Partnerovo každovečerné pivo. Je to problém?
Ahojte. Zakladám túto tému, aby som sa sama trochu zorientovala či niečo vyčítam partnerovi ja alebo pivo po večeroch je ok. Otvoria si vaše polovičky pivo doma každý večer? Koľko ich vypijú? Partnet potom hrozne chrápe a roky kvoli tomu nespím. Samozrejme som už túto tému viackrát otvorila.
@xchiaomi Chápem ťa. Ja mám v rodine kde som vyrastala niekoľko alkoholikov a preto neakceptujem každodenné nasávanie alkoholu. A pivo je tiež alkohol, okrem toho to škodí na pečeň a hrozne mi vadí ten pach z piva. Držím palce aby si sa správne rozhodla. Nezabúdaj, že sa nemusíš trápiť donekonečna. Môžeš svoj život prežiť podľa seba a v harmónii.
@anonym_564711 dakujem ti. Presne si sa trafila do temy... ale nechcem si to ocividne este priznat sama a snazim sa v tom zorientovat. Viem ze pomoc si musim ja, on pomoc nepotrebuje, lebo problem nevidi. Nechce sa mi z manzelstva s dietatom, ale to ma kazda zena. Viem. A viem ze s tym treba nieco spravit.
@xchiaomi To poznam, ked niekedy prespim na horskej chate v spalni pre 4 - 12 ludi, na 100% pride aspon jeden starsi pan, ktory si da pivko po ture a pili celu noc. On sa krasne vyspi, ostatni nie.
@patrike dakujem za prispevok ❤️ on totalne ina atmosfera ranko vyspinkany, uplne iny svet ako ty. A ked sa to snazim vysvetlit, opisat, ako hrach o stenu.
@xchiaomi presne ako píše @anonym_c99965 , ozvú sa ti sem len abstinenti, tí čo občas či pravidelne aj spolu dajú pivo sem ani nenapíšu, lebo ich tu začnú lynčovať a nazývať alkoholikmi. Ja som tiež pivár, s mužom si dáme pivo možno 2x do týždňa, v lete častejšie, teraz keď sa ochladzuje, spotreba prirodzene klesá.
Jedno pivo každý večer by som asi tolerovala.
@anonym_bf35d0 dakujem ti za prispevok ❤️ vazim si to naozaj
nie. Nie je to jedno pivo.
@xchiaomi Na 100% alkoholik, zavislost popiera, liecit sa nechce. Pri pokuse zobrat mu drogu je utocny.
Podobna forma su "vikendove resety", poznal som takeho sofera kamionu, cez tyzden nepil kvoli praci a na vikend sa zosrotoval do nemoty, v nedelu triezvel na dalsi pracovny tyzden.
@patrike dakujem, naozaj. Tak ja sama viem, ze taketo noci nechcem, ubijaju ma, uz mu dam periny do obyvacky niekedy. Nechcem aby to aj dieta videlo, kazdy vecer plechovka v ruke. Len to este musim cele stravit a .... zariadit sa.❤️
@patrike dakujem, naozaj. Tak ja sama viem, ze taketo noci nechcem, ubijaju ma, uz mu dam periny do obyvacky niekedy. Nechcem aby to aj dieta videlo, kazdy vecer plechovka v ruke. Len to este musim cele stravit a .... zariadit sa.❤️
@xchiaomi Nekritizuj, hovor o tom, ako ta to nici a navrhni mu pomoc pri liecbe. Ak problem nie je, ako tvrdi on, moze predsa bez problemu zajst za lekarom a prejst si to s nim. Zo spalne ho vyhod trvalo, kym sa nezmeni.
Nie,ani som nikdy nemala frajera ,čo každý deň pije,ani raz do mesiaca
Možno ked raz do roka😃
Mne by to vadilo, nehovoriac o riziku závislosti
Je to na tebe či si s tým ok alebo nie
A ak nie,tak je na mužovi aké ma priority a záujmy
Hej hej, tu žienky budú tvrdiť, že sa alkoholu ich chlap v živote nedotkol. Ten môj si otvorí večer ku telke pivo možno 1x do týždňa, max 2x /týždeň (alebo ideme do mesta sadnúť). Prípadne sem tam dobré vínko, to tak cca 1x do mesiaca. Nevadí mi to, dám si s ním, veď sa neopíjame. A všeobecne na alkohol ani nemíňame veľa peňazí. Nevidím problém.
@anonym_c99965 Ja ti nebudem tvrdit, ze moj manzel sa alkoholu nikdy nedotkol, v mladosti si odzil svoje. Ked sme sa vsak dali dokopy, obaja po 30, mali sme v hlave jasno, ze alkohol je hlupost, ktoru k zivotu nepotrebujeme.
@anonym_564711 dakujem ti. Presne si sa trafila do temy... ale nechcem si to ocividne este priznat sama a snazim sa v tom zorientovat. Viem ze pomoc si musim ja, on pomoc nepotrebuje, lebo problem nevidi. Nechce sa mi z manzelstva s dietatom, ale to ma kazda zena. Viem. A viem ze s tym treba nieco spravit.
@xchiaomi Toto je to najhoršie na tom, že najviac to zasiahne deti. Ženy často pozerajú na svoje deti, že budú z rozvedenej rodiny, vyrastať bez otca. Ale už teraz to dieťa vníma, aj cez teba. To trápenie tvoje, nevyspíš sa, hádky, otcove pitie...všetko to dieťa vníma. Musíš v sebe nájsť silu, odosobniť sa, emočne sa odpojiť od neho. Začiatky budú ťažké, ale ver, že keď toto prekonáš, budeš si hovoriť, že si to mohla urobiť už dávno. Nečakaj ďalšie roky. On keď uvidí, že sa nič nedej z tvojej strany, on sa nikdy nespamätá. Všetko si naplánuj, ohľadne dieťaťa, financií, bývania...a urob to.
Moj pije tiez pivo kazdy vecer, da si tak aspon 4. Podla mna to uz je zavislost, ale nechce s tym nic robit
@xchiaomi
Čo si chcela počuť na stránke abstinentov? Takže tvoj muž je alkoholik a musíš sa s ním rozviesť.🤬
@xchiaomi on to má asi ako taký rituál, že my si dáme hneď ráno kávu a deň je krajší...a on si dá pivo....nerobila by som z neho alkoholika hneď ak sa bavíme teda len o 1 pive...možno je to spôsob ako je jeho deň, a to aj ten horší, preňho pozitívne ukončený...niekto si pustí seriál, niekto zapáli cigaretu a my si dáme večer 1/8 dobrého červeného vína- keď máme, keď nemáme tak si nedáme nič, týždeň a nemáme žiadne abstinenčné príznaky...a nie za 5 rokov sa z jedného pohára nestali 2, ani fľaša. Pochádzame z vinárskej rodiny...a teda každá taká rodina mala alkoholika.
To chrápanie- pivo určite pridáva na decibeloch.
Jedno pivo dúfam, že nie je dôvodom na rozvod. Ale zase chápem, ja by som nevedela žiť s fajčiarom.
Jemu treba nahradiť ten (zlo)zvyk niečím iným, napr zacvičiť si, bicykel, sex, beh na večer...čítať knihu dieťatku
Ano dam si kludne aj 2-3-4 x do tyzdna 1-2-3. Kludne to nazyvajte ako len chcete. Nechrapem spim dobre.
Boze tieto rady ze rozvod a podobne blbosti. Kludne sa tu podporujte. Hladajte na cloveku ine hodnoty ako to ze si da 1 pivko.
@xchiaomi ja som hľadala partnera, ktorý to má rovnako ako ja. Nepijeme. Naposledy sme niečo popili minulý rok na Silvester. Takze áno mne by toto strašne prekážalo
Ku každemu obedu si dá pohar vina - alkoholik nie je. Za vyse 20 rokov co spolu zijeme som ho nevidela opiteho. A ja si tiez dam k obedu alebo k veceri pohar vina ked mozem - alkoholicka rodina 😂😂😂😂
Čo sa stane ak sa pivo náhodou minie a večer nie je čo otvoriť?
Je z toho nervózny alebo aj uteká do obchodu/na benzínku kúpiť?
Ak je z toho vykoľajený tak už je závislý alkoholik.
Keď bude mať v zásobe poslednú plechovku skry ju a keď bude hľadať povedz že si mala chuť tak si ju vypila. Alebo ak ti chutí vypi aj ty.
Uvidíš jeho reakciu na "pivo sa minulo".
Ano dam si kludne aj 2-3-4 x do tyzdna 1-2-3. Kludne to nazyvajte ako len chcete. Nechrapem spim dobre.
Boze tieto rady ze rozvod a podobne blbosti. Kludne sa tu podporujte. Hladajte na cloveku ine hodnoty ako to ze si da 1 pivko.
@alkoholik
Rozviesť, za každú cenu rozviesť! To je základný životný program. Potom tu vypisujú, ako sú nadržané, ako ich nikto nechce, tak napokon zoberú zo zoznamky prvú dostupnú spodinu a ešte majú pocit, že vyhrali jackpot. A potom už len hurá na MK – naviesť ďalšiu, nech si aj ona z pomsty poriadne poondí život a môže sa zaradiť medzi nadržané samoživiteľky. Hlavne, že máme víťazky. 😄
priemerná ročná spotreba v SR vychádza na približne 60 litrov piva na dospelého, to je jedno malé pivo pre každého každý druhý deň, alebo každý večer jedno pre každého druhého, v Čechách je to dvojnásobok
@alkoholik
Rozviesť, za každú cenu rozviesť! To je základný životný program. Potom tu vypisujú, ako sú nadržané, ako ich nikto nechce, tak napokon zoberú zo zoznamky prvú dostupnú spodinu a ešte majú pocit, že vyhrali jackpot. A potom už len hurá na MK – naviesť ďalšiu, nech si aj ona z pomsty poriadne poondí život a môže sa zaradiť medzi nadržané samoživiteľky. Hlavne, že máme víťazky. 😄
@anonym_69ed5c Alebo este dalsia moznost. Rozist sa s clovekom, ktory sa piva nevie vzdat, pokojne ho nechat travit vecery s lahvinkou, a najst si rovnako naladeneho, ktory alkohol povazuje za zbytocnost.
Nie, môj nepije. A práve preto som si našla takého čo nepije, lebo doma som to videla dennodenne. Otec aj brat. Otec uz nepije vôbec (kvôli zdravotným problémom) ale brat stiahne za hodinu aj tri pivá (keď príde k našim na návštevu a myslím že doma to má rovnako) Takže nie, ďakujem, to už by som bola radšej sama.
Môj muž si dá len s kamarátom 1x za mesiac. V lete, keď boli kadejaké grilovačky a opekačky s rodinou, tak si dal, ale možno 1-2 poháre. Doma nepije a fľaše, čo sme podostávali od známych, nám len stoja v skrini. Môj otec si dal pivo aj doma pre chuť, ale nie každý deň. Mali sme v rodine alkoholika a viem, aké problémy to urobilo, už nežije. Mám na to svoj názor a nevyhľadávam alkohol. Nepáči sa mi ale to, že vždy, keď je rodinná oslava, tak každý si MUSÍ vypiť. Už vedia, že u mňa nepochodia. Samozrejme, aj ja som sa aj opila, aj som povyvádzala s kamošmi, ale teraz už vôbec. No mužova mama si rada dá víno aj sama a mám dojem, že niekedy častejšie než je to nutné. Jej to tiež nerobí dobre, ona keď sa opije, zmení sa na fúriu a fakt sa to nedá. Keby môj muž pil hocikedy doma a každý deň, určite by som s ním nebola.
pivo sem tam, vino viac.
nie kazdy vecer.
Ale zas s tslisnom by si nevydrzala asi, oni naju vino uz k obedu bezne jazdy den.
vecer viacmenej vzdy.
spanieli idu po praci na pivo vino a tapass
greci tiez maju vino k jedlam pravidelne...
Tak ak pije kazdy den, tak oficialne je alkoholik. Len si to nikto neprizna. Co sa mu stane ked si jeden den neda? Ja nepijem alkohol vobec, nerozumiem k comu je to dobre. Naposledy som mal vypite este na vojne, ked sa slo do civilu. Ja si radsej zacvicim, nieco si nastudujem,... . Nech sa da na cvicenie a budete obaja spokojny.
Môj chrape keď je veľmi unaveny a nemusí ani alkohol piť. Pivo si dá malé resp 330ml flaska tak 2-3x do mesiaca k večeri alebo k obedu keď niejde sme. A takisto pohár vína (1dl) k večeri. Keď ale nemá nič sa nedeje. Pri tv nepopijame, nepotrebujeme to, uvoľniť sa vieme aj inak.
AI: Aj zdanlivo nevinný zvyk jedného 12° piva denne (s obsahom 25 ml čistého alkoholu) znamená celkový príjem 9,1 litra čistého alkoholu ročne. Ak sa k tejto každodennej rutine pripočítajú ešte občasné oslavy či večierky s nárazovým pitím, celkové množstvo organizmom spracovaného alkoholu je alarmujúce. Hoci to na prvý pohľad mnohí zľahčujú, práve neustála každodenná pravidelnosť v kombinácii s príležitostnými excesmi už jasne poukazuje na rozvinutú alkoholovú závislosť.
@xchiaomi A je to len pivo? Nedáva si natajnáša aj iné? My máme v rodine tiež chlapa, ktorý svätosväte prisahá, že len pivko, ale v byte má aspoň dve skríše pre fľašku borovičky. A aj keby to bolo len to pivo, bála by som sa, že raz mu nebude stačiť a po tom tvrdom siahne...fuj, nenávidím alkohol.

@anonym_c99965 vy aspon spolu si date alebo idete do mesta. Tak sme zili aj my, kym neprislo dieta. A ty ocividne v noci spis, chvalabohu, ja trpim ked chrape a zarezava a nepocuje ani plac dietata.
@xchiaomi To poznam, ked niekedy prespim na horskej chate v spalni pre 4 - 12 ludi, na 100% pride aspon jeden starsi pan, ktory si da pivko po ture a pili celu noc. On sa krasne vyspi, ostatni nie.