Peklo v manželstve
Som žena matka manželka ktorá spravila nekonečne veľa chýb v živote ale čím som si zaslúžila také opovrhujúce správanie manžela? Vždy som sa starala o domácnosť lebo však som bola len doma s malým dieťaťom a moja polovička sa starala o tie ,, chlapské,, veci okolo domu+ práca. A ja i domácnosť ale i vonku v záhrade. Chodím teraz do práce a menežujem varenie na viac dní dopredu lebo chlap variť nevie a ani nemá záujem. Poprosila som aby aspoň ten riad umyl a naskladal do umývačky. Nie on to robiť nebude. Prikázala som,keď prídem z práce večer aby riad nebol. Neurobil to a ešte na mňa naziapal že to on robiť nebude pretože ja tiež nepoužívam kosačku. Som myslela že sa mi sníva keď som to počula. Tak riady sú niekoľkokrát do dňa a každý deň a trávnik sa udržiava ako často? Toto zrovnanie je úplne scestné. A začal ešte menovať ironicky čo od neho chcem, začne umývať riady, prať, vešať prádlo, variť a že to môže byť aj sám.
Ani objatie len tak, žiadna pozornosť, ešte aj komunikácia s ním nulová.
Včera mi napísal do práce a poslal fotografie chladničky niečoho prilepeného,ako bola plná chladnička tak sa to prilepilo o zadnú stenu a spravil sa veľký kus ľadu. Ja v práci a on mi dohovára že čo to akože je ? Prečo som to nespratala prečo som to také nechala🤬
Jeho venovanie sa deťom je také je v záhrade robí si svoje a deti sú len tak na dvore. Špinavé ruky tvár neumyté,obed neohreje nenaservíruje nezavolá ich poďte sa najesť. Keď sa pýtam prečo opäť nejedli no že on sa pýtal ale nechceli
@mimaapeto my máme umývačku asi rok a pol. Ani ju nevyloží ani nenaloží. Plus keď nechajú riad ktorý neopláchne,tak sa musí prv zaschnuté umyť, takže mám robotu navyše
@anonym_autor mi teraz reálne povedz, koľko ti trvá naložiť a vyložiť umývačku. Lebo me 5 minút ráno pred prácou vykladanie a možno 7 večer nalozit
@anonym_autor mi teraz reálne povedz, koľko ti trvá naložiť a vyložiť umývačku. Lebo me 5 minút ráno pred prácou vykladanie a možno 7 večer nalozit
@janagem neviem koľko trvá vydrhnúť obschlý riad porozťahovaný po celej kuchynskej linke meter do výšky a to nepočítam hrnce. Ryžu vyškrabe a hrniec nechá zaschnúť
Ale povedz ty, koľko to môže trvať, či sa to vojde do tých 5 minút
@anonym_autor alebo upratujem doobeda a v pozadí mi hrá tv, nie nepozerám ale stačí ak počujem. Prišiel a tv vypol a začal a načo to hrá zbytočná elektrina a kto to bude stále platiť určite nie ty !!!!!!!
@anonym_autor ako je možné ze ti neda peniaze? Vies ze v manželstve mate spoločne peniaze? Uz dávno by som mala výživné na deti aj na seba podané a výrazne obmedzila služby voči nemu v domacnosti, navarila a oprala by som iba sebe a detom. Nerozumiem preco si ženy toto robia, rozumiem ze vela krat nemaju ženy kam ist ale treba mat aj svoju hrdosť a ked so mnou uz niekto zametá nenechám to tak. Uvedomuješ si ze to deti vidia, syn sa bude správať rovnako k manželke a dcéra si rovnakého chrapuna nájde?
Nezabudni takemu bastardovi co po Tebe steka a buzeruje Ta ako male decko , neda Ti peniaze , nevenuje sa detom a nehne ani prstom, porodit este nejake dieta ked si mu dala az 2. Keby som ty a vidim ze sa nesnazi zmenit, poziadala by som vyzivne aj pocas manzelstva . By mal doma rovnake peklo ako ho on robi Tebe. A potom by som odisla. Ved Ti je uplne nanic
@janagem obaja pracujú a o deti a domácnosť sa maju starať spoločne. Kazdemu normálnemu mužovi záleží na svojej žene, moj robi ako kôň a aj ked som ja na md vari upratuje a stará sa o staršiu, denne ju vozí do a zo škôlky chodi s nou von a nikdy mi nevyčítal ze by nieco bolo zanedbané a to sa vela krat vrátil do neporiadku
@anonym_autor možno trocha s humorom ak by to pomohlo .. jedno ráno v sobotu zapni kosačku a pokos. A potom mu povedz nech uvarí a dá do mycky 🤣. A potom sa zmerajte čo je horšia robota 🫣😅
@anonym_autor možno trocha s humorom ak by to pomohlo .. jedno ráno v sobotu zapni kosačku a pokos. A potom mu povedz nech uvarí a dá do mycky 🤣. A potom sa zmerajte čo je horšia robota 🫣😅
@darinkal v tom prípade by bolo len pokosené. By sa pos*al z toho ak by mal pratať a starať sa o deti
@darinkal kosila som viackrát a on nič v domácnosti neurobil ani raz. ked priviezli drevo tak som tiež vozila táčky plné dreva a skladala do kôlne
@janagem obaja pracujú a o deti a domácnosť sa maju starať spoločne. Kazdemu normálnemu mužovi záleží na svojej žene, moj robi ako kôň a aj ked som ja na md vari upratuje a stará sa o staršiu, denne ju vozí do a zo škôlky chodi s nou von a nikdy mi nevyčítal ze by nieco bolo zanedbané a to sa vela krat vrátil do neporiadku
@sabi1223 ja s tebou súhlasím. Ale čím viac autorka pise, tým viac mám pocit, že toto manželstvo je na Ruby z oboch strán. Neviem či som videla jednu objektívnu vetu, lebo aj pri veciach ktoré su minimálne namáhavé, autorka dokáže najst 12 komplikácií vďaka ktorým je väčšia obeť. Ja hovorím, ja by som s týmto mužom nebola. Autorka sa ani raz nevyjadrila o možnom rozvode takže to asi nechce - z akého dôvodu vie ona a my môžeme hádať. Vyzerá, že táto tema mala byť čisto o kydani na neschopného muža
@sabi1223 ja s tebou súhlasím. Ale čím viac autorka pise, tým viac mám pocit, že toto manželstvo je na Ruby z oboch strán. Neviem či som videla jednu objektívnu vetu, lebo aj pri veciach ktoré su minimálne namáhavé, autorka dokáže najst 12 komplikácií vďaka ktorým je väčšia obeť. Ja hovorím, ja by som s týmto mužom nebola. Autorka sa ani raz nevyjadrila o možnom rozvode takže to asi nechce - z akého dôvodu vie ona a my môžeme hádať. Vyzerá, že táto tema mala byť čisto o kydani na neschopného muža
@janagem Ak je to také minimálne namáhavé,tak by to mohol aj chlap robiť nie? Či tam stačí len keď chodí do práce a ručičky moje vy sa v domácnosti nenarobíte,tak?
nenavarila by som mu
@janagem Ak je to také minimálne namáhavé,tak by to mohol aj chlap robiť nie? Či tam stačí len keď chodí do práce a ručičky moje vy sa v domácnosti nenarobíte,tak?
@anonym_autor pozri, úprimne? Myslím si, že preháňas v 80% toho čo píšeš. A tiež ti poviem, chlapa si si vybrala ty. U nás fungujeme väčšinou opačne - veci okolo domu robím ja - kosení, studňa, žumpa, opravy - aj preto, že som šikovnejšia, aj preto že z duše nenávidím upratovanie - za to môj upratuje rád a nemá také technické myslenie ako ja. Naložiť a vyložiť riad vieme obaja - aj keď to častejšie robí on, ale ja zasa dávam pozor na kôš. Obaja robíme čo vieme a akú máme energiu - spolu musíme mať 100, ak má jeden deň jeden 20 tak druhý dohodu 80 a opačne, ak náhodou tu 100 nevieme dať dokopy tak robíme najnutnejšie a zvyšok vyriešime iný den- ale my sme partneri - aj keď ma občas z neho chytianervy a jeho zo mňa - ale sme v živote spolu - preto som si ho vybrala ja.
@vevebono a ty si z predminulého storočia? Autorka má zlú organizáciu práce ? A jej muž ju má fajn, hej ?
A nikto variť nemusí, varia iba preto, že chcú.
Ale poznám tiež jednu dokonca len 31-ročnú babu, čo nielenže doma varí, ale počas obednej hodinovej prestávky beží ten obed aj mužovi zohriať, keďže jej muž je IT a robí z domu a takéto veci asi neovláda 🤣
@tulipanik12 moja mamato tak robila s mojimi bratmi, ako keby boli arabskí šejkovia. Ja dcéra som sa obsluhovala normálne sama 🥴
@janagem žiadna normálna žena s kúskom hrdosti by s takým nebola, pokiaľ je taký ako autorka píše. Ja nerozumiem preco mu potom robi full servis ked na neho nadáva. Mam pocit ze ženy sem pridu iba nakydat na muža ale reálne nepohnu prstom aby sa ta situácia zmenila
@anonym_autor Preco nemas v sebe ani kusok hrdosti a dovolis mu aby sa k tebe dlhe roky spraval ako k handre? Nemas podporu v rodine? Alebo preco od neho neodides? Ja by som ti poradila vyhladat odbornu pomoc pre seba.
@darinkal kosila som viackrát a on nič v domácnosti neurobil ani raz. ked priviezli drevo tak som tiež vozila táčky plné dreva a skladala do kôlne
@anonym_autor a toto je chyba. Ty žena si vláčila drevo? Tak ja som doma jediná žena a zo zásady sa nechytám takejto ťažkej práce. Ženy sú hrdinky a potom takéto zhrubnuté obludy na nich orú.
Autorka zobrala si si debila ktorý si ťa neváži. Mal ťa za slúžku poči si nechodila do roboty a očakáva to aj keď chodíš do roboty. Ako sa zariadiš je mu jedno. Si žena, tak máš robiť veci v domácnosti ty a hotovo. Keby mal k tebe ako človeku, svojej manželke a matke svojich detí úctu, tak by sa správal inak. Časom to bude ešte horšie. Bohužiaľ nič viac, nič menej sa k tomu napísať nedá. Máš tieto možnosti: držať hubu a krok, hádať sa a buzerovať jednej druhého alebo sa rozviesť.
Nechci od neho nič...zmier sa s tým, že si všetko spravíš sama.....nečakaj od neho nič a uvidíš, že budeš spokojnejšia....ži si svoj život....lebo vidíš že o do tvojho života neprispieva a či s ním alebo bez jeho pomoci je to to isté...
@vevebono a ty si z predminulého storočia? Autorka má zlú organizáciu práce ? A jej muž ju má fajn, hej ?
A nikto variť nemusí, varia iba preto, že chcú.
Ale poznám tiež jednu dokonca len 31-ročnú babu, čo nielenže doma varí, ale počas obednej hodinovej prestávky beží ten obed aj mužovi zohriať, keďže jej muž je IT a robí z domu a takéto veci asi neovláda 🤣
@tulipanik12 takým debilom sa nestal z ničoho nič. Ako si to naučíme, tak to mame. Moj muž robí cele dni, ja robím každý boží deň a stíham 3 deti, domacnost, záhradu. Všetko mi to pride príliš zdramatizovane, a teraz co potrebuje autorka polutovat? Lebo tragédia naložiť myčku a zapnúť? Lebo opláchneme zaschnute taniere? Vole ka neviem, navarím, hneď to prekopnem do misiek, hrnce hneď umývam, nič mi nezsycha, nemám bordel, nemám prania na pol dňa. Lebo pustím práčku, hodinu a pol ona sama perie, medzičas už varím na ďalšie dva dni, mam vyprášené rohožky a koberce, atď.. tie činnosti, čo opisuje sú maximálne dve hodiny dňa. Tak čo robí ďalších 14? Lutuje sa? Deťom tiež netreba sedieť pri riti nonstop, decko tiež vie pomôcť v domácnosti, decko si musí vedieť po sebe upratať hračky, zaniesť veci do koša na pranie atď... jednoducho zbytočná tragédia. A táto tragédia sa nestala len teraz, alebo tým, že bude kázať a diktovať dosiahne presne opačný efekt. Aši neskoro prišla na to, že ma vadný kus, ale to ľutovať netreba. To treba odvahu pozbierať sa a naplánovať si nový začiatok
Ja som takeho debila tiež mala a vymenila som ho, teraz mam normalneho muža, ktorému na mne záleži a chce aby som bola štastna a podla toho sa aj správa, samozrejme to je vzájomné.
@anonym_autor za rok dva pojdu deti do skoly, to este pribudne povinnosti....ked zacne pipat edupage.
@anonym_autor ved mate mycku zapni a horovo. Na zapnuti mycky sa rozculovat.
@autorka... citujem...možno trocha s humorom ak by to pomohlo .. jedno ráno v sobotu zapni kosačku a pokos. A potom mu povedz nech uvarí a dá do mycky 🤣. A potom sa zmerajte čo je horšia robota 🫣😅
autor
@darinkal v tom prípade by bolo len pokosené. By sa pos*al z toho ak by mal pratať a starať sa o deti
no a? jeho problém. Sadnite si spolu, urob kávu a dohoda... Navrhni. Týždeň naopak.. Ty budeš robiť to, čo teraz on a on bude robiť to, čo teraz Ty.
Alebo urob rozpis služieb na celý týždeň, kto čo, kedy urobí...
Peniaze sú spoločné. Neexistuje, že ti v manželstve nedá peniaze. Kto čo financuje?
Ked poslal foto chladničky... odpísala by som ho: Mám ti poslať návod ako to urobiť? a veselého smailíka
Tieto veci ste si mali vykonzultovať na začiatku. Lebo.. si preňho kuchárka, upratovačka, vychovávateľka detí. On pre Teba je čo?? Podľa toho konaj
Držím palčeky, aby sa komunikáciou vyriešilo pre dobro všetkých zúčastnených.
A aj si mu niečo povedala? Či len poslušne všetko urobiš?Keď si ty sama seba nevážiš tak sa Ti nedá pomoct...mne keby poslal fotku chladničky tak dostane panvicou po hlave😀...Dupni si trochu... bude to len horšie.
@anonym_autor nuz co si si zobrala to mas. Tu darmo nieco radit sama vidis, ze zijes s totalnym ignorantom, ktory ta nema ani za handru
Asi by som sa na to vykaslala, neumyjes jeden den, druhy den, tyzden , umyla by som len sebe a detom, on nech si je rukami ked je taky blbec, nepaci sa mu? Ukaz mu na umyvacku riadu ked nepochopi ukaz mu dvere
Ja by som sa na tvojom mieste nebala mu postavit a spravat sa tak ako sa sprava on a nech ho od jedz aj roztrhne
A aj si mu niečo povedala? Či len poslušne všetko urobiš?Keď si ty sama seba nevážiš tak sa Ti nedá pomoct...mne keby poslal fotku chladničky tak dostane panvicou po hlave😀...Dupni si trochu... bude to len horšie.
@anonym_0ff5b6 povedala som že tak to nemusím ani ja robiť? A on že tak nerob ani ty ale ja to robiť nebudem
On sa nezmení jedine sa rozviesť.Naco vozis drevo si žena doma máš stavbára nech to spraví on.
Keď sa raz zatne, že nebude robiť tak nebude to je o charaktere.

no manžel mi kúpil myčku 🙂 mám po probléme... vykladáme a nakladáme... aj prádlo povešia aj operie dokonca ... neviem ja by som toto nedávala ...
@mimaapeto my máme umývačku asi rok a pol. Ani ju nevyloží ani nenaloží. Plus keď nechajú riad ktorý neopláchne,tak sa musí prv zaschnuté umyť, takže mám robotu navyše