Poznámka od svokry
Ahojte. Zaujima ma, ako by ste sa citili vy po tom, keby vam toto povie vasa svokra. Ide o to, ze so svokrou mame dobry vztah v ramci moznosti, aktualne cakame s muzom prve babatko a rovno nam oznamila, ze ona nebude taka klasika babka, ze sa nebude starat o vnuca, varit mu, vypekat a ze jej bude stacit vidiet vnuca tak 2-3krat za rok…. Co doteraz nechapem, sme samostatni, nezavisli od nej, byvame sami, ani by mi nikdy nenapadlo vesat svoje dieta inym na starost, nie som ten typ… Ale predsa sa ma takato poznamka dotkla… jednak preto, lebo to bolo podane razne a nechapem preco… a jednak preto, lebo ja som babku nikdy nemala a ako mala som vzdy v dobrom zavidela rovesnikom ich babky a vztah s nimi a dufala som, ze aspon moje deti raz budu mat super vztah s babkami… lenze po tejto poznamke som o tom zacala dost pochybovat… Ako by ste to brali vy?
@moonlight1210 ano urcite ked teraz babicka odmieta pravidelne travit cas so svojim vnucatkom (narodeniny,meniny,sviatky,vystupenia v skole...) tak potom sa vnucata a ich rodicia len tak pozenu aby navstivili babicku doma,v nemocnici,v domove dochodcov...Ved predsa vztahy v rodine by mali byt obojstranne,nie ze babka nebude mat zaujem vidiet ako jej vnucata rastu a ona potom bude cakat kazdu nedelu s reznami a polievkou aby nebola opustena. Ked nemam zaujem vidiet svoje deti,zatov,nevesty,vnucky a vnukov tak co mozem potom cakat? Jedine samotu. Nebavime sa o strazeni dietata,ani o jeho priamu vychovu,ale prist pozriet vnucatko,pokocikovat,napiect mu buchty...
No ja mam deti co tiez uz mozu mat deti a poviem na rovinu, tiez sa necitim byt babka-otrok strazca varenie vikendovych obedov 3x mesacne....mam svoju pracu konicky cvicenie cestovanie....
Je to smutné, ešte vnucatko ani nevidela a už takáto reakcia, každá stará mam sa teší na vnúča, chce byť nápomocná rodičom i keď o to nebudete žiadať, ale takéto rozhodnutie popredu mi príde trosku z cesty, prepáčte
Neviem…a nehovoria jej kamosky nieco na styl, ze uz bude babka a bude sa len starat a nejak do nej nehustili az ju vystrasili? :D…ale inak podla mna ok, sak ked to tak chce dala si podmienky a ak sa stretnu aj s vasimi nejakym sposobom tak sa uvidia tolkokrat kolkokrat sa na tom zhodnete. Kludne po tomto mozte mat ochotu aj 0 :D
Ešte sa ani nenarodilo a ona už má city k nemu že jej stačí vidieť ho dva tri krát do roka to čo je za človek ???? Ale myslím si že tiež myslela to tak že nemáš rátať s tým že keď budeš chcieť tak ona ho mať na krku nebude ale aj tak bude tak že keď ho uvidí prvýkrát tak ho bude chcieť vidieť často to sa nedá proste bábätko je bábätko obmakci jej srdce uvidíš ešte aby si ju nemala častejšie u vás ako budeš chcieť😂😂😂😂😂😂
Fuuuuuha…. Tak toto bolo od nej teda dost tvrde☹️
Uprimne.. asi by som v tom momente ani nedokazala reagovat a jedine co by ma napaldo je : ze ho nemusi vidiet ani raz… akoze pardon, ale toto je “cez”..
mrzi ma ze si musela nieco take vobec zazit a pocut.hlavne teraz v pozehnanom stave kedy je tena omnoho citlivejsia a vnimavejsia.
Drzim silno palce aby sa to v nej zlomilo a tebe vela vela zdravia a pohodove tehu a malinkemu babu vela vela zdravia a lasky ❤️❤️
Ak to bolo ozaj ako pišeš nečakané a myslené vážne, jasné že by ma to zamrzelo. Ale teda zobrala by som to tak, že ok, keď to takto chce mať nech to má a chodila by som k nej 2x za rok ako si to želá. Lásku a pozornosť si nevynútiš od nikoho, je to zbytočné riešiť, ale chápem a viem, že to zabolí.
@drobcek83 ty budes tak silna a vyrovnana a plna lasky ze si uvedomis ze mozno je tak lepsie.. na co mat pri sebe svokru “bez srdca”…
A mozno v nej naozaj pohlad na drobceka nieco zmeni…
Cas ukaze…
Ale myslim, ze my, tie, ktore ctime hodnotu rodiny Ta uplne chapeme a citime to rovnako. Nie si nijak divna….
A pevne verim te tvoj partner stoji pri tebe❤️❤️❤️
@natalka13 je velmi velmi smutne ak sa jedna zena dokaze takto vyjadrit a hovori tu o nejakom “otroctve” v spojitosti s rodinou, detmi, a vnucatmi…
Moj syn ma pomaly 3 rocky, a stari rodicia z oboch stran, aj prababka sa nedockavo tesia na kazdu chvilu ktoru s nim mozu travit, a vobec nie su ziadnymi strazcami ani otrokmi 🤷♀️😁🫣🙈
Sme samostatne fungujuca rodina , ja pracujem od maleho 1r, manzel ma dve roboty, mame 30arovy pozemok o ktory sa starame, pestujeme, no nikdy sme nikoho nezneuzili na varenie, strazenie…
Uzivaju si kazdu chvilu s drobcom ❤️a to vsetci mame svoje prace, svoje hobby, dokonca aj cestujeme 🤣🤣🙈🙈
Tak aspon sa vies pripravit.
Mozno este budes rada ze ju vidite len 2-3x do roka.
A aky mas ku svokre vztah?
By som sa na ňu usmiala a povedala: Nápodobne babka, nápodobne.
Alebo: To nám podpíšte hneď teraz tu na papier. Vyhneme sa nedorozumeniam v budúcnosti 😁
Chápem, že sa ťa to dotklo, ale ono toto je len teória. Možno vám babka po narodení vnúčatka ešte svojou prehnanou starostlivosťou pôjde na nervy.
Alebo si mohla vážne na rovinu: mrzí nás, že to beriete takto, ale budeme rešpektovať vaše rozhodnutie.
Neber to osobne, to s Tebou nemá nič spoločné. Ty a Tvoj manžel sa postarate o bábo a nikoho k tomu nepotrebujete. Držím palce!
Aspon sa Ti nebude starať do výchovy a dávať nepotrebné rady. Ak nechce v poriadku, jej vec, potom nech nečaká, že bude mať nejaký vzťah s vnúčatami, nebudú ju poznať..
ako ju poznas, co sa zodpovednosti tyka?
navstivit, pomojkat je nieco ine ako mat sama na zodpovednost a strazit. mozno to povedala takto sprosto, ale vlastne sa len boji.
nema nejake problemy? psychicke? obycajne uzkosti, panika, mat vnuca a hlavne take 0-3 roky a necitit sa na to... amen tma.
Neboj sa, keď tvoj syn alebo dcéra bude mať pekný vzťah s tvojou mamou a bude o tom rozprávať pred svokrou, možno zmení svoj postoj a rozhodnutie.
Moja svokra povedala že už sa dosť starala o ostatné vnúčatá a našu dcéru už nebude pestovať. Nakoniec to dopadlo tak, že naša malá je jediné vnúča, ktoré každý týždeň navštevuje 🤣😔😔
No my sme mali moju maminu u nás každý bozi den od narodenia prvého vnuka v rodine. Svokra chodila tak 3x do týždňa… no a na to moj vtedy bezdetný brat vkuse mamine rozprával že on by nestrpel denne doma ani mamu ani svokru… a teraz keď má dcéru tak pri každej príležitosti vyhodi na oci ako sa zaujima o mojich a o jeho dcéru malo a nechodi tam a podobne🤷♀️takze nevies ako sa situácia vyvinie,nepovedala to pekne a určite tá to zamrzelo ale tá realita môže byt o pár mesiacov ina… my sme tuto všetci pokope a stretávame sa fakt veľa,moj syn má so všetkými paradne vzťahy a kedykolvek je pripraveny ku ktorémukoľvek členovi rodiny ísť a takisto aj druhý syn má super vzťahy so všetkými ale samozrejme sme sa nevyhli ani výmenám názorov, ale všetko vieme odkomunikovať a mne decká postrážia všetci a celkom radi😃napríklad muzovym bratom sa smejeme,že my im to raz oplatime na ich detoch,tu starostlivost čo vkladajú do našich😃a hneď dodáme že ten starší má veľmi rád malé deticky a určite sa bude rad venovat😃😃😃
Mňa by to tiež mrzelo. Jedna vec je z akéhokoľvek dôvodu sa necítiť na stráženie vnúčat, úplne iná vec je nemať vôbec záujem byť súčasťou ich života.
Či by som za to dala keby sa nestará do výchovy ale áno chápem ta ale aj keby ho vydili len 3krat do roka môže mať dobrú vzťah ja bratranca si z detstva nepamätám bola som tam s rodičmi ako 5rocns a po 10rokoch bol u starkej keď aj ja (mala som 15)do dnes sa vidíme raz do roka alebo ani to ale mám ho na do všetko rada a sme si veľmi blízky obaja máme rodiny a deti ale je mi veľmi blízky naposledy sme sa vydelí pár dní pred mojím pôrodom aj to po dlhšom čase asi rok .a to už je cez dva roky .
Myslim, ze taketo vyroky vychadzaju z hlbokych skusenosti, o ktorych nevies. Mozno z toho, aky vztah mala ona so svojou svokrou alebo vlastnou babkou, alebo ako prezivala svoje materstvo.
Lebo nepiect a nevarit je jedna vec, ale nemat zaujem ho ani vidiet je o inom. Stretavat sa predsa da aj bez varenia.
Možno by ma to v tehotenstve takisto mrzelo, ale teraz, ako už mame prvé bábätko, tak ti hovorím, že o nič neprichadzaš. Nie je nič horšie ako svokra, ktorá sa stara do tvojich spôsobov, postojov, ktorá poúča a cíti sa že je jediná múdra. Pritom jej názory sú vyslovene vytupene a bez logického vysvetlenia. Budeš tak naviazaná na svoje bábätko že by bolo pre teba naozaj vyčerpávajúce a bolestivé, keby sa svokra hrala na osobu, ktorá ma právo na všetko lebo ved je babka. 🤦🏻♀️
Ja mám takého svokra. Casom trocha zmäkol. Nauč sa ze zivot nejde podľa linajky a pravidiel. Dolezite je aby si bola ty, tvoj muz a dieťa zdravé, štastne. Ostatné tá môže akurát tak zamrziet. Ja cim menej riešim, tým som stastnejsia.
Ja som toto tiez pocula od mojej skoro svokry a jej kamosky a to sme este ani necakali doeta - ze oni su moderne babicky a vnuca je naj nachvilku potesit sa na polhodinku a vratit. A tak aj je, teraz ked uz dieta mame. Ani to nebudem porovnavat s mojou drahou starkou, lebo to by bola urazka jej pamiatky. Same seba ukracuju podla mna o krasny a vynimocny cas, ale tak snad to maju dobre “vyratane”.

@moonlight1210
je to vztah a ten buduje dospely voci dietatu a ak sa nebuduje tak proste nie je
ziadne behanie okolo detinale budovanie si vztahu samozrejme stari rodicoa nie su povinny ale ak chyba vztah tak potom sa neda ocakavat ze ich budu vnucata s radostou navstevovat neskor pre nich su to cudzi ludia tak to proste je
ako ja donutim (co nechcem robit a ani nebudem) svoje dospele dieta k navsteve starych rodicov, ktorych videla par krat v zivote ? (nemali zaujem) preco by ich mala vnucka navstevovat ? pre nu su to cudzi ludia
a ja ak sinmam vybrat komu skor pomozem tak urcite to bude skor dcera a vnucata (ked ich budem mat) ako rodicom ktori nemali zaujem, to ze vychovali je jedna vec ale to dieta sa na svet nepytalo
kto co seje to bude zat 😉