavo, že s tebou neplánuje ďalekú budúcnosť. Pozbierala by som zvysky hrdosti a odišla by som. Chlap očividne s tebou nemal v pláne možno ani zakladať rodinu a už vôbec byť s tebou dlho.
@luccija ja som nečítala ďalšie príspevky, len som reagovala na príspevok, kde sa partner vyjadril dosť husto....
Po týchto príspevkoch diametrálne mením názor...
Súhlasím, akékoľvek divadlo tu nemá zmysel
Zbal sa aj s dieťaťom nadobro k rodičom a už sa neobzeraj. Daj sa v prvom rade psychicky dokopy, potom uvidíš, ako ďalej. Krok za krokom.
Dievcata moje..v zivote niesom ten typ co bude vypisovat a doprosovat sa ..mala.som.predtym 6r vztah a skoncilo to tym dnom ako skoncilo..ziadne spravy vyhladavania..mozno posobim nezrelo ale na prosenie nemam vek a cas preto som tu s nim a hladam rieaenie..ak raz odidem tak nebudem sa ja prosit a cakat kedy sa ozve ked viem ze ani on s aneozve..keby bolo na mne davno som prec..ale bolo nam krasne az kym nam neublizili jeho rodicia a uz som bola tehotna..a zmenilo ho to..neni to ze neni po mojom..a nikdy nebolo vzdy sme robili komrpomisy..nezilo sa nam vobec zle..ale uz ako sa ozvali uz to zase s nami hybe ja tym.ze som sama to mozno casto v hlave riesim ale on prestal cas travit so mnou a ja som sa znaila drzat hubu a krok aby sme vobec nejaky cas mali..mozno sa vam zda jedno cez druhe ale vracial sa co bolo ked sme este len spolu chodili teraz uz bohuzial sa to zmenilo..a niesom nezrela nezrela by som.bola keby odchadzam po kazdej hadke k nasim a robim z neho debila ked sa vratim a usmievkam sa ze sa nic nestalo keby je daka oslava..nie takze to trpim a hladam riesnie
Ak som to dobre pochopila, tak si doteraz stále žila vo vzťahoch, možno prišiel čas žiť chvíľu aj sama, popracovať na svojom sebavedomí, sebahodnote. Hlava mi to neberie, že tento partner bol donedávna super človek, s ktorým ti bolo krásne a rozdelili vás jeho rodičia. Normalne uvažujúci a zrelý človek by toto nikdy nedopustil, hlavne nie, keď ste už čakali dieťa. Ty si ho stále idealizujes a hľadáš vinnika, kto vám rozbil krásny vzťah. Dvoch zrelých ľudí problémy posilnia, nie rozdelia.
Nabuduce si lepšie vyberaj partnera, nie cez ružové okuliare. Vyber si niekoho, kto ťa podrží a podporí a nie kvôli ktorému budeš musieť brat lieky.

Choď k rodičom a už sa nevracaj. Aj tak si tam celé dni. Ročné dieťa do týždňa zabudne, že nejakého otca má nie to ešte kde predtým spával.