Podľa čoho si muž vyberá ženu?
Ahojte. Napíšem sem jeden príbeh. Taký malý projekt ktorý sa dial v priebehu rokov, veková hranica všetkých zúčastnených okolo 30 rokov.
Muž a dve ženy. Žena Z1 a Z2.
Muž - vysoko vzdelaný, inteligentý, stredný manažér, zabezpečený, dobre vyzerajúci.
Žena Z1 - veľmi vysoko vzdelaná, inteligentná, prirodzene pekná, bez sklonov predvádzať sa. Skôr pokojná. Stretávali sa vyše rokov bez výsledku vzťahu.
Do toho sa objavila žena Z2. Priemerné vzdelanie, priemerná inteligencia, bežná korporátna pozícia, dramatická až hysterická povaha, prirodzene pekná ale s potrebou byť stredobod vesmíru.
Muž si za partnerku vybral Z2. Z1 ostala veľmi dobrá kamarátka.
Otázky znejú. Prečo si muž vybral Z2 a prečo Z1 stále potrebuje v jeho živote ako kamarátku?
Pýtam sa na mužskú logiku.
Z2 ma vacsie kozy.
@anonym_d9110d To ano. Ale nemyslim ze toto je priorita pre vztah. 🤣
U tohoto jedinca konkretne zavislost na dopaminovych davkach a kortizole. Ktore neistota povahy partnerky bohato poskytuje.
Pozri si studie.
kto zhodnotil tie zeny takto? on asi nie, a to je odpoved, ze on ich vnimal, zrejme uplne inak, ako sa vnimali tie zeny, resp, ako boli vnimane inymi osobami
Prvá bola príliš nudná.
ty si Z1? nudil sa s tebou
kto zhodnotil tie zeny takto? on asi nie, a to je odpoved, ze on ich vnimal, zrejme uplne inak, ako sa vnimali tie zeny, resp, ako boli vnimane inymi osobami
@anonym_8e8be9 ja som to tak zhodnotila na zaklade toho co mi on povedal. Beriem ze to nemusi byt relevantne. Len diskutujem.
je viacero dôvodov, napr. deti opakujú stereotypy, ktoré videli doma, možno jeho mama mala podobú povahu, tak je mu to "blízke", alebo ako sa píše vyššie, že potrebuje doma "vzrúšo" typu scény, talianska domácnosť, udobrovanie a tak dokola. Výber partnera vraj ovlpyvňuje aj vôňa (priorodzená), feromóny, preto sú niektorí príťažlivejší ako iní aj keď ten nepríťažlivý môže mať samé dobré vlastnosti. Muži ako "zasievači" vraj vyberajú ženy ako matky pre potomstvo. Niekedy sa na týchto teóriách bavím, ale možno na tom niečo je.
Na zenskom fore sa pytat na muzsky nazor je take... komunikaica, sexualna kompatibilita, spolocne sny a ciele... nie je to len o "objektivnom porovnani "kvalit"
a ja si myslim, ze mu proste "vonala" ta druha
kolko ludi ani nevie povedat, preco si vybral konkretne tu danu osobu, povedia len, proste to tak citili, nieco ich k nim tahalo
mozeme si hovorit co chceme, ale ano, ta chemia, ta vona - to z coho nam rozbucha srdce - to je to, preco si vyberieme tu ktoru osobu. Nie jej vyzor, nie jej povaha, nie jej postavenie, vzdelanie. A preto casto po opadnuti toho rozbuchania zistujeme, ze to nie je uplne to prave orechove. Ale niekedy to aj potom je take, ako ma byt.
ty si Z1? nudil sa s tebou
@anonym_30ba99 nechcem rozoberat ktora zena som ja lebo to moze ovplyvnit odpovede. Teda ak sa so Z1 nudi, preco si ju nechal ako kamaratku a je s nou v pravidelnom kontakte?
Z1 nech ma trochu chochmesu a zablokuje si ho a ide dalej... to, ze je on uzasny pekny a boh vie aky cukrovy neznamena, ze ma verit dufat, ze zmeni nazor... hladaj proste inde...
@anonym_autor je to rovnaká logika ako keď žena si vyberie feťáka a zostane s ním keď aj po papuli dostane.
Ak Z1 berie vzťahy ako "projekt", tak sa až tak moc nečudujem... výber partnera nie je čisto racionálna záležitosť, Z1 mu proste kamarátsky sedí, rozumie si s ňou, preto s ňou udržiava kontakt, ale nevie si s ňou predstaviť život, nesedí mu ako partnerka.... tiež mám fajn kamarátov, ktorých mám rada, aj sú sympatickí a verím, že aj dobrí partneri, ale nie pre mňa, proste sme si až na tej úrovni nesadli, "nezavoňali"... tie roky čo sa stretávali boli čisto kamarátske vždy alebo medzi nimi bolo aj niečo fyzické, len to neprešlo do vzťahu?
@anonym_30ba99 nechcem rozoberat ktora zena som ja lebo to moze ovplyvnit odpovede. Teda ak sa so Z1 nudi, preco si ju nechal ako kamaratku a je s nou v pravidelnom kontakte?
@anonym_autor Z1 má v zálohe, keby mu to s tou Z2 nevyšlo. Možno po rokoch, keď ho život s Z2 obije, iskru nájde aj v Z1
@anonym_autor Z1 má v zálohe, keby mu to s tou Z2 nevyšlo. Možno po rokoch, keď ho život s Z2 obije, iskru nájde aj v Z1
@anonym_2639eb no tak to je smutne pre Z1
Ak Z1 berie vzťahy ako "projekt", tak sa až tak moc nečudujem... výber partnera nie je čisto racionálna záležitosť, Z1 mu proste kamarátsky sedí, rozumie si s ňou, preto s ňou udržiava kontakt, ale nevie si s ňou predstaviť život, nesedí mu ako partnerka.... tiež mám fajn kamarátov, ktorých mám rada, aj sú sympatickí a verím, že aj dobrí partneri, ale nie pre mňa, proste sme si až na tej úrovni nesadli, "nezavoňali"... tie roky čo sa stretávali boli čisto kamarátske vždy alebo medzi nimi bolo aj niečo fyzické, len to neprešlo do vzťahu?
@anonym_68609a spatne v case mi to pride ako taky projekt. A nikde neuvadzam ze som Z1.
Predpokladám,že si žena Z1.....no a v takom prípade,ak ty cítiš viac,prerus s ním kontakt.
Potom možno zistí,o čo prišiel a vráti sa k tebe🤷
Ale aj nemusí.....pretože ešte existuje niečo ako láska,príťažlivosť,nejaký pocit pri Tom druhom....a s tým ten muž neurobí nič,ani nikto iný🤷
@anonym_68609a spatne v case mi to pride ako taky projekt. A nikde neuvadzam ze som Z1.
@anonym_autor život nie je čiernobiely, Z1 sa zariadi, neboj, veď je to predsa vysokovzdelaná, inteligentná a pohľadná žena. Neboj sa o ňu, dotyčný nie je jediný chlap na svete.
@anonym_autor život nie je čiernobiely, Z1 sa zariadi, neboj, veď je to predsa vysokovzdelaná, inteligentná a pohľadná žena. Neboj sa o ňu, dotyčný nie je jediný chlap na svete.
@anonym_2639eb žena Z1 je potom trošku naivná,že ostáva a vyčkáva...asi je chýba trošku hrdosti. A možno toto je to,čo tá druhá má 🤷
@anonym_2639eb ak je Z1 taká naivná,že vyčkáva v pozícii kamarátky,tak by sa o ňu báť mala
@anonym_autor nemyslím, že Z2 by sama seba okomentovala ako hysterická povaha s potrebou byť stredobodom vesmíru
@anonym_2639eb no to by som jej aj odporucila lebo uz mi lezie na nervy. Proste ano, ja som Z2 a myslela som ze v case ta osoba zmizne. Ze ma nejaku hrdost, predsa ja jej vlastne nesiaham ani po clenky. Co ma tak trosku vytaca lebo zas ja mam vysoke ego. Ale ona furt je v tej friend zone. Tvari sa ako uboziacka a kedze nema kamaratov on ju akoby lutuje.
On si tu nevyberal predsa medzi Z1 a Z2. Z1 bola a je kamarátka a prišla mu do života Z1.
@anonym_autor nemyslím, že Z2 by sama seba okomentovala ako hysterická povaha s potrebou byť stredobodom vesmíru
@anonym_68609a ale hej. Mam sebareflexiu. Viem aka som a mam okolo seba uprimnych ludi ktori mi vzdy povedia pravdu na moju povahu. Ano krotim sa najviac ako viem ale niekedy je emocia silnejsia. Tak sa nebudem hrat na uzasnu. Nie som proste.
On si tu nevyberal predsa medzi Z1 a Z2. Z1 bola a je kamarátka a prišla mu do života Z1.
@monro tak zas, v mojom svete kamarati spolu nespavaju. Ja som zas v tomto ina na dnesnu dobu. Moj “badykaunt” je 2.
Z2 je proste lepšia v posteli. To je pre mužov to hlavné kritérium, podľa ktorého si vyberajú partnerku.
@anonym_autor odpoveď na tvoju otázku nájdeš po pozretí filmu Podnikavá dívka z r.1988 s Melanie Griffith
@monro tak zas, v mojom svete kamarati spolu nespavaju. Ja som zas v tomto ina na dnesnu dobu. Moj “badykaunt” je 2.
@anonym_autor nevedela som, že spávali...lebo v úvodnom príspevku bolo, že sa stretávali viac rokov bez výsledku vzťahu...Tak boli kamaráti s výhodami...a to zvykne skončiť, keď si jeden alebo druhý niekoho nájde.
Z2 je proste lepšia v posteli. To je pre mužov to hlavné kritérium, podľa ktorého si vyberajú partnerku.
@anonym_476166 to ano.
@anonym_autor tak máš odpoveď, Z1 je nemastná-neslaná, bez drajvu a bez šťavy.

Z2 ma vacsie kozy.