Platenie na začiatku vzťahu
Ahojte, mám otázku.
Už asi 2 mesiace sa stretávam s jednou ženou. Vidíme sa raz týždenne, píšeme si takmer každý deň. Zatiaľ je to skôr v štádiu spoznávania, berieme to pomaly.
Všimol som si ale, že na našich stretnutiach vždy platím ja – káva, reštaurácia, malé výlety… Nerobí mi to zásadný problém, aj keď viem, že ona má vyšší príjem ako ja. Skôr by ma potešilo, keby aspoň občas sama navrhla, že zaplatí.
Myslíte, že to mám nejako načrtnúť? Alebo je v začiatkoch normálne, že to ťahá muž? Ako by ste to riešili vy?
Vďaka za vaše názory.
poviem ti to ako zena - povazujem za normalne, ze na zaciatku randenia plati muz.
v zivote by som nenavrhla, ze nieco zaplatim, ked ma muz pozve na veceru.
ja dokonca povazujem za normalne, ze vacsinu velkych vydavkov plati muz.
ja prispievam inym sposobom - nakup, uvarim doma jedlo, kupim listky do divadla, ked chcem ist...atd
a oznam pre tie, ktore sa prave zrutili - zlatokopky chcu drahe dovolenky, auta, byty...nie pozvanie na veceru a maly vylet
Ja si tiež myslím, že je úplne normálne, keď v začiatkoch platí chlap. Ak by sa to niekam posunulo, tak áno, to by mi už bolo blbé nechať si za seba neustále platiť, ale takto vôbec nie 😀
@anonym_autor tak raz tyzdenne nieco zaplatit nie je az taky financny zahul. Ste spolu kratko, toto je na zaciatku vztahu normalne.
poviem ti to ako zena - povazujem za normalne, ze na zaciatku randenia plati muz.
v zivote by som nenavrhla, ze nieco zaplatim, ked ma muz pozve na veceru.
ja dokonca povazujem za normalne, ze vacsinu velkych vydavkov plati muz.
ja prispievam inym sposobom - nakup, uvarim doma jedlo, kupim listky do divadla, ked chcem ist...atd
a oznam pre tie, ktore sa prave zrutili - zlatokopky chcu drahe dovolenky, auta, byty...nie pozvanie na veceru a maly vylet
@nyusika ďakujem 👍
Ja som nikdy ani nezazila zeby som nieco mala platit, platim len ked ja sama navrhnem,poviem... a na zaciatkoch mi to pride uplne prirodzene ze pozyva len chlap
este napisem - je uplne ina situacia, ked zacinaju randit dvaja studenti, tam nepovazujem za samozrejme, ze plati iba muz,
Ak sa stretávate len raz týždenne... tak je normálne ze platí chlap. Ale ak by ste sa počas dvoch mesiacov stretávali každý deň... tak neustále platenie by som nedal ani ja 🙂. Nie som bankomat.
Vždy či už na začiatku vzťahu alebo aj v strede sa spytam a som pripravená vždy nejakú časť výletu pitie parkovné zaplatiť
Etiketa hovori, kto pozyva, ten plati. Plati to aj pri randeni. Kava, vecera v pohode. Kupit listok na vlak na vylet, to uz by si mal kazdy kupit svoj. Alebo jeden cestu tam, druhy cestu naspat. Sofer hradi benzin, druhy plati stravu. Ked ju pozves do kina, tak je hadam jasne, ze kupis aj listky
Vidieť sa raz za týždeň mi pride strašne málo. Spoznať sa vytvoriť si nejake puto na to písanie a mobil nestačí. A keď sa vidíte tak málo zaplatiť nejakú drobnosť večeru malý výlet nie je az taká veľká obeť. Finančné veci môžete poriešiť potom keď to už bude v inej podobe než takýto virtuálny vzťah.
Ja som mala vo svojom zivote stastie na muzov pri randeni, ze vzdy platili oni. Teda vzdy chceli platit. Ale ja som vedela, ze ked obcas zaplatim za nas oboch ja, bude to pre mna v ich ociach proste plus. Mna zaplatenie drinku, ci obeda nezruinovalo, ale u toho chlapa to vyvolalo pozitivnu emociu....chapete 😉
Na rande má platiť chlap. Väčšie výdavky ako výlet, cestovné každý podľa možností ale večeru a kino by si mal ty.
Hm nwviem ako to taktne naznacit. Ja za seba mam vo zvyku aspon obcas ponuknut ze zaplatim. A aj zaplatim. Pride mi to normalne ze nemusi vsetko platit iba muz. Naopak na prvom, mozno prvych par stretnutiach ocakavam ze zaplati on, keby nie asi by v mojich ociach dost klesol. Ale potom neskor som uplnw ok sa s platenim striwdat
Neviem ci ti to pomoze ale mozno ona tiez tomu dava nejaky cas
Ja som mala vo svojom zivote stastie na muzov pri randeni, ze vzdy platili oni. Teda vzdy chceli platit. Ale ja som vedela, ze ked obcas zaplatim za nas oboch ja, bude to pre mna v ich ociach proste plus. Mna zaplatenie drinku, ci obeda nezruinovalo, ale u toho chlapa to vyvolalo pozitivnu emociu....chapete 😉
@wilkova nechapem 😀 moj partner by sa citil urazeny, kebyze chcem platit ucet v restauracii...uprimne.
paci sa mu, ked ho obcas prekvapim nejakym kolacom, ci listkami do kina/divadla
Ak ste obaja dospelí s trvalým príjmom a záujmom o vážnejší vzťah, tak by som to nenačrtávala nijako. Sám uvidíš, ako sa zaspráva časom.
Na začiatku vzťahu som aj ja očakávala, že ak ma niekam pozýva, tak to zvládne zaplatiť. Žiadne účty na polovicu, prispievanie na benzín.. Ak sme šli na výlet, tak som napríklad bookla a zaplatila ubytovanie. Riešil cestu, stravu, vstupné.. Postupne sme tie výdavky nejako delili, ale nikdy sme to nevypočítavali 50:50, neposielali a neboli sme si “dlžní”.
keby si mne načrtol, že mám niečo zaplatit asi by to bol koniec, a to zarábam dobre a nie som ani lakomá. Som vo vztahu a bezne platím veci, ale na zaciatku by si na mna posobil ako lakomec. A to nedávam. chlap je zivitel rodiny.. vzdy to tak bude pokial sa nezmeni z biologickeho hladiska a nezacne rodit.. takze pre mna ak sa nevie podelit alebo postarat nie je chlap
keby si mne načrtol, že mám niečo zaplatit asi by to bol koniec, a to zarábam dobre a nie som ani lakomá. Som vo vztahu a bezne platím veci, ale na zaciatku by si na mna posobil ako lakomec. A to nedávam. chlap je zivitel rodiny.. vzdy to tak bude pokial sa nezmeni z biologickeho hladiska a nezacne rodit.. takze pre mna ak sa nevie podelit alebo postarat nie je chlap
@anonym_3fc1d4 aj zenam moze byt zivitelom rodiny, pokial im to tak vyhovuje.
chlap nemusi rodit.
Za mna zalezi, kto pozyval alebo vymyslal vylet. Pride mi odveci, aby si platil za to, co si ona zmysli. Nesuhlasim asi vobec s tym, co tu pisali zeny vyssie. Nevidim dovod, preco by aj zena nemohla platit pocas randenia a uz vobec nie, ked ma vyssi prijem. Tieto "tradicie" sa snad uz zacinaju zmazavat a nie je nutne ich dodrziavat.
Hlavne co sa stane, ked sa teda rozhodnete ist do vztahu? Ona mozno zacne platit a mozno nie. A ked nezacne platit, tak sa rozidete a cele to randenie bolo zbytocne? Alebo sa naopak nerozidete a ty budes cely vztah tazny kon pre niekoho, kto nie je schopny ani zahrat take to naoko divadielko o plateni? Za mna red flag pre tu zenu.
Za mna zalezi, kto pozyval alebo vymyslal vylet. Pride mi odveci, aby si platil za to, co si ona zmysli. Nesuhlasim asi vobec s tym, co tu pisali zeny vyssie. Nevidim dovod, preco by aj zena nemohla platit pocas randenia a uz vobec nie, ked ma vyssi prijem. Tieto "tradicie" sa snad uz zacinaju zmazavat a nie je nutne ich dodrziavat.
Hlavne co sa stane, ked sa teda rozhodnete ist do vztahu? Ona mozno zacne platit a mozno nie. A ked nezacne platit, tak sa rozidete a cele to randenie bolo zbytocne? Alebo sa naopak nerozidete a ty budes cely vztah tazny kon pre niekoho, kto nie je schopny ani zahrat take to naoko divadielko o plateni? Za mna red flag pre tu zenu.
@anonym_8a7c6d ja dufam, zer sa zmaze radicia velkonocnej sibacky.
a tradicia galantnych muzov ostane aj nadalej v platnosti.
@anonym_8a7c6d ja dufam, zer sa zmaze radicia velkonocnej sibacky.
a tradicia galantnych muzov ostane aj nadalej v platnosti.
@nyusika sibacka sa moze pokojne vytratit, mne rozhodne chybat nebude. A galantnost rozhodne nespociva len v tom, ci zaplati vsetko, co si zmyslim, lebo sme na rande. Nehovorim, ze ma autor povedat, ze tak a teraz platis ty, lebo ja som uz zaplatil to a tamto.
@nyusika sibacka sa moze pokojne vytratit, mne rozhodne chybat nebude. A galantnost rozhodne nespociva len v tom, ci zaplati vsetko, co si zmyslim, lebo sme na rande. Nehovorim, ze ma autor povedat, ze tak a teraz platis ty, lebo ja som uz zaplatil to a tamto.
@anonym_8a7c6d mas pravo na akykolvek nazor
Tazko jej to budeš nacrtat. V tomto období som sa ja už určite podlielala finančne, aj ked možno menej. Obed on, kávu ja.
Idem tu proti názorom vacsiny, ale mne by bolo blbe, aby za mna stále platil muž.
Ak je žena normálne rozumovo zdravá a záleží jej na chlapovi, tak bude platiť zhruba pol na pol. Osobne mi povedala takmer každá žena, že keď chlap platí...tak honechajú a aspoň majú všetko zadarmo. Je to dosť zneužívanie mužského pokolenia, ale zase cholapi si zase môžu zato samí, že aj keď žena povie že to zaplatí, tak dodajú nie platím ja alebo rýchlo dajú obsluhe peniaze ako prvý. Dámy, jednoducho to je vo väčšine z Vás, že sa radi nechávate vydržiavať. Ale neberte to vzťahovačne, ako to tak u niektorých z Vás nie je.
Ak je žena normálne rozumovo zdravá a záleží jej na chlapovi, tak bude platiť zhruba pol na pol. Osobne mi povedala takmer každá žena, že keď chlap platí...tak honechajú a aspoň majú všetko zadarmo. Je to dosť zneužívanie mužského pokolenia, ale zase cholapi si zase môžu zato samí, že aj keď žena povie že to zaplatí, tak dodajú nie platím ja alebo rýchlo dajú obsluhe peniaze ako prvý. Dámy, jednoducho to je vo väčšine z Vás, že sa radi nechávate vydržiavať. Ale neberte to vzťahovačne, ako to tak u niektorých z Vás nie je.
@telefon00 😀 😀 😀 😀 😀
pozvanie na veceru je "nechava sa vydrziavat ?"
@nyusika ďakujem 👍
@anonym_autor vieš... sú žena a ženy. Ja ako žena chcem aby som bola spoločnosťou vnímaná ako rovnoprávna bytosť s mužmi a nie slúžka, ktorá hľadá komu sa obesí na krk do konca života. Mám zamestnanie, kde rokujem s mužmi na jednej úrovni a neznášam, keď sa na mňa pozerajú cez prsty cez koho postel som sa tam dostala... Takže ja sa tak v živote aj patrične správam. Mám pomerne čerstvý vzťah a niekedy je aj mne osobne zo žien v mojom okolí úprimne zle. Určite sú miesta, kde to od chlapa táto spoločnosť akoby vyžaduje. Takže prvé stretnutie som nechávala na ňom. Ale potom nie je v poriadku aby všetko ťahala jedná osoba. Snažím sa rovnocenne platiť za nákupy. Keď ideme napríklad na obed, mám taký pocit, že sa od toho chlapa vyžaduje, že vstane a vyrieši účet. Mnohokrát mu ale podám svoju kartu s tým, že to chcem vziať, nech to vyrieši. On mne poďakuje za obed, ja jemu poďakujem zato že to vybavil. Čokoľvek si navzájom zaplatíme ani jeden to neberie ako samozrejmosť a ďakujeme si. Byť tebou riešila by som túto otázku hneď. A nejde možno o tých 30 eur raz za týždeň. Ale ide o to ako je ta žena nastavená, pretože to môže byť typ ženy, ktorá čaká, že ty budeš robiť na stravu a domácnosť a deti a ona bude robiť na kabelky. A to je podľa mňa level, ktorý unesie len chlap, ktorý potrebuje byť vo svojej podstate nadradený a robí to len z tohto dôvodu... a teraz ma všetky vydržiavané ženy ukameňujte 😂
@anonym_8a7c6d ja s tebou súhlasím, ale teda ako vidím, sme v menšine. Veď tu vôbec nejde o prvé, druhé stretnutie. Oni sa stretávajú už dva mesiace. Ja sa čudujem, že tej žene nie je blbé, ak za ňu všetko platí on. Neviem si predstaviť, že idem s mužom na nejaký menší výlet a nepozvem ho ani na kávu alebo hocičo iné, ak dovtedy všetko platil. Neviem. Za mňa divné. Byť muž, tak by som sa nad tým tiež pozastavila ako autor.
@anonym_8a7c6d ja s tebou súhlasím, ale teda ako vidím, sme v menšine. Veď tu vôbec nejde o prvé, druhé stretnutie. Oni sa stretávajú už dva mesiace. Ja sa čudujem, že tej žene nie je blbé, ak za ňu všetko platí on. Neviem si predstaviť, že idem s mužom na nejaký menší výlet a nepozvem ho ani na kávu alebo hocičo iné, ak dovtedy všetko platil. Neviem. Za mňa divné. Byť muž, tak by som sa nad tým tiež pozastavila ako autor.
@lalala94 ja by so na tem mensi vylet vzala nejake jedlo na piknik - napriklad.
nie, necitim sa absolutner rapne, ze mi moj aprtner plati jedlo v erstauraciia plati aj vylety,
robi mu to radost
@lalala94 ja by so na tem mensi vylet vzala nejake jedlo na piknik - napriklad.
nie, necitim sa absolutner rapne, ze mi moj aprtner plati jedlo v erstauraciia plati aj vylety,
robi mu to radost
@nyusika autor nepíše dokopy o tej žene nič ani to, na aké výlety chodia - či niečo donesie alebo nie. Rieši sa platenie. Za mňa, ak po dvoch mesiacoch nie je schopná zaplatiť vôbec nič a stále čaká na to, kedy zaplatí on, tak si neviem predstaviť ako by presne fungovalo to platenie vo vzťahu. Ok, sú muži, ktorým je to jedno a zaplatia všetko, sú muži, ktorým to nevyhovuje a chcú sa nejakým spôsobom o tie výdavky deliť aj so ženou. Ja na tom nevidím nič zlé.

Najlepší spôsob ako sa s týmto problémom vysporiadať je urobiť všetko preto, aby si si zvýšil svoj príjem...