Po 15. rokoch spoločného života je všetko zlé
Ahojte. Idem si po radu. Po 15 rokoch spoločného života s mojim mužom, za ktoreho som vydata 6rokov a máme dve malé deti, je všetko zlé... mame obaja 30. Bol to môj vpodstate prvy a zatial posledny chlap.
Velmi ma sklamal ked som mala ist na operaciu a on sa ozral a nevedel ma tam odniest. Vela pil, krical po mne po nociach... nutil ma do sexu. Kym som nedala, dovtedy sme boli hore a hadali sa aj do 3 rana. Pred tym som si vypocula, ze som flandra a mam druhyc a mam ho pre peniaze a tak. Bral mi prikryvku lebo si vraj nezasluzim nic, zakryval ma len plachtou a vela dalsieho. Fyzicky utok nastastie nebol. Zacala som mat aj tak z neho strach tak som mu povedala, ze bude koniec. Zacal vystrajat, chcel sa zabit, potom sa mi vyhrazal prniazmi pre deti... a ja som vzdy cuvla. Teraz takˇer vobec nepije. No za sex sa stale hada aj do rana, je moc ziarlivy, nemozem sama ani na vacsi nakup lebo musim mat vkuse v ruke mobil ak nezdvihnem tak uz klamem a som s druhym. Mam flak na nohaviciach a zas ma riesi, ze s kym co a ako.. Som mu verna cele roky. Ale ja uz nevladzem. Ha kazdu hlupost sa vadime, deti to pocuvaju. Chcela som odpustit to zle a skusit znovu no ja mu nedokazem ani pusu dat. A on ma obvinuje, ze sa meni a ja nechcem odpustit, ze mam vsetko hodit za hlavu. Ze teraz kvoli mne nic nefunguje lebo ja nic nechcem. Prosila som ho o cas aj o par mesiacov nech mi da pokoj aj so sexom lebo ma do neho nutil a mne sa naozaj zhnusil ale on stale tvrdi, ze je zdravy chlap a bez toho to nevydrzi. Myslite, ze ma pravdu, ze za toto mozem ja? Je toto este mozne napravit? Ja mam pocit, ze ho uz nelubim len sa bojim o deti co bude...
@aiti Raz som to urobil, nasledovalo prosenie, sľubovanie, že sa zmení, že je to všetko jej vina, že chápe všetko, reči o samovražde. A potom keď povolil, tak o pár dni mi celý rozchod dala za vinu, že ona by ma nikdy neopustila, že teraz vie že dokážem žiť bez nej, a dáva mi to každú chvíľu na oči ako som ju opustil. Ona vtedy sa skoro už odsťahovala odo mňa za deň, no a teraz všetko čo chýba v byte tak je moja vina lebo som sa rozišiel a ona sa odsťahovala, a ja musím po to chodiť do iného mesta...
@matusa111 nie je to tvoja vina a ty ho nemanipuluješ, práveže on teba a pri tomto vašom poslednom rozhovore sa pekne ukázal ako ťa citovo vydiera a manipuluje tebou a všetku vinu chce hodiť na teba!!! Nepochybuj o sebe, to on je psychicky narušený, vyhľadaj toho psychológa, čo najskôr a ako som už písala aj nejaké centrum prípadne neziskovku, ktorá sa venuje týraným ženám a požiadaj ich o pomoc, oni mávajú vlastných psychológov prípadne ti nejakého odporučia, aj ako postupovať, pripravia ti plán ako od neho odísť krok za krokom aj s právnou pomocou. Hlavne sa nevzdávaj a neostávaj s ním. Držím ti palce, verím, že to dokážeš, len musíš sama chcieť.
@aiti Vďaka za odpoveď. 🙂 Žijeme spolu v v podnájme. Ona študuje. V podstate všetko platím ja. Poslednú dobu nemám už na vyše peniaze a ona stále niekam chodí, vždy ju nejaký kamaráti niekam pozývajú. Keď som to začal riešiť bol cirkus. Vyhrážky že keď sa budem montovať do jej kamarátov, zničí mi ďalšiu techniku. Keď ja nič neriešim je relatívny kľud. Keď začnem riešiť čo mi vadí, veľmi ľahko sa rozpúta peklo. Mňa už tak dokáže vytočiť že sa hádam do nepričetna ale potom si t vždy niečo odnesie, čo mi ona zničí alebo zaútočí. Ja už s ňou ani nechcem nikde ísť, lebo ja potrebujem cez víkend oddýchnuť a načerpať sily a nie sa naťahovať. Dávať si celý deň pozor na ústa aby som niečo nepovedal čo sa jej nepáči alebo bude považovať za hlúpe. So sebou ma berie len sem tam, a iba k niektorým jej kamarátom a to celý deň som v strese aby som nepovedal niečo čo sa jej nepáči lebo je zle. Som ticho, je dobre. Ona musí byť za každú cenu stredobod pozornosti a každý ju musí mať rád a obdivovať.
A ľudia jej to dávajú a posilňujú to v nej. Darčeky, výlety, pozornosť, to všetko dostáva s každej strany. Život rozprávka, ja naopak viem ako sa na peniaze musí robiť, cele dni robím a ostávam nadčasy, zarobím si pekne ale to nestačí, keďže nás živím.
A najhoršie na tom je že už sa do práce vždy teším lebo pri zákazníkoch načerpávam energiu, lebo sú ku mne lepší ako vlastná priateľka :( Ona sa ku mne správa dobre, len do chvíle kým niečo neurobím čo chce, alebo niečo riešim, alebo sa nudí doma a nemá čo robiť a ja ju nezabavím.
@peter244 dokedy chces toto tolerovat? Predpokladam, ze dovtedy, dokedy si ona nenajde lepsieho, vhodnejsieho, prachatejsieho a teba kopne do zadku. Je mi to luto, ze si pri nej taky paralyzovany, ale mas zle vzorce z rodiny a vela toho znesies, chyba ti sebavedomie a sebaucta. Stracas sancu stretnut niekoho lepsieho pri takejto mrche, ale asi si to potrebujes odzit a prezit. Hlavne si s nou nezakladaj rodinu, lebo ta cez deti vyzmyka, vycicia, znici a odhodi...
@0silvia0 Nemám v pláne žiadať o ruku ženu, ktorá sa ku mne chová denne ako k handre. Požiadam o ruku ženu ktorá si ma bude vážiť. Musela by sa takto správať dlhšie obdobie, ale aj keby to chcela zahrať myslím že už to nedokáže. Ako anjelik sa chovala prvý mesiac, to vtedy som ju za ženu chcel
Lebo som na ňu choro naviazaný a neviem byť úplne bez nej. Proste keď už som bez nej viac hodín alebo dokonca dní prídu na mňa silné úzkosti, a bez toho aby som sa jej dotýkal v noci ani nespím kým nepríde domov, niekedy aj 2 - 3 hod ráno, a potom naraz zaspím jak mimino. Proste nemám si s ňou už ani moc čo povedať, lebo sa jej už akoby bojím, že každá moja veta niečo vyvolá ale nedokážem byť ani bez toho, že sa ku mne v noci pritisne objíme ma a takto zaspíme.
@peter244 to je sila toto... asi sa navzajom potrebujete napriek tomu, ze cely vztah je o nicom a baba ma pravdepodobne aj nejaku poruchu osobnosti. Ale ste este prilis mladi a mladi ludia prezivaju svoje vztahy a emocie velmi intenzivne. Zelam ti, nech sa tej zavislosti co najskor zbavis.
Keby je zdravý chlap nenúti ta do sexu, ak by si ta vážil a úprimne miloval počkal by si, ak by ti veril a dôveroval nekontroloval by ta, ci ti náhodou není on neverný keď ta tak veľmi upodozrieva 😅na tvojom mieste by som odišla niekam ak nemáš kam ísť tak k rodičom ku kamarátke určite sa niekto nájde aspoň na nejaký čas a nasla si nového partnera začala novy život ale bez neho 🙏🍀🍀🍀🍀
@0silvia0 Veď toto, ja to všetko viem ako to je, celé to vidím, ale aj tak som v tom. No sám sa nad sebou udivujem aj ľudia z práce a podobne. Nepoviem kebyže, to nevidím a som zaslepený a podobne ale takto. Jedine v čom mi to pomohlo, že iné situácie s inými ľuďmi ma už nezaskočia, lebo toto čo riešim doma má tak vyškolilo, že až. Proste všetko ostatné sú už len banality.
Mila matusa.
Velmi preveľmi ťa v mene všetkých žien čo tu písali prosim aby si vyhladala odbornú pomoc.
Toto čo žiješ ty a tvoje deti nie je vobec normalne a vporiadku. Ten tvoj geroj je vážne a hlboko narušený. Ty si normalna zdravá mlada zena, máš krasne zdravé deti tak už ďalej nedovol aby vas ten kkt takto ničil. Nezasluzite si takyto zivot, on si nezaslúži vás 3. Vobec ale vôbec. Potrebujes odbornu pomoc aby ste sa dostali z tohoto marazmu. Potrebuješ priateľskú pomoc a podporu aby si sa vymanila. Nikdy ale uz nikdy mu nedavaj šance na reparat, ani keby absolvoval 10 terapii. V jeho vnútri je toľko hniloby ze mu nic nepomôže.v jeho mizgu je tolko sraciek ze sa nezmeni.
ALE ty a tvoje deti zmenit môžete.a vela.môžete a mate právo na slušný a pokojny život.
TY NIE SI NA VINE a uz nikdy si to nepripusti.
Vsetky ti tu drzime palce 🍀🍀🍀🍀🍀
@matusa111 Ani nevies aka som rada ze pises ze ides toto riesit s odbornikom. Zelam ti aby si nasla dobreo psychologa hned na prvy krat a ak nie, skusaj dalej. To je bezene ze cloveku ten psycholog nepadne a potom tam nenajde pomoc.
Dufam ze uz coskoro nam sem napises dobre spravy.
@andreatytler No povedala že tu je už psychológia prikrátka, lebo ja proste viem ako veci sú a aj napriek tomu v tom ostávam. Povedala, že rozhodnúť sa musím ja sám, no že k nej môžem chodiť sa porozprávať ale že toto ešte nepočula nikdy žeby niekto takto fungoval ako ja.
@andreatytler bavili sme sa o rodine detailne
@peter244 Ale ved on sa nesnazi riesit pricinu ale dosledky. Odchod od tejto zeny by podla mna nic nevyriesil. Ak sa ti to aj podari, najdes si dalsiu co bude taka ista, lebo mas tu potrebu byt naviazany na ludi co ta komanduju. Ja by som urcite hladala ineho psychologa.
Podla mna ak vyriesis ten problem s gestapo mamou v svojej hlave a svojom srdci, moze ta to posunut vpred. Psycholog by mal s tebou pracovat na tomto.
@andreatytler Súhlasím, v najbližšej dobe skúsim inú psychologičku.
@peter244 ty si mal po spoluziti s gestapo matkou ziskat obraz zeny, ktorej sa budes na kilometre vyhybat a ty si vhupol do vztahu s dalsou gestapo zenou. Asi preto, ze taketo spravanie poznas, vies, ako na taketo zeny reagovat a vies s nimi spoluzit. Zaujimalo by ma, ako by si sa citil pri normalnej partnerke, ktora by ta nemanipulovala, nehucala by po tebe a fyzicky by ta nenapadala a bol by si jej rovnocennym partnerom.
@0silvia0 Už by som ju požiadal o ruku. By som sa asi zbláznil od šťastia a dotyčnú by som na rukách nosil. Len či by sa potom nezmenila. :D .. No ja to nechcem vedome, podľa mňa to je o podvedomí, tam bude ten bordel z môjho detstva. Doma gestapo mama v škole šikana počas celých rokov štúdia.
@peter244 Presne tak, mas to hlboko v podvedomi. Hladas si nieco co je pre teba zname a co poznas. Preto si dcery alkoholikov najdu muzov alkoholikov aj ked cely zivot pri tom otcovi trpeli.
Moj otec nebol na mna zly, len sa nikdy velmi nezaujimal a vobec nikdy s so mnou nehral. Isla som na prazdniny s sesternici. Boli sme rovnako stare asi 7 rocne a hrali sme sa s babikami. Jej otec prisiel z prace a pridal sa k nam a zacal sa zaujimat o to co robime a ako sa hrame a jeho dcera mu s nadsenim ukazovala co sme pre babiky usili a aky mame domcek. Ja som to len pozorovala v nemej hroze. Nechapala som ako sa dospely chlap moze zaujimat o hru s babikami a preco mu to ona vsetko ukazuje. Citila som sa v tom momente hrozne neprijemne. A pritom jej otec robil len to co spravny otec ma robit, ale pre mna to bolo nezname, tak som sa pri tom citila velmi zle.
@andreatytler To ma mrzí, správanie rodičov v detstve poznamená dieťa a jeho povahu a psychiku niekedy na celý život

@peter244 stale si s nou?