Písanie si s bývalou
Priateľ komunikoval/ komunikuje s bývalou cez fb.
Včera som sa mu pozrela do mobilu a nasla som konverzácie s jeho prvou veľkou láskou..chodili spolu este ked jhodil na strednú školu, nejaké dva roky a ona ho nechala. No ostali v kontakte a ,, kamaráti,,
Vravel mi ze snou potom bol vonku este raz po rokoch ( este sme spolu neboli) ale ze iba ako kamaráti.. ona je vydatá ma uz rodinu.
V konverzácia.ch nic podozrivé nebolo ale.pisali si dennodenne..s pauzami, no vždy iniciátor bol on a zacal novey konverzácie. Len také,o živote, fotil jej nás byt ze čo tu prerabal,lebo to je jeho záľuba , vyrábať nabytky. Fotil jej náš výlet raňajky a výhľady. Písali si iba v rámci kamarátstva.. o všetkom možnom. Aj o nasom vzťahu jej písal, o mne..v dobrom. Proste ale je to normálne? Pise si snou iba ked som v práci alebo on. Kedze sedi v kancli a nudi sa,ma čas ..a nam sa míňajú smeny tak sme neni casto spolu. mna to zarazilo. Raz ju aj stretol a hned jej písal ze ju videl... Nevie o tom.ze to viem.baby, žiarlm oprávnene??
No nie je to prijemne pre teba úplne ťa chápem. Ale nebal by som sa. On ju už rozchodil. Ona mu dala kopačky, jeho laska k nej sa pretavila do kamarátstva. Len tak sa do nej už nezaľúbi hoci by po ňom šla. Chce sa páčiť chce mať s ňou dobre vzťahy chce aby ti ho trošku závidela. Keď sa z nej dlho spamätával tak je toto najlepšie ako sa s tým vyrovnal. Jeho srdce sa obrnilo proti ďalšiemu zraneniu a len tak by jej neuveril. To že s tebou take veci nepreberá je aj preto že ťa ma istú, že ste v pohode cíti sa vo vzťahu s tebou bezpečne. Ma ťa räd. Doveruj si a nesnaž sa mat nad ním kontrolu. Je dôležité aby manželia vo vzťahu mali aj svoju vlastnú autonómiu. Samostatnosť. Žijete svoje vlastne životy a v manželstve ich spájate. Budujte vzťah cez spoločné aktivity, zdieľajte spolu intímnosti. Ešte vás čaká veľa pekného nekaz si to. Daj mu slobodu on ti neujde. Naopak ako slobodný si ťa bude viac vážiť keď na to príde. Daj si otázku akú dala kamoška Rosie vo filme S láskou Rosie: keby sa mal na Titaniku rozhodnúť, ktorú z vás by zachránil kto by to bol? Určite by za ňou plakal. Ale zachránil by teba. Ty si jeho blízky človek. Ona je ten svet, v ktorom hľadá len blízkych ľudí.
Aj mne by to vadilo. Vás vzťah ho nemôže napĺňať dostatočne, inak by nemal potrebu si s niekym intenzívne písať. Prepac. Aj keby s ňou momentálne nič fyzické nemal, niečo ho k nej ťahá, keď ma potrebu si s ňou často písať. Netolerovala by som to. Bol by to pre mna signál, že nás vzťah ma niekde medzery.
@slovakboy Krasne,ale zbytocne.Ako vies,ze ma uz byvalu uplne v paži?To,ze to rozchodil neznamena,ze ju nema aj nadalej vo svojom srdci.A ktoru z nich dvoch by zachranil v Titanicu? 🙈 No,len aby vsetci zucastneni neboli nemilo prekvapeni pre koho by sa rozhodol...
Niečo na vašom vzťahu nie je v poriadku a nie to, že on si píše s bývalou. Najväčší problém je, že mu pozeráš do mobilu a čítaš si, o čom si s nou píše. Toto nie, ale fakt NIE. 🙅♀️ Toto by sa tu malo rozoberať a nie jeho konverzácia.
Máš partnera, mala by si sa spýtať jeho, ak máš nejaký problém, dôverovať mu, ako by mal on tebe, respektovat jeho súkromie.
Úplne jednoduchá rada, priznaj sa že si omylom zahliadla konverzáciu s jeho ex a uvidíš čo ti k tomu povie.
Prečo sme spolu tak dlho a nevzali sa? Neviem. Nebavili sme sa o tom. Takto nam je fajn.. keby ma požiada o ruku jasné zeby som súhlasila ale nesilim to. A deti.. ,bavili sme sa o tom ze všetko bude az ked budeme mat vysnene bývanie , no keďže je doba aka je, zas to musíme odložiť. Sme v podnájme v byte a chceli by sme dom. Lenže vziať si dnes hypo je samovražda. Mame obaja pred 30tkou... Ja sa necítim na rodinný život. A prekvapilo ma ked som sa dočítala ze on by chcel... Nikdy mi to nepovedal.
A ze jej fotí vsetko a posiela... nepoviem keby je to jeho kamošovi ale bývalej? Nahnevalo ma to..
On je iniciátor,ona mu sama od seba nenapísala a koľkokrát mu uz ona napríklad neodpísala a on po týždni znovu nieco našiel a poslal jej správu aby obnovil diskusiu. To ma štve najviac, nepoviem keby po nom ona ide a on je v tom nevinne... Ale takto.proste mysli na nu podľa mňa často
Mohla by tu padnúť otázka do diskusie… ako by ste sa cítili vy, ak by ste zistili, že vám partner prezeral potajomky mobil a čítal si vaše správy?
Ja teda hrozne, kvôli nemu, nám, vôbec nič tam síce nemám, ale brrrr..!
@tiika raz roloval správy a ja som tam zahliadla jej fotku ,ze si písali.. tak mi to nedalo,chcela som vedieť o com a prečo.. bolo mi to podozrivé keďže viem ze to bola.byvala
@tiika mne by nevadilo,keby mi partner pozrel do mobilu, aj s tym dokonca pocitam, ze sa to moze stat, je to predsa prirodzene mat obavy, ci moj partner/partnerka nerandi s niekym inym, a vobec to nie je neobvykli fantasy scenar...doveruj ale preveruj. Ale ja mam ciste svedomie
Ja tomu nerozumiem, ty sa hnevas a si smutna ze pise s ex a pritom mu prehliadas teefon a tiez mu to zatajujes. Ved to je to iste obaja si klamete a zatajujete. Treba mu ukazat tuto diskusiu a priznat sa ze sa mu vrtas v telefone a nasledne doriesit aj tu ex. Myslim ze obom bude lepsie.
Áno, na jednej strane chápem. No zial toto je to, čo tam akosi pokrivkáva.. možno tvoja sebadôvera, istota vo vzťahu. Píšem fakt v dobrom. I keď to možno teraz nevidíš.
Ja by som sa porozprávala kľudne s mojim mužom, presne povedala, že som zahliadla to a to.. či si píšu, a o čom,.. zo zvedavosti. To, je podľa mna Ok, normálne. Inak je kdesi chyba. Možno sa bojíš, možno mu nedôveruješ, máš o sebe alebo vašom vzťahu pochybnosti?
Potom je problém vsetko (keď sa nad tým fakticky zamyslys), hocičo tam nájdeš, i keď písal o tebe pekne a nič nevhodne (pise často, posiela fotky, ozve sa prvý..)
Tak asi nie je u vás doma všetko okay ak sa cítiš ohrozená
Tam by som začala ;)
Aj ja si pisem s bývalými. S ex manzelom a nie vobec nie o deťoch, s inym som sa dokonca radila ked som mala so súčasným krízu. Poradil, vysvetlil mužsku stranu problému.
@karolina196 nemá bývalú v paži. Ale nejde po nej. Som si skoro istý. Neviem prečo. Ale je pravda že ak milujem svoju iným nepíšem. Ešte si neuvedomuje dobre hodnoty ktoré ma doma.
podla mna to neni ok, ale deje sa aj to a nemusi to veru nic znamenat, len je to zbytocne ...a ty si mu nemala ist do telefonu a ani tam uz nechod...
@autorka s tebou ocividne nema potrebu rozoberať dôležité veci, ale s bývalou ma potrebu si o tom vypisovat. Nuž, niekde asi bude chyba...
Pravdepodobne ju ešte stále chce, ale tým pádom, ze ona jeho nie, nepíše jej o tom. Lebo ona by to stopla, a to zase on nechce. Musi sa jej stále pripomínať. Proste lebo je pre neho dôležitejšia ako ty. Keby sa mal rozhodovať ktorej pomoct, bola by to ona, nie ty. Je mi luto
@slovakboy nejde po nej, lebo ona ho nechce. Keby to urobil, ona by pravdepodobne ten kontakt uplne prerušila, a to on zase nechce. Preto sa uspokojí aj s týmto, ze sa jej stále pripomina
Stará láska nehrdzavie ...
@tiika Dôveruj, ale preveruj
@slovakboy Kvetnato si to napísal. Ako z rozprávky. Ale je to naivná predstava.
@laurika999 Kedysi mobily neboli, ako by to vtedy ľudia preverovali? Sliedili, odpočúvali, špehovali? Je to lákavé, ľahké, rýchle a dostupné nazerať niekomu do mobilu, ale nie v poriadku. Inak by to ľudia nerobili potajomky. Kde je úprimnosť, dovera, slušnosť, svedomie?
V žiadnom vzťahu som nemala potrebu chodit do mobilu. Buď vzťah fungoval alebo nie, buď ma dotyčný chcel alebo nie.
Nikdy nehovor nikdy; sú situácie. Autorka však nič zle o partnerovi ani o ich vzťahu nenapisala. Dôvod na to teda nemala. Takéto preventívne kontroly nechápem.
Jej partner sa chváli spoločnými fotkami, rozpráva o ich spoločnej budúcnosti pred druhou, nič zle na ňu nehovorí, nič nevhodne druhej nenavrhuje atd. A ona ma pochybnosti o ich vzťahu. Tieto jej tu nikto nevyvráti. Musí sa jedine porozprávať s partnerom. Avšak, ak nejaké pochybnosti mala, mala to urobit na začiatku. Ak to neurobí, ostane to v nej a bude to na priateľa prenášať. Mala to rozoberať s ním a nie tu na MK. Podla mna je na tom teraz ešte horšie.
Nevšímaj si tu Hrdinky, ktoré sa tu zázračne vyrojili s rečami typu: Prečo si prezeráš mobil, čítaš jeho konverzácie s bývalou. To je ten typ žien, ktoré buď samé vypisujú svojím bývalím, preto cítia pocit viny a snažia sa ju pred sebou ospravedlniť, že nerobia nič zlí, ale keby to spraví ich manžel, tak už žiadajú o rozvod ako prvé a teraz napínajú hruď 😅 To čo robí tvoj priateľ by štvalo každú jednu normálnu ženu, ktorá ľúbi svojho chlapa! Ten si nemá čo vypisovať s exfrajerkou a spomínať na krásne časy keď boli spolu! Čo raz sa pohádate a on si povie, že si ide zaspomínať aj fyzicky s ňou? 😠
@katkazocele Nepozeranie do mobilu druhých absolútne nepovažujem za nejaké hrdinstvo, ale prirodzenú vec. Vymýšľaš si veci a scenáre, aby si znevážila tých, ktorí si to myslia. To je na zamyslenie..
Áno, máš pravdu v tom, že stvalo by to.. len riešenie problému by bolo iné.
@tiika Veď o to ide, keby sa nepozrie, tak nevie že si píše s ex o všetkom a asi by to časom zašlo aj na fyzické spomínanie sladkých chvíľ, čiže ona je obeť v tomto prípade a odmietam hrať hru že Zadaní muž je ten ktorému bolo ukrivdené že sa mu jeho Priateľka! pozrela do mobilu😉
Pozrela som sa prvý krát tajne, inak.nema problém mi dať telefón ak si chcem pozrieť počasie alebo niečo. Nemam z toho výčitky,ze som mu pozrela správy. Včera som sa ho pýtala či komunikuje s bývalými ( len tak som o tom nadhodila reč) povedal ze sem tam písal s bývalou ked som mu pozrela dnes do telefónu,nepisu si aktuálne..
moj chlap si pise s kde-kym rovnakym stylom ako tvoj. Tiez posiela bezne fotky, nic sexualne. Nevidim v tom najmensi problem. Ved kamosky mat moze. Nehladaj priblem tam, kde nie je 🙏
Ja myslim ze ide hlavne o to ci ti to prekaza a chces to tolerovat alebo nie. kedze kazdy ma na taketo veci iny nazor musis sa riadit podla seba. ak ti to vadi a on bude v tom pokracovat aj napriek tomu, tak to je problem. isto je na zamyslenie aj to, ze on je iniciator... davala by som pozor 😒

Ja by som by som sa ani tak nebála toho, že píše jej konkrétne, ale skôr že asi si rád pokeca s niekým, nechýba mu to doma? Máte si čo povedať? Nemyslím si, že práve ONA je hrozba. Na druhej strane ja tiež komunikujem s bývalým, je to môj dobrý kamarát, ale do vzťahu by som s ním nešla nikdy a proste len potrebujem niekedy prehodiť pár slov aj s ľuďmi, s ktorými sa nevidím často. Na strednej sme boli prakticky deti, tam sa nedá hovoriť o nejakej veľkej láske.