Poslať fotku dcérky vzdialenej rodine?
Narodilo sa mi babo pred 2 tyzdnami.Mam vzdialenejsiu rodinu, vztahy nemame nejake idealne, ale dajme tomu ze sa tolerujeme....Vraj sa na mna stazovali, ze som im neposlala ani jednu fotku malej a su z toho nestastni, lebo sme rodina a ani nevedia ako vyzera moja dcerka. Ja mam sto chuti napisat im, ze vy ste ma ignorovali cele tehotenstvo a teraz chcete vidiet fotku malej? Moja mama hovori nech to nepisem, lebo vraj to pokazi vztahy uz na dobro a ze radsej mam poslat 1 fotku a mat pokoj a neatresovat sa...co robit? Ma mama pravdu?
Boze a to ked si tehotna ti ma cela rodina stat v pozore a gratulovat a pytat sa a pod? Podla mna ked sa vam narodilo babatko, jednu fotku, pridaj text. Dna toho a toho som sa narodila/narodil, volam sa... a mas oznamenie vybavene. Poslem hromadne a neriesim.
Urazenu pychu nechaj tak. Ak sa nestretavate, nekomunikujete, viac ani nebudete. Mohla im fotku poslat aj mama a vobec ta tym nemusela zatazovat, ale neurobila to. netreba robit zbytocne dusno.
Ja by som neposlala- nie kvoli vztahom ale preto, ze si nezelam aby niekto zverejnoval fotky mojich deti. A dost ma npr. stve ak niekto zverejni moje fitky z rodinnych oslav bez dovolenia typu- oslava- a zverejni 150 fotiek. A nerada by som nasla fotku dietata na fb s titulkom- Nasa krasna......
Ľudia sú veľmi slabo empatickí. To je ten problém. Keď vieš, že je milé sa takto o tehotnú ženu zaujímať, meň spoločnosť ty. Ale žiaľ, od druhých veľa čakať nemôžeme. Môj ocino hovorieval dakedy veľmi často: "Ľudia sú telce." Už sa s tým zmieril a nemá veľké očakávania. 😒
Pošli fotku a nerieš.
Veď ak chceli fotku ,mohli napísať aj o k..napríklad zagratulovať k prírastku a opýtať sa ,či nemáš fotku ,že sú napríklad zvedavo ,na koho sa mala podobá a tak...
Posielať fotky nie si povinná ..moja mama sa už asi tri roky.nerozprava so sestrou..tiež sa pohádali a ja s ňou tiež nie som v kontakte ,vie ,že sa dcérka narodila ale fotky som jej poslala možno až keď mala pol roka ,keď sa teta ozvala ..len tak by som asi fotky nepodieľala nikomu .
Mala by si poslať fotku. Ako si sa mala v tehotenstve je menej podstatné. Fotka je niečo ako rodokmeň, vidieť na fotke pokračovanie rodu. Či si sa v tehotenstve pogrckala, to už nikoho nezaujíma. 😀 A je to rodina, nie cudzí ludia. Veď teraz sa zaujímajú, keď pýtajú fotku.
Ja by som neposielala fotku a ani nič. Evidentne nie ste v pravidelnom kontakte, tak nevidím dôvod posielať fotky. Ved aj o tom, že sa sťažovali, vieš len sprostredkovane,...ty s nimi nemáš zaujem komunikovať, oni zjavne tiež nie...
Všetci sa iba odcudzujte. Už ani rodina nech nedrží spolu. To sú rady. 😨
Ak ju chcu vidiet, nech ju pridu pozriet, opacky su normalna vec, ak sa niekto hra na rodinu. A ak sa nenavstevujete a ani sa inak nekontaktujete, posielat fotku len preto, lebo oni chcu, neposielala by som.
Mne sa nepaci to "vraj sa na mna stazovali..."
Tvojej mame sa stazovali? Za chrbtom ohovaraju? Nech sa ti ozvu priamo
Nič by som nikomu nepísala...ani neposielala
Stiahni fotku z netu a pošli im nech sa tešia. 😄 Aj tak vyzerajú všetky bábätká rovnako. 😅
Kašli na nich, pošli foto a pochvál sa a viac si ich nevšímaj a nerieš….
Vztahy nemate idealne, cez tehotenstvo (a predpokladam ze aj mimo neho) kaslali na teba a teraz sa stazuju, lebo stare zvedave tetky, ze? A mama na teba tlací, "lebo sa to patrí".... nie si povinná nic, odkázala by som teda po mame, ze sa tesis niekedy na stretnutie, ze to vynahradí akukolvek fotku ... tipujem ze k nemu ani najblizsie roky nedojde....
Ano tiež by som im poslala foto alebo ze ked chcú malej foto ze tebe mali písať volať nie mame ako si ty mala vedieť ci chcú vidieť tvoju dcérku🙂
Rovnako ako oni, aj ty si sa mohla zaujímať o nich ako sa majú.
Ja som fotky posielala rovno s pôrodnice, ale len najbližším, tým, ktorý sa o mňa naozaj zaujímali a nešlo im len o to vidieť bábätko
Keď im pošleš fotku hocijakého bábätka, nebude nikto tušiť, či to dieťa na fotke je tvoje. Je to vôbec dôležité posielať fotky? Keď je niekto zvedavý, môže prísť, doniesť darčeky, plienky, oblečenie, tortu a pozrie si aj bábätko. Ale takéto vyzvedanie a čakanie na fotku je drzé. Nie si povinná rozosielať fotky. Pošli radostnú sms o narodení dcérky, ktorú môžu prísť pozrieť napr. o mesiac, keď sa budeš cítiť lepšie.
Ja by som nic nepisala a ani neposielala foto.Len blízkej rodine ale takej co ju vidime raz do roka tak načo . Ani ja som neposielala.
Napis im ze není ostrihaný, ale ze máte termín u holica. Potom idete na profi fotenie, pošleš potom keď sa nejaká dobrá fotka podarí. Alebo poslať hocijakú foto z netu nejakého baba....alebo aj ziadnu....je to na tebe ...alebo len oznamenie o narodení dátum, dĺžka, váha a meno...hotovo....Nic by som si z takych reci nerobila. Zapni si dobrý film keď das babulo spat....a výhod z hlavy
Neposlala by som fotku. Ak by zavolali priamo mne, alebo aspoň napísali sms, že gratuluju a chceli by vidieť dieťa, tak by som nad tým rozmýšľala. Ináč nie. Ty si mama, ty rozhoduješ. Nenechaj sa citovo vydierať a neustupuj v tom čo sama nechceš.
Fotku by som neposlala. Ak sú takí zvedaví a chcú malú vidieť, nech ju prídu pozrieť osobne.
ZDVORILOSTNE KECY...odrazu každý má všetko posielať povinne- ale v skutočnosti nikoho netrápi ako sa ma kto ma rad a chce fotky nech sa aj tak chová sú mobily dotykové fb staré ženy tam chodia atd.. nič co počujem z druhej ruky tomu neverím. Väčšinou je to nafúknuté každá jedna info. Hneď už aj mamička s povinnosťami posiela každému foto ja som nemala 4 mesiace CAD ani kamoške napísať! .....ach .
A Inak chodí sa gratulovať keď sa to hocijako dozvedia ako oni PRVY....Nie mamička čerstvá co sa ani umyť pomaly nestíha 1 mesiac.
Mať tak tieto starosti.... to si vážne myslíte, že niekomu chyba fotka 2 týždňového dieťatka? To akože 'čo uvidia, dieťa v zavinovačke pri najlepšom ako sladko spi... autorka, nemrhaj čas na nepodstatne v živote, oddychuj ešte pokiaľ sa dá, lebo o chvíľu ta čaká kolotoč povinnosti, polož si takúto otázku, či máš posielať foto dieťatka keď budeš nevyspatý po prebdenej noci, ver mi, budeš to mat tak prepáč za výraz v paži.

Aj tak vyzerajú bábätká skoro všetky rovnako 👍😌 tak to je jedno hádam keď im pošleš jednu fotku