Písali by ste vianočné prianie bývalej rodine?
S bývalým sme ostali v kontakte. Len neviem ako veľmi je kóšer písať aj jeho rodine, v podstate som ostala v kontakte len s ním. Ale na narodeniny/meniny som im písala, mala som s nimi vždy dobré vzťahy, rozumela som si s nimi. Asi lepšie napísať, aj keď nebude odpoveď, či?
A ja som teraz zvedavá, ako to dopadlo
@muchotrafka298 je pravda, že by som chcela vzťah obnoviť, ale určite nie tým, že budem písať jeho rodine. Nič iné ako "prajem pekné sviatky" by som ani nepísala. Aj na narodeniny/meniny som len napísala "všetko najlepšie prajem". Nič viac. Čo bolo medzi nami, je len medzi nami....
@marhulka13 ešte som nikomu nepísala. Tento rok nemám ani vianočnú náladu, neplánujem takmer nikomu písať. Ale jeho rodina boli pre mňa dôležitý ľudia. Nedokážem ľudí len tak vymazať zo života "lebo tak by sa to malo..."
Pozri, ja to beriem tak, že ak im napíšeš - ak neodpíšu, tak sa budú cítiť zle z toho, že neodpísali, a ak odpíšu, tak to bude možno len zo slušnosti. My nevieme ani prečo ste sa rozišli a ani ako dlho to je a podobne. Takže ak tam nevidíš reálnu šancu na znovu-spojenie, tak sa pýtam, dokedy si budete takto písať? Koniec koncov, urob ako to cítiš, lebo keďže nemáme dosť informácií, tak všetky naše názory sú len projekciou toho, čo si napísala, zmiešanou s našimi domnienkami. Si očividne veľmi dobrý a priateľský a hlavne obetavý človek a práve preto je rozchod pre teba este tazsi. Mne vždy pomohli slová jedného kamaráta, ktorý bol vždy po rozchode 3 dni smutný a dosť. Bral som to vždy ako vtip, ale ak si to tak povieš, tak to pomáha, aj keď to znie ako nemožné. Už si prešla fázou smútku, alebo si ešte vo fáze popierania (paradoxne, práve tie 3 dni smútku ťa posunú z popierania)? Prežívanie rozchodu má 5 základných fáz. Niektoré sú dlhé a niektoré krátke a intenzívne. Ale to je na dlhšie ;) Každopádne ti prajem slnko v srdci a sviatky prežité v pokoji 🙂
Keď chceš napíš a neprežívaj to tak. Je to len prianie ku sviatku.
Ja som mala pocit z toho co pises, ze vy ste sa rozisli par dni/tyzdnov dozadu. Nie mesiace. Pokial nevidis realnu sancu na to, ze sa opat date dokopy, tak je im nejake pisanie zbytocne. Lebo zo slusnosti, ako dobre, ale to im budes 10 rokov dalsich pisat, len preto, ze ste boli 4 roky partneri? Mozno by si bola velmi prekvapena, ze oni vobec svoje spravanie k tebe nevidia tak, ako to bolo z tvojej strany. Ze ta mozno len tolerovali a zobrali to ako fakt, ze nie ste spolu OK, pride niekto iny. To,ze pocas vztahu boli pre teba tito ludia doleziti, to je v poriadku. Lenze to puto, co vas spajalo uz nie je a opat to budu cudzi ludia. Mozes im popriat pekne sviatky, na tom nic nie je. Do zivota ludia prichadzaju a ked splnia to, preto Ti donho vstupili tak aj odchadzaju. A treba sa s tym naucit zit. Ja som po rozchode prisla o dlhorocnych kamaratov, co som myslela, ze sme kamarati, ale to boli len s mojim ex. Kedze ho vacsina z nich kryla pri jeho klamstvach a podvadzani. Povedala som si OK dobre, ked to ma byt takto, tak to zoberiem ako realitu. Detto jeho rodina, vychadzala som s nimi dobre, povedala by som ze nadstandardne, pomahala som im ako som vedela a vzdy, ci bolo treba nieco vybavit, zohnat. A pre nich som ja nic neznamenala, ani po rokoch. Proste ma tolerovali a vyuzivali, ked potrebovali. Ja nemam potrebu ich kontaktovat, ani jeho rodicov, ani surodencov.
@bystrozraky veď rátam s tým, že možno ani neodpíšu, a ak áno, tak len zo zdvorilosti
Ano, ked ste spolu dobre vychadzali, tak preco by si nemohla? Nevidim natom nic zvlastne, na ulici sa tiez nebudes tvarit, ze ich uz nepoznas.
@moneequa veď práve
No, ak rátaš tým, že neodpíšu = budú sa cítiť trápne 🙂 radšej sústreď tvoju energiu na seba a uzavretie tvojho rozchodu. Tiež, ak píšeš, že tvoj ex ti robil zle ku koncu, tak to podľa mňa nemá význam. Ty si stále vo fáze popierania... áno, je ľahšie, ale musíš sa z tej fázy posunúť ďalej.
Ja by som napisala. To, ze ste sa vy dvaja rozisli nic nemeni na vasom vztahu s jeho rodinou. Ak ste mali pekny vztah, tak kludne. Moja kamaratka chodi bezne k svokrovcom na navstevu a aj s jeho surodencom. S byvalym maju spolu pekny kamaratsky vztah.
Nie a porozmyslala by som nas tym ostrihnut anukoncit iomunikaciu s ex, do buducna to moze byt velky problem
@taktotedanie prečo to môže byť problém?
Pisala som a písem doteraz. Sme kámošky.
Napr Buduci partnery alebo dvakrat do tej istej rieky nevstupis, proste ex tak ex naco udrziavat vztahy
Nie,nepísala by som. Myslím si,že v kútiku srdca čakáš,že mu budú dohovarať, prečo ste sa rozišli,aká je to milá žena,nemal si ju nechať ísť a atď. A odstrihla by som sa určite aj od bývalého. Ak je raz bývalý,tak je minulosťou. Takto len strácaš zbytočne čas dúfaním,že sa dáte opäť dokopy a nikde sa neposunieš,než to on sa možno už posunú s niekým iným.
nie... za mňa by to bolo divné aby mi vypisovali nejaké ex.
Napísala som im. Aby to nebolo vtieravé, tak len strohé prajem pekné sviatky, od jedného člena rodiny prišla hneď odpoveď - vianočný vinš. Síce viem, že to posiela každému to isté, ale aj tak...
Ach takéto ubohosti, písať rodine bývalému, keby ešte jemu napíšeš ok ale rodine? On pisal tvojej rodine? Je na čase posunúť sa ďalej...
Ked si s nim zostala v kontakte a dufas este nad no ym zaciatkom vztahu, preco teda s nim nie si? Podla mna si urobila blbost, mohla si pockat ci ti napr oni napisu, (podla mna, uz nad tebou nepremietnu nejaku myslienku) a potom na druhy den nie je blbe tiez odpovedat. Toto vyzera, ze sa im pchas do zadku. A myslim si, ze keby si ho nechcela, tak kasles aj na nich a nejakym prianim
Nie, nikdy
Nevidím natom nič zlé ak ste sa rozišli v dobrom

@ysseba to som dúfala v lete. Je mi len ľúto, že vlastne som neprišla len o neho, ale o množstvo ľudí. A tupelá sme boli obaja, keď na to príde. Rozdiel bol v tom, že ja som chcela vzťah zachrániť, on nie, robil naschvály. Ale to je vedľajšie... To sem teraz nepatrí