Partnerstvo, kde žena zastáva mužskú rolu
Ahojte, mám vzťah, on je pekný, vtipný, šarmantný, nežný, spoločenský, obľúbený. Vie si hneď získať ľudí, mužov, špeciálne ženy. Viem, že ma má rád, a viem, že mu na mne záleží, ale...
Ja v našom vzťahu nosím nohavice. Zarobím viac ako on, kúpila som auto a odveziem a priveziem nás, kde treba. Ja zoženiem vodára, elektrikára, zariadim poistku na byt, na auto, kúpim pneumatiky, idem prezuť pneumatiky, dohliadala som nad celou rekonštrukciou bytu.
Teraz sme mali poistnú udalosť a on nie je schopný ani nahlásiť poistnú udalosť a každý krok a komunikáciu konzultuje so mnou. Ide za správcom bytového domu, nezavolá predtým, či je tam poverená pracovníčka. Ona čerpá dovolenku.
Áno, je pravda, že ja toho veľa nenavarím a nenapečiem. To áno.
Ale zase postarám sa o to, aby sme doma to jedlo mali.
Dnes som mu povedala, dovoľ mi byť ženou a buď tým chlapom vo vzťahu.
A ja budem rada nežná, budem sa okolo teba vlniť pri večery a budem stáť rada za sporákom a uvarím ti jedlo, keď budem vedieť, že nemám na hlave aj prácu, aj domácnosť, všetko...
Má to niekto podobne ako ja?
@anonym_4b2706 a ty iba šoféruješ? Lebo u nás áno. Partner ani nevie, do ktorého servisu chodím a kde máme uskladnené gumy. Keď sa stala škodová udalosť, riešila som to ja. Keď treba diaľničnú známku, riešim to ja. Keď ideme na výlet, nájdem miesto, zabookujem nám to, odveziem nás tam aj spať a spolupodieľam sa na ubytku 50/50. Benzín platím ja. Vodára hľadám ja, on sa ma opýta, že čo to vlastne treba?
@anonym_autor len z opisu mi pride nie ako ze nie je chlap, ale ze je neschopne decko... lebo polovicu tebou vymenovanych veci nemusi nutne robit chlap, ale partneri / manzelia pol na pol uz len pre to, ze je toho vela... je jedno kto co z toho... ale pol na pol...
@anonym_autor len z opisu mi pride nie ako ze nie je chlap, ale ze je neschopne decko... lebo polovicu tebou vymenovanych veci nemusi nutne robit chlap, ale partneri / manzelia pol na pol uz len pre to, ze je toho vela... je jedno kto co z toho... ale pol na pol...
@anonym_6eb9eb on naozaj nevie nič vybaviť, zavolať, vyriešiť, napísať. Všade sa trepe osobne. Jasne, keď už príde osobne, tak mu tety na úradoch pomôžu. Dnes mal urobiť úplne jednoduchú vec pre poisťovňu, ani to nezvládol. Povedala som mu, že to musí nahrať na portál, nie on odpovedal na email - no reply. Hovorím mu, klikni na link a tam to nahrat. Nie, on zajtra pôjde osobne...
@anonym_6eb9eb on naozaj nevie nič vybaviť, zavolať, vyriešiť, napísať. Všade sa trepe osobne. Jasne, keď už príde osobne, tak mu tety na úradoch pomôžu. Dnes mal urobiť úplne jednoduchú vec pre poisťovňu, ani to nezvládol. Povedala som mu, že to musí nahrať na portál, nie on odpovedal na email - no reply. Hovorím mu, klikni na link a tam to nahrat. Nie, on zajtra pôjde osobne...
@anonym_autor prosím ťa, navarí aspoň? a uprace po sebe po varení?
@anonym_autor prosím ťa, navarí aspoň? a uprace po sebe po varení?
@amdornik navarí a áno uprace aj po sebe, aj uprace byt, aj dá oprať, aj nakúpi.
@anonym_autor ako ste spolu dlho?Tiež by sa mi páčil život kde by niekto za mňa všetko vybavil, kúpil.Vybrala si si zle... decko na krk.Chces s ním dieťa?taká šikovná samostatná žena potrebuje silného chlapa, lebo ho znenavidis a budeš mu to vyčítať ešte viac a ponizovat ho.Preco ho vozis?
A ešte platis pol na pol ubytko?
Čím ste spolu dlhšie tým to máte viac zaužívané a zmena bude bolestivá, ak nie nemožná.Citan ďalej, že navarí, uprace tak dobre aspoň tak.No nič on je v ženskej energii a ty mužskej.Aky máte sex?
@anonym_autor ako ste spolu dlho?Tiež by sa mi páčil život kde by niekto za mňa všetko vybavil, kúpil.Vybrala si si zle... decko na krk.Chces s ním dieťa?taká šikovná samostatná žena potrebuje silného chlapa, lebo ho znenavidis a budeš mu to vyčítať ešte viac a ponizovat ho.Preco ho vozis?
Čím ste spolu dlhšie tým to máte viac zaužívané a zmena bude bolestivá, ak nie nemožná.Citan ďalej, že navarí, uprace tak dobre aspoň tak.No nič on je v ženskej energii a ty mužskej.Aky máte sex?
@anonym_8f4e3b sex je super, v tom sme si rozumeli vždy. Ale mňa prestáva priťahovať ako chlap, keď rolu chlapa mám ja v našom vzťahu.
@anonym_8f4e3b Ale on je statný, pekný a ženy naňho reagujú a rozosmiala ich...to je viac. Raz tu tiež bola taka téma a ten statný krásny muž, ktorého by sme jej všetci závideli, vypisoval mickám a žena sa išla pri deťoch zblázniť, lebo on iba práca a byt statný a rozosmiať žensky. Inak všetko robila baba, všetko.
@anonym_8f4e3b sex je super, v tom sme si rozumeli vždy. Ale mňa prestáva priťahovať ako chlap, keď rolu chlapa mám ja v našom vzťahu.
@anonym_autor no a ak ti vadí, že ty robíš chlapa a on robí ženu, tak sa s ním rozíď. iná po ňom určite rada siahne. nik ťa predsa nenúti zotrvať v takom vzťahu, v ktorom sa ty cítiš nekomfortne.
@anonym_autor no, ale to je problem ako cloveka, nie ako chlapa... na to som narazal... ze je mantavy clovek (bez ohladu ci chlap alebo nie)... to je masaker... ako 10 rocne decko...
@anonym_autor mala som to 10 rokov a vyhorela tak, ze teraz ziadneho muza uz ani nechcem.
Ja mám doma niečo podobné. Od začiatku som ja vyberala byt, či už na prenájom alebo kúpu, stavala nábytok, opravovala všetko na byte, vrtala, vybavovala opravarov. Čo mne liezli na nervy, tak aj keď ja som s nimi celý čas komunikovala, keď k nám domov prišli, obracali sa hlavne na neho, on bol z toho zmätený.
Ale na rozdiel od teba som aj robila ženské práce, varila, upratovala, nakupovala a podobne. Dokonca aj vodičák mám u nás iba ja, takže auto riešim iba ja.
Bohužiaľ, som si ho aj vzala a mala s ním dieťa, o ktoré som sa prvé tri roky samozrejme starala takmer sama. A samozrejme chodím aj do práce a zarábam celkom fajn.
Počas toho vzťahu mi dávno došlo, že mi vlastne nič neprináša, iba ďalšiu prácu a problémy. Posledné roky som s ním oba kvôli dieťaťu, ale už mám pocit, tiež že stačilo. Odkedy spomínam rozvod, začal sa snažiť, len u mňa je ten vzťah dávno mŕtvy, neviem, či sa to po tých rokoch podarí obnoviť. Proste aj keď sa snaží , ja v ňom už poriadneho chlapa vidieť nedokážem. Rovnako, ako ty píšeš, tiež sa chcem občas cítiť ako žena.
@anonym_autor Keby to vyhovovalo takto obom, bolo by to v pohode. Nikde nie je dané, že žena má varit a upratovať, a že muž má opravovať a kosiť. Pokojne môžu byť tie roly aj opačne, len nech sa dvaja doplnaju.
Ja mám doma niečo podobné. Od začiatku som ja vyberala byt, či už na prenájom alebo kúpu, stavala nábytok, opravovala všetko na byte, vrtala, vybavovala opravarov. Čo mne liezli na nervy, tak aj keď ja som s nimi celý čas komunikovala, keď k nám domov prišli, obracali sa hlavne na neho, on bol z toho zmätený.
Ale na rozdiel od teba som aj robila ženské práce, varila, upratovala, nakupovala a podobne. Dokonca aj vodičák mám u nás iba ja, takže auto riešim iba ja.
Bohužiaľ, som si ho aj vzala a mala s ním dieťa, o ktoré som sa prvé tri roky samozrejme starala takmer sama. A samozrejme chodím aj do práce a zarábam celkom fajn.
Počas toho vzťahu mi dávno došlo, že mi vlastne nič neprináša, iba ďalšiu prácu a problémy. Posledné roky som s ním oba kvôli dieťaťu, ale už mám pocit, tiež že stačilo. Odkedy spomínam rozvod, začal sa snažiť, len u mňa je ten vzťah dávno mŕtvy, neviem, či sa to po tých rokoch podarí obnoviť. Proste aj keď sa snaží , ja v ňom už poriadneho chlapa vidieť nedokážem. Rovnako, ako ty píšeš, tiež sa chcem občas cítiť ako žena.
@anonym_bd51b3 ja robím ženské práce, periem, žehlím, umývam okná, upratujem, čistím, varím, možno nie každý deň, ale 2x do týždňa, plus cez víkend... len nie som tá gazdinká, čo ro robí mega rada a baví ju to.
Autorka co vlastne chces? Co je ten idealny stav, ktory by si chcela?
@anonym_autor nie a inak si to neviem ani predstaviť. Asi by som mala problem byť s takým mužom. Závisí od povahy. Ak vám to takto vyhovuje...
Autorka co vlastne chces? Co je ten idealny stav, ktory by si chcela?
@petamich ja ho mám naozaj rada, len už nevládzem všetko toto.... Povedala som mu to veľa krát. Chcem, aby prevzal iniciatívu a sám aktívne riešil veci, vyhľadal si, naštudoval, vybavil, vyriešil....
inak na toto bacha, ked povies zrazu muzovi, ze je neschopny ako chlap prepne mu, skoda, ze od zaciatku ste kazdy nemal rolu aku mal mat
inak na toto bacha, ked povies zrazu muzovi, ze je neschopny ako chlap prepne mu, skoda, ze od zaciatku ste kazdy nemal rolu aku mal mat
@anonym_5044ed no hovorím mu to už dlho a nič sa nedeje... jedným uchom dnu a druhým von.
Mne sa zdá, že je to pohodlný leňochod a keďže je šarmantný a pohľadný, tak mu to prechádza. Keby bol truľo a nevzhľadný, tak je leňochod bez ženy.
Ale musíš si sama odpovedať na otázku. Chcem takéhoto krásneho leňochoda? Ľúbiš ho natoľko, že mu tieto nedostatky budeš tolerovať navždy?
Za mňa je dôležité pociťovať v partnerovi oporu. Mať rovnováhu. Taký ten dobrý pocit, že sa viete jeden na druhého spoľahnúť.
@anonym_autor každý sme nejaký, nie všetci muži sú dominantní a nie všetky ženy submisívne... treba sa s tým zmieriť alebo to zmeniť... ale samozrejme od seba, druhého zmeniť nemôžeš 😅 ja iba nerozumiem, veď toto sú tak podstatné a hlavne viditeľné veci už na prvú podľa mňa... neviem ako je možné že si to ľudia nevšimnú už hneď zo začiatku, že aký ten druhý človek je, akú má povahu, výchovu, správanie... veď to sú úplne základné veci nad ktoré by nemali ísť ani peniaze ani vzhľad, taktiež každý má predsa svoje priority pri predstave partnera, takže keď sú moje priority aby bol dominantný, finančne zabezpečený a postaral sa viac ako ja tak si nebudem hľadať spoločenského zabávača čo má na saláme praktické povinnosti a nevie zaujať klasické mužské role.
@anonym_5044ed no hovorím mu to už dlho a nič sa nedeje... jedným uchom dnu a druhým von.
@anonym_autor - aj moj tak bol roky a potom mu zacalo prepinat, ono aj ked je v zenskej energii to ego tam stale je a buchne
@petamich ja ho mám naozaj rada, len už nevládzem všetko toto.... Povedala som mu to veľa krát. Chcem, aby prevzal iniciatívu a sám aktívne riešil veci, vyhľadal si, naštudoval, vybavil, vyriešil....
@anonym_autor ano tak toto uplne chapem, nie je to o zenskom a muzskom ale o ja vsetko a ty nic 😵💫 to by teda aj mna pekne stvalo a tiez by som mala dost
@malinkajozka sú muži čo sú zruční, môj potoni všetko okolo domu , teraz pristavujeme miestnosť a sám vybetonovsl urobil strop elektrinu proste urobí všetko, ale nenakupuje, nevari , keď treba niečo vyriešiť na úrade u lekára riešim to ja , objednal ho , nájdem na internete môj muž len nedávno si zriadil email, doteraz ho nepotreboval ale je skvelý nevymenila by som ho za nič čo na tom , že niečo nevie nikto nie sme dokonalý nezmeníš ho a tak sa s tím zmier však aj tak ho miluješ
Vysvetli mi niekto, prečo v roku 2026 este zeny na slovensku delia role na zenske a muzske na zaklade prac, ktore vedia vykonavat rovnako muzi, aj zeny?
Vybavit poistku na auto? To naozaj na to potrebuje clovek penis?
Upiec kolac - to sa da, iba ak niekto ma pisulku?
To naozaj zenskost/muzskost definuju taketo veci v tomto narode? Haloooo - rok 2025
Vysvetli mi niekto, prečo v roku 2026 este zeny na slovensku delia role na zenske a muzske na zaklade prac, ktore vedia vykonavat rovnako muzi, aj zeny?
To naozaj zenskost/muzskost definuju taketo veci v tomto narode? Haloooo - rok 2025
@zmrzlinka2021 Heh, toto je nic. Debata cca spred 2 dni o tom, ze prerusovany sex je aj v manzelstve hriech (sic!) ta vrati v case este dalej...
@zmrzlinka2021 Heh, toto je nic. Debata cca spred 2 dni o tom, ze prerusovany sex je aj v manzelstve hriech (sic!) ta vrati v case este dalej...
@anonym_811a79
Ja osobne sa necudujem, ze vacsina slovenskych zien konci ako konci....
Doma sluzky a este aj chodia do prace a ziju v tom, ze su akoze v zenskej energiii...
No nie, su v debilnej energii. V domacnosti co treba to sa robí bez ohladu na to, co sa ti medzi nohami hompala. Fakt ako navrat do 19. storocia.
@zmrzlinka2021 ty byvas asi v byte, lebo zväčša ak žije rodina v dome, tam sa často delia práce na mužské a ženské.. napr.ja nevytrhavam buriny zo zámkovvej dlazby, nenatieram plot, nespratavam drevo, neschovavam zahr.nabytok na zimu, nehrabem a nevyvazam lístie.. .atd dá sa pokračovať aj v r.2026
@zmrzlinka2021 ty byvas asi v byte, lebo zväčša ak žije rodina v dome, tam sa často delia práce na mužské a ženské.. napr.ja nevytrhavam buriny zo zámkovvej dlazby, nenatieram plot, nespratavam drevo, neschovavam zahr.nabytok na zimu, nehrabem a nevyvazam lístie.. .atd dá sa pokračovať aj v r.2026
@anonym_0ff1ff Ako casto sa natiera plot? Ako casto sa na zimu skryva nabytok? A teraz pre porovnanie - ako casto sa vari, ci upratuje dnu? Toto su denne zalezitosti.
A ja osobne nepoznam rodinu v dome, kde zena na dvore nic nerobi. Bezne zeny hrabu listie, riesia kvety, zahony....
Pointa toho celého je, ze natieranie plotu nie je podmienene pohlavim - je to vec toho, ako si to v pare rozdelia. To ze zena natiera plot, co tiez bezne zen robia, nerobi z nej muza.
A nie, nebyvam v dome, nakolko obaja s muzom pracujeme na plne uvazky a volny cas chceme travit inak.

Nie a toto je pre mna najväcsia 🚩 aka moze byt. Chlap co nieje chlapom.
A este k tomu sama sa citis akoby si ho ani nemala ked si na vsetko sama