icon

Partnerovi vadí, keď rozprávam o svojej práci

30. júl 2023

Ahojte,

Mame vo vztahu taky problem, ide o to ze vzdy nastane hadka po tom, ako niekomu porozpravam o tom, co robim. Som laborantka, vyskumnicka a robim si doktorat vo svojej discipline, na plny uvazok, teda mam regulerny plat a som financne sebestacna. Partner a jeho kamarati su z uplne inej oblasti, su to vacsinou financnici, pravnici, bankari, atd. Aby som objasnila, ja o svojej praci rozpravam len vtedy, ak sa ma na to niekto priemo opyta, a ti ludia sa pytaju, asi preto, lebo je to nieco uplne ine ako na co su zvyknuti a proste ich to zaujima. Ja im rada odpovedam na otazky, kedze aj vramci zamestnania vyucujem bakalarov na nasej univerzite. Partner je vzdy potom oduty a nasraty, ze som rozpravala o svojej praci, aj ked argumentujem tym, ze ti ludia sa ma pytali a predsa nebudem klamat, ze som nechtarka alebo predavacka. Nechce sa mi verit, ze sa citi nejako “ohrozeny”, lebo je sam velmi uspesny, nehovoriac o tom, ze taraba ovela viac ako ja, Co myslite?

autor
30. júl 2023

@moonlight1210 No tak to na nas sedi 😂

autor
30. júl 2023

@zuzana76 Jeho ex bola kadernicka a rozisli sa podla jeho slov preto, lebo bola malo ambiciozna. On zas svoju karieru nedostal z neba, musel roky tvrdo pracovat na tom, aby bol kde je. Preto nechapem, ze pri mne je to zrazu problem.

viestta
30. júl 2023

Autorka, mozno pri sebe potrebuje submisivnu zenu, ktora by k nemu vzhliadala. Nie kazdy chlap pri sebe znesie zenu, ktora by sa mu mohla rovnat, alebo dokonca mohla "prevysit". Mozno zo zaciatku mu taka zena aj imponuje, lenze potom pride na to, ze akosi by ho mohla zatienit. Mozno si to ani neuvedomuje, ale proste to v nom nejak vo vnutri hloda a takto to potom riesi. Ak si este svojim povolanim a smerovanim zaujimava u inych chlapv, tak sa v nom ozyvaju kadejake skryte hlasy...

autor
30. júl 2023

@viestta Vies co, to je pravda. Na zaciatku su chlapi z takej zeny ohureni, potom ich to zacne coraz viac zozierat. Ja si o sebe nemyslim ze som nejaka najmudrejsia na svete alebo co, iba som sa dlhe roky venovala studiu, chodila som po svete na staze, robila som vyskum a nakoniec som dostala doktorandsku poziciu s moznostou docentury. Lenze to uz sme boli spolu, my sme sa spoznali ked som mala prvu pracu po ukonceni magistra, ten postup prisiel az potom. Je mi to luto, lebo ho lubim, ale tieto hadky ma ubijanu.

simona92101
30. júl 2023

@zuzana76 vidis a mna napriklad takíto ludia zaujimaju,ak by aj do detailov odpovedali,vobec by mi to nevadilo,lebo malokedy mas moznost stretnut takeho cloveka.zalezi,ci sa dotycní pytaju zo slusnosti alebo ich to ozaj zaujima 🤷‍♀️

autor
30. júl 2023

@simona92101 Aj mna. Aj z inych odborov, kludne nech rozpravaju aj hodiny. A ked nie nazivo, tak pocuvam podcasty o vesmire a psychologii, aj ked sa do toho prd rozumiem 😊

viestta
30. júl 2023

Autorka, mozno mu teraz docvaklo, ze si ho prerastla. Mozno on aj ked je uspesny nema sa kde posunut, ty este stale mas priestor byt lepsia, uspesnejsia a toto ho serie. Serie ho, ze si zaujimava aj pre inych, ze ta obdivuju za to co vies, co si dokazala... Nuz, tu je tazko cokolvek poradit.

kleopatra114
30. júl 2023

Egocentricky debilek. Je niečo lepšie ako mat pri sebe inteligentnú a rozhladenu zenu ? ! To chce pri sebe nejakú “ nanu”, ktorá by mu v spoločnosti robila hanbu ?

maranco
30. júl 2023

O akých témach sa on baví s kamarátmi a kolegami keď ste spolu? Rozprávajú sa sním keď ste spolu, alebo je na "druhej koľaji" keď si tam ty?

ropucha6
30. júl 2023

No prehodnotila by som tento vztah. Mna by to tiez napriklad zaujimalo, kedze som presne z uplne inych oborov typu financie a dane. Ja si nemyslim, ze ziarli na teba a kamarata, proste chce po boku sebestacnu, ale zas nie viac uspesnu a zaujimavejsiu zenu ako on sam.

autor
30. júl 2023

@kleopatra114 Ano, krasna, hlupucka, drzi hubu a krok s permanentym usmevom. Presne taku kazdy chce, aj ked sa bude bit do prs za opak.

hladamematku
30. júl 2023

no taktu tu vobec nejde o tvoju pracu, cokoôvek by si robila a niekoho by to zaujalo bola by scena...problem je, ze niekoho zaujimas...toto je velmi toxicky clovek do zivot,a nikto si takeho partnera nezasluzi ani ty

hladamematku
30. júl 2023

velmi sa mylis, moj manzel si pred dvadsiatmi rokmi nasiel mna ambicioznu vysokoskolacku ktora len behala kade tade po cudzine a snazila sa nieco zarobit,. pacila sa mu moja ambicioznost, ja som si otvorila firmu a po piatich rokoch ho ku sebe stiahla. z jeho zamestania nemam pocit ze by ma chcel umlcat alebo mu vadilo ze som ho v niecom prerastla, on je lepsi v inom. ZLE SI SI VYBRALA, nie su vsetci chlapi rovnaki..

viera27
31. júl 2023

Ja dam z druhej strany. Nemyslim si,ze si ten pripad,podla toho co popisujes. Ale mam vo svojej blizkosti dvoch ludi,ktori svoju pracu tiez zeru. A ano,je zaujimava,raz,dvakarqt vyborne vypocut. Ale pravda je,ze uz vsetci "utekame",ked otvoria usta. Lebo aj ked si to neuvedomuju,dokazu ju zakomponovat do akejkolvek diskusie a je velmi unavne ich z toho slusne premostit zase niekde inde. A o 10 minut je to zase naspat 🤣. A to sa uz naozaj neda. Super,ze svoju pracu miluju,ale co my ostatni s tym? Inak jeden z nich je presne vedec,onkogenetik,preto mi to napadlo.

foxyfox
31. júl 2023

Tak nech si nájde aj on zaujímavú prácu. Finančníci, bankári, právnici tých je dosť a ľudí to až tak nezaujíma ako niečo čo sa nevidí tak často. Je to blbec že toto vôbec je dôvod na hádku. Keby si mala "obyčajnú" prácu ako napr predavačka tak to by bol predpokladám tiež problém. Podľa mňa sa ohrozený cíti, lebo jeho práca pre okolie nie je zaujímavá. Attention whore.

sonkyp
31. júl 2023

odhliadnuc od debila čo máš doma, si úplne topka! žeriem ťa! ale bacha na toho frajera, ja si myslim, ze žena ako ty si nájde 100krat lepšieho, s podobnými záujmami a elánom. Veľmi by som premýšľala o pokračovaní vo vzťahu s ním. Ako u mňa by blikala kontrolka...

kiwi3
31. júl 2023

Neverím, že sa táto jeho malost neprejavuje aj v niečom inom... a naozaj nie všetci chlapi potrebuju hlupucku a peknu, sú aj inteligentní muži, ktorí si hľadajú rovnocennu partnerku. O čom by sa bavili s niekym, kto je intelektuálne úplne inde? Skôr sa poobzeraj po niečom takom.

siminah_
31. júl 2023

Kopla by som ho do zadku... Váž si samú seba, nebuď s takým zakomplexovaným trtkom

victoriab
31. júl 2023

neznizuj sa len preto ze niekto druhy odmieta rast, iba tolko 😊 priatel ma komlexy a ventiluje ich na tebe. on sa mozno nevie nadchnut, je negativisticky a nema v sebe pre nieco vasen. prwto ziarli. avadi mu to.vadia nam na druhych veci, ktore nma vadia na sebe.

jarka26011
31. júl 2023

Čo to je za retarda ? 😂😂😂😂

mimi3008
31. júl 2023

Komplex menejcennosti

domca2705
31. júl 2023

@lizatko1009 hehe asi tak nejak 😂😂😂

dankamg
31. júl 2023

No určite by som sa nenechala takto ubijat. Pri najbližšej príležitosti by som mu jasne dala najavo, že ak chce so mnou ďalej byť vo vzťahu, tak sa bude musieť naučiť rešpektovať mňa aj moju prácu. A ak to nezvládne tak dovi dopo... Neznižuj sa na jeho úroveň, keď nemusíš.

akbara77
31. júl 2023

Ze je debil

maminkadeticiek
1. aug 2023

Zakomplexovany debil.Od takeho radim hned prec.

maminkadeticiek
1. aug 2023

@viera27 Tvoja odpoved sice ma nieco do seba ale tu ide o jej vztah a partnera.A je uplne jedno nakolko ona svoju pracu preziva,dolezite je aby mala vedla seba partnera ktory ju chape,podpori,je na nu hrdi.Tento taky nie je a to je pointa.

petrahl
1. aug 2023

Mala som frajera, čo vyštudoval PriFUK a velmi mi kladol na srdce, ze vyskumnici a doktorandi nie su ziadni laboranti. Takze bud si laborantka, alebo robis vedu.

luczach
1. aug 2023

Autorka, este si uvedom, ze ON ta nema rad, inak by bol na teba hrdy. On ma sam seba radsej ako teba, ked mu vadia taketo malichernosti.

linduska86
1. aug 2023

Autorka skús sa s ním o tom takto porozprávať. Ako čo ti pomôže diskusia na mk??

linduska86
1. aug 2023

@luczach ale vôbec to tak byť nemusí...asi má nejaký problém on sám v sebe treba komunikovať medzi sebou a rozprávať sa