Pocit neslobody v manželstve
Viem,ze ked sa clovek vezme, uz nie je slobodny, ale nemáte pocit,ze ste manzelstvom stratili aj kusok samej seba a svojej slobody, ktora by tam mala byt?
Napriklad mam teraz este tyzden volna a ked sa mam stretnut a kamoskami na 2-3h,.tak ma s tym manzel sakra problem.
@anonym_autor pri takomto argumente by som sa rozosmiala na celé kolo a povedala mu, nech s takými rečami okamžite prestane, že nie sme v 19. storočí a deti majú aj otca. Daj mu prečítať túto diskusiu, môžem mi aj venovanie poskytnúť
@anonym_8302ac
No povedzme..
Len potom vysvetli,prečo takmer v zásade až na pár výnimiek po rozvode deti zostanú u matky so zaužívaným argumentom,že matka je nenehraditeľná...
Tak niekedy to má platiť a inokedy,keď sa to hodí,už nie?
Len sa pýtam...
@anonym_autor pozornosť,interakcia, záujem,ani srnky netušia...veď keď čítam niektoré témy,sú ako od jednej dvoch autoriek,len niektoré maličkosti sa líšia. Počítal niekedy niekto, koľko tém je na koníkovi za jeden deň? Len sa pýtam. Tém je kopa,ale tie príbehy,autor skoro ako jeden, dvaja,možno traja.(hlavne čo sa týka vzťahových tém).
@zuzanita1609 koľko žien žije na SK ? Koľko členov má koník ? Takže vôbec neriešim, že iba 2,3,5 či 10 žien má chlapov podobného rangu ako tu autorky.
Viem že takých chlapov je v tejto krajine desiatky stovky, ba aj tisíce. Takže tu nebudem vypisovať, že sa tu recykluje 1 žena
@anonym_8302ac
No povedzme..
Len potom vysvetli,prečo takmer v zásade až na pár výnimiek po rozvode deti zostanú u matky so zaužívaným argumentom,že matka je nenehraditeľná...
Tak niekedy to má platiť a inokedy,keď sa to hodí,už nie?
Len sa pýtam...
@anonym_ccd5e5 zrejme preto, lebo drvivá väčšina mužov nechce, aby deti boli u neho a s matkou sa len stretávali. A potom sú tu ženy, ktoré majú pocit, že deti sú ich majetkom a rúcajú sa z toho, že by mali byť bez nich týždeň, dva, keď sú s otcom na dovolenke. Takže vo väčšine prípadov sa to po rozvode nehodí mužom, prečo? Na to sa musíš spýtať ich a ja osobne som sa nikdy nikde nevyjadrila, že je matka nenahraditeľná. O naše malé dieťa sa na 100% dokázal postarať muž, kým som bola ti týždne v nemocnici. Ale my sme doma nemali model, že muž je doma len do počtu a netuší, do ktorej triedy chodí dieťa, kde má zimnú bundu a čo mu dať na olovrant, keď má 8 mesiacov. Ale o takýto model väčšina mužov nestojí, tak sa vlastne sami pasujú do polohy, že je matka nenahraditeľná
Autorka, stresove situacie, ake zazivas so svojim manzelom, ta mozu priviest k nejakej vaznej chorobe, ty si v neustalom strachu a napati z jeho reakcii. Musis sa tomu postavit, to, ze on nepotrebuje byt obcas s kamosmi neznamena, ze to nepotrebujes aj ty, my zeny sme vacsinou tak nastavene, ze si potrebujeme poklebetit, vyliat srdce, poznat od kamosky nazor na nejaku situaciu.....Nemozes stale ustupovat len preto, "aby bol doma klud". Spravanie tvojho manzela je neakceptovatelne, ale zmenit to mozes jedine ty sama
@tenerifka presne tak, psychohygiena, reset. V ameeeerike si musia draho platiť psychoterapeutov, my, slovenské ženy, máme kamošky
Tvoj muz s tym mal isto asi problem este ked bol tvoj priatel/ snubenec, problem bol ten ze nadobudol status tvojho manzela. Mala si si ho upratat ovela skor 👍
Nie manzelstvo.Manzel mi vzal cast mojej osobnosti.Nemam pocit slobody ze by som mohla byt sama sebou.
@dora281 život nie je bielo-čierny. Každý má za sebou nejaké potknutia. Kto si to nepripustí, len klame samého seba. Ale zase nebudem to vytrubovať, ani sa v tom rýpať, načo? V živote človeka sú aj prehry aj zisky. Ide len o tom, aby zisky prevažovali.
@dora281..... mne nemusíš robiť psychologický rozbor 😆
@dora281 no a pridal si k tomu este aj to, ze pises a nevies co, lebo potom to radsej zmazes lebo sa ti to nepaci.... Dedo, fakt by ste mali hladat spolocnost seberovnych. Ti si aspon nespomenu co ste natrepali pred piatimi minutami, takze mozte hovorit raz tak, raz inak, oni na to nepridu, kedze s nimi vsade chodi ten ten Nemec co im pivo skryva
@sebalovena naco je dobre tu dávať odpoveď z chatugpt? Co autorka si to tam nevie sama hodiť?
@anonym_39c099 Ďakujem za kompliment,
Som vzťahová psychologička 🙂
@anonym_39c099 Ďakujem za kompliment,
Som vzťahová psychologička 🙂
@sebalovena v tom texte su jasné znaky, že to písal chat gpt. Na klávesnici nedáš takú hrubú pomlčku - aha, iba takúto. Takže ak si vzťahova psychologička a dávaš si text prepísať chatom gpt/inou AI, tak to je dosť hanba 😀😀 Asi sa tým radšej nechval 😅

@dora281 Mám 🙂 A neotvorím ju.