Peklo v manželstve
Som žena matka manželka ktorá spravila nekonečne veľa chýb v živote ale čím som si zaslúžila také opovrhujúce správanie manžela? Vždy som sa starala o domácnosť lebo však som bola len doma s malým dieťaťom a moja polovička sa starala o tie ,, chlapské,, veci okolo domu+ práca. A ja i domácnosť ale i vonku v záhrade. Chodím teraz do práce a menežujem varenie na viac dní dopredu lebo chlap variť nevie a ani nemá záujem. Poprosila som aby aspoň ten riad umyl a naskladal do umývačky. Nie on to robiť nebude. Prikázala som,keď prídem z práce večer aby riad nebol. Neurobil to a ešte na mňa naziapal že to on robiť nebude pretože ja tiež nepoužívam kosačku. Som myslela že sa mi sníva keď som to počula. Tak riady sú niekoľkokrát do dňa a každý deň a trávnik sa udržiava ako často? Toto zrovnanie je úplne scestné. A začal ešte menovať ironicky čo od neho chcem, začne umývať riady, prať, vešať prádlo, variť a že to môže byť aj sám.
Ani objatie len tak, žiadna pozornosť, ešte aj komunikácia s ním nulová.
Včera mi napísal do práce a poslal fotografie chladničky niečoho prilepeného,ako bola plná chladnička tak sa to prilepilo o zadnú stenu a spravil sa veľký kus ľadu. Ja v práci a on mi dohovára že čo to akože je ? Prečo som to nespratala prečo som to také nechala🤬
Jeho venovanie sa deťom je také je v záhrade robí si svoje a deti sú len tak na dvore. Špinavé ruky tvár neumyté,obed neohreje nenaservíruje nezavolá ich poďte sa najesť. Keď sa pýtam prečo opäť nejedli no že on sa pýtal ale nechceli
áno. a otázka je?
@anonym_autor začnite sa inak rozprávať, on ziape a Ty "prikazuješ".
A súhlasím s názorom, ze je to tak roky a Tebe teraz došla trpezlivosť a máte krízu. Čo s tým urobíš, je na Tebe.
Naco ti je takyto chlap, chces takto dalej zit? Sama by si to nezvladla?
Tak zvykol si na iste povinnosti a nemieni ustupit. Zial.
akoze keby mi posle foto chladnicky, tak mu napisem a tvoja nie je - viac casu ti zabralo odfotit to a poslat ako to vyriesit..... take, ze ja pokosim 1x za dva tyzdne a ty var, upratuj, staraj sa o deti - a este pracuj nie je ok. Ale evidentne to tak máte nastavene a prečo by on mal teraz menit svoj pohodlný život po rokoch?
@anonym_autor začnite sa inak rozprávať, on ziape a Ty "prikazuješ".
A súhlasím s názorom, ze je to tak roky a Tebe teraz došla trpezlivosť a máte krízu. Čo s tým urobíš, je na Tebe.
@mdse najprv som poprosila aby umyl ale neurobil to. Čakalo to na mňa do večera než som prišla z práce. Viackrát som to hovorila a nepomohlo. Potom som mu to dala príkazom a tiež nepomohlo. Že to robiť nebude,vyjadril sa
Tak zvykol si na iste povinnosti a nemieni ustupit. Zial.
@maryetta povedal že ak začne umývať variť ešte aj dlážky umývať tak to môže byť aj sám. Takže potreboval slúžku nie manželku
keď to nebude robiť tak čo ... proste to neurobí ... 🙂 a karavana ide ďalej ...
@maryetta povedal že ak začne umývať variť ešte aj dlážky umývať tak to môže byť aj sám. Takže potreboval slúžku nie manželku
@anonym_autor keď môže byť sám, tak aj v posteli môže byť sám. 😂
Neviem, prečo od neho, úbohého, chceš takéto drastické zmeny, keď to nikdy robiť nemusel.
Mne by si niečo dala príkazom, tak v závislosti od toho koho je dom už by si tam nebola.uz len z princípu by som to neurobila. Nie je tvoje dieťa, nie si jeho boss, že si niečo také máš dovoliť a rovnako ani on si k tebe nema dovoľovať veci a posielať blbosti do prace. Obaja máte správanie masiarskeho psa.
To je o láske a rešpekte. Môjmu chlapovi by nenapadlo doma neupratovať - robíme to obaja. Ale ja by som do neho tiež nehučala, na dikrektívny tón sme citliví obaja.
A spytala si sa ho ci to takto chce? Lebo zjavne ty by si to sama zvladla ked robis vsetko.
K tej kosacke? Aký máte veľký pozemok? Ja napríklad kosim u nás doma. Pokost záhradu trvá 3-4 hodiny, tak poriadne že najprv veľkou potom krovinorezom a toto leto sa muselo každé dva týždne alebo častejšie. Viem koľko trvanaukladat riad do umývačky, keďže robím aj to, takže vám sa to vykryje časovo. V závislosti čodalsie okolo domu robí, tak sa to sa začať porovnávať. Ale niekdy všetci vidia len svoju stranu.
@anonym_autor ženy ženy, často sa opakujúce témy aký je muž hulvát a ako doma nepomáha a ani s deťmi sa nezahrá a ani najesť im nedá.
A ja sa len pýtam: niekedy bol iný? Pomáhal? Staral sa o deti ? Zjavne nie, ja len nechápem prečo si s takými mužmi robíte deti a hneď aj zo dve či tri 🙃
Nechces o tom pokecat s nejakym vztahovym poradcom a koucom? Toto nie je normalne spravanie.
Mam dost...:(((strasne chovanie ne pohodlny a lenivy macho a dominantny. Je slovak?
No dobremu chrapunovi si porodila viac deti, sa Ti cudujem
By som si odkladala a odisla od neho..
Nieje Ti ziadnym prinosom
Mne by si niečo dala príkazom, tak v závislosti od toho koho je dom už by si tam nebola.uz len z princípu by som to neurobila. Nie je tvoje dieťa, nie si jeho boss, že si niečo také máš dovoliť a rovnako ani on si k tebe nema dovoľovať veci a posielať blbosti do prace. Obaja máte správanie masiarskeho psa.
@janagem dať príkaz nebol zámer. Vyplynulo to zo situácie a už vôbec som ja naňho nehučala. To on hučí po mne keď má s niečím problém alebo sa mu niečo nepáči
@anonym_autor ženy ženy, často sa opakujúce témy aký je muž hulvát a ako doma nepomáha a ani s deťmi sa nezahrá a ani najesť im nedá.
A ja sa len pýtam: niekedy bol iný? Pomáhal? Staral sa o deti ? Zjavne nie, ja len nechápem prečo si s takými mužmi robíte deti a hneď aj zo dve či tri 🙃
@tulipanik12 nemám kapacitu stíhať celú domácnosť aj deti keď som v práci. A keď prídem z práce tak doma je viac práce ako v práci. On je doma celý deň keď prší a nepohne prstom ( pracuje na stavbách a podobne)
A spytala si sa ho ci to takto chce? Lebo zjavne ty by si to sama zvladla ked robis vsetko.
@maryetta jasne povedal že to robiť nebude. Teraz keď si poviem ja že to robiť tiež nebudem lebo však teraz tiež chodím do práce,tak kto to urobí?
Klasická manželská kríza....nič výnimočné. Obaja unavený, vyhorety z rutiny, povinností, stereotypu...uz sa ani jeden z vas nejde z toho druhého zblázniť.
Začnú sa hľadať a vyčítať blbosti, co by na začiatku vzťahu boli nepodstatné a dokonca milo rozkošné. Aj taka fotka chladničky 😀.
Prestante byt len rodičmi a platitelmi šekov a začnite byt aj pár. Tak ako na začiatku.....
Keď som nepracovala a žila len z RP tak bolo zle, teraz pracujem a tiež to je zle. Vypisuje mi do práce do kedy budem a či stihnem deti vybrať zo škôlky a prečo dnes do večera že on musí pracovať atď atď.....
Ja pracujem každý druhý deň. Nemám pevne stanovený čas a som platená od hodiny. Záleží od ubytovaných či majú len obedy alebo aj večere.
Peniaze mi nedá a teraz keď si potrebujem nazbierať hodiny aby som ako tak zarobila tak ma naháňa a nepáči sa mu
@anonym_autor tak mu tu ponuku byt sam daj, ked po tom tak tuzi...
len stále nerozumiem čo od nás potrebuješ. ...
Klasická manželská kríza....nič výnimočné. Obaja unavený, vyhorety z rutiny, povinností, stereotypu...uz sa ani jeden z vas nejde z toho druhého zblázniť.
Začnú sa hľadať a vyčítať blbosti, co by na začiatku vzťahu boli nepodstatné a dokonca milo rozkošné. Aj taka fotka chladničky 😀.
Prestante byt len rodičmi a platitelmi šekov a začnite byt aj pár. Tak ako na začiatku.....
@mischy00 rozumiem. Tady ale snaha nie je. Keď prídem z práce tak richtujem deti kúpať a do postele. Potom ten riad riešim a to nie je len to. To je plný sušiak prádla,to sú vyvešané dve pračky, skladam to,na žehlenie už ozaj nemám energiu večer, dávam prať, čakám čo sa doperie aby som mohla opäť vyvešať prádlo a ráno dávam prať druhú várku a potom idem variť
@janagem dať príkaz nebol zámer. Vyplynulo to zo situácie a už vôbec som ja naňho nehučala. To on hučí po mne keď má s niečím problém alebo sa mu niečo nepáči
@anonym_autor "prikázala som, keď prídem z práce večer aby riad nebol", je mi úplne jedno, či to vyplynulo zo situácie, obaja si dovoľujete jeden k druhému
Vsak si dopredu stanovit kto kedy ma deti. Ked je doma nech ide pre deti on.
A chapem ze toho mas dost... myslela som ale na to ze ti povedal ze moze byt sam ked ma vsetko robit. Tak nech je. A este aj deti dostane-tie su aj jeho. Domacnost tiez mu na starost ostane.... tak sa ho realne opytaj ci to chce. Ci si uvedomuje ze takto bude mat 100% vsetkeho. Ked si to podelite bude mat toho menej. Nechces aby fungoval on. Ale ak je to potrebne tak hadam nebude pozerat na spinavy riad 🙈 lebo ty si v robote.
Aké stare máte deti inak?
@anonym_autor tak mu aj ty povedz, ze ked budes vsetko robit sama, tiez ho nepotrebujes a este budes mat aj kazdy druhy vikend volny, lebo deti budu u neho. Cize pre teba to bude este lepsie ako si teraz. Menej riadov, menej varenia, menej upratovania. Tak nech sa uvedomí, ak nechce prist o rodinu.
a on robi z domu? akoze, ked sa som pracovala z domu, tak vzdy za par minut som nalozila prácku, umývačku - dala varit polievku a pod. to su minutove zelezitosti a ja nefajcim, takze ak niekto popri práci fajčí každú hodinu pár minút, tak som bola na tom ešte lepšie. tak pracka parala, umývacka umývala - roboticky vysávac behal, atd... ale napriklad manžel robi z domu a on to neurobi. Deti ráno poriesi do skolky, skoly - ale potom sa venuje iba svojej práci a domácnost vopbec neriesi...

Toto nebude len teraz. Len teraz ti došli nervy. Pokos a nenavar mu 🤷♀️