Pošli muža s dieťaťom k svokre

9. mar 2024

Preco radite kazdej matke, ktorej svokra robi naprieky, aby nechala ist matka svoje dieta len s muzom ku svokre? Svokra dava babatku sladkosti aj napriek upozorneniam, pcha mu mobil pred oci aj napriek upozorneniam, ze nech mobil babatku neukazuje, pokrikuje po babatku - nepchaj si to do ust, nepi tak rychlo, a pod. (aj napriek upozorneniam, ze nech nenapomina babatko, ze na vychovu ma rodicov) a plno inych situacii. To vazne k takej zene poslete muza s babatkom, ktory sa svojej mamy boji a nic jej nepovie?

basulaak
9. mar 2024

Niekedy su maminy precitlivele a prehanaju. Co oko nevidi srdce neboli. A dieta pride z navstevy a zije. Mozno aj preto

barbora0308
9. mar 2024

Myslim, ze to velmi zovseobecnujes...Vazne kazdej matke? Ja osobne som tu ziadnu taku diskusiu nevidela. Kludne sem hod vsetky tie priklady, som zvedava.

cyberk
9. mar 2024

Si precitlivena 😜 ty si sa k starkej netesila, ked si vedela, ze ti da nejaku tu sladkost, a mozes u nej robit to co doma normalne nie? Ci tvoja mamka bola tiez tak pribrzdena, ze ta kvoli takymto somarinam k nej nepustala ? 🙈 niektore veci ludia automaticky hovoria bez premyslania - ako npr to ze nepi tak rychlo, zabehne ti.. bla bla jednym uchom dnu druhym von

autor
9. mar 2024

@basulaak Ano pride zive babatko s cokoladami v bruchu, a pookrikovane za vsetko co robilo, a naucene na mobil. My napr. mobil babatku neukazujeme. Svokra 3 krat kazdu navstevu. Vzdy ju hned upozornim a odlozi mobil. Keby tam nie som tak babatku pcha aj celu navstevu mobil pred oci.

autor
9. mar 2024

@cyberk Pisem o BABATKU.

autor
9. mar 2024

@barbora0308 Aj dnes som tu citala, ako viacere pisu matke, posli len muza s dietatok ku svokre. A uz som to tu vela krat citala.

alickapusinka
9. mar 2024

TY keby si bola svokra a nevesta povie nikdy nebudeš vidieť ani na prázdniny by TI nedala vnúča páčilo by sa TI to. To že TY nechodíš tak zbytočne nepíš o druhých. Môže prísť situácia za čas že sa to stane tebe a svoje vnúča neuvidíš.

barbora0308
9. mar 2024

Ty hovoris o vlastnych skusenostiach, ktore zovseobecnujes...

autor
9. mar 2024

@alickapusinka Urcite by som nerobila naprieky ako svokra. Takze ani by ma nenapadlo okrikovat babatko, davat mu cokolady a pchat mu mobil pred oci, a plno ineho. A to este je stale upozornovana aby to nerobila. A prejde par minut pocas navstevy a znova okrikne nase babatko.

autor
9. mar 2024

@barbora0308 Ano zovseobecnujem. Lebo vazne som tu vela krat citala tu vetu, posli muza s dietatom ku svokre a ty si doma oddychni. No taky oddych s krcom v bruchu co akurat pcha svokra do ust nasmu babatku a ako ho okrikuje. No dakujem ozaj za taky oddych 😃.

doriiis
9. mar 2024

Ach jo autorka.Takymto prístupom budeš v krci celý život.A okolie a dieťa tiež.
Ak má niekto neschopného muža,čo sa nevie sám plnohodnotne postarať o dieťa,tak sa stala chyba vo výbere partnera

nataly420
9. mar 2024

Koľko má bábätko ? 😅

oranzovyvevericnik
9. mar 2024

Problem je v tvojom chlapovi, ze toto dovoli, a nevie si upratat matku.

beata_k
9. mar 2024

Jasne, ze nie. A argument, ze prezije je maximalne trapny. Aj keby som ho v noci nechala v lese tak prezije, ale to neznamena, ze mu to urobim. Je to inetrnet, miesto hrdinov a hrdiniek. Neber si kazde ich slovo k srdcu.

elanor
9. mar 2024

zaujimalo by ma co v tvojom pominami znamena slovo babatko. Lebo takemu ozaj babatku moze svokra davat cokolady kolko chce, ono ich nedokaze zjest, takez plne bruchi ich mat nebude, maximalne 1x oblizne a hotovo. A po babatku tiez nebude krikat - hento nejedz, tamto nepi, hento nechytaj, lebo take ozajstne babatko ani jedno z toho same nerobi. atd. A do mobilu babatko tiez kukat nebude, jednak tam nedovidi, a za dalsie ani v rukach neudrzi.
Cize tu ocividne o ziadne babatko nejde. O male dieta, ok, ale nie babatko. Najprv si ujasni pojmy a dojmy.

viera321
9. mar 2024

Prepáčte, ale toto je už moc. Citujem: "Ci tvoja mamka bola tiez tak pribrzdena", to ako si niekto môže dovoliť niekoho takto titulovať? Prečo by mala byť "pribrzdená"? A ešte matka autorky? To súdite na základe čoho? Prosím, radšej nekomentujte, keď ste schopné vypustiť z úst, resp. z mobilu či počítača, takéto súdy, lebo len poukazujete na to, aké ste vy samé. To v tomto duchu vychovávate aj svoje deti, že na druhých dokážete povedať takúto urážku, a raz toto povedali ďalej niekomu? Lebo viete, ako znie to porekadlo:
"Kto to hovorí, ten to je, tomu sa to šikuje".
Ja naopak autorku plne chápem a podporujem ju, keď chce svokra zasahovať do výchovy a správnej výživy môjho dieťaťa,tým, že robí pravý opak, tiež by som ho k nej samé s manželom nepustila. Tobôž nie bábätko, a môžete si tu písať čo len chcete. Je to jej dieťa, keď vám to nevadí, v poriadku, vy si budete znášať následky vášho konania, je to vaše dieťa, vaša výchova.
A od autorky to nie je precitlivelosť, je to zodpovednosť. Ak chcete poradiť, poraďte, ale nevyslovujte sa takto urážlivo, keď sa neviete správať a máte problém asertívnej komunikácie - /to znamená - pre takých "pribrzdených"/ schopnosti komunikovať a vžiť sa do situácie toho, s kým komunikujem, tak radšej nekomunikujte a buďte ticho, nech sa celý svet nedozvie, aké v skutočnosti ste.

autor
9. mar 2024

@doriiis Postarat o babatko sa muz vie. Ale boji sa svojej matky, a pred nou sa boji nieco povedat. Takze pocas navstevy len ticho sedi a slovo jej nepovie. A este mne povie, ze uz je starsi clovek, ina uz nebude, a ze jej mam povedat ked nieco sa mi nezda.

terezia323
9. mar 2024

Čo si si za muža zobrala, že sa bojí vlastnej matky?

barbora0308
9. mar 2024

Ja fakt neviem preco je tak vela mamiciek precitlivenych na svokru... Moja mama sa sprava skoro rovnako, ako moja svokra a nevybijam si to iba na svokre, ak sa mi nieco nepaci. Doma s manzelom mame nastavene hranice, co sa tyka vychovy, ale ak ide dieta ku starym rodicom a obcas mu stary rodic da pred obedom maskrtu, tak z toho nerobim velke halo. Staci si o tom troska precitat, hranice su dolezite, ale je uplne v poriadku, ak ma dieta troska volnejsi rezim napr. u starych rodicov. Ak sa dietatu bude stale nieco vsade zakazovat, tak to sposobi uplne opacny efekt, samozrejme tu teraz nehovorim o nejakych extremoch, ale buchta pred obedom u babky je uplne v poriadku.

doriiis
9. mar 2024

No tak autorka ale to je potom chyba muža a nie svokry.
Môj muž chodí tiez sám s deťmi k svokrovi.Na viac dní😱
Od malých bábätiek.A? Ich otec není truhlik,ktorý pri svojich rodičoch straca autoritu rodiča.

taga
9. mar 2024

Prosim ta a to babatko tvoje ma kolko mesiacikov?
Rozpravas o nom ako o pol rocnom a zaroven ze si nema nieco pchat do ust... tak kolko vlastne to "babatko" ma? Lebo za mna babatko je tak mozno do roka

autor
9. mar 2024

@elanor Tak moje dieta ma rok, a je to pre mna babatko.

barbora0308
9. mar 2024

Ty mas doma batola a nie babatko...ale to je asi jedno.

siska53
9. mar 2024

@barbora0308 mne sestricka v porodnici, ked som jej povedala, ze mam doma dvojrocaka, povedala, ved aj to je este take babatko 😅

januska12323
9. mar 2024

A sme doma. Ročné dieťa už nie je bábätko. Par kúskov čokolády a niekoľko minút pozerania do mobilu počas návštevy mu nijak neublíži.
Rada pošli dieťa s otcom je normálna ak je jediný problém medzi svokrou a ženou. Ak dieťaťu svokra nejak ubližuje samozrejme tomu budeš brániť. Ale toto čo píšeš sú hlúposti.

autor
9. mar 2024

@viera321 Dakujem. Ja som radsej na tu urazku ani nereagovala. Ta pani to slovo pribrzdena asi pouziva bezne, a mozno aj na nu tak vravia, tak to aj sem napisala.

terezia323
9. mar 2024

Milá autorka, dúfam, že to tvoje bábätko je dievčatko a nie chlapeček. Lebo aj ty budeš raz svokra a dúfaj, že nevesta nebude proti tebe zbrojiť a vidieť na tebe všetko zlé

basulaak
9. mar 2024

Tak ho k svokre nepusti. Problem solved. 🤷‍♀️ co riesis

tykat
9. mar 2024

A ty mas muza nesvojpravneho? Nevie svokru upratat? Ci len ty si ten jediny vyvoleny rodic ktory vie vsetko najlepsie? Sak decko ste splodili dvaja.
Ak muz je benevolentny a ma tvoju vychovu v pazi tak takeho si pre dieta vybrala. Mozes si s nim sadnut ako s rovnocennym partnerom, podebatovat ale to je tak vsetko, on nie je tvoje decko.
Preco by otec nemohol ist s deckom k babke? Niektore ste az vysinute ako idete svokre po krku za kazdu hovadinu. Vcera jedna pisala ako decko nech byt so svokrou,ako pri nej place, a z prispevku je jasne ze matka svokru bytostne neznasa lebo...kopec prkotin ktore ona robi inak ako svokra.

siska53
9. mar 2024

Sa hlavne ukludni, porozpravaj s nou pevnym hlasom, ze si nezelas, aby dieta v tom veku jedlo cokoladu a pozeralo do mobilu. Vy ste rodicia, tak nech dodrziava vase pravidla. Inak tam nepride dieta len s otcom, ale aj s tebou.
To je zas opodstatnene, nastastie viem, ze nasi rodicia toto nerobili, ale kamoska mala obdobny problem so svokrovcami. Osobne nepochopim tieto naschvaly.

Len zas nehadz vsetky mamicky tu do jedneho vreca, niekedy ide o uplne ine situacie ako mas ty.