icon

Partnerovi vadí, keď rozprávam o svojej práci

30. júl 2023

Ahojte,

Mame vo vztahu taky problem, ide o to ze vzdy nastane hadka po tom, ako niekomu porozpravam o tom, co robim. Som laborantka, vyskumnicka a robim si doktorat vo svojej discipline, na plny uvazok, teda mam regulerny plat a som financne sebestacna. Partner a jeho kamarati su z uplne inej oblasti, su to vacsinou financnici, pravnici, bankari, atd. Aby som objasnila, ja o svojej praci rozpravam len vtedy, ak sa ma na to niekto priemo opyta, a ti ludia sa pytaju, asi preto, lebo je to nieco uplne ine ako na co su zvyknuti a proste ich to zaujima. Ja im rada odpovedam na otazky, kedze aj vramci zamestnania vyucujem bakalarov na nasej univerzite. Partner je vzdy potom oduty a nasraty, ze som rozpravala o svojej praci, aj ked argumentujem tym, ze ti ludia sa ma pytali a predsa nebudem klamat, ze som nechtarka alebo predavacka. Nechce sa mi verit, ze sa citi nejako “ohrozeny”, lebo je sam velmi uspesny, nehovoriac o tom, ze taraba ovela viac ako ja, Co myslite?

Strana
z3
natalka13
1. aug 2023

Ked dokoncis doktoranturu to este len zacne problem.

andreatytler
1. aug 2023

No, na to ze si vzdelana, rozhladena a sebaista robis nepochopitelne hlupu vec ked zostavas vo vztahu s takym clovekom. Ty to skutocne nechapes ze mu nemusis vysvetlovat dovody preco si debatovala o covide. Na kieho andela dookola vysvetlujes ze "ale on sa ma pytal?" Rozpravala si o covide, lebo si chcela a koniec hadky a debaty. Ved preboha ty mozes hovorit o com chces. Ty nevidis ze je to chorobne manipulativne od neho ked ti urcuje ktore temy na rozhovor su OK a ktore nie?
So svojou ex sa rozisiel, lebo bola malo ambiciozna? To kto urobi? Ambicie su cisto suromna zalezitost. Co je jeho do toho ci chcela ex stravit cely zivot ako obycajny zamestanec v niekoho kadernictve, alebo ci chcela vlastnit svoju vlastnu siet kadernictiev?
Je to ziarlivy, manipulativny chudak a ty si myslis ze problem je v tom ze nema rad tvoju pracu? Och, velmi zle to vidis.

queen_el
1. aug 2023

Tak moznosti su dve. Pravdepodobne ozaj ziarli, ze si uspesna viac ako on. To uz ty musis vediet aky je inak. Vycita ti to pravdielne, je na teba hnusny, chce ta manipulovat? Alebo, a neuraz sa, ale nie je mozne ze ozaj trosku moc rozpravas o svojej praci? (Urcite povies, ze nie, to skor taka otazka na zamyslenie) lebo ja mam tiez taku celkom zaujimavu profesiu, mam urobeny doktorat. Nikto, ale ozaj nikto sa nepyta na moju pracu. Ja si uvedomujem, ze co je pre mna najzaujimavejsie na svete, pre ineho je to nic, nuda. A poviem pravdu, ja sama nemam rada, ked niekto rozprava prilis vela o svojej praci. Bohuzial 90% ma to nezaujima.

Takze iba ty vies, ako to je v skutocnosti a urcite si dost inteligentna na to, aby si to spravne usudila.

veronicka88
1. aug 2023

Trápne,celé zle...nemá ti čo diktovať o čom sa máš baviť s ľuďmi?čo bude nasledovať?čo si máš na tú párty obliecť?kde nemôžeš ísť?s kým nemôžeš ísť?toto je na ražný rozhovor,lebo neviem či len mne ale príde mi to ako obmedzovanie slobodného prejavu(sorry za múdry výraz nič iné mi nenapadlo🤣)...s partnerom máš mať taký vzťah aby si slobodne mohla povedať čo chces.a už dupľom keď nič zle nehovoris...je to hlupák,prepáč.

eludka
1. aug 2023

@jan510 a co s tym ma partner? to si bude davat pozor, na to , co hovori. len aby sa velkomozny neurazil?

euka210
1. aug 2023

Ja by som sa takisto pytala 😁 ...nech da rozumny dovod preco mu to vadi, lebo vobec nevidim dovod.
Vari ziarli, ze jeho sa nepytaju?...to by bol potom dost obmedzeny vzhladom na jeho vzdelanie 🤷‍♀️ ...kebyze je robotnik tak este pochopim...

lacibo
1. aug 2023

Nema ta rad..rozisla by som sa s nim..chlap, ktory by ta miloval, by bol na teba velmi hrdy..vsetko dobre prajem..

jeennyv
1. aug 2023

Nikto nema pravo nikomu diktovat ako zit svoj zivot, ci co ma ci nema robit, hovorit atd Ale..ja som o vasom vztahu z prispevkov nepocula nic iba, ze on je vo financiach a ty mas super vysnenu pracu a si , ste vlastne obaja niekto…uz len uvod, ze ci mas povedat, ze si nechtarka ci predavacka..vas problem je to podla mna, ze bazirujete na pracovnych ci spolocenskych statusoch a tom sa natahujete, aky je vas realny vztah, laska, hodnoty, chcete ho posunut, travite spolu cas vylety ???

majulino
1. aug 2023

Matildo svätá 🙈. Ja som čašníčka v krčme, môj manžel aplikačný inžinier a riaditeľ kvality. Keď sa ma niekto či už z jeho rodiny plnej ING,, MUDR, MVDR pýta na prácu, nikdy s tým problém nemal, dokonca, keď mu poviem niečo vtipné z práce, tak mi potom navrhne, nech to poviem aj u svokra, švagra...

Toho tvojho by som poslala do pi... Ak by nemal pádny argument, napr. Že si niekto uťahuje z teba počas toho ako sa tá pýta, alebo sa ťa snaží ponížiť... Aj na takých inteligentní som natrafila, kým som im nespliechla do tváre, že pred pár rokmi chodil ku mne chlastat pod obraz boží a že sa ma snažil okato zbaliť napriek tomu, že bol/je zenaty

victory1
1. aug 2023

Mme to trochu zavana bujnou fantaziou..ked si vyskumnicka,nikdy o sebe nenapises,ze si laborantka...ked si zamestnanec univerzity,nenapises,ze ucis bakalarov,ale prednasas studentom 2.stupna VS vzdelania...
Ale inak ano,existuje profesijna ziarlivost,ale pokial by si bola naozaj to,co pises,hravo by si to s partnerom vyriesila.

olusik112
1. aug 2023

Tiež z duše nenavidim ked moj muž začne rozoberat pracu na party. Vždy sa najde niekto kto sa ho vela pyta a cela party je vždy o jeho robote už inu temu ani nepoznam. Všeci su viac menej ticho len on plus niekto debata na cely večer. Častokrat mu poviem že ak zas začne s robotou postavim sa a odchadzam. Mna to nebavi vkuse dookola počuvat to iste. Chcem sa kusok zabavit posrandovat zabudnut na chvylu na realitu proste vypnut .

andreatytler
1. aug 2023

@olusik112 A preco vy ostatni sedite ticho, pocuvate ich a tvarite sa otravene? To sa neviete zodvihnut odist do ineho kuta izby a tam srandovat a zabavat sa?

autor
1. aug 2023

@victory1 Dievca, celkom stretch obvinit niekoho z bujnej fantazie len preto, ze nepouzil presne slova podla tvojich predstav. Vyjadrila som sa tak ako som sa vyjadrila, aby ludia rozumeli tomu, co robim. Ano, som naozaj to, co pisem. Napriek tomu moja situacia nie je lahka a hrava, nezjedla som mudrost sveta lyzickou.

autor
1. aug 2023

@olusik112 Ty by si sa hodila k tomu mojmu 🤷‍♀️a inak presne ako hovori &andreatytler - ja sa normalne bavim so vsetkymi, ak nechcem pocuvat jedneho, idem za druhym

autor
1. aug 2023

@jeennyv Vies, len keby islo o spolocny cas a vylety, nemusela by som sem pisat, lebo v tejto oblasti problem nemame.

autor
1. aug 2023

@veronicka88 Ako narazky na oblecenie uz parkrat boli, bud su saty kratke, alebo uzke, alebo opatky privysoke. Ale to zatial neriesim a obleciem sa po svojom.

lenkakravcova
1. aug 2023

Podľa toho, čo píšeš, sa k sebe nehodite.
Partneri sa majú vážiť si jeden druhého navzájom. Ci už nejaká žena robí v labaku, za pásom alebo sa doma usmieva na muža - ak si ju muž váži, je to okej. Rovnako to platí naopak. U vás to ale nefunguje. On si ťa neváži, neváži si to, čo robiš. Mal by si nájsť inú ženu, zamyslieť sa nad tým, čo vlastne chce a priznať si to. A ty taktiež.

olusik112
1. aug 2023

@andreatytler prečo by sa 15 ludi malo dvihnut od stola pohostenia a ist sa bavit inde kolibdvom? Nech sa oni zodvihnu a idu bokom moj nazor. Ale moj chlap to vdaka Bohu postupne pochopil že je to otravne a ked s tym niekto začne zahra do autu že kašlime teraz na robotu podme si oddychnuť. Z času na čas ho jemne štuchnem že zlato zase pracuješ? A vie že treba debatu ukončit a povie vieš čo ak ta to zaujma stav sa niekedy na poharik prebereme to. Takže som rada že mi v tomto vyhovel.
A ked som sa ostatnych pytala či im nevadi že vkuse preberaju tuto temu tak vetšina sa zhodla že vadi. Akože prebrat to za 15minut a posunut sa na inu temu by mi nevadilo.

rheia27
1. aug 2023

a naco si s takym clovekom ?

andreatytler
1. aug 2023

@olusik112 Ja to tak vzdy robim ze ked ma nebavi sa debatovat s clovekom co sedi vedla mna na pravej strane tak sa otocim k tomu co sedi na lavej, alebo oproti mne, alebo idem do kuchyne a tam sa k niekomu pridam. Vsetci to tak robia v nasej aj muzovej rodine. Len velmi malokedy sa stane ze vsetci 15 ludia sedia spolu okolo stola a bavia sa o tom istom. Tak preto mi je to cudne.
Ale to je dobre ze to tvoj muz chape a snazi sa krotit. Mate to dobre nastavene.

andreatytler
1. aug 2023

Aj satnik ti kritizuje? Co tvoje kamosky? Tie mu nevadia?
Precitaj si nieco o manipulatoroch. Toto nie je dobre co robi.

karolinakovac
1. aug 2023

Problém je v tom, že tú pozornosť, ktorú si chce udržať on, máš Ty. ON musí byť v centre pozornosti, Ty nie. Nedokáže sa úprimne tešiť, podporiť Ťa, lebo ho to zožiera že sa tešíš Ty a že sa Ti darí. To je jeho najväčší strach. Že si šťastná a darí sa Ti. Len jedna kontrolná otázka :
Ako sa správa na Tvoje narodeniny, na sviatky celkovo ?

autor
1. aug 2023

@karolinakovac Normalne, ideme niekam na veceru a da mi darcek. Ale len vo dvojici, kedze ja narodeniny neoslavujem asi od strednej skoly.

karolinakovac
1. aug 2023

Preto som sa pytala na tie sviatky a narodky lebo môjmu ex tiež vadilo keď sa mi v práci darilo a chodila som na služobky..a nakoniec to bol manipulátor a psychopat. A presne na tie narodky a sviatky sa to najviac prejavovalo že potreboval byť on v strede pozornosti takže všetky sviatky zruinoval svojimi umelo vytvorenými hádkami...
Akože nepochopím takých mužov, ktorým toto vadí že žena je úspešná...veď by mohol byť na Teba hrdý a chváliť sa Tebou...

liz_lemon
4. aug 2023

@olusik112 podla tvojho pravopisu je ten tvoj asi ucitel slovenciny?

Strana
z3