icon

Poznal ma ako dieťa a teraz máme spolu vzťah

11. máj 2025

Zaujímalo by ma ako to môžu vnímať ľudia. Sme v situácii, kde sme sa poznali z detstva, on je ale o vyše dekádu starší a máme teraz vzťah. Nezamýšľala som sa nad tým do dnes, no jedna kamarátka mi úprimne a otvorene priznala pohoršenie nad našim vzťahom, tak som začala premýšľať aké názory a postoje asi tak môže náš vzťah vyvolávať u ľudí. Ja som na začiatku dospelého života a on už je zastabilizovaný pre lepšiu predstavu o nás. Kamarátka komentovala že jej je nechutné , že mám vzťah s nikým kto ma videl hrať sa s bábikami a že je to podľa nej choré. Zdá sa mi, že aj jeho kamaráti na nás nazerajú pohoršene alebo aspoň pobavene, ak nič iné. Aký máte názor vy na takéto vzťahy ?

Strana
z2
lenkasarka
11. máj 2025

Ak ste obaja spokojní tak názor iných je nepodstatný. Aj moj názor,že s napr o 20 r starším chlapom by som nebola ti môže byt ukradnutý.

huxy
11. máj 2025

A čo ťa po názoroch iných? Pre mňa osobne je to nechutné, dokonca choré. A kvôli tomu to teraz akože ukončíš? Každý nech si robí, ako chce.

anketkarka
11. máj 2025

Keby celé okolie malo problém s našim vzťahom, tak by som sa naozaj zamyslela. Nie nad názormi iných, ale nad tým, prečo ste spolu. Prečo nie rovesník? Čo bude o pár rokov, keď budete starší a ten rozdiel bude ešte viac citeľnejší?

pribinak
11. máj 2025

O koľko je starší?

lindous
11. máj 2025

Keď už sa pýtaš na názor, tak áno, aj mne to príde svojim spôsobom zvláštne, ale nežijem tvoj život, takže ti môj názor môže byť asi jedno...

autor
11. máj 2025

O 13 rokov je starší, podľa mňa nič strašne.
Pýtam sa ozaj len zo zvedavosti, nie že by som chcela kvôli tomu prehodnotiť vzťah. Mne tento vzťah úplne sadol. Mala som vzťahy aj s rovesníkmi a toto je omnoho lepšie, úplne na inej úrovni.

mamamasama
11. máj 2025

Ja, že napíšeš 25+. 13 rokov pri dospelých ľuďoch naozaj ako problém nevidím.

pralinka25
11. máj 2025

ja na velke vekove rozdiely nie som. ale to je cisto moja osobna preferencia. ale to neznamena ze inemu to nemoze vyhovovat. ako cudziemu cloveku by mi to bolo uplne jedno. ale tu mi pride trochu divne to ze ta poznal ako dieta. skusam si predstavit ze by som poznala v 20 kedy uz mam co to za sebou 7 rocne dieta a potom by som k nemu mala neskor romanticky vztah. cisto osobne pre mna by bolo ine spoznat niekoho v dospelosti s takym rozdielom a ine ako ked poznam toho cloveka ako male dieta. nuz ale tak je to vas zivot hlavne je aby ste si rozumeli a aby vam to obom vyhovovalo.

sissy27
11. máj 2025

Nejak extra divne mi to nepride, ale na druhej strane si neviem predstavit, o com sa dospely samostatny pracujuci chlap (teda snad 😅 v jeho veku) bavi s maturantkou 🤷‍♀️ asi aj preto jeho kamosi na teba pozeraju trosku pobavene. Ale tak nie ste prvi ani posledni, mozno ste fakt stvoreni jeden pre druheho.

lindous
11. máj 2025
@mamamasama

Ja, že napíšeš 25+. 13 rokov pri dospelých ľuďoch naozaj ako problém nevidím.

@mamamasama Ono asi nejde až tak o ten rozdiel samotný, ako to že on ju ako 19 ročný chalan poznal ako 6 ročnú napr... reálne na tom nie je vlastne nič zlé, keď sú spolu šťastí a rozumejú si, to je dôležité... ale proste, keď si to predstavím takto, tak mi to je niečím proti srsti 😅 no keby bola autorka moja známa a nepýtala sa na to, tak by som to určite nekomentovala...

mamamasama
11. máj 2025
@lindous

@mamamasama Ono asi nejde až tak o ten rozdiel samotný, ako to že on ju ako 19 ročný chalan poznal ako 6 ročnú napr... reálne na tom nie je vlastne nič zlé, keď sú spolu šťastí a rozumejú si, to je dôležité... ale proste, keď si to predstavím takto, tak mi to je niečím proti srsti 😅 no keby bola autorka moja známa a nepýtala sa na to, tak by som to určite nekomentovala...

@lindous Vtáky v tŕni 🤭

ika02
11. máj 2025

Ahoj, 13 rokov nie je až tak veľa. Ak si s ním rozumieš a on Ťa neberie ako trofej, nerieš ostatných. Veď nemusíš si ho hneď brať, mať s ním dieťa....
Čas ukáže, či je to ten pravý😉!

lensii
11. máj 2025

Nie je na tom nič zlé. Moja mama má partnera ktorý je o 13 rokov mladší ako ona a žijú spolu cez 15 rokov bez problému

deti95060810
11. máj 2025

13 e. je ešte Ok.... omnoho horšie mi príde rozdiel viac ako 20 r... ale keby to bolo aj 20 r čo vlastne ostatných ľudí do toho?

rozculena
11. máj 2025

13 rokov nie je problé,problém sú tí,ktorým to vadí

nika23t
11. máj 2025

13 rokov je pre mňa ok. Ale na Tom nezáleží, dôležité je, aby ste Vy dvaja nemali pochybnosti. Prečo kamoška rieši Tvoj vzťah, tomu nerozumiem. Ak teda nemáš 15. Ja osobne som sa ako dospelá nikdy nikoho nepýtala na názor ohľadom môjho vzťahu. Takéto debaty vedia veľa pokaziť.

reanda
11. máj 2025

a co na tom, ze ta poznal ako dieta? teraz uz dieta nie si a on ma s tebou vztah teraz, nie ako s dietatom.. ked niekoho bavi tahat do pritomnosti minulost, nuz, nech sa tvari pohorsene a znechutene..

nicoletta98
11. máj 2025

Nie je to divne, pokiaľ ste v rovnakých “etapách” zivota a rozumiete si. Tiež mám 11 ročný rozdiel s priateľom, ale už som popri štúdiu na VŠ pracovala, bola som osamostatnená atď.
Čo nepochopím je, ak ma partner cez 30 a druhy partner dokončuje SŠ, pričom vekový rozdiel môže byt rovnaky 🤷🏼‍♀️ neviem si predstaviť, že jeden rieši prácu, hypo, zakladanie rodiny a druhy maturity 😃 ale každý podľa svojho samozrejme..

really8
11. máj 2025

Sak a co. Aj tak spolu nebudete cely zivot.

danieli
11. máj 2025

Mam o 9 rokov starsieho manzela a sme spolu uz takmer 20 rokov, ked si chce zo mna vystrelit pouziva vetu: “Kym si ty tahala kacera na spagatiku… a ja uz sa pytam, ci mu netreba plienky…ak ste s tym v pohode vy dvaja, moze ti byt uprimne jedno…

zuzu11166
11. máj 2025

Tak ja ti napisem moj pribeh....
Milujem nazory vsetkych tych najmudrejsich,ktorych sa to vobec natyka...
Ja som sa mladucka vydala a rozviedla po 4 rokoch.
Neskor som si zacala s muzom o 20 rokov starsim.to bolo pohorsenych ludiiii....
Kamoska sa pohorsuje??? No to je jej problem.ty sa na kazdeho vykasli,riaď sa svojim srdcom.
Ja som uz s tym mojim vyse 20 rokov,on je to najlepsie co sa mi v zivote stalo,nikdy som nikoho nelubila tak ako jeho,a to za ten cas uz aj vidno ze zostarol,ale to je telesna schranka-lubim ho stale rovnako ako pred 20 rokmi.s nim mam aj dceru,pri ktorej "omladol"
Zamysli sa iba nad tym,ci ti to neskor nebude vadit,ze ty budes povedzme este v najlepsich rokoch a on bude stary.ak si toto vies predstavit,ze ty s tym budes v pohode,tak je to ok.
Ja som v tom mala jasno uz vtedy.uvedomovala som si to.mala som len 24 a on 44.vtedy to vidno velmi nebolo,ale teraz mam 50 a on 70.nevypada ale rozhodne na svoj vek,no samozrejme vidno ze je starsi.no mna toto skutocne netrapi.trapi ma iba to,ze sa o neho bojim a zelam si len,aby bol s nami co najdhsie.takze neries fakt co si myslia druhí.tvoj zivot budes zit ty,nie oni.a ja ti drzim palce!

ema22270
11. máj 2025

A poznal ta v detstve ako? Ze ste sa videli len tak v dedine, boli ste susedia, kamaratili sa rodicia? Alebo len z videnia? Ci ste sa videli casto? Inak je 13 rokov pohode.

diewcatqoo
11. máj 2025

Neviem no, pokial ta nevychovaval ako otcim, tak mi to az tak cudne nepride 🤷‍♀️

betulinka1
11. máj 2025

Kamoska nech premýšľa nad svojim vzťahom. Aby to nebola skor závisť. Treba sa skor zamysliet aky mala kamoska zámer, lebo bolo to dost od veci. 13 rokov nie ziadny hrozný rozdiel, nad ktorym sa treba zamýšľať. Poznam viac párov, kde je vacsi vekový rozdiel ako vas a dokonca v opačnom garde, kde je zena starsia o 9 rokov. Vsetci si pekne ziju uz viac ako 15 rokov spolu.

naira80
11. máj 2025

Môjho muža som spoznala, keď som mala 22, on 35. Sme spolu 23 rokov, ja mám 45, on bude mať 58, syn má 17r., dcéra 12r. Za mňa je 13 rokov úplne v poho.

terezkaarthuramax
11. máj 2025

Dolezite je ci sa lubite
Ostatne nech ide bokom.

tim23
11. máj 2025

Koľko máte rokov?

gabika0825
11. máj 2025

A čo je akože na tom že kamoska má taký názor? Veď je to tvoj život, nežije ho tvoja kamoska za teba, tak nerozumiem prečo sa nad tým tak zamyslas. Je to iba jej názor, povedala ti ho úprimne, ale ty si jej mala tiež úprimne povedať, že je to tvoj život a za to že ti teraz povie že sa to jej nepáči, tak to neznamená že jeho odkopnes, aby ona bola spokojná. Ja osobne som mala vzťah, kde bol partner o 17 rokov starší a nikto z okolia si nedovolil mi do toho kecat. A nie vzťah neskončil kvôli pre niekoho veľkému vekovemu rozdielu… 🤷🏼‍♀️

drihdeed
12. máj 2025

13 ročný rozdiel je úplne v pohode podľa mňa. Absolútne sa nezamýšľaj nad tým, čo na to hovoria druhí. Nie je to ich život. Ak si šťastná, tak kašli na okolie Je to o vás a nie o tých okolo. Bohužiaľ, táto spoločnosť je príliš konzervatívna a vždy ťa bude niekto pre niečo posudzovať, ak sa to vymyká z priemeru. Vo vzťahu je najdôležitejšie to, aby ste si rozumeli, boli si navzájom oporou a ľúbili sa. Mnohokrát je vek len číslo. Ten vekový rozdiel sa aj tak o pár rokov tak nebude javiť.
A že ťa poznal ako dieťa? Ak to tebe a jemu neprekáža, je to v poriadku.

mantilka
12. máj 2025

Taký vekový rozdiel 13 rokov majú naši susedia. Hádky ako " starca si si zobrala", počuť. Deti keď to počúvajú... Sused už mal pred ňou rodinu.
Ono teraz ti to nevadí ale neskôr budeš musieť robiť veľké kompromisy. Chlap má rôzne zlozvyky, zdravotné potiaže pribúdajúce s vekom, hundranie ( Iný zápach, prdí viac.... )Ja by som to veľmi ťažko znášala. Ideálne je spoločné starnutie.
Svokra mala manžela o 8 rokov staršieho a je veľmi nešťastná, že zomrel skôr.
Ale každému iné vyhovuje.

Strana
z2