icon

Pomôže mi rozchod?

9. jan 2022

Ahojte, potrebujem do dat von zo seba... Sme s priateľom 4 a pol roka, bývame v mojom byte, on ma ten svoj v podnájme. Bola to dohoda oboch, kedze moj byt bol kompletne zrekonštruovany a plne zariadený (okrem nejakych drobnosti) , ten jeho by potreboval riadnu investiciu. Najskor som neriešila peniaze, ale neskor som navrhla ze aby sme s príjmom z podnájmu delili , kedze ja som zabezpecila skoro vsetko o on prisiel s igelitkou oblečenia , 5 uterákov, kavovar a starú sedačku do obyvacky ..po hádkach mi teda zacal prispievať 1/3 zo zisku z podnajmu ,ohajoval to , ze to su spolocne peniaze atd (na jeho ucte 🙂 ) , ok neriešila som... myslela som ze sa casom zoberieme a kupime si spolocne byvanie a budeme rodina. Lenže ako ide cas, pánko nerieši budúcnost, deti nemame(riešili sme IVf), zobrat si ma asi nechce , tvrdi ze sak niekedy... lenže kedy niekedy, uz mame po 35-ke obaja, stojíme na jednom mieste...Teraz mame par tyzdnov krízu , v ktorej sa tocime a nieje cesty von... On ma svoj x-box, cigarety.. Uvažujem o rozchode a on sa tvári ako obet .. Jemu je fajn, má navarene, upratane, oprane, dalsi prijem z podnájmu a ja uz mam pocit ze ma využíva. Som po 3 neuspesnych ivf hormony so mnou lomcuju hore dole a sem tam vybehnem nanho za nejaku blbost a pohadame sa , a on je ten najvacsi chudacik a ja zla harpia...
Nevidim z jeho strany žiadny zaujem posunúť vztah dalej, len plane reci ,že ved všetko bude, ale ziadne skutky, uz mame dost rokov a chcem vediet ci to mysli skutocne vážne alebo ma ťahá za nos , a ked sa o tom rozprávame tak žiaden posun. Neviem , co dalej .. boli ste niektorá v podobnej situacii?

Strana
z2
bronik89
10. jan 2022

myslim, ze obom by vam ten rozchod asi prospel. chapem ta, ze ak sa snazis, aby ste sa niekam posunuli a od neho nevidis ziadnu snahu, tak to by frustrovalo si mylsim, ze asi kazdu jednu

danica2711
10. jan 2022

si zjavne šikovná baba, nestrácaj čas s takým exemplárom... u mňa by po príchode z roboty našiel pred dverami vyloženú tú igelitku, s ktorou prišiel, a vymenený zámok

daniela2202
10. jan 2022

Je tu psychické vydieranie, ty si dobrý človek, ustupuješ, on z toho iba ťaží..... Peniaze bude mať pre seba.... rýchlo, rýchlo preč.... máš na lepšieho 🤗🖐

googlinqa
10. jan 2022

Nebola som v podobnej situácii ale ako nefajciar by som nikdy spolu nežila s fajčiarom a ani nechodila. Na tvojom mieste by som navrhla ísť od seba, nech ide do svojho bytu a počkala ako sa situácia ďalej vyvinie. ( Je dosť možné, že si uvedomiš že ti ani nechýba ) Žiaden full servis by teda pri mne nemal a pokiaľ by sme spolu nemali dieťa ani do umelého oplodnenia by som nešla. Tieto veci nechávam výhradne na prírodu.

autor
10. jan 2022

Utvrdili ste ma v tom co mi hovori 6-ty zmysel , rozchod bude najlepsie pre oboch...Rozprávať sa uz nema význam, bolo tych rozhovorov desiatky...podmienky a nátlak robit nebudem...Radsej sama ako takto , stat na jedno mieste , mozno sa mi otvorí nova cesta 🙂

panipanka
10. jan 2022

presne tak 🙂 clovek ked si uvedomi ze uz nic nepomaha a stagnovanie nie je dobre jedine riesenie je jednoducho odist prec a kazdy nech si najde svoju vlastnu cestu ktorou pojde 🙂

janette2021
10. jan 2022

Prečo si s ním? Ty osobne ako žena? Co na ňom miluješ? Chceš s nim zostarnut? Ja osobne som zistila, že môj muž uprednostňuje pocitac, seba a svoje pohodlie až po svadbe. Tiež milión rozhovorov, hádok, prispôsobovanie sa. Už neverím ze muž sa len tak zmeni... Tiež mám po 35, čaká ma rozvod s troma deťmi... Závidím ti trochu.. Tebe stačí k slobode rozchod. Ak nie si šťastná s nim, nezostávaj len zo strachu že lepšieho nestretnes.

taga
10. jan 2022

Preco by mal byt rozchod najlepsi pre oboch? Pre neho nebude, lebo pride o vsetko, ale TY mozes len ziskat! Prestan sa stale pozerat, aby bolo dobre PRE OBOCH a pozeraj, aby bolo dobre PRE TEBA. lebo on tiez pozera len na seba, na teba nie! Vyuziva ta financne, nedava ti ziadnu vztahovu istotu... nechcem sa ta dotknut, ale vesmir mozno vie, preco vam dvom nedari mat spolu babo... na tvojom mieste uz zajtra svoj zivot smerujem k novym moznostiam

lucmat67
10. jan 2022

Niekde ťa čaká lepší život podla mna to je fakt😉

majasalvator
10. jan 2022

Utekaj veď si aj tak vystacis sama.A on nech bere x box a ide sa hrať do toho jeho bytu .Možno ho začne potom aj opravovať.

lenkadenisa
10. jan 2022

s.r naňho, určite ťa čaká niečo lepšie

iv007
10. jan 2022

Neviem ci ta povzbudim,ale mas obrovsku vyhodu ze si samostatna a mas vlastne byvanie a ziadne zavazky ako deti alebo hypoteku s takymto chlapom.Mnohe zufale zeny v nestastnych vztahoch by s tebou menili,ale viacere nemaju vychodisko ako ostat v nefunkcnom vztahu.Ty mozes zacat novy krasny zivot a nadychnut sa.Drzim palce!

mamacita88
10. jan 2022

Už som to tu písala na MK, ale napíšem aj Tebe. ☺️
Raz som čítala krásnu myšlienku od psychológa: partnerský vzťah je, ako stolička. Stojí na štyroch nohách: 1. láska, 2. rešpekt, 3. podobný / rovnaký prioritný rebríček / názor na financie, 4. sex. Ktorákoľvek noha je "kratšia", spôsobuje to nerovnováhu. Všetky štyri piliere úzko súvisia. Telo, "hlava" aj duša potrebujú svoje.
Držím palce, aby si sa rozhodla dobre. Život je len jeden nech to stojí za to.

madeline1
10. jan 2022

On ma po 35tke, x-box a cigarety. Sprava sa ako stredoskolak a na chlapa vekom stale mlady. Ty mas po 35tke- na zenu nie uz tak mlada. Pokial ti ten vztah nic nedava, pokial sa nelubite, pokial sa netuzite posunut, pokial ho neobdivujes ako muza a on neobdivuje teba, rozid sa s nim. Najdes si lepsieho. Ved uz potrebujes normalny vztah, aj rodinu...a to, ze ti prispieval tak, ze si tie peniaze nechaval na svojom ucte s tym, ze su akoze spolocne, to je take cudne...mali ste mat jeden spolocny ucet kam by ste si spolocne posielali nejaku cast penazi...a ked tvrdis, ze sa stale hadate, nikam to nevedie, on asi nema zaujem to zmenit a tiez nie sa posunut...

madeline1
10. jan 2022

@majasalvator inak ked pocujem, ze muzi po 35tke maju zalubu hrat sa x-box a travia na tom x hodin dviha ma...

madeline1
10. jan 2022

@taga presne tak a cim skor sa rozide, tym lepsie

denisafilova
11. jan 2022

Niečím podobným som si prešla.10 stratených rokov s človekom ktorého som spoznala a pochopila jeho charakter po rozchode.Hlavu hore princezná!Zbaliť igelitku a šup von.Len by tak zaprašilo za ním. Dnes som vydatá a spokojná žena po 40 z úsmevom na tvári. A ty? Preboha 35 rokov?Na čo čakáš?

lenkadenisa
11. jan 2022

@denisafilova ty si moja menovkyňa, aj ja som denisa filová 😂

bodka70
27. jan 2022

@sissy27 m a mne by to teda napadlo pýtať si polovicu zisku z prenájmu jeho bytu. Lebo ten zisk má jedine preto, že býva zadarmo u nej. Keby to tak nebolo, v tom svojom byte by býval sám, nemohol by ho prenajímať a zisk by nemal žiadny. Veď rovnako sa mohla ona "nasáčkovať" do jeho bytu a prenajímať ten svoj.

sissy27
27. jan 2022

@bodka70 a pýtala by si polovicu zárobku z brigády? Alebo keby mal tri byty tak z každého nech platí polovicu? Pokiaľ platil u nej čo bolo treba tak nevidím dôvod aby platil z bočného príjmu. Veď takisto jej sa ľahšie žilo ak jej platil polovicu nájmu, energií, káblovky, internetu atď. Tieto platby jej neklesnú o 50% ani náhodou len preto, že on sa odsťahuje. Ale teda u nich sú oveľa väčšie problémy ako jeho extra príjem… teda dúfam, že pre dobro autorky už tie problémy vlastne nemá…

bodka70
28. jan 2022

@sissy27 , z brigády určite nie, kedže peniaze z brigády by boli len jeho vlastným úsilím... ale ako si správne poznamenala, v tom vzťahu neboli najväčší problém peniaze

Strana
z2