icon

Peklo v manželstve

8. júl 2025

Som žena matka manželka ktorá spravila nekonečne veľa chýb v živote ale čím som si zaslúžila také opovrhujúce správanie manžela? Vždy som sa starala o domácnosť lebo však som bola len doma s malým dieťaťom a moja polovička sa starala o tie ,, chlapské,, veci okolo domu+ práca. A ja i domácnosť ale i vonku v záhrade. Chodím teraz do práce a menežujem varenie na viac dní dopredu lebo chlap variť nevie a ani nemá záujem. Poprosila som aby aspoň ten riad umyl a naskladal do umývačky. Nie on to robiť nebude. Prikázala som,keď prídem z práce večer aby riad nebol. Neurobil to a ešte na mňa naziapal že to on robiť nebude pretože ja tiež nepoužívam kosačku. Som myslela že sa mi sníva keď som to počula. Tak riady sú niekoľkokrát do dňa a každý deň a trávnik sa udržiava ako často? Toto zrovnanie je úplne scestné. A začal ešte menovať ironicky čo od neho chcem, začne umývať riady, prať, vešať prádlo, variť a že to môže byť aj sám.
Ani objatie len tak, žiadna pozornosť, ešte aj komunikácia s ním nulová.
Včera mi napísal do práce a poslal fotografie chladničky niečoho prilepeného,ako bola plná chladnička tak sa to prilepilo o zadnú stenu a spravil sa veľký kus ľadu. Ja v práci a on mi dohovára že čo to akože je ? Prečo som to nespratala prečo som to také nechala🤬
Jeho venovanie sa deťom je také je v záhrade robí si svoje a deti sú len tak na dvore. Špinavé ruky tvár neumyté,obed neohreje nenaservíruje nezavolá ich poďte sa najesť. Keď sa pýtam prečo opäť nejedli no že on sa pýtal ale nechceli

janagem
8. júl 2025
@oriesocek

a on robi z domu? akoze, ked sa som pracovala z domu, tak vzdy za par minut som nalozila prácku, umývačku - dala varit polievku a pod. to su minutove zelezitosti a ja nefajcim, takze ak niekto popri práci fajčí každú hodinu pár minút, tak som bola na tom ešte lepšie. tak pracka parala, umývacka umývala - roboticky vysávac behal, atd... ale napriklad manžel robi z domu a on to neurobi. Deti ráno poriesi do skolky, skoly - ale potom sa venuje iba svojej práci a domácnost vopbec neriesi...

@oriesocek písala, že robí na stavbach

autor
8. júl 2025
@janagem

@anonym_autor "prikázala som, keď prídem z práce večer aby riad nebol", je mi úplne jedno, či to vyplynulo zo situácie, obaja si dovoľujete jeden k druhému

@janagem ja ako žena manželka sa už bránim, tady denne po mne šliape, ignoruje,je mu úplne jedno či niečo stíham alebo nestíham. Myslí len na seba. Niečo neurobím a vyčíta mi to a ide ma stresovať do práce? To čo je čo to má znamenať.
Deti majú 5 a 4

oriesocek
8. júl 2025
@anonym_autor

@janagem ja ako žena manželka sa už bránim, tady denne po mne šliape, ignoruje,je mu úplne jedno či niečo stíham alebo nestíham. Myslí len na seba. Niečo neurobím a vyčíta mi to a ide ma stresovať do práce? To čo je čo to má znamenať.
Deti majú 5 a 4

@anonym_autor jaj tak, to su este malicke, plno roboty je aj s nimi - ak pracujes, nedá ti peniaze, buzeruje ta, tak na co ti je?

janagem
8. júl 2025
@anonym_autor

Deti majú 5 a 4

@anonym_autor ako manželka a bránia príkazmi? Ja ako tak čítam mám pocit, že sa takto spravate obaja.

No tak sa rozvedte, obaja budete ešte viac nespokojní lebo deti ostanú tebe a on si ich bravat musieť nebude, budeš robiť úplne všetko sama, dom predáte, nastahujete sa do bytov a on bude platiť výživné.

autor
8. júl 2025
@janagem

@anonym_autor ako manželka a bránia príkazmi? Ja ako tak čítam mám pocit, že sa takto spravate obaja.

No tak sa rozvedte, obaja budete ešte viac nespokojní lebo deti ostanú tebe a on si ich bravat musieť nebude, budeš robiť úplne všetko sama, dom predáte, nastahujete sa do bytov a on bude platiť výživné.

@janagem prečo si sa zamerala len na to slovo príkaz? Prečo si sa nezamerala na to že som ho poprosila aby umyl riady?

janagem
8. júl 2025
@anonym_autor

@janagem prečo si sa zamerala len na to slovo príkaz? Prečo si sa nezamerala na to že som ho poprosila aby umyl riady?

@anonym_autor lebo poprosenie nepomohlo a ty si si povedala, že ak to ako nejde, mas právo mu niečo prikazovať.

Ja môžem môjho partnera poprosiť aby niečo urobil, ak to neurobí môžem sa rozčúliť ale aby som ja jemu ale on mne to prikazoval??? Dvaja dospelí ľudia si nemajú čo prikazovať, aj keď prosby nepomôžu. Nemáš ani morálny, ani iný titul, ktorý by ti to dovolil

autor
8. júl 2025
@janagem

@anonym_autor lebo poprosenie nepomohlo a ty si si povedala, že ak to ako nejde, mas právo mu niečo prikazovať.

Ja môžem môjho partnera poprosiť aby niečo urobil, ak to neurobí môžem sa rozčúliť ale aby som ja jemu ale on mne to prikazoval??? Dvaja dospelí ľudia si nemajú čo prikazovať, aj keď prosby nepomôžu. Nemáš ani morálny, ani iný titul, ktorý by ti to dovolil

@janagem potom neviem z akého titulu sa správa ku mne ako k handre

oriesocek
8. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor akoze on sa správa ako mačo a myslis, že sa zmeni? moj otec bol taký istý, ked sa zobrali, isla rýchlo mama na matersku a otec si zvykol, ze vsetko urobi - tak to aj ostalo, mama po navrate do práce robila aj v priaci a aj doma a on len komandoval. nikdy sa to nezmenilo a otec nezacal robit domáce práce a postupne prestal robit aj vsetky práce okolo domu - takze potom celá rodina kmitala a on komandoval...takto to urcite nechcem. ano, moj manzel rovnako sám bez vyzvania neriesi, ale ked mu poviem, nech vyvesia prádlo, ocisti zeleninu, umyje vaňu, ide nakupit, tak to vzdy urobi a nehučí, ze to je moja robota. Ale vzdy mu musim povedat, co musi presne urobit, sám sa ničoho nechyta, ze prídem a je navarene, atd. a peniaze samozrejme platim nakupy ako chcem a kolko potrebujem...., nie ze z mojich....

janagem
8. júl 2025
@anonym_autor

@janagem potom neviem z akého titulu sa správa ku mne ako k handre

@anonym_autor ja hovorím že správanie masiarskeho psa máte obaja, nie len ty

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2025

Obaja sa spravate ako male deti na pieskovisku. On bol vzdy taky, takeho si si vzala, pred svadbou treba aj rozmyslat a ked si vtedy nerozmyslala, tak sa aspon teraz musite zacat rozpravat ako dospeli ludia a ak to nepojde, tak je lepsie ist od seba.

panonia
8. júl 2025

No keď prídem z práce tak je dom hore nohami ale som rada že sú všetci živí a zdraví.Môj muž naozaj veľa pracuje ako nie v praci, ale pomaha otcovi, našim, aj na pole chodí, dom staviame tak ho neotravujem s ničim. Som rada keď si najdeme čas jeden na druheho....Ako mali by ste sa obaja nad sebou zamyslieť ...ty si nejaka vystresovana veď o nič nejde. Keď su vonku choď si zacvičiť 😀.

anonym_3997dc
8. júl 2025
@janagem

@anonym_autor ja hovorím že správanie masiarskeho psa máte obaja, nie len ty

@janagem masiarsky pes to je aký pes?1x čítam toto prirovnanie.Ty by si bola úplne že cool keby si mala od muža tak naložené? neverím neverím ale od prirovnania ktorým si autorku počastovala, tak nič iné si jej nedala ..ani radu, ani pochopenie..

jesenzima
8. júl 2025
@betulinka1

@anonym_autor tak mu aj ty povedz, ze ked budes vsetko robit sama, tiez ho nepotrebujes a este budes mat aj kazdy druhy vikend volny, lebo deti budu u neho. Cize pre teba to bude este lepsie ako si teraz. Menej riadov, menej varenia, menej upratovania. Tak nech sa uvedomí, ak nechce prist o rodinu.

Autorka, súhlasím s @betulinka1 ....

janagem
8. júl 2025
@anonym_3997dc

@janagem masiarsky pes to je aký pes?1x čítam toto prirovnanie.Ty by si bola úplne že cool keby si mala od muža tak naložené? neverím neverím ale od prirovnania ktorým si autorku počastovala, tak nič iné si jej nedala ..ani radu, ani pochopenie..

@anonym_3997dc na východe sa používa pomerne často - odporúča Google.

Nemám pre autorku pochopenie, to je pravda. Takéhoto muža si vybrala, má s ním deti. Ku mne by si moj partner niečo také nedovolil ani ako autorka ani ako jej muž - a ja k nemu tiež nie. V momente, keď by a Nico také stalo, už by sme neboli spolu. Nedala by som o sebou zametať ako s handrou a nespravala by som sa ako autorka v ničom.

Radu dostala.ak nemajú záujem pochopiť jeden druhého a Majú obaja problémy, vidia to ako zásadný problém, tak rozvod

hipuska
8. júl 2025

No, ale ste sa tu do nej obuli. Zjavne bola doma 5 rokov (podla veku deti). Cize, umoznila chlapovi si budovat karieru bez nejakeho zapojenia sa do chodu domacnosti. Teraz, ked sa situacia otocila, ona je v praci, potrebuje cas na zabehnutie....teraz by sa mala prejavit podpora jej muza, pochopenie a zatiahnutie vacsiny prac - ci uz doma, na zahrade....aspon na cas, kym si ona zvykne na novy rezim. Takze, chapem autorku, ze vybuchla. Bud si sadnete, porozpravate sa a spisete si, kto co zabezpeci. Ak nebude snaha, tak proste sa budes trapit ty aj deti

zltalienka
8. júl 2025
@panonia

No keď prídem z práce tak je dom hore nohami ale som rada že sú všetci živí a zdraví.Môj muž naozaj veľa pracuje ako nie v praci, ale pomaha otcovi, našim, aj na pole chodí, dom staviame tak ho neotravujem s ničim. Som rada keď si najdeme čas jeden na druheho....Ako mali by ste sa obaja nad sebou zamyslieť ...ty si nejaka vystresovana veď o nič nejde. Keď su vonku choď si zacvičiť 😀.

@panonia a kedy si ma ist zacvicit? Ty si citala, co autorka pisala?
"Keď prídem z práce tak richtujem deti kúpať a do postele. Potom ten riad riešim a to nie je len to. To je plný sušiak prádla,to sú vyvešané dve pračky, skladam to,na žehlenie už ozaj nemám energiu večer, dávam prať, čakám čo sa doperie aby som mohla opäť vyvešať prádlo a ráno dávam prať druhú várku a potom idem variť"
Autorka ide na 180% a nevladze. Manzel nepomoze ani ked ho poprosi, prikaze, pokrici...

vevebono
8. júl 2025

Veľa žien chodi do roboty, ma doma deti, musi variť, upratať, prať, a to vsetko ostatné, čo s užívaním domu a starostlivosťou o deti súvisí. Hlavný problém vidím v organizácii práce, ak robíš každý druhý deň, tak nevidim problém, počas voľného dňa si vsetko porobiť, a na ten druhy ostávajú iba deti a riady.
Na druhej strane, prečo žijete v takomto zväzku? To je to, čo ste si sami vybudovali, to je to, ako si si ho naučila, alebo taky bol už, ked si si ho brala.
Každopádne manzel nie je decko, aby ťa posluchal na slovo a ty nie si jeho slúžka. Bud nájdete niekde spoločne východisko, alebo choďte od seba
Už len pre tie deti. Lebo vy=rodicia im dávate vzor.

tulipanik12
8. júl 2025
@anonym_autor

@tulipanik12 nemám kapacitu stíhať celú domácnosť aj deti keď som v práci. A keď prídem z práce tak doma je viac práce ako v práci. On je doma celý deň keď prší a nepohne prstom ( pracuje na stavbách a podobne)

@anonym_autor ja ti to verím. no čo s tým chceš robiť?
Jedine sa rozviesť, lebo nikto sa nikdy nezmení.
Ja už som mala doma prednedávnom tiež ,dysfunkciu motivačného systému, keďže celú logistiku domácnosti zabezpečujem výlučne ja.
No môj muž, keďže je 3 dni v týždni doma začal upratovať tiež. Síce nenavarí, no dcére jesť zohreje aj zemiakovú kašu k mäsu urobí. Takisto na večeru jej obľúbené vajíčka či už ako praženicu alebo hemendex.

autor
8. júl 2025
@vevebono

Veľa žien chodi do roboty, ma doma deti, musi variť, upratať, prať, a to vsetko ostatné, čo s užívaním domu a starostlivosťou o deti súvisí. Hlavný problém vidím v organizácii práce, ak robíš každý druhý deň, tak nevidim problém, počas voľného dňa si vsetko porobiť, a na ten druhy ostávajú iba deti a riady.
Na druhej strane, prečo žijete v takomto zväzku? To je to, čo ste si sami vybudovali, to je to, ako si si ho naučila, alebo taky bol už, ked si si ho brala.
Každopádne manzel nie je decko, aby ťa posluchal na slovo a ty nie si jeho slúžka. Bud nájdete niekde spoločne východisko, alebo choďte od seba

@vevebono počas voľného dňa si mám všetko porobiť a oddychovať mám kedy to mi uniklo

mimaapeto
8. júl 2025

no manžel mi kúpil myčku 🙂 mám po probléme... vykladáme a nakladáme... aj prádlo povešia aj operie dokonca ... neviem ja by som toto nedávala ...

vevebono
8. júl 2025
@zltalienka

@panonia a kedy si ma ist zacvicit? Ty si citala, co autorka pisala?
"Keď prídem z práce tak richtujem deti kúpať a do postele. Potom ten riad riešim a to nie je len to. To je plný sušiak prádla,to sú vyvešané dve pračky, skladam to,na žehlenie už ozaj nemám energiu večer, dávam prať, čakám čo sa doperie aby som mohla opäť vyvešať prádlo a ráno dávam prať druhú várku a potom idem variť"
Autorka ide na 180% a nevladze. Manzel nepomoze ani ked ho poprosi, prikaze, pokrici...

@zltalienka 180% ? Nežartuj. Ja by som videla skôr problém bud v zlej organizácií, alebo privysokych nárokoch. Môžem mať doma padnutu bombu, ale čas na seba si viem vždy nájsť. Skôr mi to pride, že potrebuje psychickú podporu, aby sa nakopla. Lebo sme ako myslíme. A ak mám v hlave vsetko zle zle zle, tak áno, aj tie dni sú na hovno

vevebono
8. júl 2025
@anonym_autor

@vevebono počas voľného dňa si mám všetko porobiť a oddychovať mám kedy to mi uniklo

@anonym_autor jaj, tak ked potrebuješ oddychovať, tak to pardon. Asi nebudem chodiť do práce, aby som stihla oddychovať

januska12323
8. júl 2025

Takže prší, do práce nejde, doma sedí celý deň na gauči a tebe vypisuje čo všetko treba upratať, nie je tak trošku mentálne inde? Ale súhlasím takého si si vzala a s takým si si urobila deti, je len na tebe či si ho aj ďalej necháš alebo mu splníš sen a sebe ušetríš robotu a nervy.

autor
8. júl 2025

@anonym_autor alebo upratujem doobeda a v pozadí mi hrá tv, nie nepozerám ale stačí ak počujem. Prišiel a tv vypol a začal a načo to hrá zbytočná elektrina a kto to bude stále platiť určite nie ty !!!!!!!

mdse
8. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor alebo upratujem doobeda a v pozadí mi hrá tv, nie nepozerám ale stačí ak počujem. Prišiel a tv vypol a začal a načo to hrá zbytočná elektrina a kto to bude stále platiť určite nie ty !!!!!!!

@anonym_autor správa sa ako blbec

zltalienka
8. júl 2025
@vevebono

@zltalienka 180% ? Nežartuj. Ja by som videla skôr problém bud v zlej organizácií, alebo privysokych nárokoch. Môžem mať doma padnutu bombu, ale čas na seba si viem vždy nájsť. Skôr mi to pride, že potrebuje psychickú podporu, aby sa nakopla. Lebo sme ako myslíme. A ak mám v hlave vsetko zle zle zle, tak áno, aj tie dni sú na hovno

@vevebono a potom kedy a ako dobehnes to, co sa Ti nakopilo, ked mas kazdy den plny od skoreho rana (ona vari a perie) az do neskoreho vecera (ona sklada saty a upratuje kuchynu)?
Ak autorka robi obden (12-stky) tak vsetko beriem spat.

lenka567899
8. júl 2025

@anonym_autor ty žiješ niekde v Afganistane?

olimuc
8. júl 2025
@tulipanik12

@anonym_autor ženy ženy, často sa opakujúce témy aký je muž hulvát a ako doma nepomáha a ani s deťmi sa nezahrá a ani najesť im nedá.
A ja sa len pýtam: niekedy bol iný? Pomáhal? Staral sa o deti ? Zjavne nie, ja len nechápem prečo si s takými mužmi robíte deti a hneď aj zo dve či tri 🙃

@tulipanik12 jednoducha odpoved … lebo zacnu bit bio hodiny, nemaju na to, aby si zabezpecili samostatne byvanie same a preto, ze nemas chlapa - nemas pravdy… tak zoberu hocijakeho blba krajsieho od certa. A za hubicku robia full service len, aby s chlapom
Dobre bolo … na ZS chybaju predmety ekonomicka gramotnost a planovane rodicovstvo, ale kazdy sa moze citit ako lietadielko. Takych bude stale dost
@anonym_autor tvoj manzel ma chybu od vyroby, kt si prehliadla a krd si vie urobit vsetko sam tak nechaj nech si robi … aj v spalni, pretoze u vas nie su problem len rozdelenie domacich prac. Len ty sa vies rozhodnut ako si ulahcis zivot

tulipanik12
8. júl 2025
@vevebono

@vevebono a ty si z predminulého storočia? Autorka má zlú organizáciu práce ? A jej muž ju má fajn, hej ?
A nikto variť nemusí, varia iba preto, že chcú.
Ale poznám tiež jednu dokonca len 31-ročnú babu, čo nielenže doma varí, ale počas obednej hodinovej prestávky beží ten obed aj mužovi zohriať, keďže jej muž je IT a robí z domu a takéto veci asi neovláda 🤣

luccys
8. júl 2025
@tulipanik12

@vevebono a ty si z predminulého storočia? Autorka má zlú organizáciu práce ? A jej muž ju má fajn, hej ?
A nikto variť nemusí, varia iba preto, že chcú.
Ale poznám tiež jednu dokonca len 31-ročnú babu, čo nielenže doma varí, ale počas obednej hodinovej prestávky beží ten obed aj mužovi zohriať, keďže jej muž je IT a robí z domu a takéto veci asi neovláda 🤣

@tulipanik12 Mala by mu to aj predžuť😏 snáď nepôjde do nemocnice alebo tak, inak muž umrie od hladu...