icon

Partnerstvo, kde žena zastáva mužskú rolu

15. okt 2025

Ahojte, mám vzťah, on je pekný, vtipný, šarmantný, nežný, spoločenský, obľúbený. Vie si hneď získať ľudí, mužov, špeciálne ženy. Viem, že ma má rád, a viem, že mu na mne záleží, ale...

Ja v našom vzťahu nosím nohavice. Zarobím viac ako on, kúpila som auto a odveziem a priveziem nás, kde treba. Ja zoženiem vodára, elektrikára, zariadim poistku na byt, na auto, kúpim pneumatiky, idem prezuť pneumatiky, dohliadala som nad celou rekonštrukciou bytu.
Teraz sme mali poistnú udalosť a on nie je schopný ani nahlásiť poistnú udalosť a každý krok a komunikáciu konzultuje so mnou. Ide za správcom bytového domu, nezavolá predtým, či je tam poverená pracovníčka. Ona čerpá dovolenku.

Áno, je pravda, že ja toho veľa nenavarím a nenapečiem. To áno.
Ale zase postarám sa o to, aby sme doma to jedlo mali.
Dnes som mu povedala, dovoľ mi byť ženou a buď tým chlapom vo vzťahu.
A ja budem rada nežná, budem sa okolo teba vlniť pri večery a budem stáť rada za sporákom a uvarím ti jedlo, keď budem vedieť, že nemám na hlave aj prácu, aj domácnosť, všetko...

Má to niekto podobne ako ja?

anonym_96ccd8
17. okt 2025

Áno robim vsetko presne typu ako ty. Ale u nas ak manžel robil na SK robil od 6 do 5 nemal kedy riešiť a teraz je v zahraničí takze dupľom. A mne to nevadí. Ale zarobí 3 krat tolko čo ja. No vybavovať robim vsetko ja od servisu auta po všetko. Vyhovuje mi to lebo je to tak ako chcem ja 🤣

autor
17. okt 2025
@waqix

Ahojte, ja tak trochu mimo tému, koľko stojí teraz cca približne prezutie kolies na aute. A v rámci témy, tiež poznám chlapov čo pečú zákusky a aj torty, nue, nie sú vyučený cukrári, pekári a ani kuchári.

@waqix s uskladnenim oboch pneu som platila 88 eur.

tilly
20. okt 2025

Mne to z tvojich opisov príde, že ty si si ho "tak vychovala". Tak nejak si všetky povinnosti prebrala na seba a nechala ho nech sa vezie. A jemu to vyhovuje, nemá gule.
Za mňa, skús ho nechať byť chlapom. Nech to všetko rieši on.

ivd
20. okt 2025

Mala som to dost podobne. Pisem v minulom cisle, lebo nas v januari konecne rozviedli. Kym sme cestovali a uzivali si zivot, mnoho jeho nedostatkov som prehliadala. Ale potom sa nam narodilo dieta a bolo treba seriozne pristupovat k vztahu a vsetkemu tomu okolo. Ked som si uvedomila, ze vlastne mam doma 2 deti a o vsetko sa staram ja, mali sme niekolko vaznych rozhovorov. Bohuzial nepomohlo a ked mi jedneho dna povedal, ze by som nemala byt taka negativna a viac si uzivat zivot, posluchla som ho naslovo a podala ziadost o rozvod 😆

anonym_050276
20. okt 2025

@anonym_autor Neprakticke tela by som asi nezniesla. Otazka, co je za tym - neschopnost, nulovy organizacny talent, lenivost? Nepovedz, ze nema ani vodicak
Plus sa na tebe prizivuje

belaanabela
Autor odpoveď zmazal
zazka666
20. okt 2025

@anonym_autor Zaujímavé. Mne to príde sympatické, čo všetko zvládneš. Ja napr. kedže je to môj byt, som si tiež zariadila rekonštrukciu, vyberala firmu, každu kachličku aj skrutku vyberala.Ani by mi nenapaldo, sa spoľahnúť na niekoho iného, jedine ako poradný hlas. V bytovke som tiež zariadila rekonštrukciu zateplenia aj opravy strech, potrubia atd. Steny si vymaľujem sama, opravím pukliny. .. Ale nešoférujem, to ma štve. Mne príde veľmi sex, ak žena dokáže byť samostatná. A príde mi aj veľmi sympatické ak sa muž dokáže obiradiť sám a nečaká na ženu. U nás to tak bolo, každý robil to ,čo mu šlo najlepšie a mal čas. Nerozdeľovalo sa na mužské a ženské práce.

zazka666
20. okt 2025

@anonym_autor Inak, ja som to pochopila tak, že on je skôr na tie ženské práce, že navarí a upečie , poriadok a tak...

sapa20
20. okt 2025
@kacena4

mozem sa spytat co vlastne riesis? to ze sa necitis zenska a z neho necitis muznost? to ze vela robis a on malo? to ze ty viac zarobis a on malo?? nerozumiem. ak vam to nevyhovuje rozpravajte sa. nastavte si nove pravidla. po pravde ja som doma tiez ta co drzi opraty a nerobi mi to problem, mne to vyhovuje aj muzovi obaja sme spokojny sme spolu 25 rokov v stastnom manzelstve. nie je dolezite ako to maju inde ale ako to mate doma a ci vam to klape. drzim palceky

@kacena4 moja reč.

klaridka
20. okt 2025

...prepáč... 😉

katkaseiner
20. okt 2025

necitam komentare a ty sa mozno nedostanes k mojmu kedze reakcii je tu uz celkom dost... nie si ty moja sesternica? 🙂
Fakt ma to ako prve napadlo. Je absolutne zenska, zenskejsia uz nemoze byt - postava, obliekanie, vlasy, make up, nechty, uplne vsetko a napriek tomu prave zrekonstruovala 40rocny dom - takmer sama... vsetko od kachliciek cez laminat, sadrokarton, vsetko robila sama ale co sa jedna vyberu chlapa, sama dost tape, kedze ten posledny ani nevedel ze podlaha sa umyva horucou vodou a nie studenou...
No nic, nepomohla som, mozno tento chlap naozaj nie je suci zit s tebou a mozno mas vysoke naroky pretoze sama okolo seba vies spravit ale ze absolutne vsetko. Nie si 'odkazana' aby ti otvoril flasu zavaraniny, alebo vymenil pneumatiky. Proste si do koca aj do voza. Drzim palce aby sa nasiel ten ktoreho nebudes chciet vobec zmenit... sesterka s tym ma zatial pri kazdom vztahu problem. Uvidime ci tento novy je niecim iny.

anonym_ce7383
20. okt 2025

Jednoducho povedané, bud sa s tým zmieris alebo odídeš zo vzťahu. Ja som si niečo také zavesila na krk :D ale nikdy som to neanalyzovala, zvykla som si a vnímam vyhody :D navarí, uprace, navarí, uprace a stále dookola a samozrejme rad nakupujem. Ja tieto činnosti nemusím, hlavne keď mam teraz male deti, to nestíham. Ja riešim technické záležitosti, sekretárske, deti a ukazujem smer :D on je výkonný orgán:D On by to co ja robim, nerobím. Inak on do 30 žil u mamičky a otecka a riešili zaňho asi všetko, ešte aj STK a prezutie gum :D Odkedy mame spoločne auto, riešim to len ja. Takže máš len 2 možnosti, zostať alebo odísť.

anonym_f9a7e3
20. okt 2025

Inak, na to že si manažérka ti akosi to manažovanie nejde. Dúfam, že si aspoň prezidentka vesmíru, keď ťa všetko " vybavovanie" tak zaťažuje.
Však keď si to rozmeníš na drobné tak čo preboha tak silno vybavuješ?

TO sa vám byt rozpadá pod rukami celý že musíš každý deň volať opravára? A máš také zhumplované zdravie, že vyvolávaš každý deň k lekárom? A máš dlhy a exekúcie, že musíš vyvolávať stále do inštitúcií? A žiješ na planéte, kde sa ročné obdobia striedajú 12x za rok, že furt riešiš prezúvanie pneu?

Podľa mňa si tak akurát vyhoretá, lebo tých " riešiacich" situácií u dvoch bezdetných dospelých pracujúcich ľudí nemôže byť toľko, aby si nindžovala na partnera, že je neschopný. Asi tam bude iný problém.

anonym_eba9f1
20. okt 2025

Máme to tak, 15 r manželstvo, 4 deti. Muž viac varí ako ja, príde z práce tak sa naje, nachystá večeru deťom, uprace, automaticky nakladá umývačku a pod. Ja vybavujem takmer všetko od auta, domu, detí a pod. Už dávno som prijala že sme taký aký sme, ľúbim ho za to aký je a nepozerám na to aký by mal byť. Mám pocit že ideme viac menej 50:50. A preto to funguje. Dnes sa veľmi propaguje kult Silný muž, a bla bla bla ... Tiež ma to chvíľami rozobralo. Ale uvedomila som si kto som ja. Že som typ čo má rád kontrolu, čo potrebuje viesť, čo nieje spokojný ak sa veci nerobia po mojom. Možno ja som ho donútila a nedala mu šancu byť iný. Ale v podstate je to aj tak jedno. Ak si odmyslíme všetky stereotypy a máš pocit ze to funguje neje o čom. A po postupne ako pracujem na sebe, tak pracuje na sebe aj on. Nechávam mu niektoré veci, veľa sa o tom aj rozprávame. A taktiež nie som žiadna mužatka. Som veľmi temperamentná, vtipná, sebavedomá a musím sa v mužskej spoločnosti krotiť lebo mužov niečo na mne priťahuje. A o našom sexe nebudem ani pokračovať... Proste, keď sa z dvoch stane jedno, ako dva kúsky puzzle kde chýba tam príde to čo to vyplní....

ivanakal
20. okt 2025

Taka otazka: a na co ho vlastne mas? Lebo je pekny? Mne by vadilo, byt v dome aj zena aj muz. To by som mohla byt sama, bezproblemov... Som vydata, sme manzelia, tak by sme mali mat obaja nejaky prinos do zivotov, mali by sme si pomahat, doplnat sa... Ja viem urobit aj zenske, aj muzske prace. Nemam problem narubat drevo, porobit opravy v dome atd, ale preco by som to mala robit? Toto by u nas nepreslo, nie som sluzka.

hefo
20. okt 2025

@anonym_autor Treba sa zastaviť a pozrieť sa spätne na to, čo ti na ňom na začiatku vzťahu imponovalo, a či je taký až doteraz.

Lebo často to býva tak, že partner je vlastne skoro taký istý, ako bol na začiatku, len si postupne začneme hovoriť "ešte by som potreboval(a), aby on(a) robil(a) aj toto, toto a ešte tamto". Ale ten človek to nerobil ani v minulosti... Človek (jedno či žena alebo muž) sa len zriedkavo v priebehu stredného veku mení, a keď, tak skôr k horšiemu (vidím na sebe). A keď sa mení, tak na základe nejakého vnútorného "osvietenia", nie že ho k tomu dotlačia zvonka.

Pokiaľ nemáte deti, starostlivosť o ktoré (najmä v ich mladšom veku) tvorí aj viac ako polovicu všetkej "domácej námahy", tak mi to príde, že to rozdelenie prác u vás nie je nejako zásadne nevyvážené. To, že ti "mužská" rola nevyhovuje, na to si prišla až po 10 rokoch? Alebo si azda začala byť z manažovania v práci unavená a vyhorená a privítala by si, keby si aspoň doma mohla manažovanie zavesiť na klinec?

vanilka83
20. okt 2025

@anonym_autor podľa tvojho popisu akých dokonalých mužov majú tvoje sestry mi príde ze ty chceš tiež takého dokonalého chlapa,tak potom není o com...co si ci vybrala to máš,lenže ženy sa zamilujú do výzoru a sexu s nim a potom plaču. Na čo si potom s nim ostavala,ved vyzerá,ze si s ním nešťastná. Prídeš mi ako 15tka,ktorá chce "len" pekného,vysokého, milého, vtipného, čo vie variť, prať,upratovať, sekať drevo,postaviť holými rukami dom,vyrobiť hydrocentralu,je športovec, bohatý, ma postavenie a ešte je s ním aj super sex. Toto co ty opisujes nie je láska,ale vypocitavost. Vypocitavas co ty vyžadujes od chlapa,na neho ako na osobu nehľadíš, len na jeho schopnosti a neschopnosti. Veď nevie každý všetko a to je predsa v poriadku, nemôžme byť všetci rovnakí,ved sme ľudia. Mi nehovor,ze si toto nevedela o ňom,že je elektronický a informačne nezdatni,keď si s ním začala žiť. A ono sa to bude len zhoršovať, lebo všetko to urobíš zaň ho,vtedy sa chlap cíti doma nepotrebný a menejcenny a začne sa ohliadať za inou. Veď teda nerob všetko zaň ho,aspon jeho záležitosti nechaj teda tak a bud si ich vybaví, alebo bude bez. A variť predsa pri tvojej výplate vôbec nemusíš môžte mat donášku.

autor
20. okt 2025
@anonym_ce7383

Jednoducho povedané, bud sa s tým zmieris alebo odídeš zo vzťahu. Ja som si niečo také zavesila na krk :D ale nikdy som to neanalyzovala, zvykla som si a vnímam vyhody :D navarí, uprace, navarí, uprace a stále dookola a samozrejme rad nakupujem. Ja tieto činnosti nemusím, hlavne keď mam teraz male deti, to nestíham. Ja riešim technické záležitosti, sekretárske, deti a ukazujem smer :D on je výkonný orgán:D On by to co ja robim, nerobím. Inak on do 30 žil u mamičky a otecka a riešili zaňho asi všetko, ešte aj STK a prezutie gum :D Odkedy mame spoločne auto, riešim to len ja. Takže máš len 2 možnosti, zostať alebo odísť.

@anonym_ce7383 Vieš, ale on ma nikam nikdy nehodí, lebo nemá vodičák. A keby aspoň viem, že uprace bez frflania, alebo rád varí a navarí sám od seba. Ak nerátam palacinky a praženicu.

tilly
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_ce7383 Vieš, ale on ma nikam nikdy nehodí, lebo nemá vodičák. A keby aspoň viem, že uprace bez frflania, alebo rád varí a navarí sám od seba. Ak nerátam palacinky a praženicu.

@anonym_autor prepáč, ale toto mám so svojím 15 ročným synom. Už ten 20 ročný je samostatnejsi a aspoň navarí a nakúpi, keď nestíham a keď potrebujem, odvezie ma.
Ty máš dieťa, nie partnera, ale ja to nevidím, že by to bolo stratené, aj dieťa vieš vychovať, tak snad aj partner sa bude dat skorigovať

anonym_e1103d
20. okt 2025

@anonym_autor Ahojte. Mam takýto vzťah a dieťa. A kebyže čas viem vrátiť späť, urobím to. Pred manželstvom sme chodili spolu hore-dole po výletoch dovolenkách a teraz keď cítim ťarchu domácnosti,nejde voda,elektrika JA to obvolavam, učenie sa s dieťaťom, na ktoré už pomaly prskam, lebo nevládzem a tento fešák sa len motá po dome je mi zo seba na grc. Až po narodení dieťaťa mi došlo,že všetky tie výlety a dovolenky som riešila len JA. Ale absolutne som si to neuvedomovala, ked ma na to aj v rodine upozornovali, vobec, ale vobec mi to nedochadzalo... zial, ale mam krasne dieta. Vlastne omyl, deti mam dve. On sa iba tak viezol a vezie doteraz. Darmo sa na to hnevám, ci si zvykol alebo vypocitavost.....?. Podľa Vášho vyjadrenia mi prídete veľmi rozumná a mate dobrý uhol pohľadu. Situaciu a dianie doma mate dobre zmapovane. Vidíte aj citite to sama. Krása je pominutelna. Ale to, aký je človek, aký má charakter to sa v ňom nezmení. Lebo toho ,,nouma" moze iba hrat. Zivot mate pred sebou, a nie je to predsa jediny muz na svete. Za mňa mate naviac. Avšak rozhodnutie je na Vas. Verím,že sa rozhodnete srdcom aj rozumom a rozhodnete sa spravne.

anonym_fa9e05
20. okt 2025

@anonym_autor Z vlastnej skusenosti odporucam prestan aspon polovicu z toho robit. Si zena, vrat sa do svojej zenskej energie, nie som feministka, ale vsetko ma svoje hranice. Muz si ta za to nebude o nic viac vazit, bude to len brat ako samozrejmost. Aj ja som nieco podobne robila a tak som aj skoncila. Popri mne "vyrastol" a nakoniec sa so mnou potreboval rozviest kvoli ovela mladsej, ktorej teraz dokazuje aky je perfektny a co vsetko vie.

anonym_8f4e3b
20. okt 2025

@anonym_autor podľa mňa, keby to bolo naopak zase by ti to vadilo.Si zvyknutá riadiť a mať to pod kontrolou ako to chces ty.

frzeiovn
20. okt 2025

No u nás je to skoro tak isto už 18 rokov. Niekto to musí ťahať...

anonym_f26a7c
20. okt 2025

Nemam muza a preto robim vsetko to co si opisovala sama, aj sa postaram o domacnost aj vsetko ostatne. Vybavim, poriesim, zarobim. Na co je ti taky muz?

1andrea111
20. okt 2025
@frzeiovn

No u nás je to skoro tak isto už 18 rokov. Niekto to musí ťahať...

@frzeiovn fajn niekto to musí ťahať. A ak ten čo to 20 rokov ťahá už zo zdravotných dôvodov nevládze, čo potom? Kto mu pomôže? Lebo never tomu, že ten čo sa celý život viezol, zrazu bude ťahať.

mon29
20. okt 2025

Zmenu polarity mozes ignorovat, no jeho nasledky nie..

zuzana76
20. okt 2025
@vanilka83

@anonym_autor podľa tvojho popisu akých dokonalých mužov majú tvoje sestry mi príde ze ty chceš tiež takého dokonalého chlapa,tak potom není o com...co si ci vybrala to máš,lenže ženy sa zamilujú do výzoru a sexu s nim a potom plaču. Na čo si potom s nim ostavala,ved vyzerá,ze si s ním nešťastná. Prídeš mi ako 15tka,ktorá chce "len" pekného,vysokého, milého, vtipného, čo vie variť, prať,upratovať, sekať drevo,postaviť holými rukami dom,vyrobiť hydrocentralu,je športovec, bohatý, ma postavenie a ešte je s ním aj super sex. Toto co ty opisujes nie je láska,ale vypocitavost. Vypocitavas co ty vyžadujes od chlapa,na neho ako na osobu nehľadíš, len na jeho schopnosti a neschopnosti. Veď nevie každý všetko a to je predsa v poriadku, nemôžme byť všetci rovnakí,ved sme ľudia. Mi nehovor,ze si toto nevedela o ňom,že je elektronický a informačne nezdatni,keď si s ním začala žiť. A ono sa to bude len zhoršovať, lebo všetko to urobíš zaň ho,vtedy sa chlap cíti doma nepotrebný a menejcenny a začne sa ohliadať za inou. Veď teda nerob všetko zaň ho,aspon jeho záležitosti nechaj teda tak a bud si ich vybaví, alebo bude bez. A variť predsa pri tvojej výplate vôbec nemusíš môžte mat donášku.

@vanilka83 ale tento chlap nic nevie, len ocarit na prvy dojem

zuzana76
20. okt 2025
@klaridka

...prepáč... 😉

@klaridka bolo by to smiesne, keby to tak nebolo casto aj v skutocnosti

zuzana76
20. okt 2025

autorka, prestan to robit. Zaplat len nevyhnutne, byt, hypoteku, auto. Nenakupuj, nevar. Ked sa nieco pokazi, nechaj to tak. Ja by som vydrzala, keby som mala take nemehlo doma, nech sa spamata.

anonym_524b41
20. okt 2025

Prepac ty chces byt vo vztahu matkou, alebo partnerkou? Mnohym z nas by takyto panacik iba zavadzal 🙈 Ty sa zdas byt ako silna a sebestacna zena tak si k sebe najdi CHLAPA 👍 Prajem ti vela stastia