Partnerovo neustále naháňanie a tlak
Ahojte, potrebujem sa poradit. Partner ma stale nahana ako dostihoveho kona. Takmer kazdy den, stale sa niekam musime ponahlat, alebo nahana mna, aby som veci robila rychlesie. Ak nahodou hned neurobim, ako si “ jeho velicenstvo” zela, urazi sa, alebo zacne ustipacne komentovat danu situaciu, “ este dnes”? Uz mam toho plne zuby, leze mi to na nervy, ked si bez nahanania a zbytocnych komentarov neviem ani uz poroadne predstavit kludny den. Otazky, ako kolko este potrebujes na urobenie xy, ked sa zarozpravam so susedkou vonku, tak blbe komantare, ze ci som bola neviem kde az na nakupe a non stop toto. Mam male dieta, to vyzaduje vela pozornosti a k tomu este on, uz sa s nim za to takmer kazdy den hadam… nechcie, alebo nevie pochopit, ze mi to vadi a vzdy najde dovod, preco to tak zas muselo byt a vacsinou mam vinu samozrejme ja.
sadni si, vyloz si nohy a v klude si pockaj, kym ho jebne 💃
Ja by som mu asi povedala, že nech si to spraví sám. Neviem s čím všetkým ťa naháňa, ale ak sú to bežné veci okolo domácnosti, dala by som mu napr. vysávač do ruky pri takomto komentári, vyložila si nohy a nech sa chlap ukáže aký je šikovný. Ja nechápem, že v dnešnej dobe si toto ešte ženy nechajú. A nie len keď ťa naháňa. Každý deň si to čo treba spraviť podeliť na polovicu. Zapamätaj si, že si jeho partnerka a nie jeho slúžka. Čím skôr sa ozveš, tým skôr si ťa začne vážiť ako človeka, ktorý sa dokáže postaviť za svoj názor a nezabudnúť si za ním aj stáť.
Kam sa ponáhľa? Keď chce rýchlo môže si to robiť sám. (neúmyselne dvojzmyselná veta) 😁
A preco si s nim, ked nie ste kompatibilni?
na toto vazne plati ako pise @reanda
uplny klud anglicana, ziarivy usmev a flegmatickost. absolutne by ma ani nehlo.
Ja napíšem asi trochu inak. Ide o to,či je to skutočne bezdôvodne a prehnane naháňanie, alebo to robí z dôvodu,že sa naozaj šmotleš .
lebo poznám takých ľudí,s ktorymi je katastrofa niekam ísť,či niečo robiť,lebo sa skrátka motajú,plantaju a treba ich do všetkeho poháňať.Tak ja napríklad sama neznášam "spomalených"ľudí, bývalý bol typ,pri ktorom sme stále niekde meškali,lebo nebol schopný si trochu svihnut,hodinu bol schopný sa sprchovať,hodinu trebárs vysávať, hodinu kecal s mamou a všetko ostatné stálo. Dohodli sme sa,že niekam ideme,ja o dohodnutom čase nachystana,on ešte ani len sa nepohol,a potom "musel"ešte ísť na wc,ešte toto a ešte tento,mňa šlo poraziť, roztrhnúť a šľak trafiť.
Takže je otázka,či to tvoj muž fakt preháňa,alebo by sa bolo treba trochu zamyslieť,či naozaj nie si "zapletkana"
Ja napíšem asi trochu inak. Ide o to,či je to skutočne bezdôvodne a prehnane naháňanie, alebo to robí z dôvodu,že sa naozaj šmotleš .
lebo poznám takých ľudí,s ktorymi je katastrofa niekam ísť,či niečo robiť,lebo sa skrátka motajú,plantaju a treba ich do všetkeho poháňať.Tak ja napríklad sama neznášam "spomalených"ľudí, bývalý bol typ,pri ktorom sme stále niekde meškali,lebo nebol schopný si trochu svihnut,hodinu bol schopný sa sprchovať,hodinu trebárs vysávať, hodinu kecal s mamou a všetko ostatné stálo. Dohodli sme sa,že niekam ideme,ja o dohodnutom čase nachystana,on ešte ani len sa nepohol,a potom "musel"ešte ísť na wc,ešte toto a ešte tento,mňa šlo poraziť, roztrhnúť a šľak trafiť.
Takže je otázka,či to tvoj muž fakt preháňa,alebo by sa bolo treba trochu zamyslieť,či naozaj nie si "zapletkana"
@jaskolka suhlas a ti ludia si to neviem ci neuvedomuju alebo im to je jedno …ale je to hrozne otravne, tiez ma ide pri takych ludoch porazit…na vsetko caaas, vsade sa len motaju, bezny ukon im trva trikrat tak dlho ako inym
Obrnila by som sa a zvolila stratégiu prenesenia splnenia jeho predstáv na neho. Vždy, keď bude mať reči, mu povedz, aby to urobil, dokončil, pripravil on. Môžeš aj v predstihu. Napríklad, ja teraz vykladám práčku, a už by som ho zaukolovala tak, že miláčik, aby ti to nevadilo, že nestíham, výber mäsko, uvar mäsko, prosím popolievaj kvietky, minule ti vadilo, že sú suché. Všetko čo povie, by som preniesla na neho. Nech skáče furt. Keby náhodou sadol, bola by som pri ňom a už by som dačo chcela. Napríklad minule ti vadilo že suchá večera, prosím výber cestovinku kúpila som syr urob špagety. A rob zo seba blbú, pochváľ ho a keď bude mať reči tak mu povedz, že je dospelý človek a ty predsa nie si jeho asistentka ani slúžka, nech urobí čo potrebuje, ty robíš niečo iné.
Ja mám takého manžela ako Jaskolka bývalého. To je absolútne do plaču. Riady, kt. mám umyté za 15-20min, on umýva 3 hodiny!!!! Vyjsť s ním niekam von je božie utrpenie. Pracuje každý deň až od 13tej, no skôr ako o 11tej sa nikdy von nedostaneme. Pošlem ho na nákup do dedinského obchodu pár krokov od nás? To mám rovno od neho na 2 hodiny pokoj! Doma nič nepomôže, ako je pomalý, upracem, navarím, operiem sama rýchlejšie, kvalitnejšie a hlavne bez nervov. Aj v robote stále plače, že má toho nonstop veľa, že nestíha, že sa s dačím *ebal tri hodiny, nakoniec došiel šéf a za 10 min bolo hotovo. Stále sa trasie o prácu, že o ňu takto príde. Z jednej roboty ho aj vyhodili, lebo nebol schopný prísť na ôsmu ani keby vstal o piatej. Sprcha - hodina, návšteva toalety - hodina, tri deti a seba som vychystala, on sa medzitým len obliekol…
Kedysi ma vedel šialene týmto dožrať. Ani on nebol spokojný, lebo som ho chudáčika furt naháňala, furt v strese, nešťastný. Samozrejme, kto bol zlý? Kto si mohol robiť veci sám? Ja. Jediné, kedy sa jeho spomalenosť hodí, bolo uspávanie detí. Decká ho len zbadali a už drichmali.
Teraz mi je to už jedno. Žijem si ako keby sama. Poslednú vec, pri ktorej som ho potrebovala, bol vodičák, ten už týždeň mám. On si myslí ako je všetko fajn, lebo už z neho nechytám nervy. Ale nie je, odcudzilo nás to, ja som sa od neho emočne odpojila, lebo to sa už nedalo. Už aj starším deťom je na smiech jeho spomalenosť. A ano, vekom sa to zhoršuje.
Takže autorka, byť tebou sa nad tým riadne zamyslím. Minimálne nad vašou nekompaktibilitou. Lebo aj pre toho “rýchleho” partnera je to proste utrpenie. Ja osobne som už na takýchto spomalených ľudí doslova alergická.
Komentare necitam no mna by zaujimalo ci ma na to dovod a ty si naozaj naozaj spomalena a na vsetko mas cas, alebo len on je hrozne zbrkli a vsetko musi byt rychlo rychlo. Lebo ja poznam cloveka kt. Ma ozaj na vsetko cas, vsetci sa samozrejme prisposobuju zakazdym ked nan ustavicne cakaju a cloveka ide z toho j*bnut. Ano aj mna ked som s tou osobou. Podla mna si to ale ani neuvedomuje . A ano pride mi to uz strasne sebecke ze sa kazdy musi prisposobovat tomu ,,tempu" celi zivot.Ale ma dieta ktore je uplne rovnake a na to dieta ma sama Ta osoba nervy ze sa šuchce stale . Pritom je to jak cez kopirak 😃🤦♀️🤦♀️
Ja mám takého manžela ako Jaskolka bývalého. To je absolútne do plaču. Riady, kt. mám umyté za 15-20min, on umýva 3 hodiny!!!! Vyjsť s ním niekam von je božie utrpenie. Pracuje každý deň až od 13tej, no skôr ako o 11tej sa nikdy von nedostaneme. Pošlem ho na nákup do dedinského obchodu pár krokov od nás? To mám rovno od neho na 2 hodiny pokoj! Doma nič nepomôže, ako je pomalý, upracem, navarím, operiem sama rýchlejšie, kvalitnejšie a hlavne bez nervov. Aj v robote stále plače, že má toho nonstop veľa, že nestíha, že sa s dačím *ebal tri hodiny, nakoniec došiel šéf a za 10 min bolo hotovo. Stále sa trasie o prácu, že o ňu takto príde. Z jednej roboty ho aj vyhodili, lebo nebol schopný prísť na ôsmu ani keby vstal o piatej. Sprcha - hodina, návšteva toalety - hodina, tri deti a seba som vychystala, on sa medzitým len obliekol…
Kedysi ma vedel šialene týmto dožrať. Ani on nebol spokojný, lebo som ho chudáčika furt naháňala, furt v strese, nešťastný. Samozrejme, kto bol zlý? Kto si mohol robiť veci sám? Ja. Jediné, kedy sa jeho spomalenosť hodí, bolo uspávanie detí. Decká ho len zbadali a už drichmali.
Teraz mi je to už jedno. Žijem si ako keby sama. Poslednú vec, pri ktorej som ho potrebovala, bol vodičák, ten už týždeň mám. On si myslí ako je všetko fajn, lebo už z neho nechytám nervy. Ale nie je, odcudzilo nás to, ja som sa od neho emočne odpojila, lebo to sa už nedalo. Už aj starším deťom je na smiech jeho spomalenosť. A ano, vekom sa to zhoršuje.
Takže autorka, byť tebou sa nad tým riadne zamyslím. Minimálne nad vašou nekompaktibilitou. Lebo aj pre toho “rýchleho” partnera je to proste utrpenie. Ja osobne som už na takýchto spomalených ľudí doslova alergická.
@deninka233 môj ex je u teba? No ako cez kopírák. Keď sme niekam išli o deviatej ráno, vstával o šiestej. Už keď sme boli na odchode sa vrátil pozrieť či vypol sporák / na ktorom nikdy nevaril /, či nie je zapnutá žehlička / keď nikdy nežehlil / a netečie voda. Hrozne to bolo psychicky náročné pre mňa, on si bol v ťažkej pohodičke. A presne také otázky som mu kládla, ako manžel autorky. Ráno povedal, že si ide ostrihať vlasy / sám strojčekom / a večer mi povedal, že nestihol -lebo niekto volal, potom niečo išlo v telke, potom jedol, zakecal sa so susedom na hodinu a teraz večer už nemá dobré svetlo. Mňa išlo z neho poraziť.
Tak to povedz jemu,my ti zial nepomôzeme...
@tundra sikovna si, odpoved roka 2025. Tak na co potom tento portal? No si topka 😉😎
@reanda aj to tak asi urobim 😀
Ja by som mu asi povedala, že nech si to spraví sám. Neviem s čím všetkým ťa naháňa, ale ak sú to bežné veci okolo domácnosti, dala by som mu napr. vysávač do ruky pri takomto komentári, vyložila si nohy a nech sa chlap ukáže aký je šikovný. Ja nechápem, že v dnešnej dobe si toto ešte ženy nechajú. A nie len keď ťa naháňa. Každý deň si to čo treba spraviť podeliť na polovicu. Zapamätaj si, že si jeho partnerka a nie jeho slúžka. Čím skôr sa ozveš, tým skôr si ťa začne vážiť ako človeka, ktorý sa dokáže postaviť za svoj názor a nezabudnúť si za ním aj stáť.
@katuska147852 so vsetkym, ci ideme niekam prec, alebo len pozriet film, vsade ma nahana
Moj dedo na vsetko hovoril ze: "rychlo sa ani pes nevyserie."😉😁😶🌫️
@deninka233 môj ex je u teba? No ako cez kopírák. Keď sme niekam išli o deviatej ráno, vstával o šiestej. Už keď sme boli na odchode sa vrátil pozrieť či vypol sporák / na ktorom nikdy nevaril /, či nie je zapnutá žehlička / keď nikdy nežehlil / a netečie voda. Hrozne to bolo psychicky náročné pre mňa, on si bol v ťažkej pohodičke. A presne také otázky som mu kládla, ako manžel autorky. Ráno povedal, že si ide ostrihať vlasy / sám strojčekom / a večer mi povedal, že nestihol -lebo niekto volal, potom niečo išlo v telke, potom jedol, zakecal sa so susedom na hodinu a teraz večer už nemá dobré svetlo. Mňa išlo z neho poraziť.
@billy_jean presne ako u nas. On ma cas na vsetko, nahanat treba mna
A kedy sa to zmenilo? Odkedy ta zacal teda nahanat? Co sa zmenilo v tvojom spravani? Asi niekde bol ten bod, ked to zacalo, inak by si s nim nebola, keby sa tak spraval k tebe od zaciatku.
A kedy sa to zmenilo? Odkedy ta zacal teda nahanat? Co sa zmenilo v tvojom spravani? Asi niekde bol ten bod, ked to zacalo, inak by si s nim nebola, keby sa tak spraval k tebe od zaciatku.
@billy_jean ked som ostala doma na materskej a v podstate nechala cely svoj zivot za dverami
Citim frustraciu z materstva. Vnímaš, že si spomalila? Je pre teba výchova dieťaťa a domácnosť náročná časovo?
Tak ty ho buzeruj, že kľud, spomal atď...môj muž je taký motak on sa snáď ani nevie ponáhľať.A ja som ako tvoj muž, ale nie až tak🤪ide do obchodu na niečo čakám a on sa na pol hodinu s niekým zarozprava a ešte sa cíti urazený, keď mu poviem, že vie, že cakam.K veci...tak ty máš svoje tempo a nikomu nie je príjemné, aby ho stále okrikovali ako malé neschopné decko.Toto robia ľudia v strese rýchlo, lebo mám toho veľa.Neviem poradiť ja stále hovorím flegmatik by si mal nájsť flegmatika a aktívny aktívneho.
@jaskolka boží trest takýto ľudia. Švagriná je v tomto šampión, ale ani moja dcéra veľmi nezaostáva. 😭
Prečo si s niekým kto ti ubližuje?

Tak to povedz jemu,my ti zial nepomôzeme...