icon

Podržala som ho a teraz mi to neopätuje

16. júl 2023

Dobrý den,
Neviem vôbec ako sa zachovať keďže som prirodzene veľká hysterka ale toto musím vyriešiť inak.. dieťa ide od sempt. Do skolky. Je to nase prvé dieťa. Pred dietatom som pracovala v zahranici ale len kúsok za hranicami- dochadzala som normálne domov. Zarábala som nadpriemerne aj na pomery danej krajiny. Muz vtedy čerstvý absolvent VS na Slovensku mal plat celkom Ok ale nič extra proste priemerný - robil však celu VS čiže mal prax. Kúpili sme byt prišlo dieťa. Muz za posledné 3 roky menil 4x pracu !!!!! Vždy som ho podporila lebo viem že to robí pre nás. Kazdu jeho skúšobnú dobu som ho maximálne odbremenila varila chystala mu veci proste aby to dal a osvedčil sa. Viem že je veľmi svedomitý a mal zakazdym obrovský stres lebo Sak dať vypoved keď sam živí rodinu sú tlaky. Nakoniec muz pracuje v zahranici-zarába kráľovský - ma technickú VS a je obrovský pedant takze jeho práca je naozaj výborne odvedená, ľudsky je obľúbený pretože poradí skontroluje po inych. A teraz k môjmu problému. Materska ma zabila. Najprv porod skoro sme prišli o dieťa potom dojcenie, dojčila som do 3 ! Mužovu zmenu práce som prežívala s ním. A teraz. Konečne keď teraz sa chcem realizovať JA tak mi povedal že on dieťa nebude voziť vyzdvihovať ocrkovat lebo si to nemôže dovoliť pri jeho praci. Že môj plat hypo auta a životný štýl nezaplatí. Že mám si najist maximálne brigádu ak veľmi chcem. A skončil diskusiu. Mám chuť zabijat. Kričať.
Plakat nad neferovostou. Neviem sa ani len ohradiť brániť…. Mám pocit že som dostala úplný kopanec do chrbta. Ako mám reagovať? Je pravda že si žijeme dobre ale za akú cenu.. on sa veľmi zmenil na 3 roky. Povedal že keby mu niekde dali ešte viac bude dochádzať aj 2 hodiny tam na ukor rodiny. Proste nechal by si vŕtať aj do kolena pre €€€. Vôbec neviem kde začať rozhovor

Strana
z2
scila
16. júl 2023

@bluka2 z tvojích príspevkov až tak srší emancipácia a neschopnosť robiť kompromisy vo vzťahu. Čo na to hovorí tvoj partner?

maris5
16. júl 2023

Dal ti najavo, ze s nim nemas pocitat. K dietatu by som nasla opatrovatelku, su aj take, ktore nemaju problem s chorymi detmi, postaraju sa. A vztah k nemu by sa vyrazne zmenil. Uz by som s nim do buducnosti nepocitala.

bluka2
16. júl 2023

@scila keď budem mať nejaký problém, založím si diskusiu. Ja som sa presne jedného takého zbavila. Chceli sme ísť na materskú 50/50, keď prišlo na jeho časť, nejako si to rozmyslel. Odporúčam iba to, čo som spravila aj sama a je nám skvele. Jedno z najlepších rozhodnutí v živote, netreba sa báť. Nič nie je nad to žiť v súlade so svojimi hodnotami. Jej sa to tiež nepáči, ma 2 možnosti - uživiť sa sama alebo to akceptovať a vzdat sa svojich presvedčení. Nie je nejaky magický trik na sebeckych chlapov

mrva
16. júl 2023

@bluka2 suhlasim, ze takto sa zit neda. Ale rozist sa? co takto to najskor roesit. Je xy pripadov, kedy sa realizuju plnohodnotne obaja. Napriklad my- a to mame 5 deti, obaja svoje firmy, obaja pracujeme. Je to na dohode. Preco by sa preto mali rozist. Ved ani nevedia, ako to bude vyzerat v realite. Utrasie sa to. Za mna toto fakt nie je dovod na rozchod.

lucka_ke
16. júl 2023

takmer každá žena keď sa stane matkou musí prispôsobiť svoje plány dieťaťu (dočasne), u nás to bolo skoro do jeho 7 rokov, nakoľko bol veľmi často chorý, muž ako živiteľ rodiny síce pomohol, ale aj tak to bolo väčšinou na mne, vždy je to o kompmisoch a ustupovaní jednej alebo druhej strany, zase dieťa kým je maličké viac potrebuje mamu ako otca, neskôr sa to otočí, aspoň ja som to tak brala nie ako obetu, ale ako splnenie potrieb môjho dieťaťa

thereisabear
16. júl 2023

V zahraničí je úplne bežné mať opatrovateľku a majú ju aj bežní ľudia, nie len celebrity. To len u nás sa to vníma ako zlyhanie ženy... Kamoška napr. mala pani, čo prišla skoro ráno, pripravila dcéru a odviedla do škôlky. A to určite zarába menej ako vy.

nickpick
16. júl 2023

lenze v tomto pripade muz odmieta kompromisy, pise to autorka, ide mu o karieru a peniaze, o com sa chcete dohadovat s takym clovekom ked riesi vylucne seba? ako sa toto ma utriast? osobne si myslim, ze ked odmieta ist na ocr kvoli vlastnemu dietatu, tak je sebecky prakticky vo vsetkom….takemuto cloveku sa neda donekonecna ustupovat, to mozno dokazu submisivne zemy, ktorym vyhovuje byt doma, do prace aa neponahlaju a robia muzovi nonstop ustupky…

letfenixa
16. júl 2023

@autorka vyjadrím sa len k tej časti, že opatrovateľku bude treba len občas, počas choroby. Náš syn bol doma kvôli chorobám skoro stále. Čiže opatrovateľka by bola pomaly na plný úväzok.

autor
16. júl 2023

@letfenixa áno rozumiem že môže byt že dieťa bude nonstop chore ale ako to potom riešia rodiny kde plat ženy je potrebný?
A ide hlavne o ten postoj ze on si môže budovať kariéru lebo lepšie zarobí a tým pádom rozhoduje o mojom živote ? …

danieli
16. júl 2023

Stale v tvojich slovach citim vzdor a nepochopenie, tvoj muz ide po vzore rodicov, otec full time praca a mamu podporuje, aby robila to, co ju tesi, jemine zena ved tvoj muz je zelanie mnohych zien, skor si myslim, ze viazne komunikacia, vnimam tvoje emocie a ver mi podobne som na tom bola, hnala som sa od deti do roboty, aby som sebe a muzovi ukazala aka som ja sikovna, ale zivot mi ukazal, trpeli sme vsetci, moj muz mi daval priestor na vsetko a ja som to nechcela a nedokazala prijat, normalne by som mu medailu dala, nechal ma samu prist na to, co je pre mna dobre a dnes mam pohodovu pracu HO, gro je rodina, deti, som full time mama, vozim riesim choroby kruzky skoly, varim pestujem a popri tom pracujem (tolko kolko ma tesi, kolko treba, ale ak su deti chore a ja nestiham, nerobim) prijala som, ze nemusim byt super vykonna v kazdej oblasti, tuto niekde akoby si vnutorne bojovala, preco by si sa nemohla realizovat popri detoch? Rastu menia sa ich potreby a kazdym dnom su samostatnejsie, vy mate hlbsi problem ako len toto…tam su nedoriesene emocie a potlacene potreby…

domkakvet
16. júl 2023

Necitala som ani zdaleka vsetky komentare ale myslim, ze ta opatrovatelka je dobry napad.

letfenixa
16. júl 2023

@autorka nás zachraňuje moja mama.

lucka_ke
17. júl 2023

kariéru môžeš budovať neskôr, keď dieťa podrastie, teraz si v prvom rade mama, teda si o svojom živote rozhodla ty sama

ropucha6
17. júl 2023

@danieli ze zelanie mnohych zien 🙂 tak to je fakt terno, ze muz je furt prec, strieda prace a ja mozem ist na brigadu ak velmi chcem 🙂

f333
17. júl 2023

@bluka2 on ma 8.ale tu nejd eo to,ze ci uzivi.Ona na rozdiel rpvdepodbne od autorky pochadza z VIP rodiny avydala sa do VIP rodiny.... Ale id eo ten pricip,ze hoci ona mala na pesrtunky asluzky vb dmacnosti,ak s achela venovat detoi, tak nebola schopna strvit atestacie a dalej savzdelavat v narocnom povoilani ani ho vykonavat..vypaok v jej prpad eznamenal neuspech vpovolani.-...kariere...... A autorka nie je samozrejme vjej poziciii..
Ver tomu,zmojich skusenosti,ze ak chces byt na istej pozi ci vyysej, odbornej,.tak vypadok nejakych rokov·… znamen a statu sposbilosti konkurerncie v danej oblasti anavrat je casto ak vobec mozny,tak bolestivy ,kedze treba hne dzavrat avypadok dorovnat....
Neviem,mozno vtvojom povolani nie je taka narocnost... V mojom je

tinka8512
17. júl 2023

A mozem sa spytat ako to mate s peniazmi,ci v tomto ta nejak tiez obmedzuje, ze "si musis pytat" alebo tu vyslovene ide len o sebarealizaciu ? Mozno keby si predsa isla do pace, zeby konflikty prehrmeli a on by s zvykol?

Strana
z2