Poznámka od svokry
Ahojte. Zaujima ma, ako by ste sa citili vy po tom, keby vam toto povie vasa svokra. Ide o to, ze so svokrou mame dobry vztah v ramci moznosti, aktualne cakame s muzom prve babatko a rovno nam oznamila, ze ona nebude taka klasika babka, ze sa nebude starat o vnuca, varit mu, vypekat a ze jej bude stacit vidiet vnuca tak 2-3krat za rok…. Co doteraz nechapem, sme samostatni, nezavisli od nej, byvame sami, ani by mi nikdy nenapadlo vesat svoje dieta inym na starost, nie som ten typ… Ale predsa sa ma takato poznamka dotkla… jednak preto, lebo to bolo podane razne a nechapem preco… a jednak preto, lebo ja som babku nikdy nemala a ako mala som vzdy v dobrom zavidela rovesnikom ich babky a vztah s nimi a dufala som, ze aspon moje deti raz budu mat super vztah s babkami… lenze po tejto poznamke som o tom zacala dost pochybovat… Ako by ste to brali vy?
a muz na to co povedal ? ja by som to respektovala a zariadila sa tiez by som ju nechcela vidiet iba tak dva tri krat do roka a nevolala ju pozriet babo ani nic ako chce tak nech ma to su tie moderne babky aj my take mame
ktovie ako to vôbec povedala, mozno to bolo zartom, a to co tu prezentujes, je podane z tvojej strany. A tehotne su velmi citlive a mnohe veci si beru osobne, aj ked to tak nie je.
Ked som bola ja tehotna, mm mi povedal, ze som sa vyparadila ako vianocny stromcek. (cize taka pekna, vynimocna alebo prezdobena??? ) 😂 kazdy si to vysvetli zo svojej stranky a po svojom.
A tiez sa ma to, ako tehotnej plnej hormonov, dotklo.
Dnes by som sa na tom zasmiala, viem, ze to je humor, s ktorym zijeme roky a spolocne si nadhadzujeme 😂
Proste najskôr poroď a potom uvidis, co sa bude diat. Mozno sa na to pozries inak, a aj ona tiez na novu situaciu zareaguje inak.
Mne to svokra ani nepovedala. Dcéra má skončenú VŠ a na prstoch jednej ruky zrátam koľko krát ju videla
Tvoja svokra je super kandidat na opusteneho seniora v domove dochodcov. Preco by ste s nou vy mali chciet travit do buducna cas ked teraz nema zaujem,v najlepsich rockov vnucatka o neho.
Tak asi chce mať kľud a povedala to aby si bola informovaná,nie každý je hotový z malých detí
No aj moja kamarátka ma takú svokru. Keď jej oznámili že bude babkou tak im povedala že sa najskôr mali jej spýtať či môžu lebo ona nechce byť ešte babkou 🙃. A veru aj tak je už majú dve deti a ani jedno ešte nevidela dokonca sa ani z vlastným synom nebaví kvôli tomu že z nej spravil babku. Nuž rôzny sme.
Nuž drahá mamička ja nebudem taká typická nevesta...stačí mi vás vidieť 1-2 do roka. Nečakajte že vás budem volať k Vianociam či navštevovať k výročiam. A keď budete raz stará tak už mám pre vás pekný domov dôchodcov. Oooo a aby som nezabudla ani tam vás nebudem navštevovať😉. Aká akcia taká reakcia.
😂😂😂
Podľa mňa bude prvá stepovať pod pôrodnicou s veľkým plyšákom a balónmi. Uvidí jednu fotku a roztopí sa jedna radosť....
@autorka A v akom kontexte ti to povedala? Možno len nechce, aby si sa bála, že sa ti bude starať do výchovy a starostlivosti o dieťa, možno to preto tak zveličila. Možno si uvedomuje, ako to nevesty nemajú rady, ako nechcú, aby im svokry napchávali deti koláčikmi a maškrtami.... Možno to berieš teraz príliš citlivo kvôli hormónom a zbytočne sa bojíš budúcnosti.... A uvedom si, že keby ti povie, že bude typická babka, ktorá malé príde vymucinkať každučký deň, nepustí ho z rúk a vždy mu prinesie kopu sladkostí, tiež by si to ťažko brala.
Má už tvoja svokra nejaké vnúčatá? Aký má k nim vzťah.
tak možno zamrzí, ale aspoň to povedala dopredu a na rovinu, asi má so svojím životom iné plány než "babkovať". Vieš, na čom si a nebudeš sa na ňu spoliehať. Ak zmení názor, všetko navyše "sľúbeného" poteší
Zariadila by som sa a s jej pomocou by som do budúcnosti nerátala. Predpokladám, že budeš 3 roky na materskej+rodičáku, tak snáď to nejak s tým dieťaťom zvládneš...🤷.
Ma uz nejake vnucata? Planovat si moze,ale mozno ked uvidi svoje vnuca,zmeni nazor. Aj mna by to zamrzelo,ze uz dopredu ho odpise. Ale ber to s rezervou. Mohla si odpustiť takuto poznamku,ale nejako sa nadtym netrap. Uvidis,co bude,ked sa babatko narodi.
Povedala by som, že fajn... ani moje deti nebudú klasické vnúčatá, uvidi ich teda 2-3x do roka a budú ju oslovovať menom, nie "babka "
PS: aby to nebolo práve naopak, že bud1e beda sa jej zbaviť 🤫😄
Na jednej strane - uvidis ked budes mamina ake situacie nastanu. Pane boze co by som dala aspon za 1 cloveka, kt by mi vedel dieta okrem nas rodicov niekedy postrazit aspon na polhodku. Dieta je sice uzasna ale aj narocna zmena🙏🏼
A v podstate ty rozhodnutie babky nezmenis. Mozes ho iba akceptovat.
Nemusela to tak mysliet ako to vyznelo. Alebo sa hra na drsnacku😂 v podstate to nechaj tak a uvidis ako sa to vyvinie. Niekedy rodina naslubuje hory dol ako budu pomahat a trt. Inokedy su mozno rozne reakcie a nakoniec su z nich uzasni stari rodicia♥️
Ake mal tvoj muz detstvo, vztah s mamou? Z mojich skusenosti, tam kde bol studeny odchov deti, ani "vztah" k vnucatam nie je velmi vrucny.
Kazdopadne rozumiem ze ta to trapi, ja by som tiez vedela rozpravat 🙂
Tak veru, radosť z vnúčaťa sa vyjadruje inak. Mala povedať, že sa teší, ale varovať asi nebude môcť. Ona neodmietla babysitting, ale bližší vzťah s dieťaťom. A kým sa bábo nenarodí je zbytočné toto riešiť. Načo toto vyhlasuje vopred, mohla počkať a v pohode babysitting odmietnuť keď by ste ju požiadali, nie je povinná ho robiť. A aj to, že chce vnúča vidieť 2-3× do roka a že preň nebude vypekať si mohla nechať pre seba, zbadáte to keď to bude.
Áno, najnutnejšie je to, že to vyhlasuje vopred.
Najhnusnejšie
Neriesila by som to, nie kazdy ma k tomu vztah.
Moja svokra ked sa dozvedela ze som tehotna tak povedala, ze nechape načo su nam deti. A presne tak sa aj sprava. Byvame v jednom meste a niekedy aj polroka nepride. Starsia ma 10rokov a nema s nou ziadny vztah vobec ju nevyhladava. Ja uz to neriesim. Ale su veci ktore sa v zivote dotknu a zabolia.
Ja teda nepoznám nič také, že svokra mi postráži deti. O tom, že niekam ich so svokrom zoberú som ani nesnívala, ani žiaden týždeň u babky som nikdy nezažila. Neboli tam ani jeden deň, nie týždeň v lete týždeň v zime.
Moja mamina postrážila na nevyhnutný čas. Keď boli chorí, muž si menil smeny v práci, aby robil poobede, takže prišla o 13 h a o 15:45 ma čakala obutá pri dverách. Ale som vďačná aspoň za to. Deti radšej chodili ju navštíviť ako svokru, ktorá prišla 3x do roka a iba kritizovala všetko. Teraz už nechodí vôbec, lebo ju bolia kĺby, deti sú už veľké a tiež tam veľmi nejdú, tiež povinne na Vianoce a na narodeniny. A teraz by už aj chcela aby sme viac chodili.
Cim som staršia, tym niektorym veciam vuac rozumiem viac,nez predtym. Predpokladam, ze v tvojom pripade to nebude prve vnuca... moji rodicia boli z prvej vnucky uplne paf. Uzila si ich v plnej kondicii, fakt sa jej venovali. Moje deti su o 10 rokov mladsie a... nasi su uz starsi, nevladzu tolko a uz sa nemozem spoliehat na to, ze mi ich postrazia na cely den. Chodime k nim 2x do mesiaca na 3-4 hodiny, a to staci.
Moja svokra je zas iny level. Ovela energickejsia... o deti sa mo rada postará.
Neviem, ako ti to povedala, v akom kontexte, ale ver, ze jej tvoje dieta nebude ukradnute, len asi nema to uz tolko energie.
@denithestrange1993 “ Tvoja svokra je super kandidat na opusteneho seniora v domove dochodcov. Preco by ste s nou vy mali chciet travit do buducna cas ked teraz nema zaujem”
A nemal by zaujem deti byt podmieneny minimalne uz tym, ze ako rodicia ich vychovali? (Teda, svokra vychovala muza, ktoreho ta nevesta miluje a nevie si predstavit zivot bez neho. Ked uz sa bavime o svokre.).
Ci to sa berie ako povinny pausal, a ak rodicia chcu daco naviac, musia prihodit navrch dake tie “dary” (napr. bravat si vnucata na prazdniny, ci casto chodit na navstevy/prijimat navstevy). Vychovat si deti na ich vdacnost a zaujem nestaci, aby ich nenechali opustenych v DD?
(Nehovoriac, ze v DD by mali skoncit len v nevyhnutnych pripadoch.)
@kamatopo detto. To si zaujem musi svokra kupovat takto? Zasluzit? Vychovat dobreho muza nestacilo? Primalo rokov investivanych z jej zivota?
Ale no tak.
@moonlight1210 byť s vnúčatami a s rodinou syna po tom ako som ho vychovala je pre mňa ako svokru odmena za tie roky čo som ,,investovala ,,do jeho výchovy. A ak to niektora berie ako že som vychovala a viac so mnou neratajte,lebo už svoj čas som minula tak potom nech si ten čas trávi ako uzná ,,sama,, aj bez kupovania. Ja som pri výchove syna tie moje roky ,ale nebrala ako investíciu aké ako radosť že mám dieťa a tú istú radosť mám aj z vnúčat bez toho ,že by som si ich kupovala. Ja som s nimi s láskou a vidím v nich pokračovanie niečoho čo vo mne vydelí moji starí rodičia. To sú rodinné zväzky. ,,Že investovaný čas🤣🤣🤣a kúpa ,,
@kamatopo to je v poriadku. Krasne slova.
Potom ale nechapem tomu tvojmu zmyslaniu, ze ak nebude okolo vnucat starka behat, tak si nic nezasluzi, iba odsun do DD a zabudnut.
Ono sa to tak bije. Na jednej strane hlasas (takmer bezpodmienecnu) rodinnu lasku. Rozpravas o rodinnych zvazkoch. Same vzletne slova. Radost citat. Az sa oci zarosia.
Na druhej suhlasis s tym, ze zaujem vlastnych deti o seba si treba zasluzit behanim okolo ich deti (teda vnucat).
Lebo toto su tvoje slova: “Nuž drahá mamička ja nebudem taká typická nevesta...stačí mi vás vidieť 1-2 do roka. Nečakajte že vás budem volať k Vianociam či navštevovať k výročiam. A keď budete raz stará tak už mám pre vás pekný domov dôchodcov. Oooo a aby som nezabudla ani tam vás nebudem navštevovať😉. Aká akcia taká reakcia.”
Ty to stavias na uroven vymenneho obchodu - nieco za nieco. Ty priamo hovoris, ze teba si treba kupit, ziskat a zasluzit. Inak tym smerom ani nepozries.
Tak co ti je na tom celom zrazu take cudzie?
@moonlight1210 nechcela som to poňať ako výmenný obchod,to vôbec nie..skôr ma tie slová napadli spontánne po prečítaní príspevku. Ako by daná babička zareagovala na takéto ,,aké požičaj také vráť,,. Ako by jej to padlo keby niekto takto radikálne ešte pred pôrodom jej stanový kde je jej miesto. Mne ako žene a matke by takéto slová ani nenapadlo povedať priamo. Aj keby som názoru že sa majú starať hlavne rodičia určite by som to nevniesla neveste do tváre. Ale sme rôzni ľudia. Máme každý iné zmýšľanie no potom nech sa nikto nečuduje že je toľko zloby vo vzťahoch keď oni sami si nedávajú servítku pred ústa a z pozície nadradeho dokážu niekedy ublížiť slovom.
Ze neries. Hlavne ze bude mat matku. A teda druhu babku mat tiez nebude?
Mozno sa to zmeni. Mozno sama je rada ze odchovala svoje deti a chce mat kusok “klud”. Mozno to mala narocne…. A mozno len preziva krizu ze-nechce byt resp sa este neciti byt babkou a nevie to správne spracovať.

@viestta to myslíš vážne toto? Ak ho uvidí 3x do roka tak s ním nebude mať žiaden vzťah, nie to ešte fajn