icon

Po rozvode ma chce pripraviť o všetko.

88lienka
20. feb 2020

Iste je tu veľa žien, ktoré prešli rozvodovými peripetiami a tie nie sú ľahké. Chcem sa opýtať, či je tu niekto koho exmanžel pripravil o deti, majetok, skrátka o všetko. Ako ste to prežili? Dá sa vôbec ešte ďalej takto žiť?

oktobermimi
20. feb 2020

@panda21 a si zober ze moj ex toto dokazal a dokazal aj to ze ma tak zhodil pred jeho rodinou a na socialke na mna tak nakydal ze som to uz radsej vzdala a zijem zivot v tom ze cakam druhe z priatelom tesime sa nan a dcerku vydam vtedy kedy sa da cize vykendy, a aj ked vedel ze sam to nezvladne mal pri sebe mamu sesteu babky tety celu rodinu ja som vtedy nemala nikoho pri sebe.... a vedel ze mne tym len ublizi a presne o to mu vzdy islo a tak sa mu to aj podarilo. Viac nebudem rozoberat ale proato ide to.

oktobermimi
20. feb 2020

@panda21 inak dokonca moj ex si to zariadil tak ze ak by sa snim nieco stalo malu dostanu jeho rodicia do opatery a tak to aj skoncilo on zomrel a teraz 10.2 som mala o nu sud samozrejme peniaze hybu svetom, a vraj mala ma nepozna riadne lebo On to tak povedal aj na socialke aj v rodine ze som si ju brala 2 raz do roka ale brala som ju kazdu volnu chvylu, pokial on teda nerobil napriek ze my ju po hodine zobral alebo neprisiel snou vobec alebo sa zatajoval ked som prisla z tatkom mojim pre nu....to ze aom sa naplakala naprosila nicomu nepomohlo apaolutne vzdy aom ja bola ta najhorsia, ale verim a viem ze moja mala vie ze ju lubim a vie ze som volavala lebo vela krat povedala maminka viemze si volala a tatko ti klamal ze som chora...takze i takto to zial funguje

panda21
20. feb 2020

@oktobermimi bože toto sa hrozne číta. Nechápem prečo si chlapi (aj ženy), môžu takto ubližovať kvôli egu. A pri tom najviac trpí to dieťa 😪 najhoršie je si riešiť problémy cez to dieťa, ktoré za nič nemôže. Veľa síl želám, silná žena! 🙏

katarinka289
20. feb 2020

@majkeel ja som rodicom na domacnost prispievala. Prala aj varila mi stale mamina. A kedze som bola dospela, upratovanie je samozrejmost. Manzelstvo je predsa o niecom inom. Rodicia a deti su pokrvna rodina. Manzel mi je bez papiera cudzi clovek. Pletiete jablka s hruskami

oktobermimi
20. feb 2020

@panda21 preto som to "vzdala" a zžila stim ako to je i ked je to stale pre mna krute a to je uz 5rokov tak, ale viem ze mala ma vsetko a okrem mna jej vlastne nic nechyba vzdy ked anou telefonujem sa pochvaly teraz som os tej doby co je u starkych uz aj za nou bola z babkou som ai caj dala v klude pokecala neroby naprieky ako on, berie ohlad ze som tehotna nie vzdy je my dobre aby som pre nu isla tak my ju privezie takze toto je konecne lepsie, ako pri jej odcovy bolo ze neroby zle...
Ja som to mala ako decko nasi sa rozviedly ked som mala 13rokov od vtedy do 16rok co rok i 3krat na sude a som ai povedala ze nie toto mala.mat nebude radsej nech je u nich ale ma stabilne zazemie miesto kde to vola domov kamaratov a neviem co a nema spackany zivod sudamy a kes bide sama chciet si sama povie ked bude velka kde chce byt

0silvia0
20. feb 2020

@majkeel upratovacie aktivity batola este nevykona ani nema ako prispiet, takze musi okolo neho behat ten rodic, ktory je na md alebo rd. Tu ide hlavne o toto obdobie, ked male deti potrebuju servis okolo seba. Toto akoze nechapes alebo sa robis ze to nechapes?

renab
20. feb 2020

Pri nasom skorumpovanom sudnictve sa da naozaj prist o vsetko. Pomoze len prevencia a tou je dobrec si vybrat otca svojich deti, lebo to je najdolezitejsie rozhodnutie v zivote zeny.
To ale zakladatelke temy uz nepomoze. Takze neostava nic ine, len bojovat, alebo prijat fakt, ze deti su u ex a aspon sa snazit o pravidelne stretavanie.

mama80
20. feb 2020

@oktobermimi ako nechapem ako je toto mozne, smutne

mama80
20. feb 2020

@oktobermimi to jedine velmi dobreho pravnika, brrr az mi je zle z toho

oktobermimi
20. feb 2020

@mama80 a presne na toho ja nemam 🙂 nas prijem v domacnosti je dohromady cca 1800eur, u nich to je tak ze 9na ing a on bc a obaja vysoko postaveny v praci takze...
Ja som sa stim zmierila ze tam je lebo ozaj nechcem ju tahat po sudoch ako tahaly mna

lujza123
20. feb 2020

Ja som prišla o majetok (a ešte ako bonus skončila som s dlhmi, našťastie nie veľkými). Najťažšie na tom celom je sa nad to povzniesť, zabudnúť a vypustiť to z hlavy. Neniest si žiadnu krivdu ci pocit ublíženia, hnevu atď... Lebo toto otravi dušu človeka oveľa, oveľa viac než nejaký majetok, na ten kašľať, nové auto, PC, oblečenie si kúpiš vždy, chvíľu to trvá ale ide to.
Poznám dve ženy ktoré prišli o deti. Áno, bohužiaľ sa to dá, ked ma chlap veľa peňazí, známosti a je dostatočne dobrý manipulator aby vedel dokonalo zblbnut dieta. Ale rovnako vie takto pripraviť o deti aj žena muža, toto sa deje na Slovensku častejšie.

A že si za to človek môže sám keď si takého partnera vybral? No neviem, niekedy ani 20 rokov spoločného života nestačí na to aby človek toho druhého spoznal. Lebo za normálneho spolužitia nemáme šancu spoznať partnera ako sa správa keď niekoho skutočne nenávidí a chce mu zámerne ublížiť. Bohužiaľ niekomu vie pri rozchode aj takto prepnúť bez nejakého zjavneho dôvodu

A čo sa týka môjho príbehu a tých dvoch kamarátiek jedno platí karma je naozaj zdarma. Síce to chvíľu trvá ale na každeho raz príde.
Môj ex ma exekúcie a dlhy a co sa týka tých dvoch otcov tak jeden je už mŕtvy a druhy vo vazeni

katka2602
20. feb 2020

@kopytko03 ale dá sa pripraviť o deti vit primátor Košíc. Keď je muž vplyvný podnikateľ, primátor, poslanec atď ľahko oberie ženu o dieťa, lebo si súd "kúpi"

hindakus
20. feb 2020

Ja som mala dobru kamaratku. Sikovna, pracovita, vš vzdelana. Manzel poziadal o rozvod, ze sa o seba na materskej nedostatocne stará a nerobi pre neho dost. Ona bola jedinacik a rodicia uz mrtvi, on bohata velka rodina, brat vysoko postaveny advokat. Syna chcel do svojej starostlivosti, tahalo sa to roky. Ked s ním bol, kupoval mu veci a hovoril, že doma nemusí nic robit, ze to je zenska praca. Maly bol už na 2.stupni ZŠ, ked ho prisudili otcovi. A ten ho potom matke nedal rok. Ona sa medzitym bohuzial zblaznila. Ma tazku depresiu s paranoidnymi bludmi, a chlapec travi detstvo so svokrou a obcas si ho aj otec vezme. Takze ja by som poradila - dobrý právník aj keby si si mala vziat pozicku kvoli tomu, psychicky sa nenechat zdeptat a ak mas rodinu, zmobilizovat ich k pomoci.

izabela333
20. feb 2020

@katarinka289 presne tak! Absolutny suhlas a potvrdzuje to aj prax a rovnako aj zakon- zohladnuje sa aj starostlivost o deti a domacnost a preto plati polovica osobe, ktora je doma.

izabela333
20. feb 2020

@majkeel “ aby to co zarobil, si druhy nejakym sposobom neprivlastnil.” = to co kazdy z manezlov pocas trvania bsm je spolocne. ake privlastnovanie???

maciatkolulu
20. feb 2020

Tak ja neviem v mojom okolí je kopec rozvedených a teda žiadna tragédia sa nekonala, nanajvýš striedavo starostlivosť, sa mi nechce veriť, že pokiaľ sa žena normálne stará, má podmienky, tak jej vezmú dieťa. Je logické, že pokiaľ nemá podmienky a otec ma, tak bude pridudene jemu. Ale pokiaľ je všetko ôk, nanajvýš striedavo starostlivosť. Ono aj otcovia sú rodičia.

majkeel
20. feb 2020

@izabela333 Ked sa rozvedies a exmanzel bude priklad ziadat podiel na tom, co Ti dali rodicia - byt, peniaze,... alebo budes mat peniaze za slobodna som zvedavy, ci povies, ze jasne, je to spolocne, zober si, kolko chces a vladzes. 🙂

janulka1802
20. feb 2020

Dá sa pripraviť o dieťa a matka nemusí byt vôbec narkomanka a nič podobné nie to až také časté ale deje sa to aj v mojom okolí poznám dva také prípady takze všeličo je možné známosti a peniaze robia svoje

izabela333
20. feb 2020

@majkeel boze ale to su odlisne veci. toto je automaticky zo zakona vylucene z BSM ale vyplata pocas manzelstva nie.

lilitela
20. feb 2020

@ukulela Aka to bola labilna matka? Co robila za hluposti?
@oktobermimi Presne, priserne sa to cita, je mi to luto a zaroven toto vzbudzuje strach u tych matiek, ktore maju dovod sa rozviest, ale stale vahaju.

marca12
20. feb 2020

@kopytko03 ver tomu,ze nemusi byt matka luzer. Poznam zenu ukazkovu matku,ktorej muz zobral deti. Vysoko postaveny clovek. A takych matiek je dost vela.
@panda21 Najdu si husicku,ktora sa mu bude starat o deti a jemu o teplu postel. Najma si opatrovatelky. Taky psychopat s konexiami na spravnych miestach zariadi vsetko. Tym chlapom nejde o deti,ale o pomstu. A bohuzial nie su to veci z filmu,ale realne sa to deje. Ja by som zosalela bez deti. Ak osklbe o majetok,je to beznadej,ale ak zena pride o deti,to je konecna.

oktobermimi
20. feb 2020

@lilitela ved toto bud alebo jednoducho...niekedy vsadis a ziskas a niekedy stratis ja som zial stratila a zaroven aj ziskala z casom, a ked sa tak na to pozrem ta mala je inteligentna sebavedoma cielavedoma a na svoj vek velmy vyspela a to je to co ma najviac na tom celom tesi ze stale ma svoje dectvo a nema v tom bordel lebo ju netahame po sudoch a nehadzeme ai ju jak zemiak vriaci ale vie kde co ma kto je kto...a to je najlepsie pre nu a casom ak si povie ze to chce inak tak to bude len jej a nie nase rozhodnutie

tosomja
20. feb 2020

Ak kupil byt pred svadbou, je jeho...ak nie, polovica je tvoja, nemoze ta o to pripravit. Ak mate ucty, peniaze na nich su tiez spolocne, takze od podania o rozvod si kontroluj stav 😉
Deti mu neprisudia, pokial u teba maju strechu nad hlavou, co jest, kde spat, ...atd...kym ich netyras...

panelacikova
20. feb 2020

@majkeel To čo je za hlúposť, že ak žena nepracovala, ale všetko "ťahal" muž, tak ona nemá právo? Čo nadobudli za manželstva, na to nárok má. A to, že ona sa stará o detiská a chlap má v piči, to je OK, áno? Ale na prachy už nárok nemá?? Pripomínaš mi svojimi slovami môjho bývalého debilka, ktorý po našom rozchode všade po mojej rodine roztruboval, ako som ho okradla o 6000 eur, ktoré dal na moje a dcérine meno na stavebné sporenie počas jej prvých troch rokov života, keď som sa o ňu starala výhradne ja. On, ako píšu ženy vyššie, nevedel ani plienku vymeniť, NIČ s tým deckom nevedel urobiť... Jediné, čo vedel, bolo zarobiť prachy a dať jej na stavebné sporenie. A keď som ich použila na kúpu bytu (čo nie je lacná záležitosť) pri našom rozchode, tak ma ošpinil až pod čiernu zem, hajzel jeden....

panelacikova
20. feb 2020

@majkeel no ježiši, teraz čítam tvoj príspevok zo 17:19.... ty máš, prosím ťa, IQ hojdacieho koňa? pretože každý, kto ho má v norme, tak ak už nevie, tak si vie "vygúgliť" zákon, ktorý upresňuje rozdelenie majetku po rozvode a snáď v súčasnosti už aj šimpanzy vedia, že to, čo si nadobudol za slobodna, tak ti právom patrí. To, čo si zdedil po komkoľvek, je tiež výlučne tvoje vlastnícto..... atď.... Splietaš tu dve na tri a z praktického života nevieš ani hovno, s prepáčením

panelacikova
20. feb 2020

@marca12 Súhlasím. Ja som spočiatku bála o to, že on má veľa prachov a matku na dôchodku (zatiaľ stále pracujúcu), čiže mi z toho vyplývalo, že len aby mi urobil "zle", tak bude o dieťa bojovať a pravdepodobne aj "uplácať", matka ostane doma a on nechá decko na starosti matke. Našťastie, jeho matka chcela ešte zo 3-4 roky robiť (prečo nie, veď peniaze hýbu svetom a moju dcéru si beztak kupujú cez prachy...) a on nie je schopný sám sa o ňu starať v zmysle, žeby ju denno-denne riešil tak ako ja. škola, úlohy, jedlo, krúžky, lekári, atď... veď rozumieš... Ale počítam s tým, že kľudne môže nastať deň, kedy mamička ostane sedieť doma na riti a on si začne presadzovať svoje trápne práva (trápne preto, lebo sám by sa o ňu starať nedokázal, jedine za pomoci matky) a že dosiahne svoje. Ale akosi mi to je už jedno. Dnes má dcéra 10 rokov, žiaľ, denne vnímam a bojujem s tým, že má absolútne jeho sebeckú povahu (plus veľa robí to, že akonáhle je s ním a jeho materou, tak jej nakúpia kokotín až to bolí...len aby si ju získali na svoju stranu), takže vzhľadom k jej sebeckej povahe podporovanej množstvom peňazí a darčekov zo strany otca a jeho matere, je mi to už akosi úplne jedno. Keď ma vytočí a jej poviem, že nech ide žiť k otcovi, keď sa jej doma nepáči, tak to nie, spustí slzy... Ona dobre vie, že ON sa o ňu postarať nedokáže. Ale vie, že ak si vezme ON k sebe aj svoju matku, tak to bude v pohode, lebo ona sa o ňu starať bude a kúpi jej, čo len bude chcieť. Takže pokojne môže táto situácia nastať, počítam s ňou, nie je mi to jedno, ale už by som sa ani psychicky nezrútila. Aj tak si myslím, že keby s nimi žila, do 2 mesiacov by sa zbláznili všetci. Oni z dcéry a dcéra z nich dvoch....

jana_eyre_2
20. feb 2020

@majkeel organizácia "vymazaní rodičia" disponuje dosť pribehmi matiek (samozrejme aj otcov) ktoré boli pripravené o deti vlastným exmanželom.. je naivné si myslieť že v našom skorumpovanom štáte neexistujú ľudia čo si vedia vybaviť aj takéto strašne veci.. konkrétne spomeniem len na harabina (a takého človeka sa ešte aj ľudia dokážu zastávať), ale to už bolo dávno.. je ale trúfalé tvrdiť, že také niečo neexistuje..

jana_eyre_2
20. feb 2020

@oktobermimi bože, ja si teba aj malu pamätám z terminovky a toto čo sa vám stalo som netušila.. to mi je moc ľúto a neviem si predstaviť čo musíte obe zažívať... 😞 Držím ti palce..

oktobermimi
20. feb 2020

@jana_eyre_2 ahoj zdravim ta 🙂 tiez si ta pamatam preto ani nemam riadne z oslav fotky ked sa oeidavaju alebo malo pridavam lebo ked aom anou viuzivam cas naplno 🙂 ved zajtra som anou zas od vecera tak sa v skupinke ohlasime ;) naucili sme sa stim "zit" a mame svoj harmonogram..fungujeme a Tanicka sa tesi na surodenca 😊

oktobermimi
20. feb 2020

@jana_eyre_2 ja ked si spomenies som pysala ze robi problemy a potom som sa odmlcala