Potrebujem poradiť: Muž mi stále vyčíta tie isté veci
prosim ,potrebujem pocut nestranny nazor ohladom muza.
stale mu vycitam rovnake veci a stale sa hadame na tom istom a vravi ze to ja nie som v poriadku.
sme spolu 13 rokov , za cely ten cas mi ani raz nepovedal prepac, dakujem, to je super napad.
posledne 2 roky je to bez bozkov ,objatia , sexu . ked pride z prace ani sa mi nepozdravi, len zacne hundrat ze zas je doma bordel. ano povysava , pozmyva , vylozi mycku pracku, ale nezabudne mi povedat aka som neschopna lebo som len doma na materskej. je sikovny , okolo domu vie urobit vela ,ale stale len co on si vymysli, ako si vymysli a ja mozem len suhlasit , alebo sa pohadat.
posledne 3 roky mi na narodeniny ani negratuloval ani nepodal ruku, ziadne darceky nedostavam od neho, lebo on ako vravi nema peniaze . (nepotrpim si na dary , ale čokoláda by potesila ).
cely ten cas sme fungovali ,,na polovicu,, prerataval blocky, no on takto chcel fungovat aj pocas mojej materskej , ked som mu zacala vycitat ze nech sa uvedomi ze uz nezarabam tolko tak zacal ,, potraviny ,, tahat on a zbytok hypo, elektrina poistky na polku.
ked sa o niecom bavime a poviem mu svoj napad , stale to len skritizuje , ohundre ze je to hovadina ,dalsie terno na hadku je ze nic doma nerobim. zacne mi rozpravat stale ako malemu decku co mam urobit kedy a ako .nepozicia mi svoje veci lebo on ich kupil , ak chcem nieco musim si kupit vlastne alebo vyriesit inak. napr. tlaciaren nemam pouzivat lebo miniem toner a on nema peniaze na dalsi. ked zaspinim interier auta ( rohozku) zacne nadavat ze on stale prata auto ,
ze on ho servisuje a tankuje a ja sa len vozim, .. asi pred pol rokom mi uz praskli nervu a zacala som mu nadavat , ze je kok..., hovado ,atd stale pri hadke,a samozrejme toto mi vycita tiez, ze si nic nevazim , vsetko znicim (aj ked omylom). ja uz viem ze s nim zit nechcem, zhnusil sa mi, ide mi skor o to aby si precital co si o tom myslia ini ludia. pripadne ja ak som vadna ja lebo uz naozaj neviem co si mam mysliet o tom.
A načo spolu teda ste??? Ja nepochopím tento slovenský štandard, ostávať kvôli deťom v nefunkčnom vzťahu. Načo??? Tvoje dieťa nie je sprosté, len malé. Ono vníma, čo sa medzi vami deje. Ak je to chlapec, navníma vzorec správania tvojho muža a raz sa bude správať presne ako on. Keď muž po tebe vyhukuje ako na sopláka, raz takto bude húkať po synovi, lebo z toho čo píšeš, vzťah nemajú žiadny. Decku netreba mať otca a matku v rodnom liste, ale naozajstných vnímavých prítomných a pri zmysloch rodičov. Keď s ostávaš s hentakým chlapom, s ktorým máš totálne nefunkčný vzťah, tvoje dieťa tým TRPÍ a v budúcnosti bude ešte viac.
Autorka keď začneš chodiť do práce, prosím ťa choď preč od toho hovada. 13 rokov ste spolu ale nemôžeš použiť pos*atu tlačiareň lebo je jeho? Všetky výdavky okrem potravín delite na polovicu a ty to ťahás z rodičaku? Do toho sústavne kritizovanie a nulová pomoc s dieťaťom?
Však si si sama odpovedala.
@katka700 dakujem ze ste mi to tak zhrnula.niekedy sa clovek zamota ani nevie ako.
Mna by zaujimalo preco mas s takym clovekom dieta
Nič sa nezmení. Ty musíš premýšľať ako chceš ďalej žiť. Ako dlho to vydržíš, lebo aj ty musíš byť v psychickej pohode pre svoje deti a aby si si nezničila zdravie v takýchto nervoch. Ja som vydržala 15 rokov. Snažila som sa kvôli deťom ale teraz som na tom vlastne finančne lepšie keď som sa rozviedla. Žiadne dohadovanie o peniazoch lebo všetko je stanovené súdom.
@elizea mali ste podobnu skusenost?
Boože toto je akokeby mas 12 rokov a žiješ so svojim večne nasrdenym uhundranym fotrikom 🤦♀️
No ja ta obdivujem ze to vôbec davas, ja sa mením na diabla ked sa ma pokúša niekto takto buzerovat, strašne to neznášam.
Chceš skúsenosť? Moja teta s takým chlapom žije 30 rokov. On je z jeho pohľadu dokonalý, šikovný, užasný, krásny a perfektný (v skutočnosti je lenivý, hlúpy, nechopný a vyzerá otrasne). Ona je podľa neho lenivá, sprostá, neschopná (v skutočnosti je mega šikovná, pracovitá, kreatívna a vyzerá fantasticky). Problém je, že ju za toľko rokov tak naponižoval, toľko jej nadával, tak si na nej honil ego, že uverila jeho optike a v súčasnosti sa správa tak, ako by sa bez neho nemohla ísť ani vykakať. On jej určuje program, po 17.00 jej zakazoval jesť napríklad, lebo je tučná (teta má v 55 rokoch 60kg), stretávať sa môže len s tým, s kým on dovolí, všetko čo robí a kedy koordinuje on, lebo ona to nevie a on vie lepšie, čo treba. Deti od nich po 18tke okamžite ušli preč, lebo 1.nezvládali otcove záchvaty hnevu a debility 2. nezvládali sa pozerať na to, ako si to ich matka nechá. Stačí taká skúsenosť?
@yoxinka staci
leziete si na nervy, on cely den v robote, pre neho si neschopna (tazko hodnotit, cize bez urazky, ja to len konstatujem),este musi po robote upratat po tebe. tebe ide na nervy lebo sa o teba dostatocne nestara nezaujima. Ale to podla mna nikdy nerobil. keby moj zacal ratat blocky a delit tak sa dobre rozosmejem, slahnem mu valcekom na cesto a napady by ho presli. Alebo by som mu teda ôolku smarila, ale nemali by sme detei, a za chvilu by sme spolu nezili... okrem toho by som prala len polku veci, upratovala len polku veci, nakupovala len polku veci, aj polku veci odniesla.
Ty jemu nedokazes teraz nic. Si zena na RD, bez prijmu, pre neho dokonca nevies ani len upratat, nic mu nedokazuj. Dokazes mu ze ty si ta normalna jedine tak ze sa spakujes a odides, uvidi, ze aj bez neho pana dokonaleho prezijes.
@yoxinka uplne suhlasim, a este by som dodala, ze to spravanie sa stupnuje... a je dost mozne ze bude aj voci detom,alebo jej starostlivosti o deti. Cize b ude komentovat jej vychovu, jej starostlivost, nesko deti, spravanie, obliekanie, ucenie.. vsetko v kombinacii s urazkou na matku ...
@chodec15 mame iba 1 dieta, zhrnula by som to tak ze on vidi chybu v kazdom , a ja toho mam plne zuby. zachranovat uz nie je co, tymto prispevkom som skor chcela zistit ci mam na to vsetko triezvy nazor.
Cele je to cudne a rozratavat blocky na to uz nemam ani slov.
Tak s takým hňupom by som nežila ani polroka. To delenie ja toto, ty je to nepochopím. Všetko s manželom platíme spolu s nášho účtu . A to manžel zarába asi 4x viac ako ja. A ani tvoje správanie nie je v poriadku. Nadávať ako v poslednej štvrtej cenovej...
Ale veď ty si to pekne zhrnula a pochopila.On sa cíti menejcenny a preto všetko po tebe poupratuje po svojom a robí všetko lepšie.A tebe vytkne všetko len, aby on bol ten čo vie ako na to;)hovorím, keď si taká na nič a bude Ti niečo vyčítať povedz mu nech požiada o rozvod.Najlepsie je nedať sa zatiahnuť to hádok ignorovať nech si brble koľko chce, umýva, prekladá nebude divák nebude divadlo
Keď je taký super otec a ty nanič mama, lebo dieťa plače prečo s ním nechodí von sám?no, lebo sa boji je hrdina len za tvojim chrbtom.On nie je nespokojný s tebou, ale so sebou.
Niekto hore píše čo vlastne robíš ty na RD?
To neznamená, keď nepracujes, že muž v sobotu nemôže povysávať a poumývať.Mozno v robote musí šúchať nohami a byť za dobrého a doma si to vyvrsi na tebe, lebo to vie lepšie...nechaj mu synka doma nech mu spraví večeru a pohrá sa s ním, ide von a choď niekam preč uvidíš ako bude vyskakovat, alebo v sobotu doobeda.To už nebude taký hrdina, keď píšeš, že s ním ani nejde von
@yoxinka ako teta reagovala na vaše dohovarania?
@zmrzlinka2021
Ona si dohovárať nedala. Vždy nás odbila s tým, že oni sú rodina a všetko je ich vec a my sa do toho nemáme starať. Muž jej nedovolil ani starať sa o vlastnú mamu (40km od nej bývala), keď už bola nevládna. Samej jej za mamou nedovolil chodiť, nedovolil jej šoférovať, lebo že by nabúrala 🤷♀️. Všade ju vozil on a vlakom že chodiť nebude. Ja si myslím, že on na ňu strašne žiarlil, prácu jej vždy vybavil on a kontroloval ju tam cez kolegov. Inak, zakonplexovaný bol maximálne. Chudák, ktorý nikdy nič nedokázal. Keď sme tam prišli na návštevu, napiekla super zákusky, pripravila jedlo. Muž pred nami všetkými všetko komentoval, že je hrozné, že prečo to nespravila lepšie. Všetko bolo vynikajúce, čo sme ocenili, ale ona sa nám napriek tomz ospravedlňovala, že zle napiekla/navarila. Ja som ju nespoznávala, z roka na rok to bolo horšie. Za mlada bola ambiciózna, kreatívna, mala rozbehnuté vlastné podnikanie … spravila len jedinú chybu, že sa vydala za hentovo debila a zničilo jej to život.
Ďalší pán dokonalý a žena akože nemožná, keď si na materskej, tak sa staráš o jeho dieťa, tak nech pracuje na rodinu a nech nefrfle, že čo chce na polovičku...
@yoxinka to je strašné ťa jej slepota.
Keď ma taky problém tak do jesene nech ide on na materskú a ty do práce, financie tiež budeš po ňom vyžadovať ako on od teba, keď niečo nebude vynadal mu, budeš ho buzerovat ako on teba. Za ten čas si nájdi niečo kde sa s dieťaťom prestahujes, niečo nasetri a chod preč. Ja by som s takým aj napriek dieťaťu neostala.
Ja nechápem prečo sa dávate dokopy a debilmy len aby ste neboli samé :D čo je na tom ťažké zhodnotiť PRED TYM či je ten človek hodný toho čo chces dosiahnuť.. tak ako kedysi sme mi chlapi rozmýšľali penisom, tak dnes vy rozmýšľate vieš čím.. milujem MK

@stanulienkat bolo to zle , ale nie az takto ,uz som to niekde spominala, ,poviem to takto, keby neprislo dieta uz spolu nie sme.