icon

Pomôže mi rozchod?

9. jan 2022

Ahojte, potrebujem do dat von zo seba... Sme s priateľom 4 a pol roka, bývame v mojom byte, on ma ten svoj v podnájme. Bola to dohoda oboch, kedze moj byt bol kompletne zrekonštruovany a plne zariadený (okrem nejakych drobnosti) , ten jeho by potreboval riadnu investiciu. Najskor som neriešila peniaze, ale neskor som navrhla ze aby sme s príjmom z podnájmu delili , kedze ja som zabezpecila skoro vsetko o on prisiel s igelitkou oblečenia , 5 uterákov, kavovar a starú sedačku do obyvacky ..po hádkach mi teda zacal prispievať 1/3 zo zisku z podnajmu ,ohajoval to , ze to su spolocne peniaze atd (na jeho ucte 🙂 ) , ok neriešila som... myslela som ze sa casom zoberieme a kupime si spolocne byvanie a budeme rodina. Lenže ako ide cas, pánko nerieši budúcnost, deti nemame(riešili sme IVf), zobrat si ma asi nechce , tvrdi ze sak niekedy... lenže kedy niekedy, uz mame po 35-ke obaja, stojíme na jednom mieste...Teraz mame par tyzdnov krízu , v ktorej sa tocime a nieje cesty von... On ma svoj x-box, cigarety.. Uvažujem o rozchode a on sa tvári ako obet .. Jemu je fajn, má navarene, upratane, oprane, dalsi prijem z podnájmu a ja uz mam pocit ze ma využíva. Som po 3 neuspesnych ivf hormony so mnou lomcuju hore dole a sem tam vybehnem nanho za nejaku blbost a pohadame sa , a on je ten najvacsi chudacik a ja zla harpia...
Nevidim z jeho strany žiadny zaujem posunúť vztah dalej, len plane reci ,že ved všetko bude, ale ziadne skutky, uz mame dost rokov a chcem vediet ci to mysli skutocne vážne alebo ma ťahá za nos , a ked sa o tom rozprávame tak žiaden posun. Neviem , co dalej .. boli ste niektorá v podobnej situacii?

Strana
z2
goodidea
9. jan 2022

Vám obom pomôže len rozchod, a čím skôr tým lepsie

petravelasova
9. jan 2022

Ak nevidíš žiadny posun vo vzťahu,a si nešťastná,a nevidíš sa s ním v budúcnosti,tak sa na to asi vykašli😔ved vzťah má byť o porozumeni,vzajomnej tolerancii,pochopení a hlavne o láske a šťastí..skus mu ešte raz povedať,ako to cítiš ty a keď nič tak asi z toho nič nebude😔

elizabet173
9. jan 2022

nestrácala by som s ním čas, jemu je fajn, nemá dôvod sa niekam posúvať, keby sa vám aj dieťa podarilo, on bude stále tam, kde je teraz - cigarety, x-box, nezáujem o tvoje túžby a sny.

anjelicek26
9. jan 2022

Neviem, ci ty ratas zo spolocnou buducnostou, ked sa dohadujete o zisku s prenajmu jeho nehnutelnosti, ze sa bojis, ze na jeho ucte je len jeho a teda stale si nedosla do bodu, ze je to "vase"... nemyslim, ze tvoj problem je v muzovi, ci v tom, ze nie ste svoji, ale v tom, ze vam nevyslo tretie IVF a hormony robia vela, chces sa posunut dalej a nejde to - a to hlavne je, ze si chcela byt matkou... problem nie je jeho xbox, ale to, ze to uz psychicky je na teba moc. Stale o tom istom 4,5 roka a ty uz si chcela rodinu a byt niekde inde... Vyhoda manzelstva je urcite pri ziadosti o adopciu, ale neviem, ci ste uz touto cestou ochotny ist. Ty sa s nim musis porozpravat, hadky o blbinach ake mate teraz su vzdy len skriabanie na povrchu realneho problemu... zenam to obcas samym dlho trva definovat problem a potom sa vyzuria na tomto. Je to cele na tebe... ak sa s niekym roky snazim o dieta, tak ho milujem, aspon teda ja to tak citim. Ak tie vztahy a city ochladli, kludne sa rozijdite, zacni niekde odznova. Len neviem, ci o rok-dva nebudes psychicky tam, kde si dnes...

moonlight1210
9. jan 2022

Ako si povedala. Ma vsetok servis. Plus byvanie skoro zadarmo. Plus prijem z prenajmu jeho bytu. Plus asi aj prijem z prace (ak pracuje).

Ma svoje zaluby, svoj volny cas. A zenu, co sa postara o zvysok.

Tak co mu treba menit na takomto prijemnom, pohodlnom zivote?

Svadba a dieta by komplet sprehadzali situaciu v neprospech terajsieho pohodlia.

predavamknihy
9. jan 2022

No, zrejme pankovi vyhovuje, ze byva u teba, je o neho z kazdej strany postarane a z vlastneho bytu len tazi peniaze, ktore ani nevidis... az mu zavidim to pohodlie 😂

zmrzlinka2021
9. jan 2022

Áno dieťa, ani svadba ho nezmenia. Prosím, nekomplikuj si život s niekým, kto má na prvom mieste seba, Xbox, cigarety...

keiko33
9. jan 2022

Daj si najprv otázku, či si vieš predstaviť, že s ním budeš do smrti, bez ohľadu na dieťa. A keby to dieťa prišlo, či chces takého otca pre dieťa. Možno si chcela na začiatku, ale či je to stále tak. Maz už dosť rokov, aby si strácala čas v neperespektivnom vzťahu. Ten pravý možno na teba ešte len čaká. Podľa tvojich slov to na veľkú lásku z oboch strán nevizera. Nerob zo seba slúžku a zbal mu kufre.

autor
9. jan 2022

@anjelicek26 Mohol ich davat na spolocny ucet ked teda "spolocne " a aj mne by to pomohlo kedze nezarabam vela, sama mam hypoteku, auto a vsetko si riešim sama-dovolenky ,atd. moje vydavky , ale ok ....a x-box je problem kedze kazdy den sa hra do polnoci aj cele víkendy..

aylinn
9. jan 2022

Veď to je prerastené pohodlné decko čo si z teba spravilo slúžku / mamku ☺️ Zbalit mu igelitku a doviii

anjelicek26
9. jan 2022

Tak moj v zivote nic takeho nehral, ale pointa bude inde, pocas poslednych dvoch rokov pandemia, okresanie socialnych kontaktov, nemate deti, neviem, kolko vyletujete, kolko mate kamaratov, co robite vecer, ked ste spolu? Povedala si mu, ze chces cez vikendy vecer iny program a nie, aby sa hral? Ako by si rada travila bezny vecer po praci s nim? Rozpravate sa? Pozerate filmy? Povedz mu rovno, co po nom chces, domacnost, nakupy, viac sexu? Viac lasky, komunikacie? Na tej svadbe to podla mna nepada a nestoji, ale na inych veciach. Lebo svadbou tento problem vyrieseny nebude, len si bude "isty" a majetkove pomery vzhladom na byty kupene pred svadbou sa tiez nezmenia...

savoya
9. jan 2022

No ja by som ho z bytu okamzite vyhodila.

sissy27
9. jan 2022

Pokiaľ sa podieľa na financovaní bežných výdavkov, energií atď primeranou čiastkou, tak by mi ani nenapadlo od neho pýtať polovicu zisku z podnájmu. To ako keby odomňa pýtal polovicu toho čo zarobím 😂
Ak ale všetko ťaháš sama všetko čo míňate spoločne ide z tvojho vrecka, a on naozaj okrem plejka a cigariet nič nerieši, tak už včera si ho mala vyprevadiť…

elizabet173
9. jan 2022

stačil by mi ten x-box denne do polnoci a celé víkendy a bol by ex

martina1201
9. jan 2022

No ja by som istotne riešila rozchod. On si z prenájmu platí hypo a najom a tebe aspoň prispieva na nájomné a energie a stravu? Je to prerastené decko, ktoré sa má ako prasa v žite. Prečo by váš vzťah posúval ďalej? Radšej rozchod než takto žiť.... To ivf sa asi pre niečo nepodarilo a môžeš sa tomu len tešiť. Otázka je či zvládneš všetko platiť bez neho.....

petulka124
9. jan 2022

To chce vazny rozhovor. Povedz mu o svojich pocitoch, ze sa chces posunut dalej a nevidis ze by on chcel to iste. Neviem, ale po 35 sa takto spravat ako on, ja si nemyslim ze je pripraveny na rodinny zivot.
Mozno si si vybrala nespravneho partnera a aj preto sa vam nedari splodit dieta.

autor
9. jan 2022

@martina1201 Prispieva na energie polovicu , a stravu rovnako ...ale tu ide o princip ...Ved vdaka mne ma dalsi prijem z coho ma pekne mimoriadne splatky svojej hypoteky (vdaka ziadna) ... povedala som mu ze teraz 4 roky budeme byvat v jeho byte a ja si budem splacat hypoteku , o tom ani pocut 🙈

martina1201
9. jan 2022

No tak máš odpoveď. Pobal mu tašku 5 uterákov pohovku a kávovar a dovidenia.

iv007
9. jan 2022

Myslim ze on nie je pre teba ten pravy a cim skor sa rozidete tak tebe sa ulavi.Este mas cas najst si muza ktory bude rodinne zalozeny a bude vnimat tvoje potreby a tuzby.

janetinka27
9. jan 2022

preco sa pokusate o ivf, ked nemate ziadnu fohodu o buducnosti? chcete priviest dieta do neistoty? ty, ked budes nespokojna, odides od neho. a co dieta? pride o otca. najprv si vytvorte istoty, potom privadzajte deti

autor
9. jan 2022

@janetinka27 Isla som do IVF preto, ze mi sľúbil ze vsetko bude ... Laska je slepá

janetinka27
9. jan 2022

je mi to luto. teraz si to skus cele dat v mysli dokopy. nedaj sa tlacit vekom ani strachom. drzim ti palce

autor
9. jan 2022

@janetinka27 Ďakujem 🙂

deti95060810
9. jan 2022

kto má problém že si riešila IVF?
možno nájdeš muža pri ktorom nebudeš riešiť žiadne IVF... len ak máš po 35 tke, tak s rozchodom moc neotáľaj...

h2
9. jan 2022

Takto podobne som žila s bývalým. 10 rokov v mojom byte, až na to, že on žiadny svoj byt nemal a nebol lakomý na peniaze. Nechcel sa posunúť ďalej vo vzťahu, na deti sa ešte necítil, na spoločnú kúpu väčšej a lepšej nehnuteľnosti sa necítil, ani na manželstvo, hoci to som ani nechcela. Dlho som zvažovala rozchod, predsa len, boli sme spolu taký dlhý čas... Keď som mu povedala, že sa chcem rozísť a keď mu došlo že to myslím vážne, zrazu sa už cítil na všetko, už by si ma aj zobral, aj deti by mal, proste všetko to, čo by ináč bez nátlaku nebol ochotný. Ale ja už som nechcela. Rozišli sme sa. (Mala som 29, on bol o pol roka mladší.)

dollyzv
10. jan 2022

Čo sa týka toho hrania hier,môj chlap tiež hrával..na Pc,nie že hodinku,dve ale bol schopný presedieť za Pc aj 7-8hodin(keď nebol v práci)..na druhej strane mne to až tak nevadilo,ja som si v kľude všetko porobila,venovala som sa svojmu konicku,zatial čo sa hral ..ako sa nám narodil malý(14mesiacov) mal Pc zapnutý dokopy asi 10x na nejakú hodinku dve keď malý spal .včera ho predal lebo len zapadal prachom 🤣🤣 to len k tým hrám ☺️☺️🤗 niekedy ľudia svoje priority menia ...

leocardia
10. jan 2022

Je to niekedy ťažké ale treba to ukončiť. Určite. Časom to prebolí.

simca06022011
10. jan 2022

Ja to vidim tak, ze s týchto vzťahov kde kazdy počíta peniaze nic nemoze byt. On ti si teda niečo da, ale za to si necha robit full servis doma. Bez zavazkov. Vztah mate o ničom, rodina nie ste, ked vlastne miesto budúcnosti riešite problém prenájmu a splátky hypotéky a xbox. Mne sa to teraz hovori, vztah mam takyto o nicom este dlhsie ako ty, ale dnes viem ze som mala odist po tych 5 rokoch a nesilit to dlhsie.

0kristina0
10. jan 2022

Sluby sa slubuju, blazni sa raduju. Spohodlnel, vyhovujemu to takto ako to je. Mas jedinu moznost. Prestat mu robit full servis, zapriahnut ho do roboty a dat mu ultimatum aby ste sa vo vztahu pohli dalej. Ale ja by som v tvojom pripade volila rozchod, on sa ma ako prasa v zite a profituje na tebe. Chlapi sa nezvyknu menit.

krisbar
10. jan 2022

Utekaaaaj. Do roka mas uzasneho muza a aj dieta.

Strana
z2