Pomoc, keď svokra sľubuje, ale nezasiahne
Máme dve detičky, majú 7 a 4 rokov. Žijeme s manželom sami, svokrovci bývajú 20 km od nás. Mne žije už len mama 60 km no ona ešte chodí do práce.
Ide o to že deti bývajú často choré, samozrejme s manželom sa striedame kto ostane s nimi doma. Teraz som chorá ja už týždeň mám koronu. Manžel bol doma prvé dni so mnou, to som nevedela ani z postele vstať tak mi bolo zle. No uz musí ísť do práce. Ja som ešte celkom slabá. No musím to dávať s deťmi, učiť sa s nimi venovať sa im.
Svokra x krát nám prislubila že keby sme niečo potrebovali nech dáme vedieť a dôjde pomôže postráži. No jak sme dali vedieť samá výhovorka že akurát nemá čas alebo sa jej nechce. Alebo že bývame ďaleko nevie ako dôjsť ku nám. A to chodia každú chvíľu spoje, dokonca manžel jej povedal že dôjde pre ňu na aute. Nič stále sa len vyhovára.
Viem nemáme čakať od nikoho pomoc, no keď vidím okolie ako každému pomáhajú stary rodičia je mi to tak trochu ľúto že na nás akože kašľu.
A potom svokra sa opýta kedy zaneseme k nej deti na prespatie že chce si ich užiť. No asi nikedy, deti k nej nechcú ísť.

@lienka.7 ja ju nechápem. Možno svokrinej dcéry dcéra býva blízko, je sama, má viac rokov, je viac na ňu zvyknutá, atď. Preto odporúčam autorke zblížiť svoje deti so svojou matkou. My sme k babke maminej mame chodili 70 km a k otcovej skoro vôbec. Je to dosť prirodzené a tento príspevok je úplne zbytočný. Autorka je naviac chorá a to už je absolútne cez čiaru očakávať, že jej bude babka strážiť deti, ktoré na ňu chorobu môžu preniesť. A na to, že nemá také dobré vzťahy so svokrou vie až veľmi podrobne koľko krát stráži matka dcére dieťa..