icon

Prečo sú ženy považované za nepochopiteľné pre mužov?

nepodarok
Včera o 14:52

Pre mužov kolujú rôzne mýty o inom softvérovom nastavení žien, ako mužov. Muž je praktický, proste ide, spraví, vie čo chce, vykoná to. A ženy sa vraj riadia emóciami, robia néogické veci. Tým že niesom žena, tak si to neviem predstaviť ako žena funguje, chcel by som to na 24 hodín zažiť, aby som to chápal.

Ja som zástanca logického myslenia, ako vulkánci zo startreku že proste toto si myslím, tak to je, tak konám. Čo chcem urobiť to urobím. Čo nechcem urobiť (a niesom k tomu nútený okolnosťami) neurobím. Proste jasné áno alebo jasné nie. Žiadne možno, uvidíme a podobne.

Ženy majú zastierací manéver naťahovania času. S tym možno, uvidíme, nabudúce, je len získavanie času, tak ako to robia teroristi vo filmoch, že povedia niečo čo ani nieje len aby naťahivali čas. Špeciálni policajti zvykli povedať: To jsou bláboly, jenom natahují čas! … A tak to je aj zo životných skúseností že keď žena rázne nesúhlasila, ale povedala niečo v tom naťahovacom štýle, vždy to skončilo pri nie.

To potom mätie aj mužov, lebo sa stáva že muž radí mužovi, že jej nepíš lebo bude len horšie. Keď žena sa zrazu prestane ozývať, a tak muž chce vedieť čo sa deje a vypisuje jej. Muž radí mužovi ohladne žien. To by mali ženy povedať nie muži. Neni v tele ženy aby sa vyjadril. Ohladne toho náhodou akurát naskočí Reels kde nejaká mladá žena radí mužom, že ak žena neodpisuje, tak nech si nemyslia že mala vybytý, telefón, či nemala dáta, že vraj baby to velmi dobre vidia lebo sú vkuse nalepené na telefóne. A že chcú aby ich muž dobýval že poslal, dalšiu, a ďalšiu… Ale ak to nauzaj urobi, tak mu žena vynadá nech ho nebombarduje správami. Takže tá influencerka ani neporadila v mene žien, ale potrebovala si naháňať sledovanosť, a takéto hlúposti majú lepšiu sledovanosť ako rozumné vaci o hospodárení domácnosti a tak.

Ja som osobne mal takýto zážitok: po ghostnutí som zvykol napísať, odpoveď neprichádzala. Písal som postupne, pár dní, žiadna odpoveď. Ale keď som na ňu dal cigánsku kliatbu, v momente odpísala. Samozrejme rozčúlená ale odpísala. Čo je dôkaz že s telefónom má všetko v poriadku.

Takže ak je muž neatraktívny, tak ani sa do toho nepúšťať. Ženy fungujú tak že buď je záujem a podla toho sa aj správa. Proste aktívne komunikuje, a ani nedáva dôvod mužovi sa čudovať. A všetko ostatné čo sa tomu vymyká znamená nie. Len je to na 1000 spôsobov. Takže ak sa žena nechová k mužovi ako muž, tak je to automatický problém, nezáujem, proste nie.

Strana
z2
nepodarok
autor
Včera o 17:42
@anonym_05aa6c

@nepodarok v zivote vacsiny ludi sa to takto deje neustale pri zoznamovani. Je to uplne prirodzena vec, nikto tym nic nesleduje, moze tam byt viac veci, lutost, zvedavost, slusnost.. snaz sa vsetko neanalyzovat a brat to tak ako to je.

@anonym_05aa6c Ale čo je za tým lebo aha: Ak sa mne niekto nepáči, tak sa vôbec neprihovorím, nenapíšem, žiadna konverzácia nezačne. Ak som ja oslovený niekym kto sa mi nepáči, tak pri zoznamke nenastane match lebo to nepotvrdím, konverzácia ani nezačne. To je logické, a nie že začnem a potom budem špekulovať že ghosting. To je na čo dobré? A keď som oslovení niekym kto sa mi nepáči mimo zoznamky tak jasne dávam najavo nezáujem, takže opäť sa ani nedostaneme do situácie o ktorej je reč v tejto téme.

anonym_05aa6c
Včera o 17:43
@nepodarok

@anonym_05aa6c čo sa kliatieb týka, áno je to detinské, a už som to bral ako srandu, že keď nepíše už je to jedno. Chcel som sa len urazene rozlúčit. Že sa mi porste ulaví ak jej vynadám alebo preklajem. Ani som nerátal že bude reagovat. Ale tým že reagovala, mi potvrdila to čo aj tá influencerka hovorila, že tie správy vidí. Tak kludne mohla povedať že končí a vybavené. A nie nechať to len tak.

Mohla, ale neurobila to, no a? Ludia nie su povinni robit veci tak ako si ty predstavujes ze by sa robit mali. Ty to musis respektovat a nevrtat sa v tom. Mnoho ludi to takto robi, lebo je to pre nich pohodlnesie, lahsie.

anonym_05aa6c
Včera o 17:45
@nepodarok

@anonym_05aa6c Ale čo je za tým lebo aha: Ak sa mne niekto nepáči, tak sa vôbec neprihovorím, nenapíšem, žiadna konverzácia nezačne. Ak som ja oslovený niekym kto sa mi nepáči, tak pri zoznamke nenastane match lebo to nepotvrdím, konverzácia ani nezačne. To je logické, a nie že začnem a potom budem špekulovať že ghosting. To je na čo dobré? A keď som oslovení niekym kto sa mi nepáči mimo zoznamky tak jasne dávam najavo nezáujem, takže opäť sa ani nedostaneme do situácie o ktorej je reč v tejto téme.

@nepodarok ach ta logika vasa autisticka..

anonym_64f3ce
Včera o 17:51

Baby nemajú gule
Sice sa hrajú na hrdinky ale povedať slušne na rovinu nemajú odvahu 🙂

nepodarok
autor
Včera o 17:58
@anonym_05aa6c

Mohla, ale neurobila to, no a? Ludia nie su povinni robit veci tak ako si ty predstavujes ze by sa robit mali. Ty to musis respektovat a nevrtat sa v tom. Mnoho ludi to takto robi, lebo je to pre nich pohodlnesie, lahsie.

@anonym_05aa6c čo je ťažké na tom že napísať že už nemá záujem a končíme komunikáciu? Však vkuse ťukajú do mobilu. To je skoro nič. Nieje to žiadne extra zdržanie či čo.

nepodarok
autor
Včera o 17:59
@anonym_64f3ce

Baby nemajú gule
Sice sa hrajú na hrdinky ale povedať slušne na rovinu nemajú odvahu 🙂

@anonym_64f3ce Veď nerobí nič nebezpečné, tak prečo že nemá odvahu. Nejde skákať s padákom, ale iba sa vyjadriť že naša komunikácia končí.

anonym_64f3ce
Včera o 18:06
@nepodarok

@anonym_64f3ce Veď nerobí nič nebezpečné, tak prečo že nemá odvahu. Nejde skákať s padákom, ale iba sa vyjadriť že naša komunikácia končí.

@nepodarok to ja viem ale väčšina je takých
Nechcú byt v neprijemnej situácii,tak miesto charakteru zahraju kapra🙂
Keďže ty ich neprevychovas,tak nech ta to netrápi
Zabity cas pisanim randenim co k ničomu nevedie k tomu jednoducho patrí 🫣

anonym_aefee3
Včera o 18:16
anonym_d890ce
Včera o 18:24
@nepodarok

@anonym_58050b treba byť ekologický. V podstate len triedim odpad a dávam ho tam kam patrí (za finančnú odmenu). Ja len hovorím že akurát v TV bolo jak sa utápajú ludia v jazerách. Ja sa nezvyknem utopiť. Len jak spomínali že ísť k vode, a v telke akurát išla reportáž o chodení k vode.

@nepodarok utopit sa da len raz, vsimol si si? Druhy pokus uz nebude

anonym_feb6c2
Včera o 18:54
@anonym_5c7559

Zahoractina dnes pri baleni uz neleti? Musis robit nedobytneho, tajomneho, nad vecou, neozyvat sa, potom budu volat zeny tebe.

@anonym_5c7559 trt makový,jemu nikdy

anonym_98c781
Včera o 19:59

@nepodarok je to blbost, podľa tohto som muž a môj muž je žena 🤷‍♀️

nepodarok
autor
Včera o 20:47
@anonym_98c781

@nepodarok je to blbost, podľa tohto som muž a môj muž je žena 🤷‍♀️

@anonym_98c781 ludia sú čudní, leno veď mala tolko možností… Neodklikne match a vybavené. Ani sa k písaniu a randeniu nedostaneme. Mimo zoznamky stačí byť nedostupná pri oslovení a nič ďalej nepokračuje. To má akú logiku že niečo začne a potom zmizne? Tak buď nech to dokončí alebo nech ani nezačne.

nepodarok
autor
Včera o 20:48

Je aj také príslovie že ak samička nedá, tak ani samec neskočí. Keď vidím že sa žena tvári namyslene, nedostupne, tak ju ani neoslovujem.

anonym_6d4ad4
Včera o 22:24
@nepodarok

@anonym_98c781 ludia sú čudní, leno veď mala tolko možností… Neodklikne match a vybavené. Ani sa k písaniu a randeniu nedostaneme. Mimo zoznamky stačí byť nedostupná pri oslovení a nič ďalej nepokračuje. To má akú logiku že niečo začne a potom zmizne? Tak buď nech to dokončí alebo nech ani nezačne.

@nepodarok V skutočnosti je takéto správanie žien veľmi logické, pokiaľ chápeš súvislosti.
Pre teba znie logicky, že ak sa ti niekto nepáči, tak sa ani neprihovoríš, nenapíšeš a konverzácia nezačne, pretože to, či sa ti žena páči, vieš posúdiť na prvý pohľad.
Pre ženy ale v pontenciálnom vzťahu existujú aspekty, ktoré sú dôležitejšie než vzhľad a prvý dojem, takže to, či sa žene muž páči, zistí až po chvíli komunikácie a vačšinou to je súčet rôznych vlastností a charakteristík správania, taká bilancia, podľa ktorej žena určí, či muž stojí za to venovať mu čas. A toto rozhodnutie môže prísť uprostred koverzácie, po absolvovaní rande, proste keď sa nahromadí viac vecí, kedy si žena povie, že už s dotyčným nechce strácať čas, alebo ak sa na dotyčnom nenájde nič zaujímavé, čo by stálo za to vynakladať energiu na ďalšiu komunikáciu.

To, že ťa to frustruje a to, že u žien toto správanie a motivácie tohto správania nechápeš, neznamená, že to nie je logické.

pasomnica
Včera o 23:46

Bla bla bla bla.......

pr85
Dnes o 02:44

@nepodarok Ahoj unbeholfen. Už si nám tu všetkým chýbal. 🙂

anonym_450590
Dnes o 05:43
@anonym_05aa6c

@nepodarok ach ta logika vasa autisticka..

To nie je autizmom, tiež mám autizmus a vnímam tieto oblasti správania sa ľudí, ich reakcií, vzťahov a pod. normálne, aj keď mnohým nerozumiem, ale vnímam a rešpektujem ich. Autor bude mať aj iný vážny problém, než autizmus.
@nepodarok keď tak absolútne nechápeš ženskému mysleniu a staviaš sa k nemu takto oportunisticky, tak by si asi mal nechať vzťahy vzťahmi, nemyslíš? Pre dobro svoje, aj tých žien.

anonym_05aa6c
Dnes o 08:08
@anonym_450590

To nie je autizmom, tiež mám autizmus a vnímam tieto oblasti správania sa ľudí, ich reakcií, vzťahov a pod. normálne, aj keď mnohým nerozumiem, ale vnímam a rešpektujem ich. Autor bude mať aj iný vážny problém, než autizmus.
@nepodarok keď tak absolútne nechápeš ženskému mysleniu a staviaš sa k nemu takto oportunisticky, tak by si asi mal nechať vzťahy vzťahmi, nemyslíš? Pre dobro svoje, aj tých žien.

@anonym_450590 áno máš pravdu, no každý autista je iný, čo tebe nerobí problémy iným autistom problémy robiť môže a naopak. Ale súhlasím, že v tom bude aj niečo iné, minimálne nedostatok terapeutickej podpory, pretože aj u autistov sa dá dosiahnuť pokrok, ak je im venovaná náležitá podpora.

anonym_450590
Dnes o 12:01
@anonym_05aa6c

@anonym_450590 áno máš pravdu, no každý autista je iný, čo tebe nerobí problémy iným autistom problémy robiť môže a naopak. Ale súhlasím, že v tom bude aj niečo iné, minimálne nedostatok terapeutickej podpory, pretože aj u autistov sa dá dosiahnuť pokrok, ak je im venovaná náležitá podpora.

@anonym_05aa6c chápem a je to tak, ja som reflektovala hlavne na to paušalizovanie, že autisti to majú tak ... , presne ako píšeš, je to spektrum a veľmi široké, preto sa tam nedá zovšeobecňovať žiadne tvrdenie. Čo sa týka terapeutickej podpory, tá je u dospelých autistov u nás prakticky nulová.

nepodarok
autor
Dnes o 13:12
@anonym_6d4ad4

@nepodarok V skutočnosti je takéto správanie žien veľmi logické, pokiaľ chápeš súvislosti.
Pre teba znie logicky, že ak sa ti niekto nepáči, tak sa ani neprihovoríš, nenapíšeš a konverzácia nezačne, pretože to, či sa ti žena páči, vieš posúdiť na prvý pohľad.
Pre ženy ale v pontenciálnom vzťahu existujú aspekty, ktoré sú dôležitejšie než vzhľad a prvý dojem, takže to, či sa žene muž páči, zistí až po chvíli komunikácie a vačšinou to je súčet rôznych vlastností a charakteristík správania, taká bilancia, podľa ktorej žena určí, či muž stojí za to venovať mu čas. A toto rozhodnutie môže prísť uprostred koverzácie, po absolvovaní rande, proste keď sa nahromadí viac vecí, kedy si žena povie, že už s dotyčným nechce strácať čas, alebo ak sa na dotyčnom nenájde nič zaujímavé, čo by stálo za to vynakladať energiu na ďalšiu komunikáciu.

To, že ťa to frustruje a to, že u žien toto správanie a motivácie tohto správania nechápeš, neznamená, že to nie je logické.

@anonym_6d4ad4 aj keby tak bolo, dajme tomu že žena si vytvorí nejakú predstavu že dotyčný bude takí a onakí. Aj mne sa môže stať že bude mi žena sympatická, ale v priebehu prídem na niečo čo mi vadí. Ale ajtak nelogické je to čo ženy robia lebo ak aj za jazdy sa niečo stane, tak ja jej proste poviem že toto sa mi nepáči a skončíme to. Rozchod v akejkolvek podobe treba oznámiť. Aj ona ak sme už niečo komunikovali, stretli sa, tak po stretnutí stačí vyjadrenie že ďalšie už nebude. Aj pri komunikácii oznámiť, že nieje to podľa jej predstáv a končíme.

nepodarok
autor
Dnes o 13:15
@anonym_450590

@anonym_450590 lenže to nejde, príroda do nás naprogramovala neustálu túžbu po opačnom pohlaví.

nepodarok
autor
Dnes o 13:25
@anonym_05aa6c

@anonym_05aa6c Áno je to tak. Keďže som starší ročník, tak v mojom detstve ešte neboli takéto diagnózy také známe, vredy proste takých ako ja strčili do pomocnej školy a na psychiatriu. Takže mal som stanovené iba psychické poruchy, zaostalosť a bolo vymalované. Potom vela spravilo že rodičia hlavne otec chcel aby som bol normálny a myslel si že to zo mňa vytlčie. Takže od začiatku 90-ych rokov sa už nebolo mojej diagnóze venované. V papieroch niečo bolo lebo neodvedli ma ani na vojnu (vtedy ešte bola povinná) vyučil som sa tiež špeciálnej škole. A odvtedy sa so mnou problémy ťahali cely život. Všade kde som prišiel do spoločnosti som bol šikanovaný, z každého zamestnania ma vyhodili, neviem jednať v určitých sitáciách, a to sa somnou nieslo stále. Až v posledných rokoch som sa dal znova diagnostikovať, a až teraz to vyšlo že som na spektre. Autizmus je oficiálne, ale ak si napr. brat prečítal co vystihuje človeka s aspergerom tak potvrdil že 80% vecí sa na mňa hodí. A vlastne pointa je že áno bola zabedbaná liečba lebo boli pokusy v ranom detstve, a potom to nechali tak, že ved z toho vyrastiem… A zjavne nevyrastol. Proste neliečená diagnóza sa schovať nedá, za celý život ma to sprevádzalo.

anonym_450590
Dnes o 13:29
@nepodarok

@anonym_450590 lenže to nejde, príroda do nás naprogramovala neustálu túžbu po opačnom pohlaví.

@nepodarok túžba je jedna vec, snaha o jej realizáciu za každú cenu vec druhá.

nepodarok
autor
Dnes o 13:29
@anonym_450590

@anonym_05aa6c chápem a je to tak, ja som reflektovala hlavne na to paušalizovanie, že autisti to majú tak ... , presne ako píšeš, je to spektrum a veľmi široké, preto sa tam nedá zovšeobecňovať žiadne tvrdenie. Čo sa týka terapeutickej podpory, tá je u dospelých autistov u nás prakticky nulová.

@anonym_450590 presne tak, aj keď sa už autistom začalo venovať, stále riešia len deti a mládež. Čo sa týka dospelých autistov tak podpora nulová. A aj tie chránené dielne, alebo ochrana na pracovistku že keď aj bežný zanestnávateľ zamestná zdravotne zbevýhidneného, tak by mali dvať na jeho stav a prispôsobiť mu prostredie, lenže to všetko je len na papieri. Realita úplne iná. A potom je z toho len ten kolotoč že som vystriedal už 50 zamestnaní a ďalších 50 ma možno čaká. Na úrade práce ma už tak dobre poznaju, že velakrát mi nestihnú poslať ani rozhodnutie o vyradeni, a už som tam zase že ma vyhodili z práce. Tým som tam nechcene slávny. Lebo buď ludia nepracujú a sú dlhodobo nezamestnaní, že proste sú tam roky, alebo sa zamestnajú a roky niesu v evidencii nezamestnaných. Lenže ja som tlačený do toho že pracovať treba, lebo peniaze treba, platiť veci treba, tak sa hrniem vždy do práce, lenže ajtak som z nej po čase vyhodený, a zase sa vraciam na úrad. Ale ja si aktívne hladam stále prácu, tak zase sa niekde zamestnám a zase ma vyhodia… A takto sa to točí dokola. Semtam sa mimopdarí uchytiť dlhšie ako pol roka. Ale potom časom vždy príde niečo. Šikana od kolegov. Nestíhanie výkonu. Časté maródenie. A to všetko vedie k vyhadzovu. Ako napríklad v terajšej, že sú obrovské horúčavy, je to stará budova damí betón a sklo, to sa neda ani vyvetrať ani vychladit, kumuluje sa tam teplo a dusno, v takej horúčave luda ledva vládzu, a tak ešte príde vedúci a huláka po nás že: čo je spíte? čo nestíhate?!? Je vedecky dokázané že ludstké telo stráca výkon v teple, dokonca ani sportovcom sa neodporúča trénovať v tom teple, sú na to aj zákony domonca že by zanestnávatelia nemali ludí nútiť do prečerpania… Ale opäť len na papieri. Je kapitalizmus a kapitalistu človek nezaujíma, je len nahraditelne číslo. Takže v tomto zanestnaní môžu somnou skoncovať horúčavy a opäť som na dlažbe. Mal som šťastie že som ostal vzedy ticho. Jedna brigádnička mu nieco na to povedala, a on jej povedal že nech sa páči tam sú dvere. Nepáči sa ti? V sekunde ťa vyhodia. To je kapitalizmus.

nepodarok
autor
Dnes o 13:39
@anonym_450590

@nepodarok túžba je jedna vec, snaha o jej realizáciu za každú cenu vec druhá.

@anonym_450590 Kakždý kto túži, má aj snahu ralizovať. Poznáš človeka ktorý si len tak existuje? Po ničom netúži? Je mu všetko jedno?

Už som mal snahy o absolútny minimalizmus, budhizmus, nič nechcieť, len si tak existovať, ale nedá sa, proste túžby sú stále.

anonym_450590
Dnes o 13:54
@nepodarok

@anonym_450590 Kakždý kto túži, má aj snahu ralizovať. Poznáš človeka ktorý si len tak existuje? Po ničom netúži? Je mu všetko jedno?

Už som mal snahy o absolútny minimalizmus, budhizmus, nič nechcieť, len si tak existovať, ale nedá sa, proste túžby sú stále.

@nepodarok každý má túžby, ktoré sú silné a napriek tomu ich nechce realizovať. A môže sa to týkať akejkoľvek oblasti - jedla, alkoholu, sexuálnych úchyliek, atypických preferencií, akýchkoľvek závislostí ... Každý človek bojuje s mnohými vecami ku ktorým ho prirodzene ťahá a denne, keď sa vnímam a vnímam svoje limity a správnosť a nesprávnosť prípadných rizík, tak vnímam aj to čo je mimo moje reálne a racionálne možnosti. Nejde o to nechcieť nič, ide o to objektívne sa poznať a dávať si podľa toho prínosné, racionálne a správne ciele.

anonym_450590
Dnes o 13:56
@nepodarok

@nepodarok a našťastie nie každý kto túži má snahu túžbu aj realizovať, ako píšeš. Vieš si to predstaviť napríklad u pedofilov?

nepodarok
autor
Dnes o 13:58

==> Mimoriadny oznam <==

Tak dobre ludia spravme jeden experiment spolu:

Aktuálne mám teda tú známosť, do stretka sme si celkom silno písali, boli sme aj na stretku. Aj to prebehlo celkom diplomaticky, že nebol žiaden náznak že už chce zmiznúť a pod. Strávili sme príjemné poobedie. Od toho stretka veľmi stroho odpisuje, že úplne len pár slov zo slušnosti. Akoby sa vytratila tá stará ONA jak keby ju vymenili. Čo teraz?

Podľa vašich rád a názorov, toto znamená nezáujem a mám na ňu zabudnúť ako keby ani neexisovala.

Lenže to nieje nijako uzavreté. Mám jej napísať niečo v štýle že: Ak to tak necítiš tak mi to oznám, a ukončíme to férovo, vymažem si kontakt, a ideme každý scojou cestou. A ona by sa ja vyjadrila že OK tak je všetko jasné a pálim most. Alebo povie nejaké racionálne vysvetlenie a pokračujeme.

nepodarok
autor
Dnes o 14:00
@anonym_450590

@nepodarok každý má túžby, ktoré sú silné a napriek tomu ich nechce realizovať. A môže sa to týkať akejkoľvek oblasti - jedla, alkoholu, sexuálnych úchyliek, atypických preferencií, akýchkoľvek závislostí ... Každý človek bojuje s mnohými vecami ku ktorým ho prirodzene ťahá a denne, keď sa vnímam a vnímam svoje limity a správnosť a nesprávnosť prípadných rizík, tak vnímam aj to čo je mimo moje reálne a racionálne možnosti. Nejde o to nechcieť nič, ide o to objektívne sa poznať a dávať si podľa toho prínosné, racionálne a správne ciele.

@anonym_450590 ďakujem za vysvetlenie, teraz to už chápem. Proste že mám mať také túžby ktoré majú nejaký zmysel. Ciele ktoré viem dosiahnúť. A nie bojovať s veternými mlynmi.

anonym_a86a5a
Dnes o 14:07
@nepodarok

@anonym_450590 ďakujem za vysvetlenie, teraz to už chápem. Proste že mám mať také túžby ktoré majú nejaký zmysel. Ciele ktoré viem dosiahnúť. A nie bojovať s veternými mlynmi.

@nepodarok Vieš čo, ty vôbec nie si zlý chlap. Nemôžeš za to, že si sa narodil iný. Myslím , že keď konečne začneš loviť v tých správnych vodách- medzi seberovnými ženami s hendikepom , tak môžeš zažiť fakt plnohodnotný a trvácny vzťah. Je to však holý fakt, že kým skúšaš medzi "zdravými" , tak je to boj s veternými mlynmi. Držím ti palce, aby si pochopil a našiel svoju polovičku.

Strana
z2