icon

Poslať fotku dcérky vzdialenej rodine?

30. okt 2023

Narodilo sa mi babo pred 2 tyzdnami.Mam vzdialenejsiu rodinu, vztahy nemame nejake idealne, ale dajme tomu ze sa tolerujeme....Vraj sa na mna stazovali, ze som im neposlala ani jednu fotku malej a su z toho nestastni, lebo sme rodina a ani nevedia ako vyzera moja dcerka. Ja mam sto chuti napisat im, ze vy ste ma ignorovali cele tehotenstvo a teraz chcete vidiet fotku malej? Moja mama hovori nech to nepisem, lebo vraj to pokazi vztahy uz na dobro a ze radsej mam poslat 1 fotku a mat pokoj a neatresovat sa...co robit? Ma mama pravdu?

Strana
z5
derdia
1. nov 2023

A jedna otazka, ty si im oznamila, stastnu novinu, ze cakate dietatko? Alebo nie a dozvedeli sa to len mimochodom? Ak je to tak, nemali ti preco pisat, lebo ti nestali za to, napisat im to. Mnetoto spravila neter. Nic. Nedala ani vediet, ze sa dieta narodilo. Kto toto spravi, je v nom strasnevela zloby a nenavisti.

euka210
1. nov 2023

Pozri, keby moja sesterka nie je na fb, tak ani neviem ze sa vydala a ma dieta...ani moja mama to nevedela, ujo nic nedal vediet. My sme nemali potrebu davat ani info vsetkym...len najblizsia rodina a dobri znami, s ktorymi sme viac v kontakte ako so vzdialenou rodinou. V zivote by mi nenapadlo pytat od niekoho fotku pokial on sam nema potrebu sa podelit s tou spravou a radostou.

thereisabear
1. nov 2023

@gerrwie_girl tak rieši sa to podľa mňa bežne dvoma spôsobmi, niekto dá vedieť širokej skupine ľudí, niekto oznámi iba najbližšej rodine. Podľa mňa sú oba spôsoby ok. Mne napr. písala širšia rodina aj bez toho, že by som im to dala vedieť, niektorí aj poprosili fotku a nemala som problém poslať. Nikto sa pokiaľ viem neurážal ani nesťažoval.

orangiiina
1. nov 2023

Ty si ani neoznámila, že sa dieťa narodilo. Oni nie sú urazení, že si neposlala fotku, ale že sú ani neoznámila narodenie možno spolu s fotkou a to je podstatný rozdiel.
Presne toto sa stalo aj v mojej rodine, tiež švagriná neoznámila svojej rodine a niektorých sa to dosť dotklo, ze sa to dozvedeli od iných ľudí. Takze stále je moj názor, ze si ty urobila chybu. Mas možnosť na nápravu, pošli im jednu fotku, poďakuj za záujem a užívaj si dieťa.

poppy22
1. nov 2023

z coho su nestastni? vsak vsetky babatka su rovnake...mama nema pravdu-naoko vztahy su len vyciciavaci energie...a robit vsetko,len aby sa niekto,koho vidim raz za 2 roky neurazil, mi pride divne...aky zaujem o mna,taky moj zaujem o inych-bez zlej krvi, ale zas nebudem sa nutit do niecoho,co necitim...to je skutocna dospelost, malokto ju dosiahne...a mne nepride ok,aby fotka mojho babatka kolovala kadetade...

cervenaruza123
1. nov 2023

Pre nas v rodine je prirodzene posielat si fotky alebo aspon info o narodeni dietata. My mame spolocny chat so sirokou rodinou a posielame si tam navzajom rozne rodinne udalosti. Obcasne na pohreboch sa postretame, robi sa raz rocne aj rodinne stretko, na ktorom sa vacsina rodiny nezucastni, lebo pri tolkom pocte ludi je to nemozne. Ale vzdy ked sa narodi dieta, posle sa fotka a vsetci sa tesime, ze pribudol dalsi clen. A to hovorim o rodine v style, ze bratranci z 2. kolena a podobne. Sme jedna krv, sme nejaka ta komunita a ked treba, povzbudime sa a pomozeme si, uz kto kedy a ako moze. A ano, ked sa narodi dieta, posle sa fotka, vacsinou aj s mamickou, ze vitame noveho clena, len tak pre info, s menom, aby sme vedeli, ze je dalsi clen rodiny na svete, tesime sa z neho, tesime sa, ze rodina sa siri a deti prinasaju radost. Cloveka akosi viac potesi, ked vidi kusok koze babatka zabaleneho v perinke, ale vie, ze je to jeho rodina ako ked vidi uplne cudzie nahodne dieta, ze geny nasich prarodicov sa siria dalej. Radost z narodenia dietata je nadherna a my sa s nou radi delime navzajom. A to dieta je novy clen a da sa povedat, ze je aj hodny toho, aby rodina vedela, ze existuje a fotka vzdy potesi. O tehotenstve sa velakrat ani nevie (resp. vie len uzky kruh rodiny), len sa posle info a fotka dietatka a vsetci sa tesime.
Pokial by som s rodinou vobec nebola v kontakte, tak by som neriesila vobec. Pokial ale v nejakom kontakte aspon obcasnom ste, je podla mna prirodzene, ze sa zaujimaju o dieta a vlastne je to mile. Nevidela by som to len negativne. Teba mozno ignoruju, ale mozno k dietatu vztah budu mat. Ktovie. Pokial ale nikdy nie ste v kontakte, tak dieta uvidia na Vianoce a nech su spokojni. Sprav ako to citis, ale nemyslim si, ze to museli vyslovene mysliet zle. Ze sa rodina zaujima o to, aky pribudaju clenovia, je jednoducho vo vacsine rodin uplne normalne.

Strana
z5