Po rozvode ma chce pripraviť o všetko.
Iste je tu veľa žien, ktoré prešli rozvodovými peripetiami a tie nie sú ľahké. Chcem sa opýtať, či je tu niekto koho exmanžel pripravil o deti, majetok, skrátka o všetko. Ako ste to prežili? Dá sa vôbec ešte ďalej takto žiť?
@oktobermimi gratulujem k bábätku 😊
@jana_eyre_2 dakujeme 🤗
@88lienka Mne sa ex tiez vyhrazal, ze mi zoberie deti ked sme sa isli rozvadzat a tvrdil, ze cely majetok je jeho. Len sa vyhrazal a dupkal. Deti nechcel a dodnes nechce. Tvrdi, ze ma novu rodinu. Majetok sa rozdelil u pravnika pri podpise dohody o BSM lebo zistil, kolko by ho stali sudne poplatky a pravnik, ktory ho zastupoval. Nic sa ty neboj. Oni len kopu ale nic v konecnom dosledku neurobia.
@miriamsenica dakujem za odpoved no ex usilovne pracuje na manipulacii syna.. Velmi sa ho bojim a citim hroznu bezmocnost
@majkeel V tomto som sa nejak stratila , nikto nehovoril o preplácaní , ale o cene práce . Keď je žena doma a nepoberá síce peniaze od zamestnávateľa , ale iba materskú a vykonáva práce doma / starostlivosť o dieťa , domácnosť , nákupy. / Tiež môže ísť do práce a môžu si za jej plat zaplatiť opatrovateľku ... skôr to bolo myslené tak...
@babka23456 Ja skor nechapem matematike a davam nahlad z druhej strany.
Ze niekto pred materskou zarobil 500 eur. Potom je doma s detmi a ziada 500 eur od partnera ako hodnotu prace, ci dokonca polku jeho platu. Keby nemala deti, tak by nemala ziadne vydavky, zila by zo vzduchu, nejedla by, nepila by, nebyvala,...? Ani na materskej neje, nepije, deti nepotrebuju jest, obliect,...?
Ak clovek chce mat deti. Tak predtym odklada. Nie iba on, ale obaja. Na rodicovskej sa potom zije z jedneho platu a idealne je sa na rodicovskej prestriedat. Chlap pochopi, o com je vychova deti a zena pochopi, co je to dlhodobo zivit sama rodinu z jedneho platu. Lenze zeny idu na to sposobom. Ak zarobim 500 eur, hladam si niekoho, co zarobi 5-10 krat, nedam mu ani dieta do ruky, potom poviem, ze je uplne neschopny sa postarat, aky je neschopny (hm hm nadavky si doplnte same podla uvazenia) a preto musim zostat doma. 🙂
@majkeel neviem v tomto myslení som sa opäť stratila ... nežije sa iba z jednoho platu , žena má materskú , potom rodičovský , pribudli rodinné prídavky a odpočet daní na deti, to je tiež príjem , áno aj žena musí jesť ... takže,aj keď pôjde do práce a peniaze pôjdu niekomu inému bude to ok ? , ja som išla do práce ,keď mala mladšia dcéra 8 mesiacov, platili sme stráženie , pred tým ,som na materskej šila aj piekla torty , vcelku som priniesla viac peňazí ako manžel z práce , dodnes zarobim viac , starám sa o domácnosť , rýľujem , maľujem , stierkujem byt , tento rok som aj obkladala .... brúsila chatu , natierala .... teraz neviem , je to dosť ?... nikdy ma nenapadlo rozmýšlať v kontexte , že by mal niekto niekomu niečo kompenzovať , aj rozviesť by sa mal človek vedieť slušne , ak by mala platiť Vaša veta -Ak zarobim 500 eur, hladam si niekoho, co zarobi 5-10 krat - tak tie ženy ešte stále hľadajú , toho princa s príjmom 5 000 v čistom ....

Každý súd, ak je matka O.K. prisúdi deti matke. Čo sa týka majetku, nesmieš sa poddať a byť ohľaduplná ku ex. Mysli na to, čo všetko potrebujú deti a aké máš ty možnosti im to neskôr zabezpečiť. Tak bojuj, pretože žena s deťmi to bude ťahať vždy za kratší koniec. Mala som zlú skúsenosť. Manžel psych. ochorel a to je horšie ako alkohol. Našťastie po čase psychického týrania celej rodiny odišiel bývať do nášho domu na vidieku a neskôr nevedno kam. Ostali mi 3 deti vo veku 18,12 a 6 rokov. Najstaršia akurát nastúpila na VŚ. Ja som z tých stresov vo veku 41 rokov dostala 2 mozgové príhody. Ochrnutá som prestala hovoriť, čítať, písať. Stále som však myslela na to, že mi treba vychovať 3 deti.Ako bývalá športovkyňa som do úmoru rehabilitovala, cvičila, kým som nezačala sama chodiť a to bez paličky. Logopéd mi pomohol s rečou, akurát hovorím pomaly, inak sa zdreptám ako opilec. Za 1/2 roka som sa znova naučila čítať a písať (aj bezchybné diktáty). Dni aj noci som tomu neustále venovala. Keď som bola fit, zistila som , že z učiteľského platu bez výživného nedokážem deťom zabezpečiť predchádzajúci štandard. Rozhodla som sa študovať ďalšiu vysokú školu, ktorú sa mi podarilo skončiť a začala som pracovať na projektoch so slušným platom. Manžela, s ktorým som sa bez jeho prítomnosti rozviedla a roky neplatil vysoké výživné, ktoré mu z predchádzajúcich vysokých príjmov súd prisúdil, obrala som exekučne o polovicu bytu v centre KE, polovicu rodinného domu na vidieku, polovicu auta, atď. Kruté, ale iné mi nezostalo, lebo o všetko by ma obral štát exekučne, keďže manžel podnikal a zmiznutím prestal za seba platiť odvody. Za strateného však platiť treba a ja som nemala z čoho. Soc. poisťovňa ako štát. orgán, a ostatné štátne orgány majú prednosť pred výživným, preto som musela konať veľmi rýchlo, čo sa aj podarilo. Všetko mi zostalo aj 3 už hodne dospelé deti (stratil sa v 90. rokoch) a všetky s ukončenou VŠ s titulmi Mgr. Všetko, čo som robila, robila som pre deti, preto ani na to nemysli, že by si ich nemala mať ty.