icon

Podobnosť medzi priateľkami

Včera o 06:40

Deje sa vám, že keď máte kamosku, tak po nejakom čase aa zrazu prichytite, že sa podobne obliekate, rovnaké veci používate atd?
Mne sa toto deje pravidelne od roboty po priateľstva, že po nejakom čase sa moje kamosky tvária, že aj oni používali dávno ored tým moju vonavku, aj oni nosili oblečenie tak a tak, aj oni nosia rovnaké kabelky a mne sa toto opakuje naozaj často v kolektive, je to bežný jav? Akože netrápi ma to, ale čo mi vadi, keď sú potom reci v kolektíve, že ja opakujem po niekom stretli ste sa s tým?

pudinka
Včera o 06:43

Nie

autor
Včera o 06:45
@pudinka

Nie

@pudinka tiež si to vravím, že to nieje bežne, neviem ako reagovať

biba_18
Včera o 06:58

nie. a vôbec nie že pravidelne. niekde bude chyba. možno si to práve ty, čo kopíruje a meníš vnímanie reality 😒

anonym_bbc289
Včera o 07:07

Môže sa stať,že veci, na ktoré sa sústredís, viac vnímaš. Minule mi kamoška posielala fotku, že toto z drogérie musím mať, akoby objavila Ameriku. Kopec nadšenia. Poslala fotku kozmetiky a ja som jej poslala moju z kúpeľne. Tu kozmetiku som používala už pár rokov. Opakuje po mne? Ani ma to nenapadlo. Možno ich inšpirujes, ber to pozitívne. Aj keby opakovali, ľudia opakujú to, čo sa im páči. Nemáme copyright na veci. Asi si mlada ešte, vekom ti tieto veci aj poznámky prídu malicherné.

13uzivatelka11
Včera o 07:19

No mne je tiež divné že už dlho všetci opakujú po tebe, ale hovorí sa že ty opakuješ po nich? Ešte kebyže sa to stane raz, môže sa stať, ale píšeš že sa ti to opakuje pravidelne..tiež mi napadlo skôr či to nebude ako píše biba_18

anonym_52f252
Včera o 07:20

S pár kamarátkami máme podobný štýl obliekania, normálne sa stane, že niečo má, čo síce som vedela ale človek zabudne a kúpim si to tiež, rovnako aj opačne, tiež parfumy, na každej koži vonia aj rovnaký úplne inak, takže po čase občas zistíme, že používame ten istý a kým sme nevideli flakón nevedeli sme o tom 🙂. Neberiem to ako tragédiu. Raz sme s kolegyňou prišli do práce v rovnakej sukni (obe sme ju mali vtedy prvýkrát). Sme sa zasmiali, že máme rovnošatu a život šiel sa ďalej. Podľa mňa sa na to príliš zameriavaš.

semtexka1
Včera o 07:22

Stáva sa mi to s jednou kamoškou, ja to beriem, že sme si podobné, máme rovnaký vkus, rovnaké záľuby, veď preto sme kamošky a rozumieme si. A raz sme si kúpili úplne rovnaký šál a kabelku a keď sme sa takto stretli, tak sme sa nasmiali, že úplná náhoda... Máme rovnaký vkus aj na filmy, či knihy, takže soulmate ako sa povie..

autor
Včera o 07:45
@anonym_52f252

S pár kamarátkami máme podobný štýl obliekania, normálne sa stane, že niečo má, čo síce som vedela ale človek zabudne a kúpim si to tiež, rovnako aj opačne, tiež parfumy, na každej koži vonia aj rovnaký úplne inak, takže po čase občas zistíme, že používame ten istý a kým sme nevideli flakón nevedeli sme o tom 🙂. Neberiem to ako tragédiu. Raz sme s kolegyňou prišli do práce v rovnakej sukni (obe sme ju mali vtedy prvýkrát). Sme sa zasmiali, že máme rovnošatu a život šiel sa ďalej. Podľa mňa sa na to príliš zameriavaš.

@anonym_52f252 áno keď to je nahodne, tak je to milé,
Ale keby sa to opakovalo, asi by si spozornela, či?

autor
Včera o 07:46
@semtexka1

Stáva sa mi to s jednou kamoškou, ja to beriem, že sme si podobné, máme rovnaký vkus, rovnaké záľuby, veď preto sme kamošky a rozumieme si. A raz sme si kúpili úplne rovnaký šál a kabelku a keď sme sa takto stretli, tak sme sa nasmiali, že úplná náhoda... Máme rovnaký vkus aj na filmy, či knihy, takže soulmate ako sa povie..

@semtexka1 áno s tým tiež súhlasím, ale nieje to nič, čo ny ti kamoska tajila, proste prirodzene sa navzájom inspirujete to poznám tiež a nevidím na tom vôbec nič zle

comani
Včera o 07:48

aj keby sa mi to realne dialo, neprikladala by som tomu nejak vaznost. su aj horsie veci, co by ma mali trapit ako toto 😀

semtexka1
Včera o 07:52
@anonym_autor

@anonym_autor vôbec, pokiaľ by nechcela rovnakého chlapa 😁

anonym_52f252
Včera o 07:52
@anonym_autor

@anonym_autor neviem, ja takéto povrchnosti neriešim. Skôr to, či mi ten človek sedí ľudsky

anonym_eea090
Včera o 07:55

Dnes cítim tie isté vôňe a vidím ten istý štýl obliekania úplne všade… takže asi záleží, či ste len všetky naskočili na trend, len jedna skôr a iná neskôr alebo sú tvoje kúsky naozaj výnimočné a vieš naozaj vyhodnotiť či naozaj ide o nejaké opičenie sa… s čím som sa v kolektíve nikdy nestretla je, že by niekto riešil kto po kom čo opakuje, nie sme škôlkari

autor
Včera o 07:57
@13uzivatelka11

No mne je tiež divné že už dlho všetci opakujú po tebe, ale hovorí sa že ty opakuješ po nich? Ešte kebyže sa to stane raz, môže sa stať, ale píšeš že sa ti to opakuje pravidelne..tiež mi napadlo skôr či to nebude ako píše biba_18

@13uzivatelka11 tak podobu vec som už v minulosti riešila v robote, kolegyňa sa mi raz hrabala v kabelke pred mojimi očami, keď som šla z wc videla som ju, ja som si totiž zabudla tampóny a prišla som skôr ako cakala, a keď som ju konfrontovala povedala mi, ze sttasne krasne voniam, ze chcela vedieť názov tak som jej povedala, ze sa stačí opýtat a nie hrabať sa v cudzich veciach predsa… a ona si ju potom aj hned objednala, na recepcii sa s ňou vkuse striekala a keď sa niekto opytal, čo je to za vona povedľa, ze to je jej nová vonavka a ukazovala ju akože každému a potom raz upratovačka mi povedala, že v kuchynke sa na mna stazovala, ako po nej všetko opakujem, že aj vonavku mám takú istú ako ona…😃 s upratovačku sme sa poznali aj pred robotu, a ona ju videla, ako mi raz prechádzala moju históriu, tak už mi potom dávalo zmysel ako je možné, že mame identické kusky oblečenia…v mojej neprítomnosti bola na mojom pc, mali sme väčšinou maily spárované, robili sme na recepcii a bežne sa dialo, že keď ona alebo ja sme sli domov skôr, kontrolovali sme maily, či náhodou niekto nepísal len nej, ale ja som jej históriu nikdy nepozerala. A potom som šla na materskú takze som sa jej zbavila a teraz po 5 rokoch sa mi zopakovalo niečo podobne s inou osobou

zanka777
Včera o 08:00

@anonym_autor keby sa podobne obliekala čo predtým nie tak to by mi až tak nevadilo ale už neraz sa mi stalo že mám svoj top top obľúbený parfém... Je výrazný úplne jesenná vôňa ale milujem ho celý rok... Mám kamošky čo používali jemne púdrové vône alebo kvetinové a zrazu keď si kúpili ten môj. Akože toto mi vadí extrémne. Lebo pre mňa je vôňa niečo čo mi pripomína daného človeka spájam si ho s ňou a zrazu prídeme 3 kamošky a rovnako voniame akože to je divné.a vadilo mi to vždy a aj bude. To je asi také niečo ako keď baccarat vyšiel a celé mesto každá druhá žena voňala rovnako..... Rovnako otrasne 😂

autor
Včera o 08:13
@13uzivatelka11

@anonym_eea090 áno dnes sú trendy rovnake, ale tak ja nosím dioptrie a mám rôzne farby, rada to kombinujem a striedam, mám aj sýto červene, ktoré som bola kupovať s kamoskou, ona mi ešte v onchode
Pred predavačkou vravela, že nepozna nikoho, kto by
si dal tak záležať na okuliaroch ako ja… a my sme aa počas materskej stretávali strašne často s detmi…
nikdy okuliare nenosila, v novom roku sme začali chodiť do roboty, stretávame sa stále aj 4 týždne dozadu sme noli spolu a okuliare nemala a včera som ju videla v meste z diaľky a mala presne tie iste moje okuliare, zavolala som jej, že ju vidím, či dáme kavu a ona že áno mozme a keď zložila telefón okiulaote schovala
Do kabelky, ja som sa naschval opýtala, či začala nosit dioptrie a ona že nie nie že len tale stylovky a úplne bola
Cela cervena a zmenila temu,Pritom stačilo ppvedat, že sa jej páčia okuliare a kúpila si ich a druha vec, manžel mi za pôrod 5 rokov dozadu kúpil
Retiazku na nohu, a pamätá si, keď sme sa raz bavili,
Čo som si vybrala ja za pôrod, tak mi povedala, že jej sa náramky na nohe nepáčia, že je to taká cingačina podľa
Nej a toto s tou retiazkou sme riešili nie tak dávno 😃 a včera ju mala na nohe a ja že pekna retiazka a ona že to už mám dlhoo… ale viem, že nemala. Však stačí neklamať podľa mna, áno kúpila som si, začalo sa mi to páčiť a to je všetko

autor
Včera o 08:17
@zanka777

@anonym_autor keby sa podobne obliekala čo predtým nie tak to by mi až tak nevadilo ale už neraz sa mi stalo že mám svoj top top obľúbený parfém... Je výrazný úplne jesenná vôňa ale milujem ho celý rok... Mám kamošky čo používali jemne púdrové vône alebo kvetinové a zrazu keď si kúpili ten môj. Akože toto mi vadí extrémne. Lebo pre mňa je vôňa niečo čo mi pripomína daného človeka spájam si ho s ňou a zrazu prídeme 3 kamošky a rovnako voniame akože to je divné.a vadilo mi to vždy a aj bude. To je asi také niečo ako keď baccarat vyšiel a celé mesto každá druhá žena voňala rovnako..... Rovnako otrasne 😂

@zanka777 no ja som tiež verná jeden vôni, a stále ju niekto chvali tak aspoň ma chápeš, ako som sa cítila pri tej ex kolegyni z roboty 😃

anonym_2f5b12
Včera o 08:27
@anonym_autor

@zanka777 no ja som tiež verná jeden vôni, a stále ju niekto chvali tak aspoň ma chápeš, ako som sa cítila pri tej ex kolegyni z roboty 😃

@anonym_autor asi si zaujímavá a inspirativna😜tak ich konfrontuje, alebo ti len potlapkame po pleci, že po tebe opakujú.

anonym_f21801
Včera o 08:37

nie, nestáva aby som sa opičila po niekom.

anonym_f71063
Včera o 10:41

@anonym_autor Mňa zaujala jedna vec.A to taká,ze sa ti po tvojom odchode mimo miestnosť hrabala v kabelke..To urobí len chorý človek,takže si sama usúď akých ľudí máš okolo seba.Keď si vezmeš,že slušný muž si nedovolí niekedy íst manželke do kabelky a tebe to spraví cudzia osoba..

anonym_92c16f
Včera o 10:44

Ako deti v škôlke. 😂
Strašné problémy, priam existenčné.

anonym_dc11a4
Včera o 10:54

Taká téma tu už raz bola. Autorka bola dokonca presvedčená, že ju kolegyňa kopíruje. Ja pracujem v školstve, dá sa povedať výlučne v ženskom kolektíve. Niektoré sme kolegyne už 15-20 rokov, ale nikto nikoho nekopíruje. To, že sa mi možno zapáči tvoj parfém a kúpim si ho predsa nič neznamená. V obliekaní som svojská a ani pri iných kolegyniach som si nevšimla, že by mala niektorá rovnaký outfit. To robí skôr moja dcéra študentka so svojou BFF 🤷‍♀️

bomba36
Včera o 11:00

Asi sledujete rovnaké influencerky 😄

sidicek
Včera o 11:35

Ja ti aj rozumiem , mne vadi, ak mam nieco nie uplne bezne a vyrazne a zacne sa ma kolegyna vypytovat ,odkial presne to mam. Lebo si to zjavne chce tiez kupit, vtedy to zahovorim , lebo fakt netuzim aby sme obe chodili do prace v rovnakom.Ja osobne by s9m si rovnaku vec nekupila , mozno podobny styl , ale este sa aj vypytovat na to kde to kupit mi pride trapne.

zanka777
Včera o 11:50
@anonym_autor

@anonym_autor no jasné toto mi vadí a veľmi iné veci by som prekusla 😂

anonym_9fc59e
Včera o 12:09

@anonym_autor obcas ano. Odpovede typu ja viem , ja poznam, ja som bola tam, ja som uz vyskusala vsetko. Niekedy to posobí arogantne a povysenecky.

autor
Včera o 19:08
@anonym_f71063

@anonym_autor Mňa zaujala jedna vec.A to taká,ze sa ti po tvojom odchode mimo miestnosť hrabala v kabelke..To urobí len chorý človek,takže si sama usúď akých ľudí máš okolo seba.Keď si vezmeš,že slušný muž si nedovolí niekedy íst manželke do kabelky a tebe to spraví cudzia osoba..

@anonym_f71063 a alo ovplyvnim kolegyňu v práci? Čo ju mám dať vyhodít? Ty si to asi zle pochopila, v kabelke bola ex kolegyna s ňou som súkromie nikdy neriešila len prácu takze v mojom živote bola presne 4 pracovné hodiny od po-pia

autor
Včera o 19:15
@sidicek

Ja ti aj rozumiem , mne vadi, ak mam nieco nie uplne bezne a vyrazne a zacne sa ma kolegyna vypytovat ,odkial presne to mam. Lebo si to zjavne chce tiez kupit, vtedy to zahovorim , lebo fakt netuzim aby sme obe chodili do prace v rovnakom.Ja osobne by s9m si rovnaku vec nekupila , mozno podobny styl , ale este sa aj vypytovat na to kde to kupit mi pride trapne.

@sidicek no aj mne v tej byvalej robote vadilo take veci, potom keď som začala mazat históriu zrazu záhadne už nemala rovnaké saty 😃😃😃 a pamatam si, že raz mi kamoska poradila, aby som nechala naschval About you otvorené a v košíku nahádzané úplne nevkusne veci, čo by som si nedala ma seba, a medzi tým bolo aj take gýčové guess tricka s nadpisom cez cely hrudník a ona si to naozaj objednala 😃😃😃 to mi potvrdilo, že chodi do počítača každý deň

anonym_f71063
Dnes o 08:43
@anonym_autor

@anonym_f71063 a alo ovplyvnim kolegyňu v práci? Čo ju mám dať vyhodít? Ty si to asi zle pochopila, v kabelke bola ex kolegyna s ňou som súkromie nikdy neriešila len prácu takze v mojom živote bola presne 4 pracovné hodiny od po-pia

@anonym_autor Nijako ju neovplyvníš.Ved to nebolo narážanie na teba.Ja som len písala,že toto urobí len chorý človek.Ako môže ísť niekto len tak do cudzej kabelky.Mne by bolo blbe ist do cudzej kabelky,aj keby si ma vyslovene poziadala,aby som ti nieco z nej vybrala. 😆

zmrzlinka8
Dnes o 10:53

@anonym_autor asi si pre ľudí veľmi inšpiratívna 😉
Pred časom tu bola podobná diskusia